iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ombika & MerlinW: nem jailbreak-es a teló és próbáltam már nem egyszer újraindítani miután felraktam a 3.0-t de sokkal lassabb lett. Pl ha megnyitom a fotókészítést legalább kell vagy 20mp várni rá. A 3.0 elõtt nem volt érezhetõ, hogy ennyire "lassú" lenne. Viszont akkor azt nem értem, hogy nálatok ez miért nem jelentkezik ez a "visszaesés". De amúgy nem csak én vagyok így ezzel, mert az ismerõseim között is vannak olyanok akik hasonló cipõben járnak.

\" örökké nem eshet.... \"

MerlinW
apt.ripdev.com

Icy is ugyanazt csinálja, mint Cydia. Persze egy próbát megér.

[merlinw.org]

autoszimulator
minden lehetséges variáció megvolt már, egyedül az Icy-n keresztüli telepítés nem, csak Cydiából próbáltam, lehet utóbbit kellene még egy ráérõsebb órámban. Csak akkor egy source jó lenne, ahonnan Icy-t elérem. Már mint hogy kiében van az, alapból csak témákat találni hozzá, ezért gondolom hogy a source, amiben a program megtalálható, nincs meg az enyéim közt.

.: mobilize.hu :.

MerlinW
remove, install, reboot? (settings és toggle csomagot)

[merlinw.org]

autoszimulator
SBSettingset nem bírom felfogni aggyal, hogy miért nem megy nekem normálisan, rábökök a More gombra, beugrik a cucc és azonnal ki is lép -.-

Ombika
Nekem full gyors lett, backuppal 2.2.1-rol raadasul!

MerlinW
Nekem gyorsabb lett valamivel. Indítsd újra. Vagy ha van Jailbreak akkor tedd fel az új SBSettings-et, van benne process manager, kilõheted a fútó de nem használt alkalmazásokat, illetve memóriafelszabadító gomb is van benne.

[merlinw.org]

Gondolom nem csak én vagyok így ezzel de a 3.0 után érezhetõen belassult a telefon. Jól érzékelem?

Titan
Azzal nem is, de a World War eléggé le tud kötni.
Alliance kódom: M2AVNN 😉

Most már énis össze vagyok zavarodva, ez nem fm transzmitter? Akkor ahhoz miért kell fejhallgató? 😊 Mind1, jól hangzik ez is. Autóba esetleg tudsz valami zsir tartot, ami esetleg tölt is? 😊

http://www.mobilize.hu - miért is állnál meg?

Vilagos, de lehet vele sázmot léptetni?

sztoncsi
Én használom, de nem értem a kérdésed...! <#fejvakaras>

Helyesebben én autóban és hajóban használom... ott ami feltûnt hogyx nem mûködik az a hangerõ változtatása... ( gondolom a fejhallgatón lévõ gombra gondoltál, így én azt nem próbáltam)
Ezt írtam mikor ki próbáltam az A2DP-t

Garfield: Egyszerű agy, egyszerű örömök... &#1641;(&#830;&#9679;&#814;&#814;&#771;&#830;&#8226;&#771;&#830;)&#1782; &#1641;(&#865;&#3663;&#815;&#865;&#3663;)&#1782; &#1641;(×&#815;×)&#1782; .

Zetorg
valaki játszik racing live-ot?

ha igen: 9dsvgx 😉

Van valakinek tapasztalata A2DP (bluetooth) sztereo headsettel/fulhallgatoval? Tényleg nem mukodik egyiken sem a taviranyitas, meg a "duplakattos-felvevogomb"-metodussal sem?
Pls pls pls infot 😊

Hello!

Aki szokott a fórumozók közül a telefonján játszani is, annak ajánlanám figyelméba a Dimension Technics csapata által fejlesztett magyar készítésû iPhone játékot!

Rollercoaster Builder a címe és a napokban került fel az Appstore-ra.

http://itunes.apple.com/WebObjects/MZStore.woa/wa/viewSoftware?id=321234472&mt=8

A csapat weboldalán képeket és videót is meg lehet tekinteni a játékról!

www.dimensiontechnics.com

MerlinW
Nem igazán kell foglalkozni az erõforrással, azt elvégzi az SDK magától. Olyan mint a legó, szinte csak a funkcionalitással kell foglalkozni.

SQLite magától felszabadul mint a mysql, a memória kezelését intézi az SDK + a Unix rendszerek okos memóriakezelése. A lekérdezések terén pedig ~5-6 millió rekord másodpercen belül a teljesítmény egy 2G-s hardveren. A vaskos telefonkönyv lassúsága a kirajzolás miatt lassú, nem a lekérdezés miatt.

[merlinw.org]

autoszimulator
És ezzel egy idõben pont a házi fejlesztõkre igaz, hogy nem bánnak olyan takarékosan az erõforrásokkal, mint a gyakorlott társaik, így ha õk optimalizálnak egy 3GS-re, amin éppen jól megy a cucc, a gyengébb 3G-n már akadhat. És ehhez még csak 3D-s megjelenítés sem kell, csak sok lekérés, tárolás, felszabadítások nélkül.
Ez lehet gond, de szerintem erre meg majd az Apple figyel, publikálás elõtt.

MerlinW
Úgy értem, az egyszerû fejlesztõnek többnyire nincs meg a tudása, és/vagy nem fordít annyi idõt egy alkamlazásra, hogy ne érje meg. Egy NFS, Tiger Woods, Lets Golf-ot csapatok készítenek nem egy darab egyszerû fejlesztõ.

Ha pedig egy fingó program igényli a 600Mhz-et, akkor az Apple visszadobja a pics*ba szó nélkül😊

[merlinw.org]

Könnyedén tud olyat írni, mert az új SDK-ban már gondolom minden hozzáférhetõ az új GPU-t jobban használó API-hoz.

MerlinW
"egy hétköznapi fejlesztõ" nem nagyon fog olyan alkalmazást írni ami kihasználná a 3GS hardverét.

[merlinw.org]

" A 3G-n csúnyább lesz, lassabb lesz, vagy egyáltalán nem fog mûködni? .... Utóbbi esetet viszont függetlenül az eladott 3GS-ek számától elfogadhatatlannak tartom"

Az iPhone elsõsorban a felhasználói élményrõl szól, ebbe beletartozik a zökkenõmentes, gyors és megbízható mûködés is, úgyhogy elképzelhetõ, hogy pl. az Apple részérõl elfogadhatatlan, hogy egy alkalmazás ne megfelelõen mûködjön a készüléken.

"És ezt egy nagy cég még meg is teheti, de egy hétköznapi fejlesztõ nem engedheti meg, hogy csak az X milliós 3GS tábort célozza, mikor esetlegesen kis módosítással, engedménnyel egy kétszer ekkora tábor által elérhetõ a program, s ez jó eséllyel kétszer több eladást is eredményez."

Egy nagy cég esetleg még élvezheti az Apple ez irányú támogatottságát is, hisz az a cél, hogy az új készülékbõl fogyjon minél több, ehhez meg elég jó érv az, hogy az új alkalmazások csak az új hardveren futnak csak.
Az is elfogadott az App Store-ban, hogy sok alkalmazás már kizárólag csak 3.0-val mûködik, nem leszek meglepve, ha rövidesen lesznek 3GS only programok is.

gepsys
Sziasztok!

Iphone 2G-t keresek megvételre.
Ha valaki el akarja adni, vagy tud eladót, dobjon egy privátot!

Elõre is Köszönöm!

Üdv!

Rába fan... M3N78 Pro, X3 710, MSI 4830 OC, Thermaltake Mambo, iPhone 2G 8Gb

passatgt
wifi - ha van ilyen hiba - szerintem szoftveresen javítható, legalábbis annó a sony p990i-men javítható volt😊

autoszimulator
így van, de a valós kérdés számomra az, hogy a teljesítménykülönbség hogy fog megjelenni az alkalmazásokban, ha a két készüléken próbáljuk. A 3G-n csúnyább lesz, lassabb lesz, vagy egyáltalán nem fog mûködni? Elsõ kettõ érthetõ, el kell fogadni, PC-k világában is ez van. Utóbbi esetet viszont függetlenül az eladott 3GS-ek számától elfogadhatatlannak tartom, de amit MerlinW írt, azt még el is tudom fogadni sajnos, nem zárom ki hogy egy nagyobb, gerinces név megegyezik Appleval, hogy beáldoz egy két nagy nevû játékot a 3GS oltárán, hogy még jobban nõjenek az eladásai. Az az általad említett 5-6 millió 3GS, ami eddig elkelt egy szép szám, de én mint féligmeddigi/leendõ programozó azért azt tartanám szem elõtt, hogy ne zárjak ki nagy bázisú közönséget, márpedig a 3G-sek tábora az marad, legfeljebb a 3G-k gazdát cserélnek, s a HC Apple felhasználók mindig veszik a legújabb vasakat. És ezt egy nagy cég még meg is teheti, de egy hétköznapi fejlesztõ nem engedheti meg, hogy csak az X milliós 3GS tábort célozza, mikor esetlegesen kis módosítással, engedménnyel egy kétszer ekkora tábor által elérhetõ a program, s ez jó eséllyel kétszer több eladást is eredményez.

Persze ehhez tudni kellene, hogy miként megoldható, egyáltalán van-e rá megoldás, hogy kettéválasszák ezeket a dolgokat, vagy akkor mindenbõl két verzió kell. Utóbbi esetben már megfontolandóbb, és Apple részérõl is kell valamilyen mozgás az ügyben, engedélyeztetések terén.

pyrohun
Elég sok negatív híresztelés van a 3GS-sel kapcsolatban. Elõször volt ugye az elszínezõdés, amirõl kiderült, hogy csak bizonyos gumitokok okozzák. De most van ez a WIFI-s mizéria, miszerint jóval lassann és fõleg nagyobb a latency-je a 3GS WIFI-jének, ugyanazona hálón a 3G-vel szemben. Plusz még volt valami rémhír - azért jó lenne tudni, hogy ezek mennyire igazak...

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

" esetleg néhány dolog lassabb lesz, vagy a 3D-s alkalmazások akadni fognak,"

Nem csak sebességben van különbség, hanem a GPU tudása is jóval komolyabb. Olyan részletesebb grafikát tud, amit a régebbi nem. 5-6 millió 3GS-es vásárlói bázis után meg már nem éri meg munkát fektetni abba, hogy a régebbi eszközökön is mûködjön, ha a játékélmény nem ugyanaz.

Ombika
Jovairtak tegnap, de a kartyatiltast stb meg nem, remelem azt is intezik, mert igy csak kamat jon ra, mivel en nemfogom befizetni nekik! De ami jo volt OTP-be,h ok hivtak, szerintuk vmi nem koser, en mai napig nem vettem volna eszre, mert legutoljara karacsonykor hasznaltam ezt a kartyat!

MerlinW
Ha sokan nem is, de egy EA vagy Gameloft simán megengedheti magának, hogy 3GS exluziv anyagot csináljon. A bevételkiesést kompenzálja nekik az apple. Sima marketing.

Szerintem nem lesz ilyen, de elfogadott, bevált stratégia lenne ha lenne.
Van sok majom aki pl egy új 3GS exkluziv SIMS miatt venne új telót, ami értékesítés szinten teljesen jó dolog.

Nameg ha egy új fejlesztésû program megkívánja a 600Mhz-et és a több memóriát, akkor megkívánja. A fejlõdés nem állhat meg csak azért mert van akinek régebbi készüléke van, ugyebár.

[merlinw.org]

autoszimulator
amíg nem volt még a kezemben ilyen telefon, nem mondok semmit, de ami képeket láttam vele lõve, hát az még mindig nem gyõzött meg. És tudom, nem fényképezõgép, nem is arra használom, de lássuk be, a HW fejlesztések egyik legnagyobb hírverése az új kamera körül volt, persze a sebességnövekedést követõen. VC magyarok számára nem túl kifinomult, ahogy azt a szifonon olvastam, angolul meg nem fogom emiatt beírni a neveket. Iránytû mondjuk van, mûködik is, oké. De még mindig tartom, hogy a 3GS egy OS 3.0-val tökély. Egy 2.2-es 3G-t szó nélkül le is cserélnék rá, ha feltesszük, hogy nem frissíthetek OS-t a régebbi HW-re. Mivel az új HW meg az OS együtt ütõs lett, ez beismerhetõ. Azonban mivel van a 3G-mre 3.0, s a 3GS plusz dolgok nem igazán érdekelnek, nem cserélnék. Viszont ettõl függetlenül a teljesítménynövekedést megnézném, mennyivel érzem többnek, jobbnak. Ha csak a 3D-s csilivili játékoknál, akkor mondhatjuk, hogy az sem hatott meg, mert valahogy sosem értettem, miként lehet pl autózni vagy FPS-ezni a mobilon. Van pár egyszerûbb grafikájú, de ezerszer jobban élvezhetõ játék is.
Persze ez nagyon szubjektív megítélés, mert ahogy sokan PSP-n is játszanak, úgy sokaknak ez is lehet alternatíva, meg mindenkinek más számít. Ezért sem szeretem ezeket az összehasonlító teszteket, lehet józsi minden második nap használja az iránytût, õ ezért már megvenné, én meg lehet, hogy sose, így engem az nem érdekel.

#10673: ezt meg nem hinném, hogy megengedheti magának egy alkalmazás készítõje, hogy a nem 3GS funkciókat használó alkalmazásokat is csak 3GS-re adja ki. Lehet, hogy sok 3GS elkelt, de a régi 3G-k sem lettek ám elégetve, meg nem keringenek az éterben gazdátlanul. Gondolj bele, a legtöbb mai 3G-s alkalmazás is tökéletesen mûködik. 2G-n. Ha az OS naprakész, akkor sok gondod nem lehet, esetleg néhány dolog lassabb lesz, vagy a 3D-s alkalmazások akadni fognak, de errõl a saját álláspontom már fentebb ott van. Szóval mérlegel aki vásárolni akar, és ha úgy érzi, hogy nem 3D-ben akar játszani vele, meg a plusz funkciókat sem igényli, akkor mér adna ki érte annyi pénzt, mikor a 3G (elvileg) kedvezõbb áron lesz?

GregSB
Egyébként ha 3G-m lenne akkor nagy hezitálásban lennék. Valószíûleg nem váltanék. De új, leárazott 3G-t nem vennék, akkor már inkább kifizetem a +-t a gyorsabb telóért, amin a jövõben megjelenõ játékok és programok tuti jól fognak futni.

GregSB
Engem már önmagában a sebességkülönbség meggyõzött a 3GS-rõl. A videó-felvétel meg iránytû annyira nem is érdekel, de egy halom 3GS vs 3G összehasonlító videót megnézve nagyon látszik hogy erõsebb a proci + grafikus mag a 3GS-ben, sokkal gyorsabb.

Nem érdemes 3G-t vásárolni, mert az új SDK-val már készülhetnek olyan alkalmazások amik a 3GS-re és a jövõbeni Touch 3-ra lesznek optimalizálva, egy idõ után meg egyre több ilyen alkalmazás lesz ami nem fog megfelelõen futni a régebbi vason.
Aki arra számít, hogy a fejlesztõk azt veszik figyelembe, hogy a régi készülékekbõl több van és oda akarnak inkább fejleszteni, az gondoljon arra, hogy 3GS-bõl eddig már 3 millió elfogyott és még csak jövõ héttõl kezdik az EU-t igazából teríteni, szóval elég gyorsan elterjed az új vas ahhoz, hogy megérje akár csak arra kiadni alkalmazást.

GregSB
Mire gondolsz?

#10667:
Egyébként nem kell készpénznek venni amit mondtak, ez csak egy sima ügyfélszolgálatos volt egy T boltban, de egyébként nem kizárt hogy igaz amit mondott.
Mindenesetre érdekes hogy ha ma akartam volna nem tudtam volna náluk 3G-t venni, állítólag várnak a 3GS-re. Lehet nálunk nem lesz ócsóé sima 3G?

Kb. jövõ hét közepétõl lesz kapható, a készülékeket elvileg már kiszállították az értékesítõ pontokra.
Az ára a mostani 3G-s árak alapján lesz, a 3G-re lesz majd akció, Dominóban egy darabig nem lesz elérhetõ.
T-s ismerõs infója.

Zetorg
winterboard tényleg nem megy 3.0-n vagy én vagyok a szar?

autoszimulator
Fõleg hogy amint egyre több ember kezébe kerül a 3GS, a széthype-olt funkciók fénye úgy csökken, mert nem minden úgy sikerült, ahogy az almáék ígérték

neevous
Én sztem megvárom, hogy kijöjjön a 3GS és akkor újítok egy 3G-t, mert annyira nem zaklatnak az új funkciók. Majd aztán kiderül, hogy a kinti 99$-os ár hogy reflektálódik a magyar magentára.

Pont ezt akartam volt kérdezni, hogy vki tud e vmi infóval szolgálni, hogy kb mikor lesz a T-ben kapható a 3GS. Szal akkor azt mondod, hogy kb 1hét?

GregSB
Ma volt ügyem a T-nél (egy kissebb boltban 5kerben), és ha már ott jártam kicsit érdeklõdtem iPhoneról. Sima 3G-t nem tudtak volna adni nekem, elfogyott, azt mondták Júli 15 körül lehet számítani a 3GS-re... Az pont 1 hét.

autoszimulator
lemaradt a T, jogos.

Hy! Szeretnék majd venni magamnak egy 3Gs-t (persze csak ha a magentások nem horribilis összegért fogják osztogatni). Tudnátok linkelni nekem oldalakat, ahol az iPhone-os alkalmazásokról,játékokról, bõvítményekrõl, tapasztalatokról lehet olvasni? H el tudjam dönteni, h tényleg szükségem van-e egy ilyen kütyüre.
Más: van egy ismerõsöm, aki azt mondta, h nem tudta, egyszerûen háttértárolóként használni a 3Gjét. Elvileg jailbreakelt volt a telója (asszem vhogy így kell írni), habár nem kizárt, h csak béna a tag. Nos?
Köcce

passatgt
May 4th, 2009

autoszimulator
Pinch Media Watcher

na ennek megjelenésével gondolom elindul a pincsmédiás programok áradata...

passatgt
kis off, de ez legalább végre konkurencia lesz, pár elõzõ xperiából kiindulva nem biztos😄

carterx
Megvan.
fasza lett,van helyem dögivel.

köszi

carterx
Nagyon köszi!!
keresem is.<#integet2>

MerlinW
Cydia keresõ: five

Five-Column Springboard (winterboard kell hozzá)
Five Icon Dock (csak a dokkra vonatkozik, nem kell hozzá WB, sbsetting sem, de ki/be kapcsolhatod vele)

[merlinw.org]

carterx
bocs de a készülékhez is ért itt valaki ?? <#eplus2><#eplus2><#eplus2>

Sephi
ERSTE-nel uigy van, hogy 24 oras telebank van. Felhivod, es megmondod mennyivel toltseg fel a kartyadat, es azutan vasarolsz.

C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"

carterx
Sziasztok.

Lécci árulja már el valaki mi az a progi amitõl 5 ikonom lesz soronként az olalakon.
Asszem valami vide..... a neve de sehol nem találom a cydián.

köszi