iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Érdekesség a tegnapi bejelentések közül: Amerikában (és egyelőre csak ott sajnos) beindítanak egy iPhone lízing programot.

- Havi $32-t kell fizetni Applenek. Ez évente $384. Ez havi 9ezer Ft, éves szinten kb 110 ezer Ft.
- Ezért cserébe minden évben megkapod a legújabb készüléket, kártyafüggetlenül.

Kinti fizetések mellett ez bagatell összeg,

Dynamic
"Stylus (jo ok pencilnek hivtak), jobs szerint ha valaki elovette a stylust akkor elcsesztek... "

Mindenki ezen van fennakadva. Teljesen félreértitek. Globálisan kell értelmezni ezt a kijelentést, mert régen MINDEN alkalmazást stylusszal kellett basztatni. Erre gondolt Jobs, hogy ezekhez már nem kell. Ez ma sem változott. Az iPadhez alapvetően most sem kell és csak kiegészítőként tudod megvenni a cerkát. Ám nyilván vannak olyan dolgok az életben aminél megkerülhetetlen, hogy ne használj ceruzát. Ilyen pl. rajzolás. Gondolom te sem és Jobs sem várná el hogy a mutatóujjaddal rajzolj Paintben. Én pont azon csodálkozom, hogy egy olyan eszköz, ami egy Wacom Cintiq is lehetne, miért csak most van hozzá, normális nyomásérzékeny ceruza
GregSB
Mint sok dolognál ennél is meg kell enni a pudingot mielőtt ítélkezni kell felette. Ki kell próbálni élőben. Értelme hogy shortcutolni lehet vele sok helyen, sok mindent egyszerűbb / gyorsabb lesz csinálni egy kézzel és egy ujjal.

GregSB
Nézd meg a demonstrációs videókat ha nem érted ez miben különbözik 3x megérintésnél.

GregSB
Nem visszajelzés nélküli. A Taptic motor középső állásban kissebbet, teljesen benyomott állsában pedig erősebbet rezget a képernyőn.

Olyan esetben ha a középső állapot a "max mélység" akkor rögtön a legerősebbet rezgeti.
Utoljára szerkesztette: GregSB, 2015.09.10. 10:44:26

MerlinW
Így viszont tényleg nem buli. Mármint az "erősebben" és "még erősebben" dolog. Merev felületen visszajelzés nélkül ez problémásnak hangzik.

[merlinw.org]

Bucser
Meg mindig nem ertem mi olyan fantasztikus ebben, de mivel Apple csinalja ezert majd minden tech iro kitalalja, hogy ez mekkora innovation....

Tulajdonkeppen egy klikkelheto atlatszo touchpad lett a kepernyo es a 2 gombos egeret probaljak vele implementalni a telefonon...

Ertelmet nem latom, mert tudtommal Androidon ezer eve megvan az idolockolt secondary menu ami igy is tokeletesen mukodott....

Ez akkora innovation kb mint a Pencil...
Utoljára szerkesztette: Bucser, 2015.09.10. 10:04:19

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

lac coo
Ez mitol jobb mint haromszor megerinteni ? 😊

Az ég kék, a fű zöld" a Fideszes főgecik gyermekeket erőszakolnak meg!

GregSB
Nem igy mukodik.

Képernyőn tartod az ujjadat (1. Funkció) ugyan azt fogja csinalni mint eddig. Pl szöveg kijelölés.

Elkezded erősebben nyomni = 2. Funkció. Legtöbb esetben előnézet. Es sok helyen esetben ha ezt az előbézetet felfelé rántod, akkor további opciók jönnek elő.

Tovább nyomod még erősebben = 3. Funkció. Alap appoknál Megnyitás

Bucser
Ugy emlekeztem, hogy az 5 ota nem kulon nand chipeket hasznalnak, hanem kotegelik a memoriat egy SSD interface-el . Ezert is gyorsult a data transfer rate MAC es iPhone kozott aztan pc-k fele is. (MacOS-ben hamarabb volt rendes SSD support)

A belso strukturaban meg csak el van kulonitve a tarolo memoriaban a freezenek a hely, levalasztva az op rendszer reszekent. (ezert is hizik az oprendszer reszben ahogy az ujabb verziokkal az irott freezelheto appok is nonek)

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

MerlinW
Az SSD költői túlzás, de aprócska NAND flash van benne data transfer-re, igen😊

[merlinw.org]

Tikal
<#merges2>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Jim Morrison
Na ezt nem is tudtam, kosz az infot!

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Bucser
A RAM nem olyan fontos a unified memory structure miatt (tudtommal barmikor bevallalom hogy tevedek).

Ha jol tevedek a fagyasztott appok ssd-re irodnak es onnan jonnek vissza. Csak a futasra van szukseg klasszikus RAMra ami igazabol csak egy appot tartalmaz az iPhoneban miota vilag a vilag.

Jim Morrison
Highly speculative, kivancsi leszek mennyi lesz vegul, azert koszi

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Jim Morrison
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

MerlinW
Ööö.. oké.

[merlinw.org]

Bucser
Meg mindig nem ertem...

Kepernyon tartom 3 masodpercig - elonezet- 1 funkcio
Rateszem a masik ujjamat - belepek az itembe -2. funkcio
3 ujjat dobok a kepernyore - vissza az elozo appba - 3. funkcio

Es meg csak hardvert sem kellett basztatnom hozza... Phil Ivy-nak kevesebb kokot kellene szivnia es gondolkodni inkabb mielott eszement fejlesztesbe kezd...

MerlinW
2GB-ot ír Gizmo legfrissebb speckója

Ez meg a 6S Plus-é

Aksi időben még mindig utolsó az iPhone 😞
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2015.09.09. 23:03:15

[merlinw.org]

Jim Morrison
Ram ról nem is beszeltek, akkor sanszos hogy nem bovitettek?

MerlinW
" bar nem tudom mivel tobb, minthogy lenyomva tartod kulonbozo idokig a kepernyon az ujjadat"

A képernyőn tartod az ujjadat = 1. funkció (pl. előnézet). Megnyomod = 2. funkció (pl előnézet megnyitása)

[merlinw.org]

GregSB
Linkeljem azt a videót ahol Jobs ujjongva jelenti be hogy lesz Microsoft Excel Macre, és Bill Gatesnek adja át a szót a porondon?

GregSB
http://www.apple.com/iphone-6s/3d-touch/

Geci jo cucc. A billt is trackpadkent lehet vele hasznalni

MerlinW
Megint az elütő színű randa antennacsíkok. Komolyan már...

[merlinw.org]

Bucser
Nem csak az.

Az Apple software company volt mindig is. Steve Jobs ezt sulykolta mindenkibe. Megis csak hardver fejlesztesrol szolt az egesz Eloadas. A software alig valtozott (na jo a Force Touch ugyes azt elismerem, bar nem tudom mivel tobb, minthogy lenyomva tartod kulonbozo idokig a kepernyon az ujjadat)

Stylus (jo ok pencilnek hivtak), jobs szerint ha valaki elovette a stylust akkor elcsesztek...

Az iPad Pro az tisztan a Samsung Note Pro 12.5-nak a masolata. csak updatelt hardverrel. es egy picit nagyobb screennel. Meg a split screen app feature is ugyanaz.

Microsoft Exec egy Apple keynoteon ahol balrol jobbrol Applerol kellene szoljon minden es az Adobe meg a M$ adja a legtobb funkcionalitast az uveg vagodeszkahoz???

Apple TV ami nem tobb mint egy Ouya vagy Chromecast stick ami Box formaju es valami derivativ IOS-t futtat.
-Azt sem ertettem, hogy mit almuldoztak a kepminosegen. Szarpaneles tevet nem fog jobba tenni.

Ugy ereztem magam, mint amikor egy autosboltban az elado a cukormaz moge rejti a dorzsolgeto tenyeret es nekem a brossura kepeitol el kellene ajulnom es erzem hogy hulyere vesznek...

Jim Morrison

Jim Morrison
mi a baj?
az hogy microsoftost hívtak meg?:c

Bucser
Na Steve Jobs porog a sirjaban mint egy ventillator.

Mint ahogy a "szárnyaló" gazdaságunknak sincs szinte semmi köze hozzá. Amiért drágább, az jórészt a dollár vs euró árfolyamnak köszönhető.

www.smart-bus.hu

GregSB
Azóta, amióta a forint gyengült az euróhoz képest, már megint.

Sokan elfelejtik itthon, hogy az iPhone nem drágult 2007 óta. $650 az induló ára, vagy nagyjabol ennyi Euro itt az öreg kontinensen.

Az hogy az itthoni ár ennyit emelkedett azt köszönd a "szárnyaló" gazdasagunknak. Ehhez az Applenek semmi köze, o annyiért adja amennyiben dollárban es euróban meghatározta az árát

Mikor ment fel az i6 ara 248e HUF-ra??? Ma neztem az Apple oldalat, hogy mennyi , de en valami 220-ra emlekeztem meg regebbrol, most meg mar kozel 250, ez azert meg az applehoz kepest is mosolyogtato..

GregSB
Engem erdekel a ForceTouch es az új interfész hozza, de 6-osról én se váltanék (nem is tudok a 2 éves szerződés miatt). Majd 7-esre uprgadelek

theone91
Nem tudom, hogy kijavítani akartál vagy csak tényekkel alátámasztani a kommentem, de szerintem nem tévedtem, mikor azt mondtam, hogy kb. 60 százalék, ugyanis a szám valójában 61,7-en áll a legfrissebb adatokkal számolva.

A további Q2-es adatok segítségével a 64,7-ből vonjuk le a Windows Phone 2,6 százalékát és a 0,4 százalékot, ami a többi okostelefonplatform és 61,7-nél járunk. Tehát nem tévedtem. A teljes okostelefon-piac hatvan százaléka nem Samsungos Android.

MerlinW
A második negyedév így nézett ki idén:

2015Q2
Samsung 21.4%
Apple 13.9%
Huawei 8.7%
Xiaomi 5.6%
Lenovo 4.7%
Others 45.7%

[merlinw.org]

theone91
A teljes okostelefon piac (minden platformmal együtt), kb. 60 százalékát a Samsungon kívüli márkák teszik ki. Ne erősítsd azt a sztereotípiát, hogy az Apple userek csak a Samsungot látják, ha Androidról van szó.

passatgt
ha kettőt tud, akkor nyilván többet is😊

Jim Morrison
az alap touchpadek is érzik milyen erősen nyomod őket, csak úgy vannak beállítva, ha rákoccolok és erősen megnyomom akkor is sima klikknek vegye (mondjuk technikailag valamiben biztos eltérnek ezek a fourcetouchok, különben nem kéne kiemelni).
Nem hiszem hogy a macbooké is csak kettőt tudna maximum. De ez megint csak a tapasztalat mondatja velem, aztán ki tudja...

GregSB
MacBook Toucpadje nem csak két fele erősséget tud megkülönböztetni?

robotnyk
azért nem mindegy hogy touchpad vagy képernyő, engem inkább az aggaszt, hogy mennyi tanulást igényel felhasználói oldalról, plusz én személy szerint nem is igazán kultiválnám ha erővel kéne nyomkodnom a képernyőt...
passatgt
Ja és ez így kicsit parasztvakítás, ahogy a kommentekben is írják, ezt tudja a macbookokban az új touchpad is. Szóval annyira nem next-gen😊

passatgt
listaelemeknél ahol balra/jobbra swipe-ra bejön 2-3 opció, azokat mind ki tudja váltani

Kongy
Hát ez így önmagában engem nem ösztönöz a 6-os leváltására. De majd a 7.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

GregSB
iPhone 6s to have ‘3D Touch’ three-level, next-gen Force Touch interface

3 szintű nyomást fog érzékelni az eddigi force-Touch képernyőkhoz képest. Nem csak sima érintés es erősebb érintés lesz, hanem sima, közepes, erős.

Érdekes lesz hogy fogjak ezt kihasználni az appok es játékok

oneal1
van esetleg arra mód, hogy az iphone 5s nél lassítótt videófelvételnél a 120 fps-t megnöveljük? vagy ez hardveres dolog?😊

!Forza Ferrari!

Köszi. Közben rájöttem, hogy hol van, csak magyar nyelvre kell hozzá állítani. 😊

★★★★★

MerlinW
Tartsd lenyomva az U-t.

[merlinw.org]

Valaki tudja hol van a hosszú ü?

★★★★★

Rage47
ja kicsit fura is volt a kérdésed 😄
Kongy
Ja, már elfelejtettem, pedig amúgy 3 éve iPhone-om van.. 😄

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Rage47
úgy szokott lenni