iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Eloldeszka
Nem nagyon vagyok járatos, szóval lehet hülye kérdés, de régóta érdekel a dolog:
Ha most vennék elõfizetéssel MO-n iphone-t, hanyas oprendszer lenne rajta?
Mert ugye tudtommal most a hármas lenne olyan, amit már úgy tényleg lehetne rendesen használni.

Sephi
Abszolut egyet ertek. A telcsimet 1 db illegalisan letoltott app sincs. Csakis Cydia alkalmazasok.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

pyrohun
Amúgy sokan nem azz appok miatt törik fel, hanem azért, mert olyan alkalmazásokat tudnak telepíteni cydiáról ingyenesen (ez ugye nem lopás), amik jobbá teszik a telcsit és apple bácsinak már 1,5 éve bele kellett volna írnia ezeket az iphone softba, csak nem tette. Amúgy meg MerlinW-nek mindenben igaza van.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Támogatom.
Én pl magamon kívül egy embert se ismerek, aki nem törte volna fel a telóját.
De mondjuk ez igaz a játékok, zene, filmek, minden téren..
Ombika
Kezd unalmas lenni jaha...

MerlinW
Hihetetlen hogy már itt is warez téma van. Srácok...

- Semmi sincs ingyen (ezt most értsd, ne forgasd ki).
- Amiért nem fizetsz az lopás, amiért fizetsz az nem az.
- Az hogy kitõl lopsz nem számít.
- Azonban az egész lelkiismereti (és nevelési) kérdés, hiszen saját felhasználásra valóletöltés nem sérti a törvényt.

Innentõl mindenki döntse el, ki mit csinál és zárjuk le a vitát. Menjetek játékosok fórumába és/vagy a warez topikba😊

[merlinw.org]

autoszimulator
A példát értem, az eszmefuttatást még nem teljesen 😄

Rendben, hogy te megvettél egy telefont, aminél tudtad, mire számíts, adott neked naptárat, telefon-, sms funkciót, böngészõt, email klienst, stb. Ezek voltak rajt, mikor átvetted, ezért fizettél. Minden más, amit ezek után teszel rá, sose volt a tied, sose fizettél érte. Persze másra ingyen vannak a dolgok, de másra nincs is ennyi fejlesztés, mert a pénz, ez az aprópénz motiválja a fejlesztõt, hogy alkosson, egyre jobbat alkosson.
És igen, az én sörömet te nem bántod, ezzel kárt sem okozol, sõt, még a sör palackját gyártó céget (Apple) sem bántod az esetleges lopással, mert nem ebbõl élnek, de a sört készítõ egyént bizony igen. És ha minden sörgyár aszongya, ejfaszom ezek lopnak, én nem gyártok, akkor gond van 😄
De azt már beláttam rég, hogy olyan embernek nem lehet ezt elmagyarázni, hogy a készített programokért való fizetés ugyanannyira evidens kellene hogy legyen, mint az alapvetõ és nem alapvetõ élelmiszerekért való fizetés, hisz ezekben munka van, sokszor nem is kevés. Csak aki sosem csinált programokat, azt bántja ez. De ha te pék vagy, és a forgalom alapján kapsz fizut, akkor neked sem jó, ha sorban lopják tõled az árut 😄 Viszont ha az áruból teszel ki mintákat, hogy megkóstolhassák, akkor lehet sokan elõbb vesznek tõled valamit, mint lopjanak. De akkor is maradnak, akik lopnak, hiába van ingyenes 😄 És be is zárult az ördögi kör 😄

.: mobilize.hu :.

Mér azért álmodozni lehet nemde? 😄

\" örökké nem eshet.... \"

akkor maradjunk a példánál. az illegális letöltés nem azt jelenti, hogy ott a sör, és én elveszem a sört a te kezedbõl, hanem hogy megvettem (!) egy olyan gépet, ami alkalmas a te kezedben lévõ sör lemásolására, úgy hogy a tied ott marad. nem azért nem másolhatom le, mert neked ártanék a lemásolással, hanem annak, aki csinálta a sört. ha nem lehetne másolni a sört általában, nyílván nem veszek ilyen gépet. ha meg lehet, csak itt nem, átmegyek egy másik kocsmába.

ja, kicsit hülye példa, de érted...

egy szóval sem mondtam, hogy áldozat vagyok, csak mondtam, hogy kihasználom a lehetõségeim.

autoszimulator
van pénzem, veszek sört.
nincs pénzem, nem kapok sört.

Ability
Mi közöm nekem ahhoz, hogy más mit csinál? Semmi, nem is mondom meg senkinek hogy térjen más útra. Egyszerûen csak ne hangoztassátok, hogy nem loptok, mert igenis loptok. Mint ahogy én is, nekem is vannak warez cuccaim, de amit nap mint nap használok és amire azt mondom minõség, azt megveszem eredetiben is. Az ellen állok ki, hogy ne legyetek már büszkék a warezra és ne hangoztassátok már, hogy Ti vagytok az áldozat, ne keressétek a kibúvókat. Aki warezol húzza meg magát, senki nem ítéli el csak azért, mert rászorul erre, sokan a mentalitást ítélik el.
el tudom költeni azt a pénzt másmire is. amíg rezzenéstelen arccal hallgatja végig az ember, amint valaki kenyérért könyörög neki az aluljáróban, addig nehogymár az legyen a lelkiismeretfurdalásom elsõdleges témája, hogy ingyen használok (nem lopom) valami olyat, amit amúgy igénybe se vennék. nem mondom, hogy tiszta, nyílván, de a lista legesleghátsó részében szerepel. számomra

de igazad van, tényleg én kezdtem el, feleslegesen oO

okesos meglesem , koszi a gyors valaszt ^^

autoszimulator
hát javarészt kiírja, mi a gond, de ha van olyan, amit enged, akkor a JB sikeres, tekintve a verziószámod az lehet a gond, hogy azok, amiket megpróbálsz felrakni, 2.2.1-es igényelnek. De ezt ki is írja az iTunes telepítéskor...

Zomil
a hibát kiirja az itunes, a hibaüzenetablakban van egy kis + jel arra ökj rá és kiirja mi fáj neki 😊

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

sziasztok!
2 napja vettem az iphoneom szoval meg nem vagyok kepben par dologgal ezert irok ide hatha tudtok valaszolni a kerdesemre. <#vigyor2>
sikerult jailbreakelnem a telot es perpill 2.2 fw van rajta. toltogettem le appokat de meg mindig akad 1-2 amit nem enged szinkronizalni az iTunes. mi lehet meg akadaly vagy hiba?

Zomil
ne csodálkozz, ha be lesz regelve a telefonszámod olyan oldalra amik hülyeségeket küldenek és szépen fizethetsz utána...

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

autoszimulator
köszi a telszámodat, sokan jó néven veszik majd, fõleg a lihegõ, telefonba éjjelentõ kéjesen nyögdécselõ csúnya bácsik 😉

Mobilpont

Annyit kell tenned hogy:
1; regisztrálsz az oldalon, kitöltöd, hogy milyen témák érdekelnek
2; naponta 8 és 18 óra között fogadsz smseket(reklám), ami után pénzt írnak jóvá a számládon
3; Ajánlod valakinek az oldalt(ahogy most én is neked) és megkéred hogy az ajánlónál a te számodat adja meg- így az õ általa fogadott sms-ek után is kapsz majd pénzt Minden hónap végén kifizetik a pénzt(banki vagy postai úton), ha összegyûlt 6000ft, vagy több (ha nem átviszed a következõ hónapra) www.mobilpont.hu
és az ajánló számánál ezt add meg: 20 4039505
passatgt
szokott ilyen akció lenni, amikor régi telókat beveszik 5e Ft-ért

Zomil
hát igen, még 1 évig tuti ez lesz nálam, addigra talán kijön az uj verzió, mikor lejár a hûségnyilatkozat 😄

MerlinW
A hûségnyilatkozat egyik hátránya😊

[merlinw.org]

autoszimulator
persze beviszed a régit, leadod, kifizeted a 160ezret az újra, majd boldog vagy, hogy becserélted 😄

MerlinW
bilibe lóg?😊

[merlinw.org]

pyrohun
meglepne, mit csinálnak egy használt telefonnal? -.-

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Srácok szerintetek lesz vmi mód arra, hogy a T-Mobile-nál "becserélhetõ/lecserélhetõ" legyen a már meglévõ 3G az újra, ha kijön?

\" örökké nem eshet.... \"

Sziasztok!
Nem tudom hogy mennyire buta kérdést teszek fel de remélem nem fogtok lehordani érte szal 😊
Valamikro olvastam hogy az apple 5 megapixeles kamerákat és 3,4 eseket is rendelt most meg valaki itt linkelte hogy 2 fajta teló lesz egy jobb és egy rosszabb szal akkor a jobbba 5 ös lesz a roszba bedig 3,4 es?

autoszimulator
Én meg épp azon gondolkoztam, hogy miért nem annyira menõ a Lite verzió az AppStoreban, és csak arra tudok gondolni, hogy adott egy eladó, aki tudja hogy a programja hagy némi kívánnivalót maga után. Ezért aztán nem publikál Lite-ot, mert ott kiderülne, hogy nem éri meg a pénzét, lite kipróbálása után senki sem venné meg, így inkább egy fizetõs verziót publikál csak, amit a szép, sokat ígérõ leírása miatt megvesz a nagyérdemû egy jó része.

Elég sok program fordult meg most a kezeim közt, és Lite verziót javarészt azokból találtam, és próbáltam, amiket utána aztán tényleg használni is lehetett, minõ érdekesség 😊

De sajnos annyi a szemét az AppStore-on, és ami még ennél is rosszabb, annyira földtõl elszakadt leírás van AppStore szerte, hogy az nem engedi meg az az alapján való vásárlást. Egy próba mindenképp kell, mert attól hogy ígér minden jót a leírás, lehet a program nem is tudja, vagy hiányosan, vagy maga a program még tudja is, de folyton kifagy, stb. Maximum erre használom a warezt, és a warezolt programok jó része (pl az NFS) fenn van a telón egy napig, max kettõ, és már törlõdik is. Az NFS pedig legál verzióban fel sem fog kerülni.

Ability
Mellesleg ezt csak arra mondom, aki azzal takarózik, hogy az Apple úgyis pénzes és egyébként is meglopja a fejlesztõket. Meg úgy általában aki azt állítja, hogy a kiadónak van pénze, nekik úgyis mindegy. Talán nem szégyen a warez, mindenki ûzi, csak akkor ne takarózzon senki mentegetõzésekkel. Mert az Appstore-ben kimondottan kárt okoznak a warezosok a fejlesztõknek. Nem mellesleg én is elõbb kipróbálok mindent és utána vásárolok.
Ability
Hát pedig te belekezdtél, és nincs igazad, bevételkiesést okoz a fejlesztõnek. Ezeket a programokat sokszor egyetlen személy fejleszteni, azért ez más, mintha a kizsákmányoló kiadókról beszélnénk. Nem mellesleg sokszor 200 forintokról van szó, én még a drága PC játékokat is megveszem ha tényleg minõségi. Ennyi pénz nem pénz annak, aki a telefon árát vagy az elõfizetési díját tudja fizetni.
GregSB
Nem keztem el semmit, csak tényeket közöltem.

ne kezdjük már el megint ezt a témát, ha lemásolja (nem lopja, lemásolja) a programot, akkor szíve joga, nem kell mögé tenni erkölcsi bullshitet

GregSB
Hmm, storno. Ez állítólag csak a webshopra vonatkozik, a boltokban még mindig lehet kapni.

Mindenesetre ha nem jelenik meg újból a webshopban, az is jelentheti azt hogy nem töltik már fel olyan iramban a készleteket mint eddig -> az új teló bevezetésére készülnek. Szóval érdemes lesz figyelni.

GregSB
Hoppá.

A T-Mobilnál elfogyott a 8 GB-os modell, levették az árlistáról. Ha a következõ hetekben nem kerül vissza, akkor szinte biztos hogy júni elején jön az új teló 😊

passatgt
értékelést kell elõtte olvasni, akár appstore-on, akár neten

GregSB
Nem is olyan jó üzlet az App Store.

"A bolt sikertörténete tehát valahol 25 és 50 millió dollár közötti bevételt termelt az Apple-nek, a kiadási oldalra (a rendszer felépítése, karbantartása, a szükséges sávszélesség és szerverpark fenntartása) nem adtak becslést az elemzõk, de valószínûleg hasonló nagyságrendû összegrõl van szó.

A végkövetkeztetés tehát az, hogy az Apple alig nyer valamit az App Store-on, sõt az is kérdéses, hogy pozitív-e a mérleg egyáltalán.

...

... a szakértõk szerint az Apple alig lát ebbõl nyereséget, és csak azért tartja fenn az egészet, hogy vonzóbbá tegye vele a telefont és az érintõképernyõs médialejátszót."

Na, ennyit a csúnya gonosz Apple-rõl. Múltkor mondta valaki, hogy azért nem vesz fizetõs progikat AppStore-ban, mert nem akarja ezt a szemét Apple-t pénzelni. Akkor mondtam hogy nem a 30%-os részesedésen fognak meggazdagoni, úgy látszik igazam volt.

Aki sajnálja a pénzt az Appstore-os progikra, az gyakorlatilag a fejlesztõket fosztja meg a pénzüktõl, nem az Apple managmentjét egy újabb Ferraritól.

Azzal persze én sem tudok vitatkozni, hogy sok a gagyi program, és eléggé szívás kiadni €5-€10-t egy progiért, amirõl utólag derül ki hogy használhatatlan. Remélhetõleg a 3.0-val beindulnak majd a pár napos, hetes demoverziók...

Sephi

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

Sephi
A jelenlegi Tmobilos iPhone 3G realis ara 85e ugy, hogy letiltas ellenit ir az elado.

Aki ennel tobbet kepes kerni az mar tuloz szerintem.

Viszon eleg para a Tmodilos teloknak, hogy jon a 3.0 es mivan ha a Dev team nem tori fel a YS-el?

precision
lolz... szánalom 😊

Bazinga!

Zomil
én 106ezerért vettem 16gb-sat már meglévõ elõfizetéssel(vagyis nem ikon csomagban), szvsz a 3g ára nem fog akkorát zuhanni, én ugy gondolom kb. 120ezer lesz meglévõ elõfizetéssel

Az uj iphone körübelül mennyibe fog szerintetek kerülni?
Gondolom a t-mobile fogja árulni szal ott a mostani iphone mennyibe került amikor kijött?

pyrohun

pyrohun
pedig jó lenne ha bemutatnák és meg is jelenne, mert a 2g-m már nagyon haldoklik szegény 😊 mást meg nem akarok venni...

Zomil
Jobs nélkül nem kérünk iphone bemutatót 😄D

GregSB
Van, de persze meg van arra is az esély, hogy nem fogják bemutatni. Azonban van rá esély != biztosan nemmel.

Azért hogy ne vegye minden errejáró készpénznek a visszaszámlálót bele teszek egy "?"-t 😊

passatgt
akkor még van remény😄

GregSB
"Új iPhone modell pedig nem lesz látható, legalábbis a június 8-i WWDC-n biztosan nem."

Ez így nem szerepel a körlevélben, szóval azt kijelenteni, hogy "biztosan nem" elég nagy hülyeség.
Itt van a hírlevél, el lehet olvasni. Egy szóval nem említik, hogy nem fogják bemutatni a telefont. Ez a _pletyka_ egy
Wall Street-i elemzõtõl származik, aki a hírlevél szövegét elolvasva meg van gyõzõdve hogy ez most egy olyan rendezvény lesz, ami kifejezetten a softwarekre (OS 3.0, Snow Leopard) koncentrál, és hogy rá pár hétre egy külön rendezvényen fogja bemutatni a visszatérõ Jobs.

Csak annyit felejtett el szegényke, hogy a WWDC mindig is a softwarekrõl szólt elsõsorban, mégis itt mutatták be a 3G-t tavaly, és az Apple már 1 éve fokozatosan építi le Jobs dominanciáját az ilyen bemutatókon, akkor most minek várnának arra hogy visszatérjen?

Összehasonlításképp itt a tavalyi WWDC körlevele. Itt is csak softwarekrõl van szó.

A két modell is csak egy elemzõi spekuláció.

M@TriX
Úúúú, basszus, pedig már vártam 1000L...

"Új iPhone modell pedig nem lesz látható, legalábbis a június 8-i WWDC-n biztosan nem."

valamikor június végén lehet, hogy bemutatják...

a visszaszámlálót meg lehet átfabrikálni, bár hátha, ezt szánják poénnak és mégis bemutatják 😉

azt legalább elárulták, hogy két új modell lesz.

..::::::.. A kétpúpos teve sokáig nem is vette észre, hogy két púpja van, mert az első eltakarta a hátsót.

Hunnenkoenig
Nekem a 2.2.1-el is ment es a 3.0-val is megy siman.