45063
10255461851509447102.jpg
  • G_ArchAngel #42855
    en is ezt csinalom, de akik mar leleptek FBrol, azokat nem tudom meggyozni a messenger.com-mal sem
  • GregSB
    A facebookot én is alig használom, meg az ismerőseim is.

Pont ezért van külön Messenger app, ha gép előtt ülök akkor meg messenger.com

Facebookot van hogy napokig ki sem nyitom / nem is látom. A messenger viszont napi szinten megy.
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.10.08. 16:03:35
  • G_ArchAngel #42853
    Nalam ez nem mukodne, altalaban a 40 alattiak mar nem facebookoznak, vagy ha igen, inkabb nok. A legtobben instagramon uzennek, FB accountja egyre kevesebb embernek van vagy nem hasznalja.
    Egyszeruen a sok reklam, az erthetelen news feed hasznalhatatlanna tette.
  • Rage47
    Nekem ugyanez.
    Privátban Messenger, iMessage, Snapchat, Skype. Volt egy időben Whatsapp meg Viber is, de rájöttem, hogy a Messengert ezek az emberek is használják, szóval minek legyen fent két felesleges app - inkább hagytam a Messengert.
    Melóhelyen meg Lync.
  • k0trapali #42851
    Az a baj, hogy sehogysem akarja latni a telomat. Csak ha bedugom usb-vel, de akkor is csak a kepeim latom. Oda kene letoltenen a wifi drivert, de ketlem, hogy menne jailbrake nelkul ilyesmi...
  • passatgt
    hát nem egyszerű... csak wifis megoldás jut eszembe, vagy usb-n rádugni de ahhoz meg kell itunes(gondolom nincs, mert új gép)
  • k0trapali #42849
    Sziasztok!

Lehetseges e:
    Iphone-ra letolteni exe, zip fajlt es utana a szamitogepre masolni? A gep teljesen szuz es kene ra egy wifi driver es csak a telomon van net. Franc se gondolta, hogy nem ismeri fel a rendszer a wifi kartyat magatol...
  • GregSB
    Komplexebb ennél ez a kérdés hogy egy valamit rá lehetne húzni.

Én egyébként munkában is használok chat appot. Alapesetben (ha valami infót akarok közölni, vagy valakitől akarok valamit) akkor emailt írok. Emellet viszont elég sokat használom a Lyncet (mostmár Skype for business). Mindekinek ott an a gépén és céges telefonján is, és automatikusan loginol. Legtöbbször akkor használom ha gyors segítséget akarok kérni valakitől, vagy gyors infót kell közölni valakivel (késés, meeting változás, stb).

Ez nálunk elég jól működik, de érdekes hogy rengeteg IT cégnél a Slack lett a fő kommunikációs csatorna (mint ahogy PassatGT cégénél is). Kipróbáltam és simán el tudnám képzelni mint egyetlen és fő komm csatorna, de nagyon IT cégekre van testre szabva (gondolok itt a beépülő pluginekre, amik leginkább szoftver fejlesztésnél hasznosak).

Magánéletben Facebook Messenger, iMessage, és nagyon ritkán Skype van nálam. A Messengert viszont ahogy írtam rengeteget használom szervezésre. Szinte minden hétvégén az a fő csatorna barátokkal hogy programokat szervezzünk.
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.10.08. 08:37:47
  • G_ArchAngel #42847
    Ennyi.
    Ezt kell megérteni, hogy 2015-ben a környezetünkben élő és dolgozó embereknek telefonja és email címe van nagy eséllyel.
    Sokkal kevesebb esélyed van facebookon, whatsupon, viberen, skypeon elérni a másik felet, mert ezek nem egyértelműek.
    Apámnak (64 éves) van Skype, Facebook, email. Hugomnak Facebook, Skype, email, Viber. A barataim egyik harmadanak van Vibere, masiknak Whatsup, 20%-nak nincs facebookja (csak felesegnek, baratnonek), Skype is nagyon kevesnek. Email cime mindenkinek van.
    Nekem sincs Whatsupom, felesleges, mert szinte mindenkinek van iPhoneja (Messages), a maradek par embernek Facebookon uzenek.

Utoljára szerkesztette: G_ArchAngel, 2015.10.07. 23:53:58
  • Dzsega #42846
    Teljesen egyet értek!
    Használom a messengert meg a vibert, de inkább csak csevegek rajta, ha épp aktív a másik fél is, egyébként meg nem várom el, hogy azonnal válaszoljon valaki (és tőlem se várják el).
    Ha fontos és kell a válasz akkor hívjon fel, vagy keressen meg személyesen....
  • passatgt
    ha a másik cég is használja, akkor igen:)
  • theone91
    A belsős kommunikáció mehet akár madzaggal és papírpohárral. Ügyfelekről van szó.
  • Tikal #42843
    és szerintem te sem érted mire gondolt :)
  • Tikal #42842
    szerintem nem értetted mire gondolt :) Nem tudom milyen cégnél dolgozol, de ha egy másik céggel fel kell venned a kapcsolatot azt is Slack-en teszed?
  • LoDMaSt
    Jó, de nem mindegy, hogy munka ügy, vagy nem. Nem fogok egy megrendelőnek/partnernak fb-n írni, hanem felhívom, mint ahogy elvárom, hogy engem is hívjanak, és ne csak üzenjenek valamit viberen. SMS-nek egy nagy előnye van, hogy odaér mindig. Ha külföldön vagyok, vagy akinek küldök, ha nem. FB meg minden egyéb üzenet van hogy elveszik, később jelez, később ér oda.
    Persze haverokkal én is imessage, fb-t használok.
  • GregSB
    Najó, nem igazán kissebbséghez tartozol, mert becslések szerint 2015-ben 1,9 milliárd ember használ okostelefont.

De azért abban remélem egyetértesz hogy ennek a fele (akik nem úgy kommunikálnak mint te) nem elhanyagolható mennyiség, és kicsit túlzás volt részedről tényként kijelenteni hogy használják az emberek a telefonjaikat kommunikálásra :D
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.10.07. 19:57:18
  • GregSB
    Max a te haveri körödben. Én 10nél is több emberrel vagyok napi / heti kapcsolatban FB messengeren.

És ha megnézed a statisztikákat, hogy hány ember használja ezeket az appokat, akkor lehet rá fogsz döbbenni hogy te a kissebséghez tartozol ;)

(adatok a wikipediaról vannak)

Facebook Messenger: 600 millió ember
    WhatsApp: 800 millió ember
    Viber: 100 millió ember
    Snapchat: Ők nem adnak ki adatot felhasználói bázisról, de 2014-ben 100 millió aktív felhasználójuk volt
    WeChat: 438 millió júzer

Lehetnek átfedések ezek között, de bátran lehet mondani hogy legalább 1 milliárd ember használ ma a földön naponta aktívan chat alkalmazásokat.
  • passatgt
    Mi munkahelyen csak és kizárólag Slack-en kommunikálunk. Az is ciki?
  • LoDMaSt
    Pont ma csökkentették.
  • G_ArchAngel #42836
    Ezt nem én alakítottam így, hanem a professzionális környezet. Ciki lenne whatsapp-ban lebeszélni egy munkát vagy azzal küldeni csatolmányt.
    Email, telefon mindenkinek van, a többi meg nem és nem is elvárás. Haverokkal lehet facebook csoportban beszélgetni, de mindenkinek off a notification és van aki 2-3 napig oda sem néz.
  • GregSB
    Nagyon erdekes olvasni hogy nalad ezek a dolgok igy működnek, de nalam + meg pár millió embernél nem :)
  • Snexi
    szerintetek mostanában esni fog a 6 ára a t-mobilenál?nem tudom, hogy a generációváltás hogyan szokott így évvége felé hatni az árakra
  • G_ArchAngel #42833
    Ha valamit szervezünk, arra hagyunk időt, arra jó a szöveges felület. (mindegy melyikről van szó)
    Ha valami hivatalos és szöveges, az email.
    Ami fontos és választ várunk rá vagy közölni akarunk valamit, az hívás.
  • robotnyk
    értem, hogy másodlagos, csak nem derült ki számomra, hogy hívás - sms - email - viber, whatsapp, messenger stb a sorrend, vagy az sms egy szinten van az utóbbiakkal
  • GregSB
    Jó erre lehet mondani hogy egyszeri eset, de csomó más összejövetelt is ilyen csoport üzenetekben szervezünk meg ismerősökkel.

Sokkal egyszerűbb és átláthatóbb mint az email, telefonhívással összekoordinálni 5+ embert meg... hát csinálja az akinek vannak idegei meg szabad ideje :D
  • Tikal #42830
    szerintem nem tesz különbséget. Az üzenet mindig másodlagos nálam is...
  • GregSB
    Fontos: a barátom aki Svédországban lakik, es váratlanul haza kellett utaznia. Két estét vokt itt, sörözni akart az itteni barátaival - már aki ráér (6-7 ember) Magyar száma nincs, a svéd számáról egy vagyon lenne korbetelefonalni mindenkit, SMS-t meg minek küldjön ha wi-fi ről tud ingyen üzenetet írni?

Ő pl indított egy csoportos üzenetet, es egész sokan el tudtunk menni. Ha nem jelzett volna a telefonom lemaradok róla.
  • robotnyk
    "Kevésbé fontos: text"

van még olyan marha aki netkapcsolattal rendelkező okostelefonról netkapcsolattal rendelkező okostelefonra SMSt küld? vagy csak félreértettem és valójában nem teszel különbséget az SMS és a modernebb megfelelői között? (viber, whatsapp, hangouts, messenger)
  • MerlinW
    Csit-cset céljából én max felhívom az illetőt, hogy megbeszéljek egy személyes találkozót. Régimódi vagyok:)
  • Micsu
    én is hivast szeretem de mind megszokás kérdése, ki mihez szokott hozzá
  • Bercy #42825
    Az emberek sokszor csak csevegnek nem fontis dolgokrol egyebb tevekenyseg mellett.
  • G_ArchAngel #42824
    Fontos: hív
    Kevésbé fontos: text
    Email - munkaidőben fontos, egyébként ráér.

Akinek szöveges üzenetet küldeni van ideje, annak nem fontos a kommunikáció.
  • Xing
    Jó, sejtettem egyébként, hogy én képviselem a kisebb réteget :)
  • GregSB
    Én nagyon sok emberrel kommunikálok rajta (leginkabb akik nem iPhoneosok), nekem halál lenne ha nem látnám azonnal amit ott küldenek
  • Xing
    Ezzel nem teljesen értek egyet. Nálam például ki van kapcsolva. Akkor nézem meg, amikor épp eszembe jut. Ha valaki azonnal el akar érni, arra ott a FaceTime, iMessage vagy sima hívás. A messenger ilyen e-mail szinten van. Nem érzem, hogy azonnal kell válaszolnom.
  • GregSB
    Messenger értelmét vesztené ha nem tudna push notikat küldeni :)

• Rage47
    csak a FB app? a Messenger maradt?
  • GregSB
    Amióta kikapcsoltam a Facebook notificationjeit leesett a fogyasztása 20-30%-ról 5-6%-ra.
  • passatgt
    De itt le lehet csekkolni, biztos ami biztos: https://www.icloud.com/activationlock/
  • robotnyk
    valóban, csak arra gondoltam, hogy esetleg valahogy meg tudják kerülni. (pl vett WoW accountokkal fordult elő, hogy eladták jó pénzért, aztán password resettel vissza..., csak ezért említettem)