45063
-
#42573 Ez a vacak tényleg folyamatosan be van kapcsolva ? :)))))
http://www.theguardian.com/technology/video/2015/sep/11/siri-interupts-white-house-press-briefing-video?CMP=embed_video -
#42572 én is tegnap lepődtem meg, hogy július 27-én mentett utoljára -
#42571 Jó az új borítókép/banner. :) -
#42570 nálam több hete nem működik már az icloud biztonsági mentés -
#42569 Egyébként úgy néz ki nem a 8.4.1 volt a bugos. Legalábbis nálam az utóbbi napokban majdnem tökéletesen működik a Store és a Music app is.
Utóbbiban egy playlistet nem tudok offline lementeni (amelyik playlisttel már hetek óta szívok), de ezen kívül flottul működik. -
#42568 Majd feltöltöd a 'zolcsóbb Cloudba. -
Szóval a 16 Gigás alap modellt be tudjük tölteni ha kcisit több mint 30 perces 4K-s felvételt készítünk :D -
#42566 Én elsőre megértettem :D -
#42565 Valamit muszáj újítani minden évben, ezért tették bele ezt az érintős dolgot is. Én néztem róla pár videót, abszolút feleslegesnek találom. Olyan kicsit, mint a 6-nál a könnyebb elérhetőséges dolog, amikor a home gombot kell kétszer megérinteni, és lejjebb hozza a képernyő tetejét. Elsőre nagyon jó poén volt, másodjára is használtam, aztán soha többet :D
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2015.09.10. 17:29:50 -
#42564 Erre a nyomkodasra mo dana Steve Jobs, higy ha jol megirva egy ui erre semmi szukseg :) -
#42563 Szerintem nem jól magyarázták el, meg nehéz bemutatni, amikor demózzák mindig úgy tűnik, mintha hosszan kellene nyomni, mert közben magyaráz és így lassúnak tűnik az egész, holott nem az, csak erőssebben kell nyomni, nem hosszan. -
#42562 Ha nem akarod nem kell, az OS ugyanúgy fog működni mint eddig, ugyanúgy tudod majd vezérelni sima érintésekkel.
A "hard press"-ekkel shortcutokat tudsz majd elővarázsolni, amik egykezes használatnál fogják leginkabb megkönnyíteni az életedet. Vagy bongeszesnel es üzenet / e-mail szortirozasnal (peek) -
#42561 Még egyszerűbben: Nem kötelező használni. -
#42560 Látom sokaknak nem tiszta, megpróbálom leírni mégegyszer:
3 féle érintést fog érzékelni a telefon.
1. Ha csak hozzáérsz finoman, mint eddig. Lehet röviden és hosszan is, ugyan azt fogja gondolom csinálni mint eddig. Rövid érintés "klikkelés" lesz, hosszú érintéssel meg szöveget jelölsz ki, vagy context menüket hozol ki képeken, linkeken. Nincs semmi rezgés.
2. Gyengén lenyomod a képernyőt addig amíg egy finomabb rezgést nem érzel: Ez lesz a középső állapot, ez az ami "peek"-eli a linkeket, leveleket, context menüt nyit alkalmazások ikonjain a home screenen, ezzel tudod visszanézni a nemrég készült fotókat a kamera appban, és ha a képernyő szélét nyomod le így és húzod az ujjadat akkor behozza a multitaskot. Továbbá gyenge nyomás + felfele rántás egy részletesebb context menüt hoz fel likeknél.
3. Tovább nyomod erősebben amíg egy sokkal erősebb rezgést nem érzel, ez lesz a "3. szint", ez fogja megnyitni amiket peekelsz pl.
-
#42559 Nem érintésre jelölődik ki az adott menü, hanem gyenge nyomásra. Erős nyomásra nyitja meg. -
#42558 A keynotebol nem jott at, de akkor ez a 3D touch hogy mukodik? Hany "allasos" a nyomas erosseg merese? Tehat van ilyen atmenet az erosseg mereseben, vagy csak 4 allomas van, mint:
1. egyaltalan nem erek hozza
2. rapoccintek
3. hosszan nyomom (elonezet, stb.)
4. meg jobban benyomom es megnyitom az elonezetet
Vagy mondjuk majd jatekokban szamit az is, hogy mennyire erosen nyomom, es pl. minel erosebben nyomom, annal gyorsabban fut a karakter, stb. Remelem ertheto a kerdes:D -
#42557 Valami masra biztos jo...
En is elgondoltam, hogy emaileknel mit csinalok. Odapoccintek, huvelykujjamat visszahozom a telo aljahoz (piheno allas) majd vissza gombbal ami pont a huvelykujjam alatt van visszalepek. Ezzel szemben itt hosszan tartom a nyomast es egy kis plusz nyomast adok hozza amig beleolvasok.
Szoval szerintem valami mas teruleten hasznosabb mint emailekbe elonezni.
Szerintem/ -
#42556 Ez tetszik! Jöhetne Angliába is! -
#42555 Megneztem, azert kerdeztem.
En mar ott elakadtam, higy egy eri tesre csak kijelolodik az adott menupont, kis nyomasra meg belep...Ez miert jobb mint egyszer hozzaeerek es belepek ? :) -
#42554 Érdekesség a tegnapi bejelentések közül: Amerikában (és egyelőre csak ott sajnos) beindítanak egy iPhone lízing programot.
- Havi $32-t kell fizetni Applenek. Ez évente $384. Ez havi 9ezer Ft, éves szinten kb 110 ezer Ft.
- Ezért cserébe minden évben megkapod a legújabb készüléket, kártyafüggetlenül.
Kinti fizetések mellett ez bagatell összeg, -
#42553 "Stylus (jo ok pencilnek hivtak), jobs szerint ha valaki elovette a stylust akkor elcsesztek... "
Mindenki ezen van fennakadva. Teljesen félreértitek. Globálisan kell értelmezni ezt a kijelentést, mert régen MINDEN alkalmazást stylusszal kellett basztatni. Erre gondolt Jobs, hogy ezekhez már nem kell. Ez ma sem változott. Az iPadhez alapvetően most sem kell és csak kiegészítőként tudod megvenni a cerkát. Ám nyilván vannak olyan dolgok az életben aminél megkerülhetetlen, hogy ne használj ceruzát. Ilyen pl. rajzolás. Gondolom te sem és Jobs sem várná el hogy a mutatóujjaddal rajzolj Paintben. Én pont azon csodálkozom, hogy egy olyan eszköz, ami egy Wacom Cintiq is lehetne, miért csak most van hozzá, normális nyomásérzékeny ceruza -
#42552 Mint sok dolognál ennél is meg kell enni a pudingot mielőtt ítélkezni kell felette. Ki kell próbálni élőben. Értelme hogy shortcutolni lehet vele sok helyen, sok mindent egyszerűbb / gyorsabb lesz csinálni egy kézzel és egy ujjal. -
#42551 Nézd meg a demonstrációs videókat ha nem érted ez miben különbözik 3x megérintésnél. -
#42550 Nem visszajelzés nélküli. A Taptic motor középső állásban kissebbet, teljesen benyomott állsában pedig erősebbet rezget a képernyőn.
Olyan esetben ha a középső állapot a "max mélység" akkor rögtön a legerősebbet rezgeti.
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.09.10. 10:44:26 -
#42549 Így viszont tényleg nem buli. Mármint az "erősebben" és "még erősebben" dolog. Merev felületen visszajelzés nélkül ez problémásnak hangzik. -
#42548 Meg mindig nem ertem mi olyan fantasztikus ebben, de mivel Apple csinalja ezert majd minden tech iro kitalalja, hogy ez mekkora innovation....
Tulajdonkeppen egy klikkelheto atlatszo touchpad lett a kepernyo es a 2 gombos egeret probaljak vele implementalni a telefonon...
Ertelmet nem latom, mert tudtommal Androidon ezer eve megvan az idolockolt secondary menu ami igy is tokeletesen mukodott....
Ez akkora innovation kb mint a Pencil...
Utoljára szerkesztette: Bucser, 2015.09.10. 10:04:19 -
#42547 Ez mitol jobb mint haromszor megerinteni ? :) -
#42546 Nem igy mukodik.
Képernyőn tartod az ujjadat (1. Funkció) ugyan azt fogja csinalni mint eddig. Pl szöveg kijelölés.
Elkezded erősebben nyomni = 2. Funkció. Legtöbb esetben előnézet. Es sok helyen esetben ha ezt az előbézetet felfelé rántod, akkor további opciók jönnek elő.
Tovább nyomod még erősebben = 3. Funkció. Alap appoknál Megnyitás -
#42545 Ugy emlekeztem, hogy az 5 ota nem kulon nand chipeket hasznalnak, hanem kotegelik a memoriat egy SSD interface-el . Ezert is gyorsult a data transfer rate MAC es iPhone kozott aztan pc-k fele is. (MacOS-ben hamarabb volt rendes SSD support)
A belso strukturaban meg csak el van kulonitve a tarolo memoriaban a freezenek a hely, levalasztva az op rendszer reszekent. (ezert is hizik az oprendszer reszben ahogy az ujabb verziokkal az irott freezelheto appok is nonek) -
#42544 Az SSD költői túlzás, de aprócska NAND flash van benne data transfer-re, igen:) -
#42543 -
#42542 Na ezt nem is tudtam, kosz az infot! -
#42541 A RAM nem olyan fontos a unified memory structure miatt (tudtommal barmikor bevallalom hogy tevedek).
Ha jol tevedek a fagyasztott appok ssd-re irodnak es onnan jonnek vissza. Csak a futasra van szukseg klasszikus RAMra ami igazabol csak egy appot tartalmaz az iPhoneban miota vilag a vilag. -
#42540 Highly speculative, kivancsi leszek mennyi lesz vegul, azert koszi -
#42539 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához! -
#42538 Ööö.. oké. -
#42537 Meg mindig nem ertem...
Kepernyon tartom 3 masodpercig - elonezet- 1 funkcio
Rateszem a masik ujjamat - belepek az itembe -2. funkcio
3 ujjat dobok a kepernyore - vissza az elozo appba - 3. funkcio
Es meg csak hardvert sem kellett basztatnom hozza... Phil Ivy-nak kevesebb kokot kellene szivnia es gondolkodni inkabb mielott eszement fejlesztesbe kezd...
-
#42536 2GB-ot ír Gizmo legfrissebb speckója
Ez meg a 6S Plus-é
Aksi időben még mindig utolsó az iPhone :(
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.09.09. 23:03:15 -
#42535 Ram ról nem is beszeltek, akkor sanszos hogy nem bovitettek? -
#42534 " bar nem tudom mivel tobb, minthogy lenyomva tartod kulonbozo idokig a kepernyon az ujjadat"
A képernyőn tartod az ujjadat = 1. funkció (pl. előnézet). Megnyomod = 2. funkció (pl előnézet megnyitása)