iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Kérlek mondjatok Budapesten profi szervízt.
DanielT
1. Megszívta a fater.
2. Rakhatod rizsbe, de attól nem fog megjavulni, csak arra jó, hogy talán ne károsodjon tovább amíg eljut szervízbe.
3. Rohadt gyorsan jusson el profi szervízbe.
SOS! Kint lett felejtve édesapám iphone 4-e a kerti asztalon ahol az öntözõrendszer szanaszét locsolta és be se lehet kapcsolni.Olvastam hogy belerakom egy zacskó rizsbe az felszívja a nedvességet,ez segíteni fog?

Mit tudok csinálni?

SOS!
passatgt
az elsõ iphone csak amerikában volt, ott meg nem volt 3g, ergó felesleges volt belerakni

DanielT
2006-ban ban megjelent K800i telefonomban is volt 3G, soha nem kapcsoltam ki, 3-4 napokat bírt.

+5-10 másodperc? Ne viccelj. Milyen oldalt? Egy wikipedia lapot maximum.

Manapság már vannak mobilra optimalizált oldalak, de ez inkább csak az utóbbi 1 év eredménye és valós felhasználásnál még elenyészõ a számuk.

GregSB
Én használtam egy 3GS-t még a 4-esem elõtt (kölcsön kaptam rokontól), és azon bizony én kikapcsoltam a 3G-t, mert iszonyatosan zabálta az akksit, sokszor bekapcsolt 3G-vel 1 napot se húzott ki, és kibírtam azt a +5-10 másodpercet, amennyivel több idõbe telt Edgen betölteni egy oldalt Safariban.

A 4-esen már nem kapcsolom ki, mert kibírjha az 1 napot 3G-vel is, de ehhez kellett az hogy fejlõdjenek az akksik + a 3G chipeknek is drasztikusan csökkent a fogyasztása az elmúlt pár évben.

Sok telefonban volt már 3G 2007-ben, igen, nekem is volt olyan Nokiam amiben volt, ki is kapcsoltam rajta, úgy zabálta az akksit. Elsõ iPhone akkori 3G chippel olyan lett volna, mint a mostani 4G (LTE)-s csodák: 2-3 óra internetezés leszívja az akksijukat 100% töltöttségrõl. Szerintem pont ezért még az 5-ös iPhoneban sem LTE, hacsak nincs valami bejelentetlen, alacsonyabb fogyasztású LTE chip a laborokban kotyvasztás alatt.

DanielT
Nomeg kellett valami feature a következõ verzióhoz is... mibe tartott volna beletenni a 3G chipet? Rohadtul elterjedt volt már világszerte a középkategóriás telefonokban is.

Na mindegy, ez már szerencsére a múlt homályába vész.
GregSB
Egy olyan piacra (USA), ahol akkor a 3G még csak pár városban volt elérhetõ, az ország 90%-án Edge lefedettség volt csak. Európában csak azért kezdték el forgalmazni pár országban a ciklusa flénél kb, mert eladta a körülötte lévõ hype.

DanielT
Hát mindezek 3G nélkül kb szart se értek. Márpedig 2007-ben 3G nélkül adtak ki egy "Internet device"-nak nevezett eszközt. Te jó ég, máig nem hiszem el 😄
DanielT
De, sajnos az iTunes hibája, hogy nem engedte beállítani, hogy hova pakolja a szarjait, mert tonnaszám volt helyem, csak nem a RENDSZER vinyón.

Az iOS eszközök zseniálisak, kétség nem fér hozzá.
GregSB
Kiegészíteném azzal, hogy 2007-ben miért is volt érdemes iPhonet használni: Google Maps, Youtube player, Safari, és az Email kliens. Vicces erre visszagondolni, mert ezek ma már annyira alap dolgok egy okostelefonnál, de akkor nem volt olyan telefon a piacon, amin ezeket a szolgáltatásokat egyszerûen, stylus nélkül, ujjal bökdösve kényelmesen lehetett volna használni.

GregSB
Khm, ha nincs elég hely a gépeden egy backupra, az már a te bajod, és nem az iTunes-é 😊

"Kísértetiesen ugyanaz a helyzet mint az egész iPhone ügy. Kihoztak egy rakás szart, ami kb semmire nem volt jó, de végül helyrepofozták az évek során. Most ezt is javítják ezek szerint."

Ha nem vetted volna észre, ez része az Apple üzletpolitikájának - fejlesztési tervének. Kihoznak egy terméket, ami valamilyen téren fényéveket ráver a konkurenciára (iPhonenál ez a kapacitív kijelzõ és a hozzáhangolt OS volt), aztán az évek folyamán elkezdik telipakolni fícsörökkel. Ugyanezt játszák el az iPad-el, és tetszik vagy nem de nagyonb is mûködik nekik ez az üzleti modell. És mindezt úgy, hogy nem nevezném szarnak az elsõ generációs termékeiket, van haverom aki a mai napig használ egy megkímélt elsõ gen iPhonet, és imádja, 3.1.3-al minden igényét kielégíti.

DanielT
Hehe, sajnos már annyi frusztrációt okozott az iTunes, hogy azonnal elönt a méreg 😊))

A telefon viszont fantasztikus, hihetetlen jó programokkal, szóval veszem z 5-öst is.
azért látom van még itt olyan aki érti mit szerettem volna kérdezni, és értelmes hozzászólást is kaptam!

ha lesz még kérdésem írom 😊

egyelõre kivárás van...

ne mérgelõdj az nem segít!

DanielT
"Bemásolja az összes appot, utána ami nem kell azt kitörlöd"

Na elmennek a k.anyjukba.

Az elõzõ gépemen újra kellett partícionálnom a rendszervinyómat, hogy legyen elég hely a kötelezõ backupnak az FW frissítés elõtt.

Tetves férgek.

A cloudos szinkronizáció tetszik, kivárom.

Kísértetiesen ugyanaz a helyzet mint az egész iPhone ügy. Kihoztak egy rakás szart, ami kb semmire nem volt jó, de végül helyrepofozták az évek során. Most ezt is javítják ezek szerint.

A konkurencia meg még így is képtelen nemhogy lehagyni, de behozni õket.

GregSB
Csinálnod kell egy backupot a telefonodról, az tartalmazza az összes App-nak is a tartalmát. Restore from backup után visszatelepítheted azt a 3 appot az AppStoreból is, minden ott lesz bennük. De egyébként:

Jobbklikk telefonra a Devices alatt -> transfer purchases. Bemásolja az összes appot, utána ami nem kell azt kitörlöd az Apps menüpont alól. Ha ez a megoldás nem tetszik, akkor goto az elejére, töltsd le külön azt a 3 appot a storeból 😊

Névjegyzéket Outlookkal, vagy Google Contactsal is tudod szinkronizálni. Infó fül, sync address book elé pipa, majd kiválasztod hogy mivel szinkronizálja össze õket.

iOS5-ben lesz egyébként lehetõség az Appok tartalmának szinkronizálására is a felhõbe, külön be tudod majd állítani hogy melyik appokat mentse ki. Így gyakorlatilag iTunes nélkül meg tudsz majd csinálni egy újratelepítést a telefonon (restoret), utána meg minden kimentett adatot vissza fog állítani a rendszer az iCloudból. iTunesra nem lesz szükség egyáltalán.

DanielT
Szó szerint!

Lenne egy feladványom számodra!

Le akarok menteni 3 db(egy rohadt bittel se többet) appot, az összes tartalmukkal együtt+a névjegyzéket.

Ezek után egy full gyári visszaállítást szeretnék, hulljon a férgese.

Majd visszamásolni a 3 db appot az összes tartalmukkal+a névjegyzéket.

Semmi mást nem akarok menteni, értem ezalatt, hogy nem is mentõdhet. Semmi más.

Van megoldás?
GregSB
Nekem pár nap alatt sikerült kiismernem és megtanulnom a használatát... ezekszerint zseni vagyok.

Szerintem azért idegen nálunk a logikája mert arra épül, hogy az online megvásárolt tratalmaidat szépen leszinkronizálhasd minden eszközödre még mi mindigis az innen onnan összeharácsolt cuccainkat akartuk copy-pastel másolgatni oda ahol épp kell.



DanielT
Nem lámaság kérdése, hanem szar szoftver kérdése, ami minden logikának ellene megy.

nem rossz amúgy, csak a jó, az nem ilyen
na várj azért nem láma vagyok! a kérdés annyi volt hogy + - dolgokat szeretnék iphone4 felhasználásával kapcs.

de ha tényleg csak ennyi lenne a negativ dolog hogy van az itune (amit ki lehet küszöbölni) akkor ez nem nagy kaland

DanielT
Kérj meg valakit, hogy tanítsa meg azt a szart, hátha megbarátkozol vele.
na nekem a zene a gyengém 😊 hetente több új albumot teszek -szedek fel-le...

itune kihagyással lehet zenét mp3-at rárakni? vagy mindent vmi más formátuba kell konvertálnom?

DanielT
A mai napig nem tudom használni, nem értem a mûködését, nem tudom mikor mit csinál. Gyomoridegem van, ha el kell indítanom azt a gennyet, pedig 20 éve a képernyõ elõtt ülök.
Én nem mondanám a világ szemetének, csak meg kell szokni a használatát.
Sosem értettem miért okoz sokaknak akkora szenvedést egy "Add folder to library" majd egy "Sync". Kb ennyi a zenemásolás a telefonra.



Zomil
nekem nincs itunes-al semmi bajom 😊
könnyen kezelhetö...zenék másolására backup-ra, stb. tökéletes 😊
az más kérdés, h zene hallgatásra, telefonon kivüli dolgokra vannak jobb programok, de azért annyira nem problémás, mint ahogy itt leirod 😄

Heeding The Call, one and for all \"But now the rains weep o\'er his hall,with no one there to hear\" \"Never let your sense of morals get in the way of doing what\'s right.\"

DanielT
Az iTunes a világ szemete, hasonlóan a többi asztali gépre csinált Apple szoftverhez, pl Quicktime. Ha nem akarsz zenéket másolni a telefonra, akkor nem kell használnod, de még ahhoz se feltétlen.

Szerencsés esetben csak a szoftverfrissítéshez kell, az meg kibírható, ráadaásul az 5.0-ás OS megjelenése után már ahhoz se.
itune-al sok a baj? vagy ez miért negativum hogy fel kell pattintani a laptopomra(asus)?

DanielT
Pozitív: szarráveri az összes konkurenst mindenben

Negatív: itunest kell telepítened miatta a gépedre és ha gányolni, hekkelni, szívni akarsz, arra nem jó
olyan kérdésem lenne gyakorlott iphone4 felhszanálótól hogy esetleg csokorba lehetne gyûjteni a pozitiv és negativ dolgokat...

most szeretnék venni vmi 'tapicskolós' mobilt... iphone4 v. vmi htc v. galaxy2

ha tudtok segíteni megköszönöm, ha nem akkor is hogy elolvastátok 😊

akkor viszont jó, egyébként 3g-m van, de ez már részletkérdés 😄
rendelek akkor egyet ebayrõl
múlthéten 10 usb kábelt rendeltem 1500 ft-ért 😄
MerlinW
Természetesen ha hívnak, vagy SMS jön akkor csörög/rezeg a dokkolón, line-out nélkül is. Csak a zene nem szól line nélkül. <-- ez az utángyártottra vonatkozik, ahogy elõbb írtam, az Apple féle valószínûleg zenél úgy is.

[merlinw.org]

MerlinW
A 2G-s gyári dokkolóval volt hang, ha nem dugtál semmit a jack-be, szerintem a 4-es dokkoló is ilyen, ha Apple. Csak hát az 6000Ft körül indul.

[merlinw.org]

jaaa értem
én is gondolkozok egy ilyenen, csak engem zavar, hogy némítja, nekem csak olyan kellene, ami töltõként funkcionál
MerlinW
De, viszont jack-el hangfalakra van küldve (többek között ezért kellett a dokkoló)

[merlinw.org]

ha beledugod, nem némítja le a telefont?
MerlinW
Kínából? Mindent😊

[merlinw.org]

passatgt
szerintem lehet azt is rendelni😄

MerlinW
Megjött az 1200Ft-os dokkolóm (dokkoló, kábel, 230V dugó) a Dealextreme-tõl😊 Egyetlen dolog amibe bele tudok kötni, hogy nem gumi a talpa, de ennyiért megoldom magam ezt a problémát😊

[merlinw.org]

Sziasztok!
Biztos 20 válasz született már a kérdésemre, de mit kell csinálnom akkor ha számítógépet cseréltem és azzal szeretném szinkronizálni az iPhone-t. Meddig olvassak vissza a fórumon?
Üdv: Zoli30
Sziasztok.
Tudom nem ide való de lenne egy kérdésem.
A tegnapi nap frissítettem egy pocketbook iq olvasót az új fw vel.
Semmi gond nem volt viszont maga a rendszer hülyeség.
Olvasónál nem enged éjszakai módot betûméret állítást csak txt formátumban.
Nekem meg ugye minden epub.
A kérdés elbaszom ha megpróbálom visszatenni az ezelõtti fw-t?
Semmit nem csináltam vele, és most meg mûködik... 😊 Azért köszönöm...

www.smart-bus.hu

akkor szinkronozom azt elrontom a kodot meg parszor... ha resetel akkor a gyari 0000 vagy 1234 lesz az uj kod gondolom...
nem veletlen a 10.5 beta itunes-t toltotted le?? na mindegy is torold le es rakd ujra a 10.4-et
Ezen már túl vagyok... a hivatalos oldalon be tudok jelentkezni, csak iTunes-n nem..

www.smart-bus.hu

GregSB
Elvileg ha sokszor elrontod a kódot, akkor kiírja hogy csatlakoztasd az iTunesra. Ilyenkor csak azzal a géppel tudod megmenteni, amivel legutóbb szinkronizálva volt a telefon.

23190 valasz valaki esetleg vagy csak fikazzuk az almat ?
lefog vonni a kartyadrol egy kis osszeget...