iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Botond
Nekem 4-5 évnyi iOSezés után ma először kiírta, hogy ez az oldal vírusos és nem nyitotta meg a Safari, mellényomtam egy bannerra. Szóval vmi van benne alapból.
Én ha egy ilyen okostelefont veszek, akkor akarom hogy biztonságban legyen minden rajta és miből lehet a böngészés is (mert esetleg nincs kedvem bekapcsolni az asztali gépet és akkor megnézem mobilon). Az is megtörténhet, hogyha nem fertőződ be App-vel, de lehet befertőződik az böngészés közben. Nehogy valaki azt gondolja, hogy az okostelefonnal teljesen biztonságos a böngészés. Mivel vannak telefonok, ahol át lehet állítani Mobil módról Desktop módra a böngészőt, ekkor már nem olyan biztonságos.
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
A vírusvédelem egy nagyon fontos dolog, csak az átlag ember ezzel nem foglalkozik. Nem kell csodálkozni, ha egyszer csak nem úgy megy a készülék ahogy kellene. Mit csinál egy átlag ember? ... Elviszi javítani és ott lehet kiderül, hogy teljesen újra kell tegyék a rendszert.
"ha store ból telepít az ember aligha kap vírust" <<<<< szerintem ha innen telepítsz, akkor nem is kapsz vírust!!!
Csak egy példa: már egy pár éve internetezek asztali géppel és még nem történt meg, hogy olyan oldalra jussak, hogy vírus lenne benne, de ezelőtt egy pár éve elég sok ilyen volt. Valószínűleg a mobilinternetezés esetében is így van (és szerintem ezért van az, hogy böngészés közben nem kapsz vírust csak esetleg App által) és ott még kisebb a valószínűsége, mivel mobiltelefon, de szerintem akkor az antivírus cégek nem írnák az antivírusokat mobilokra, mert hát nem lenne más mit csinálniuk.

Utoljára szerkesztette: kl24h, 2015.01.17. 18:30:00
Jim Morrison
nem tudom mit kell foglalkozni a vírusokkal, ha store ból telepít az ember aligha kap vírust. Én telepítettem már storeon kívüli appot is de nem történt semmi. Egyszer telepítettem vírusirtót (norton? nemtom), de az meg telehányta reklámmal az értesítési sávot...

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Én inkább az okosság szempontjából hasonlítottam össze. A legtöbb App. választék az Android rendszerre vannak és a legkevesebb a WP, az iOS valahol az Android közelében van.
Itt lenne egy összehasonlítás az iPhone 6 és a Nokia Lumia 735 között. Egy másik összehasonlítás lenne az iPhone 6 és a Nokia Lumia 930 vagy hogy mindenkinek tetszedjék, akkor inkább legyen mindkettőből a legújabb és legjobb minőség iPhone 6 Plus és Nokia Lumia 930.
Lenne egy másik összehasonlítás a iPhone 6 Plus és a Samsung Galaxy Note Edge, mivel árban közel állnak.
robotnyk #41786 : A legstabilabb a WP, csak különleges esetben blokkolhat le (szerintem azt is valami okozza), az Android rendszerűek többször blokkolnak le, de annak is megvan az oka, nem a rendszer hibája. A Android áll az első helyen mivel a legbővebb az App kinálat, viszont ennek is megvan a hátránya, az Android vírusok. A WP 8.1 esetében még nem létezik vírus, ezért a legbiztonságosabb, viszont az Apple esetében még nem vagyok elég informált, de fertőzhető ahogy olvastam. Lehet látni a legtöbb antivírus cég ír antivírusokat Andoidra és iOS rendszerekre, viszont a WP nem nagyon van. Már kezd a WP is bővülni az App kínálat és az az érdekes a WP esetében, hogy a legkevesebb RAM-ot használja és a processzorja sem kell legyen olyan szuper, mert akkor is nagyon jól megy.
LoDMaSt
appsolute.hu Voltam náluk többször, tényleg gyáriak az alkatrészek. Cserébe nem a legolcsóbb.

@ Hellomarci

hol érdemes telót szervizeltetni? nem a gyorsaság a lényeg mint az isamurainál ahol kamu alkatrészekkel dolgoznak hanem inkább az a fontos hogy gyári alkatrészek legyenek? valakinek valami tapasztalat?

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Gondolom ez a hazai macskás APR tulaj diagrammja.

Az az igazság, amit elhiszel.

Az iPhone a legjobb telefon, miért? mert az a döntésünk.

Akkor most megéri forintra váltani 😊

&#63743;

passatgt
és ha nekem dollárom vagy euróm van?😄

GregSB
Azért ennyi az iPhone itthon, mert

- Apple egy-az-egyben váltja az USD árakat EUR-ra Európában
- A Forint nagyon sokat gyengült az elmúlt években, tartósan 300 HUF környéken van €1
- Nálunk az egyik legmagasabbak a termék adók

Itthon újonnan csak akkor éri meg venni iPhonet szerintem, ha van sok félretett pénzed és belefér, vagy ha 1-2 éves szerződéssel és részletfizetéssel veszed. És ahogy precision is írta leghamarabb 2-3 évente érdemes csak cserélni, de addig bírni is fogja. Kicsit lassulni fog az évek múlásával, de stabil es megbizható marad.

Meg nem lehet elégszer leírni: ecosystem. Azért az elég priceless, hogy majdnem 4 évig használtam az i4-emet, és pár kattintás + kb 30-40 perc volt hogy a felhobol áttöltve minden ugyanolyan legyen az i6-on. Podcastek amiket hallgatok és félbe hagytam onnan folytatódtak ahol félbe hagytam őket, ebookok automatikusan arra az oldalra lapoztak ahol tartottam bennük, minden beállítás, adat stb tok ugyan az. Sőt, leszedtem pár játékot amihez i4 gyenge volt, iPaden játszottam még anno, az első dolga az volt a játékoknak hogy felajánlják: akarom -e onnan folytatni ahol abbahagytam iPaden (iCloud mentés).

Nem vagyok tisztában a többi rendszeren milyen mélységekik mukodik ez, de szerintem ha most upgradeltem volna egy 4 éves WP vagy Android telefonról felfelé, ilyen könnyen és egyszerűen nem maradt volna meg minden adatom.

precision
így már jó a hasonlat 😊

Bazinga!

Dzsega
Nagyon jó példa a Nissan GTR csak legyen az ellenfele ifa helyett egy Aston Martin, Ferrari vagy Lamborghini. A nissan olcsó erős és szinte minden személyre szabható benne, ráadásul olcsó hozzá az alkatrész is. De valahogy az emberek mégis inkább a másik három közül vásárolnának pedig katalógus szerint azok gyengébbek....

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

LoDMaSt
Miért az új Nokiák telefonok? 😊 (csak azt akartam érzékeltetni, hogy a hardver nem minden, pont az almánál nem lehet számokkal meghatározni, hogy miért jó választás)

@ Hellomarci

precision
nyilván az ifa és a nissan is ugyanabban a kategóriában nyomul, nevezetesen sportautó 😛 ja nem 😊
Utoljára szerkesztette: precision, 2015.01.17. 09:38:40

Bazinga!

LoDMaSt
Nézz megy egy IFA-t, és egy Nissan GTR-t. Nagyobb az IFA, erősebb a motorja, nagyobb a kereke, ráadásul kék is, aztán mégsem biztos, hogy azt vennéd.

@ Hellomarci

precision
azért ennyi az iPhoneok ára mert ilyen áron is viszik mint a cukrot... az elsődleges piac pedig nyilván nem Magyarország, máshol ez egyáltalán nem számít sok pénznek... kb. pár napos munkabér és megveszik...
divat termék is lett, itthon pedig státusz szimbólum, ezért veszik olyanok is akik nem engedhetnék meg maguknak

ezen felül jó telefon az iPhone, nem minden a nyers specifikáció 😊 sok erőmű androidos telefon akadozik, mert egyszerűen nincs normálisan optimalizálva rajtuk az oprendszer... mondjuk az Apple részéről megint egy undorító húzás volt hogy csak 1 gb ramot rakott az i6 -ba... sokkal jobban csepegteti a fícsöröket mint a konkurencia, csak hogy következő évben minimális változással újra el tudja adni a szinte azonos készüléket... ezért nem szabad csak 2-3 évente Apple cuccot venni... következő iPhone 2gb rammal és jobb kamerával fog érkezni

Bazinga!

robotnyk
az android szar. meg a windows phone is. ennyi a különbség.

<#gonosz1>
GregSB
Samsung az már komolyabb alternatíva, nem hiába a legerősebb vetélytárs. Android miatt nagyon erős az App támogatottsága. Szoftverben megbizhatóságban sincs akkora különbség már mint évekkel ezelőtt, amikor fagytak, lassultak. Több Samsung is van a közelemben, és baromi gyorsak, jól működnek. Talán amiben nem túl jók az az hogy még mindig telehányják a stock OS-t rengeteg felesleges cuccal. iOS emiatt sokkal letisztultabbnak / átgondoltabbnak tűnik.

GregSB
930 szerintem nem jobb telefon mint az i6. Kolegámnak az van (nekem i6), összehasonlítottuk több ízben. i6 könnyebb, vékonyabb, de sokkal tovább bírja az akksija. A kamerája is sokkal jobb (pl 240 FPS slow-mo video). De ami a legnagyobb különbség az az ecosystemek közötti különbség (még mindig, bármennyire elcsépelt). WP-n még mindig sokkal gyérebb az App választék, ami indirekt módon, de hozzájárul egy készülék képességeihez.

Most néztem ezeket az iPhone telefonokat. Nekem nagyon tetszenek mint kialakítás, csak nagyon drágák. Pl. ha összehasonlítunk egy iPhone 6 egy Nokia Lumia 735, nagy különbség nincs közöttük, viszont árban 3-szor olyan drága, mint a Lumia 735. Ha összehasonlítom a Lumia 930-al, akkor a Lumia meghaladja mint képesség és minőség, de akkor is árban kb. csak a fele az iPhone 6-nak.
Ha az összehasonlítást egy Samsung telefonnal végezzük, akkor is a Samsung előnyben van. Én nem értem miért ekkora az árkülönbség.
Köszi a válaszokat.

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

Dzsega
Ios 7 óta lehet a hangerőt állítani a command centerből is.
Próbáld meg ott állítani, hátha csak a goboknál van gubanc. Bár az sem jó, de legalább lesz hang...

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

LoDMaSt
Vagy a hangszóró, vagy az akksi, vagy az alaplap, vagy a kábeleknek van bajuk. Nagyjából csak tesztelgetéssel oldhatod meg, veszel alkatrészt, belerakod, ha jó lesz, jó, ha nem, akkor nem az a hiba.

@ Hellomarci

Sziasztok. Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni.

A minap beleesett az iPhone 4S-em a csapba, amiben volt egy kis víz is. A teló nem merült el teljesen, de azért vizes lett. Azóta a következöt tapasztaltam. A hangeröszabályzás nem müködik, ergo se a csengöhangerösséget, se a játékoknál, videóknál, zenénél a hangeröt nem tudom szabályozni.
A másik, hogy videólejátszásnál nincs hang. Meg játékoknál. Meg semminél se. A telefon kicsöng, ha hívnak, tehát a hangszóró részével nincs gond.
Meg mintha az aksi is kicsit gyorsabban merülne.

Van ötletetek, hogy oldhatnám meg szervízbe vitel nélkül? A kérdés azért fontos, mert a legközelebbi Apple szervíz kb. 100km-re lenne, egy sima telefonos boltban meg nem tudom, hogy meg tudnák-e javítani (mármint ahol vettem).

Ha nincs ötletetek, akkor úgyis marad a szervíz, csak gondoltam, hátha. 😊 Azért köszi

Acer Predator Helios 700, i9-9980HK, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 2070 8GB, 2TB SSD, 1TB HDD, Win 11 ASUS Rog Strix G17, AMD Ryzen 9 7945HX, 64GB RAM, NVidia GeForce RTX 4080 12GB, 6TB SSD, Win 10

MerlinW
+1

Videóvágásra, komolyabb dolgokra ott a MacBook Pro.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.01.15. 15:28:44

[merlinw.org]

passatgt
kinézet, összeszerelés minősége és a tervezés olyan szintű, amit a többi laptop gyártó nem nagyon tud megközelíteni:
Nem pörög a ventillátor, baromi vékony, nincs telematricázva, nincs az alján/oldalon/elején/tetején hűtőrács, jó és erős zsanér, be és kinyitáskor nincs pattintós megoldás(mágnes zárja össze), nagyon jó kijelző, a touchpad hibátlan és nincs konkurenciája, mágneses töltőcsatlakozó, baromi jó akksi stb...

Ezekért éri meg a + pénzt, szerintem😊
Utoljára szerkesztette: passatgt, 2015.01.15. 13:42:38

Bercy
En egy 13as Air-t hasznalok. Igaz abbol a legerosebb valtozatot vettem meg (i7 cpu) es igy mar ~400,000 Ft az ara.
Habar ahogy nezem a legolcsobb 13 colos air is 320 eFT.
Komoly video vagasra ezek a gepek nem alkalmasak, de persze csak ha par csaladi videot akar osszedobni arra tokeletes.
Maga a gep anyagminosege szamomra tokeles. Premium termek. Az op rendszer meg izles kerdese de en kifejezetten az OSX miatt valtottam mac-ra.

Mas windoswos hasonlo minosegu gepekhez merten az ara egyaltalan nem eget vero viszont az teny, hogy windowsos laptopokbol vannak olcsobb darabok is. Szoval ez inkabb olyan kerdes, hogy van-e ra penze. Ha igen akkor en csak javasolni tudom.
GregSB
Nézésre nyilván jó, vágáshoz, rippeléshez gyenge.

Kongy
Hát ezt majd megmondom ismerősömnek 😄 Nem akarom azt mondani neki, hogy túl van árazva a cucc, mivel nincs sok tapasztalatom vele, de így egy kicsit túl drágának tűnik. Értem én, hogy baromi gyors meg minden, de valahogy mégsem értem meg mi kerül rajta ennyibe.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

passatgt
szerintem arra gondolt GregSB, hogy nem ezzel kell filmet gyártani és éjjel nappal DVD-t rippelni...😊

Kongy
Miért, 1080p szaggat? 😄

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

MerlinW
Attól függ milyen minőségű videót nézel. Nekem elég a 720p, azt jól viszi.

[merlinw.org]

Nemrég vettem a macbookomat igaz végül nem az airt a kijelző miatt.
Ég és föld a PC-m és a macbook. Azóta be sem kapcsoltam a windowst. 😊

GregSB
Videózásra viszont nem ajánlanám, ahhoz gyenge.

MerlinW
Ha futja rá, abszolút. Gyors, szép, kényelmes, megbízható, tartós (és az árát is jól tartja).

[merlinw.org]

Kongy
Kicsit off, de nem tudom használ-e közületek valaki Macbook Air-t. Egyik ismerősöm töri rajta a fejét, és engem kérdezett meg, hogy megéri-e a 280 ezret a 13 colos Air, mert hogy én biztos tudom, ha már van iPhone-om meg iPad-em, de az igazság az, hogy még OSX-et se használtam soha, szóval nem tudom 😄 Macbook tulajokat kérdezem, hogy megéri-e netezésre, videószerkesztésre, konvertálásra?
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.01.14. 19:41:18

GregSB
Azzal elvileg nem lesz baj. Mondjuk en iCloud backupot tettem fel, de elvileg iTunes-ossal se kéne hogy baja legyen

tegnapi a backup, ios 7

GregSB
Mennyire régi a készülék, backup?

Nekem iPhone 4 iOS 7.1.2-es backupja simán felment i6-ra.

egy régi készülékem backupját át tudom tenni az újra, nem fog nyafogni az itunes?

GregSB
Diktálástól jóval bonyolultabb egy nyelvet megérteni ragozásokkal, kontextusban...

Rage47
engem a Quicktype hiánya jobban zavar
Nem értem ha a diktálás működik már, akkor mi okozza a problémát Sirinél.

&#63743;

Kongy
Na, kipróbáltam én is az iPhone 6-ot, és az iPhone 6 Plus-t. 😊 Jobb később, mint soha. Szép mindkét telefon, jó vékonyak, áramvonalasak, a hátlapjuk viszont nagyon ronda, szerintem, főleg azok a csíkok... te jó ég. Most tényleg jól jön majd egy tok 😄 Gyorsaságra alap alkalmazásoknál és alap játékoknál ugyanaz, mint az 5s mindkét telefon. Durva különbségeket nem érzek. Fasza a nagyobb képernyő, de a 6 Plus nekem túl tepsi, bárki bármit mond. Szabályosan szédülök, ha az 5s után a kezembe veszem, ami azért fura, mert van iPad-em, szóval a nagyobb mérethez is hozzászokott a szemem. A sima 6-os viszont tetszik. Jó a mérete, bár talán már az is túl nagy nekem, nem mintha kis kezem lenne, de szeretem, ha egy kézzel meg tudok fogni egy MOBILtelefont. Jobban látni rajta a dolgokat, kényelmesebb helyenként, reachability is faszán működik, de valahogy nem érzem azt, hogy ez kell nekem. Baromi kiváncsi leszek mit hoz az Apple idén, le lesz-e cserélve az 5s, vagy marad még 1 évet...

GregSB
Nyilván olyan sorrendben adják hozzá a nyelveket, amelyeket a legtöbben beszélik. Lengyel, Cseh, Szlovák mind szláv nyelv, minimális eltérésekkel, egy körben meg tudták csinálni őket. És ők sokkal többen vannak Így hárman mint mi.

40 millió Lengyel + 6 millió szlovák + 11 millió Cseh = 57 millió vs a 10-en pár millió magyar. + ebből már egy kissebb lépés felvenni a többi szláv nyelvet.

Sajnos ez az ára hogy ennyire kevesen vagyunk és egy ennyire egyedi nyelvet beszélünk. Nem éri meg a ráfordítást még az Applenek.
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.01.13. 14:07:48

passatgt
jön a lengyel, cseh, szlovák siri... ránk tényleg szarnak😄

Rage47
WP-nél minimum 1 gigásat vennék, ha mégegyszer vennék valaha. Az alkalmazások hiánya tényleg még mindig sajnos ott van :|
Kongy
Azt aláírom, volt WP-m is 1 hónapig, de nekem azért nem jött be, mert baromi sok alkalmazás nem volt elérhető rá. Lumia 520-am volt, amit használtan 20k körül kapsz, és a telóval gyorsaság szempontjából nem volt semmi gond, és stabil is volt.