iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Cect (kínai iPhone másolatokat gyártó cég) topikban Borg kollega hozzászólását (utólagos engedelmével) bevágnám ide, mert megmosolyogtató:

"Konkrétan ugye nekem van ilyen kínai telefonom 😊 Talán ezért nem beszélek a levegõbe, meg mert olvastam vagy 1000 review-et róluk, mielõtt valamilyent vettem volna.
Egyébként én teljes mértékben megértelek, hogy savanyú a szõlõ, hiszen az iphone 80e Ft-ért fele annyi HASZNOS funkciót sem soroltat fel, mint amennyit egy mezei chinaphone 20-30-ért... Aztán hogy csak a vagizásért megéri-e +50k-t kiadni rá, mindenki el tudja dönteni magában."

[merlinw.org]

b4rc4
köszönöm!

precision
az avit nem játsza le alapból a telefon
mp4 -el próbálkozz

Bazinga!

Lacee
avit nem kezel az iphone, elõtte át kell alakítani (H.264, .mp4, .mov, vagy .m4v formátumba), errõl a google-ban sok lépésrõl-lépésre tutorialt találsz, de itt a fórumban is rendszeresen elõkerül a kérdés, pár oldalt nézz vissza szerintem! 😊
a natív felbontás 480x320, annál nagyobbra nem érdemes konvertálni, a támogatott formátumokat pedig fentebb leírtam. feliratot rá kell égetni a filmre, külsõ filet-ból nem mûködik.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

b4rc4
aham,köszi.
És a filmre valami megoldás? 😮 😊

Lacee
nekem rendes, rendszeres használat mellett gyakorlatilag naponta tölteni kell, viszont ha nem telefonálok vele (kis zenehallgatás, néha e-mail és hírek check) akkor 3-4 napig húzza.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

Lacee
ha nincs jailbreakelve a telefon, akkor semmit nem kell tenned, egyszerûen rákattintani a frissítés gombjára az itunes-ban, minden programod, telefonszámod, beállításod meg fog maradni, mivel a frissítés után fel fogja ajánlani a korábbi backup visszaállítását. Ebben (tudomásom szerint) nincsenek benne az egyéb programok mentései, beállításai illetve a híváslista.
Ha jailbreakelt, akkor több a teendõ: mivel frissítéskor a cydiás prgramok törlõdnek, a tört appstore-osok (már ha van) nem hajlandók majd feltelepülni, újra jailbreakelni kell (quickpwn, vagy pwntool), ezután ugyanúgy visszaállíthatod a backup elõtti állapotot az itunes-on keresztül.

Kandurex
hmm..most nézem, hogy a fasztunes mennyi szemetet hoz létre, sõt, uninstall után is meghagyja a kis rezindens hátsó dolgait :/ ezt a gyökér alkalmazást, külön úgy kellett msconfig -gal kilõni...ehhh

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

b4rc4
Sziasztok.
2hete van a kezemben a telefon,pár tapasztalati kérdésem lenne.
-Mennyi idõt bír egy töltéssel nektek?
-Egy fájlkezelõ programot keresek(pdf,képek,stb),melyik a legalkalmasabb rá?

És egy kis bajom lenne. Ha letöltök egy filmet/klippet AVI formátumban,és megpróbálom behúzni az iTunes-ba akkor nem rakja oda be,és nem tudom a telefonra rátenni.
Köszi elõre is

BADE
a turbo sim már a második vodás sim kártyát teszi tönkre(2 különbözõ turbo sim,más típus)
Úgyhogy mindenkinek ajánlom a szoftveres függetlenítést.

Más:

A 2.1-es szoftot szeretném 2.2-re frissíteni.Hogyan tudok úgy frissíteni,hogy utána a gyári appok,contaktok megmaradjanak?

A másik,ha 2.2-re frissítem,késõbb vissza tudom rá rakni a 2.1-et?

2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2

Zomil
ez érdekes, mert én ipod/iphone-t is sync-elek itunse-al, de eddig nem volt gond vele, sosem vette "egybe" öket

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

skacok, tudtok segíteni?
nemrég vettem egy iphone-t amit az itunes-al használok is gond nélkül. de.
az asszonynak van egy ipod-ja. ha ezt csatlakoztatom a pc-hez, akkor syncronizáláskor a telefon cuccait is fel akarja tenni a podra. többek közt olyan játékokat amik nem is futnak rajta. az eszközöket 2 külön gépnek érzékeli, de akkor miért nem tesz különbséget? nem lehet vhogy akár egy másik usert létrehozni?
ki van engedve

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

pyrohun
tûzfal?

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Valaki megvette a NumPad-ot? Nem akar csatlakozni nekem a RealVNC-vel.
Tippetek rá?

:: ballor.hu :: gt.ballor.hu :: gow.ballor.hu :: ballor.hu/titanquest ::

MerlinW
Igen, a baloldalit. Megoldás lehet az is, hogy nem oda teszed az árfolyam dobozt, hanem pl. a láblécbe. Vagy csinálsz neki egy külön menüt.

Bár szerintem ki is veheted, mert aki ezzel foglalkozik, úgyis profi tõzsde oldalakon informálja magát😊

[merlinw.org]

Köszi a visszajelzést!
A részvénytáblának csak a magasságát lehet állítani, szélességét nem. Erõsen gondolkodom azon, hogy egy másikat rakok be helyette.
Menü alatt a baloldali sidebart érted?

MerlinW
Jó lesz, csak a részvény táblát húzd össze és ezzel együtt a menüt is, valamint (szerintem) kreálj valami szép fejlécet. Tartalmilag elsõ ránézésre rendben lesz.

[merlinw.org]

Elindítottam egy iPhone-os oldalt:

http://iphonehirek.blogspot.com/

Szándékom szerint az oldal napi frissítésû lesz, és elsõsorban hírekkel foglalkozik, de olvashatsz alkalmazásokról, FW frissítésekrõl, játéktesztekrõl is.

MerlinW
Ha nem ad netet a router az az alábbi dolgoktól lehet:

1. Nincs SSID megadva
2. DHCP módban van, de nincs szabad IP cím, azaz az ott megadott tartomány ki van használva.
3. Statikus esetén is lásd 2. pont
4. (Statikus) Be van kapcsolva a MAC Address hitelesítés, és nincs felvéve az iPhone MAC címe
5. Nem jó IP címet írtál az átjárónak
6. WLAN beállításoknál nincs elegendõ nyitott slot (azaz hogy hány kapcsolat lehetséges. Ez általában 1-6-ig terjed)
7. Ha használsz titkosítást (WEP, WPA, stb.) a WLAN beállításoknál a titkosítás nem shared, vagy open.
8. Nincs a routeren a WLAN szórás módban (nem aktív a Wi-Fi módja)

Most így hirtelen ennyi jutott eszembe😊

[merlinw.org]

Kandurex
na, ilyen help desk -re gondoltam <#eljen>

thx,

(szerk: mondjuk ez alapján meg jól lõttem be, még se ment :/)

MerlinW
Static:

IP: 192.168.0.190 (belsõ IP, amit te adsz meg)
Subnet: 255.255.255.0 (ez a standard)
Router: 192.168.0.1 (azaz átjáró, vagyis a router ip címe)
DNS 1-2: (Nameserver: azaz a router IP címe, és/vagy külsõ publikus nameserver, pl.: 62.122.194.4 - elég az elsõt azaz a routert megadni, hiszen õ automatikusan használja a szolgáltatódét. Másodikat akkor érdemes megadni, ha az elsõ pl. lassú, vagy nem stabil)
Domain keresés: hagyd üresen
Kiszolgáló ID: hagyd üresen

Ha a router-eden DHCP van beállítva, elég csak a SSID-t bernod a hálózati névhez. Az SSID-t megtalálod/megadhatsz a router WLAN fülén.

[merlinw.org]

Kandurex
Az alap dolgokkal tisztába vagyok.

A gondom a következõ: van egy hozzáférési pont, ennek viszont van egy alapértelmezett, illetve kettõ DNS, van egy átjárója és egy IP tartománya amit elfogad.

Viszont ez a dög nem akar felcsatlakozni :/ azért kérdeztem, hogy ma'zisten nyila az iphone -nál a router. Valamint kell a másik DNS is és az átjáró is, a maszk, meg az IP nem érdekes, ugye mert az elõbbi állandó, az utóbbi meg fix az én általam beállított.

Tehát adva vannak a következõ információk:

DNS1: xxx.xxx.xxx.xxx
DNS2: xxx.xxx.xxx.xxx
Átjáró: xxx.xxx.xxx.xxx
Maszk: xxx.xxx.xxx.xxx
IP: xxx.xxx.xxx.xxx

A maszk és az IP nem érdekes, valamint az elsõ DNS se, ezt tök egyedül kitalálom hova kell rakni.

Viszont hova a nyüvesbe írjam a többi dolgot? Router = átjáró? És a második DNS?

autoszimulator
elvileg mindenkinek két DNS-e van, egy elsõdleges meg egy másodlagos, mint ahogy MerlinW írta, ez felel azért, hogy ne IP címeket kelljen megjegyezned, hanem "emberi" url-eket böngészéskor.

Wifi-nél kell egy wifi router, amely vezeték nélküli kapcsolódást biztosít a routerhez, mely aztán közvetlenül csatlakozik az internetre.
A router kapja a szolgáltatói IP címet, viszont a hálózat csak a routert látja, melynek általában a belsõ ip címe, amit mutat magából a 192.168.0.1, ezért ez kell a router confignál beírni, ezzel érheted el a router belsejét, ami egy szoftver, ahol belehet állítani, konfigurálni.
Wifi-nél itt lehet beállítani jelszavat, titkosítást, stb. Telefon, ha érzékeli a wifit, rákérdez, hogy akarsz-e csatlakozni. Ha igen, akkor a telefon küld egy csomagot a routernak, hogy kapcsolatot akar kiépíteni, s ha a router feltételeinek megfelel (pl jelszó), akkor felépül a kapcsolat, onnantól a telefon képes vezetékes netre menni.
Érdemes figyelni egy progival, hogy ahol épp vagy, ott milyen az erõssége a wifinek, mert azon múlhat a sebesség és minõség is, minél távolabb vagy, annál ramatyabb a minõség.

.: mobilize.hu :.

MerlinW
Pontosan mit szeretnél csinálni?

A router egy külsõ csomagkezelõ "doboz" tûzfallal és egyéb szolgáltatásokkal felvértezve (sima elosztó a switch, avagy szoftveresen proxy), ami valóban átjáróként szolgál. A DNS itt nem számít az internet elérés szempontjából, csak külsõ elérés/publikált tartalom eléréséhez szükséges (a DNS gyakorlatilag nevesített IP cím - Domain Name System).

[merlinw.org]

Kandurex
Hogy van amúgy a wifi beállítások?

A router alatt pontosan mit ért? Az átjárót? És mi van akkor ha 2 DNS -em van?

thx. és a gyorsaságot is 😉
precision
tudtok vmi csengõhangos progit, ami átalakít mp3-ból?
elég karcsú ami gyárilag van rajta. thx
GregSB
Ha az oldalra gondolsz az ott van a bannerban jobb alul: AppShopper 😊

#7545-re senki semmi?😞
Ombika
Melyik programmal is lehet figyelni,h melyik appstore progi ara valtozik azaz csokken?

autoszimulator
hát legalább nyakba akasztós lenne akkor legalább :/
😄

.: mobilize.hu :.

GregSB
Azt hittem ez egy extended battery lesz az ájfónhoz, amivel nem fél nap alatt merül le 😊

zsolti001
Opppppáááá ezt nem ide akartam sorryyyy!!!!

zsolti001
Nekem ez volt az elsõ:

Zetorg
jah, közben megtaláltam.
majd otthon megnézem...

precision
panorama

Bazinga!

Zetorg
tudtok valami normális panorámakép készítõ progit?
panolab-ot próbáltam de elég szar...nem mutatja az elõzõ kép szélét és így mindig elmozdul 😞

sztem akkor kihagyom .
thx
precision
magyar ékezetes karakterek már most is elérhetõek (tartsd nyomva az ujjad az adott magánhangzón, és megjelennek) ehhez nem kell felrakni a magyarítást
persze, ha nem tudsz angolul és/vagy jobban szereted magyarul használni akkor érdemes felrakni
nem, nem fogja bezavarni egyik programot sem
az utolsó kérdésedet pedig nem értem 😄

Bazinga!

sziasztok! most vettem egy Iphonet. az a kérdésem h érdemes magyarítani?
magyar billentyüt is kapok hozzá? nem zavarja utána bármelyik programot? (ITUNES). s ha igen tudtok vkit ajánlani aki korrekt?
Ombika
Ez az uj funkcioja nagyon bejon! 😊

MerlinW
Semmire. Bolondozás. Egyébként meg semmi rosszat nem tettünk, erre való az a topik😊

[merlinw.org]

Kandurex
ja, ja

Kandurex
ehh, látom h ez valami gyors mód 😊 küldtem magamnak egy sms -t 😊...szal akk'ó, tárgytalan a kérdés

precision
az a quick reply, egybõl tudsz válaszolni az smsre anélkül hogy "elindítanád" az irealsms -t (persze ez nem igaz így ebben a formában, mert az irealsms az mindig fut)
a compatibility mód az más, az arra jó ha más programokkal akadozna az irealsms akkor meg lehet próbálni bekapcsolni, ugye a programon belül a kis help rész azt írja hogy a swirlymms -el akadozhat, meg hogy a compatibility mód csökkenti az irealsms funkcióit... nemtom, én nem használom

Bazinga!

Kandurex
A kompatibilitás módot érdemes a Irealsms -nél beállítani? Mert most felraktam, és közben kaptam egy sms -t és kicsit furcsán nyitotta meg :/ amikor megnéztem az sms -t, rögtön hozott valami válaszoló lehetõséget

precision
akkor az "elméletem" megbukott 😊

Bazinga!