45063
10255461851509447102.jpg
  • skinnyman
    "Egy 5-6 ezres füles meg nem szol jobban tőle."

Azert akad, pl: link Vagy sok masik. Az iphone-oknak elegge jo hangminosege van (csak 6s-t csesztek kicsit el aminek a kimenete tul zajos nemelyik fulessel), rengeteget tud egy jo fules javitani a hangon, es eleg minimalis aron is kapni klasszisokkal jobbat, mint a gyari.

Ami a 3,5mm jack lecsereleset illeti: szerintem orultseg. Az a szabvany 30 eve is relevans volt, es valszeg 30 ev mulva is az lesz. Ellentetben peldaul a lighning-gal, ami elegge egy halva szuletett csatlakozo, lasd: usb type-c. Nem ertem amugy miert jelennek meg a mai napig lightning csatlakozos tartozekok, amikor par ev mulva amikor lecserelik, mehet mind a kukaba. Gondolom fejni akarjak meg kicsit a tehenet amig lehet, mert type-c-bol mar nem kapnak majd royalty dijakat, de ez szerintem eleg alja huzas meg toluk is a vasarloik fele...
  • Rage47
    Majd veszünk hozzá 8 ezerért átalakítót, és akkor lehet hallgatni laptopba dugva is meló közben.
  • passatgt
    kivétel erősíti a szabályt:D
  • Jim Morrison
    o/
    majdnem naponta :)
  • passatgt
    Mondjuk ha lightning-on fog kijönni a hang, lehet, hogy audiofileknek a jobb adatátvitel miatt pont jó lesz:) Meg ugye így áram is tud kijönni, tehát tud tölteni is fül/fejhallgatót.

Pontos adatom nyilván nincs, de szerintem az iphone vásárlók 90%-a a gyári fülhallgatót használja. Így ha az új, gyári fülest be lehet dugni bárhova, akkor kb senkit nem fog érdekelni.

És tegye fel a kezét az, aki egyszerre tölt és zenét hallgat:) Egy évben egyszer, azt meg ki lehet bírni anélkül is.
    Utoljára szerkesztette: passatgt, 2015.12.01. 20:25:04
  • Jim Morrison
    Persze, 1k USD s fejhallgatokhoz az ember ugyis vesz hozza még DAC ot meg miegyebet, hogy kihajtsak.
    Viszonz ez az 'olcsobb' kategoria ez olyan, hogy mobilrol hallgatva zenet is eszre lehet venni a kulonbsegeket.Raadasul 40k ert mar fasza akg-s aktiv zajszuros fejest lehet venni... De 10-20k tartomanyban is lehet szep szammal minosegibb darabot venni (foleg ha egy jobb, dragabb leakciozott darabot talal az ember).
    Egy uj android telo (talan valami v10) pont rament a hangra, fasza audio chip, 2 mikrofon, stb (annyira nem neztem utana a dolognak).

Van uj sennheiser nem tudom lattad e, azt a bizonyos 50.000$ os :) (persze nem maga a fejhallgato ennyi)
  • ProGabe #43049
    Azt adom, hogy kell egy jó füles és a gyári mind kaki. Hozzáteszem az Apple-é ebből a szempontból tényleg jobb, mint a többi

De és ez egy nagy DE, egész egyszerűen felesleges egy szint főlé menni, mert a telefon nem hajtja ki nemhogy a maximumot, de még a felét sem annak, amit a füles tud. NEM hangerőről beszélek! Aztán ugyebár ott van még maga a fájl is, annak a minősége, stb.

Én Sennheiser párti vagyok és mivel szétment a legutóbbi, hosszas gondolkodás után, most egy olyat vettem, amire azt mondják, hogy még ez az, amit érdemes egy sima telefonnal is párosítani és úgymond a tömegnek szól (eddig ezeket egy kicsit kerültem, de ideje bepróbálni egy ilyet is hosszú távon). Ez amúgy egy IEM Momentum

Lehet venni 60 ezeré' is fülest persze, meg ugye mindenki azt csinál a pénzével, ami akar, de akkor már vegyen hozzá egy erősítőt is, vagy egy nagyon jó lejátszót, különben a füles pont úgy fog szólni, mint egy 20-30 ezerrel olcsóbb változat
    Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2015.12.01. 19:48:34
  • Jim Morrison
    De 10-20 ert mar lehet tudsz olyat szerezni, hogy megkerdezed magadtol, hogy eddig miert azt a fulest hasznaltad :)
    Raadasul ha evrkig elvagy vele (nem hagyod el, stb) lebontva arra, hogy mennyiszer hasznalod lehet megerne meglepned magad karira :)
  • GregSB
    Szerintem teljesen jol szol. Előtte in-ear sennheiserem volt amíg el nem pusztult, ez nem sokkal gagyibb attól. Annyival biztos nem hogy kiadjak 10-20 ezret még fülesre.

Egy 5-6 ezres füles meg nem szol jobban tőle.
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.12.01. 18:46:44
  • Botond #43046
    Meg a bendgate után hova akarnak még vékonyítani? A végén majd nem lehet kézben tartani az iphonet anélkül, hogy ne szerezzél papercutot az ujjaidra, vagy mi? :)
  • G_ArchAngel #43045
    Huh, hogy bírod használni azt a hulladékot?
    Karácsony lesz, cyber monday week - szerezz már valami rendes fülhallgatót. Én most vettem féláron egy Bang&Olufsent.
  • GregSB
    We don't need a thinner iPhone

Kommenteket is bekapcsolták csak erre a postra :D

Egyébként adom amit írnak. Most gondoltam bele hogy kb mindenhol az iPhone fülesét használom. Céges laptopon is amikor Spotifyt hallgatok.

Lighting csatis fülessel meg lennék lőve.
    Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.12.01. 16:10:50
  • GregSB
    Fényévekkel jobb a hangja mint az atdizajnolas előttinek. Nekem volt mindkettő.
  • Jim Morrison
    Na ezt akartam tudni koszi.
    Most nezem earpod 10k, mondjuk ebben van mikrofon es tavvezerlo is. 5-21khz, ezt nem tudtam, legtobb fules amit alapbol adni szoktak ha jol tudom 20-20khz vagy valami hasonlo.
  • robotnyk
    jobban szól, mint amit korábban csomagoltak hozzá, és jobban szól, mint amit más telefonokhoz csomagolnak, de nyilván ha ráköltesz egy 10-12 ezer forintot egy 3rd party fülhallgatóra akkor az valószínűleg azért jobb lesz.
  • passatgt
    kifejezetten jól
  • Jim Morrison
    az egy dolog, hogy jobb mint egy agybedugós, de hogy szól?
    /persze komfort is számít, de most nem arról van szó.
    Utoljára szerkesztette: Jim Morrison, 2015.11.28. 18:03:10
  • passatgt
    az earpod szerintem baromi jó, nagyon jó alternatíva az agybadugós helyett
  • Jim Morrison
    én még az átdesignolt előtti apple fülest próbáltam, és hát... na, nem valami jó.
    Vannak nekem jó fej/fülhallgatóim amiket szeretek (és még szeretnék is) használni, és ezzel szerintem nem vagyok egyedül. Az, hogy adapterrel együtt kilóg a zsebből a csatlakozó nem valami esztétikus. bluetootheos fejhallgatók meg olyan szinten még nem elterjedtek. (van egy csomó de nem nagyon látni)
    (Látom én, hogy sokan használják a gyári fülest, de aki egy kicsit is szeretne jobb hangzást az nem gyári fülest használ (amennyiben az tényleg nem jó))
  • ProGabe #43036
    Apple minden sz-rt levédet, naná hogy ezt is. Viszont kizártnak tartom, hogy ezt meg mernék lépni. Meg amúgy is, nem a jack a gond, hanem a kamera, hisz' már most is kidudorodik :D

Hozzáteszem, hogy most már aztán hagyják abba a vékonyítást. Majd ha lesz valami igazán új akksi-technológia, akkor folytathatják. Addig meg tőlem aztán lehetne egy kicsit dagibb is a teló, ha bírná mondjuk 10-12 órával tovább.
    Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2015.11.28. 15:27:12
  • GregSB
    A hozzá adott füles lightingon keresztül fog csatlakozni a telóhoz. És ahogy ismerem az Appllet tuti nem adnak ajiba mellé adaptert, 5-8 ezer Ft-ért megveheted majd ha akarsz más fülest használni ami nem Bluetoothos.

Én szeretem a gyári fülest, ami engem jobban zavar hogy ezzel megszűnik majd amit eleg sokat csinálok: hogy egyszerre töltsem a a telefont es Jacken kirakjam otthoni hifire. Meg ha veszek is adaptert tölteni nem fogom tudni.

Valószínűleg kénytelen leszek venni egy dokkolot :)
  • rastaman
    ahogy érzed! :D
  • Solt
    Köszönöm, de transmittert nem szeretnék... elmegy az ember egy fillérbaszó mellett, és recseg ropog minden! :)
  • passatgt
    Ha 3.5mm nem lesz rajta, szerintem a simkártyát is kiveszik belőle. Ezzel lesz egy csomó hely, ami mehet az akksinak mondjuk.
    Azt néztem, ha bedugod a jack dugót, pont a kijelző széléig ér. Lehet, hogy alul/felül kisebb káva lesz így?
  • Jim Morrison
    Szép lesz, zsebben az iphone de még az átalakító kilóg a zsebből :D
  • passatgt
    mondjuk lehet egyszerűbb ha adnak mellé egy lightning-3.5mm adaptert...
  • passatgt
    van szabadalmuk egy vékonyabb portra amivel lehet használni:

http://9to5mac.com/2015/09/22/apple-patents-half-height-3-5mm-headphone-jack-ready-for-slimmer-future-iphones/
    Utoljára szerkesztette: passatgt, 2015.11.27. 23:24:34
  • Kongy
    Ezt az "áldozatot" időszerű volt már meghozni.
  • GregSB
    Úgy néz ki 7-es iPhoneban kukázzák a 3.5mm-es Jack csatit, hogy még vékonyabb legyen a telefon.

Fülhallgatók csak lightingon és Bluetoothon keresztül tudnak majd csatlakozni a telefonhoz.
  • rastaman
    én ilyet használok: Soundfly View
    ami miatt megtetszett, hogy van rajta USB, így menetközben tudom tölteni a szifont, nem meríti le a bluetooth, zenelejátszás, navigáció.
  • Tikal #43025
    Közben már találtam hasonló problémával szenvedőket... van egy pár topik apple forumán erre is :(
  • hinar
    köszi...
    facebook-ot nem használok
  • Dzsega #43023
    Igen.
  • robotnyk
    nyomj egy hard resetet (home+lock gomb amíg nem látod az alma logót). illetve frissítsd/töröld le a facebook appot, ha fent van. az akku használati statisztikák között elvileg látnod kéne, hogy mi használja a háttérben
  • Tikal #43021
    Safariban meg a navigáció sem indul el, térképet se jeleníti meg, csak szürke minden.
  • Tikal #43020
    Nektek meg nyílnak a Google maps linkek safaribol a Google maps app-ban? Nekem csak random, de többnyire nem. Helyette sokszor felajánlja hogy szedjem le az appot a Store-bol...
  • hinar
    Sziasztok!

Az Iphone 4-es telefonom, az miért van, hogy a használatnál az utolsó teljesen feltöltés óta eltel idő megegyezik (használat, készenlét).
    Nem tud smmilyen program a háttérben.Úgy vettem észre, hogy gyorsan lemerült a telefonom.
    Mi lett a hiba?
    Hogyan lehet megoldani?
  • Solt
    Jól hangzik, megpróbálom körbejárni, hogy mit érdemes venni. Köszi az infót! :)
  • passatgt
    Nem volt vele még gondom, gyújtást ráadom, egyből csatlakozik. Ha átváltok BT source-ra a rádión, akkor automatán elindul lejátszás(ha a háttérben van megnyitva ilyen app, pl Music, Spotify vagy Podcasts). Léptetni is lehet számok között.

Igazából nem is iPhone kompatibilis, hanem sima bluetooth kihangosítós. Összepárosítottam és azóta meg minden, letölti híváslistát is, telefon is megy, ha jön egy hívás a kocsiban csörög stb...
  • Solt
    És működik rendesen, jó minőségben? Szeretnék venni 30-40K környékén egy autórádiót ami iphone kompatibilis, de semmi tapasztalatom, ismeretem nincs ezzel kapcsolatban.
    Utoljára szerkesztette: Solt, 2015.11.22. 19:49:05