iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ability
Én csak találgatok, de ez lenne a logikus. OSX is így mûködik, az iOS-t arról mintázták. Szinte minden oprendszer így mûködik. Windows sem töröl le mindent, Linux sem. Hogyan gyõzõdtél meg arról hogy nem tette vissza a többi beállítást? Feltettél egy régen fentlevõ app-ot (amirõl készült backup) és nem állította vissza a beállításait? Mert ha így van, akkor valószínûleg nincs igazam. Bár mintha nekem úgy rémlene, hogy anno amikor visszatettem egy régi app-ot akkor ugyan úgy fogadott mint amikor letöröltem.
jó akkor vitázz ahelyett, hogy kipróbálod a leírtak egyikét is...én is befejeztem részemrõl...ha nem megy használd a guglit ha már van neted...én se ide szemeteltem a gondjaimat, hanem elõbb körbenéztem és próbálkoztam...
sok sikert
DanielT
Ja, a stílusom az "érdekes" az tuti, de ez csak a show része.
nálam így ment mert én így csináltam...én nem találgatok hanem azt írom amit én tapasztaltam amikor pár hete csináltam...
Az egy dolog, hogy mindent lement de vissza csak azt teszi amit talál a telón, és ha ott már nincsenek azok a programok akkor annak miért tenné vissza a mentését?
DanielT
"nem érted amit leírtak? ahányszor rátolod a telót az itunes-ra és valamit változtatsz az csinál egy backupot"

Sáláláláláááááááááá, alapból ki volt kapcsolva MINDEN backupolás, csak manuálisan lehetett indítani és EGYETLEN darab backupom van, amit tegnap csináltam.
pyrohun
Lehet, hogy újreg, de te a 11 éves regeddel az újregek viselkedésén is alulteljesítesz. És nem, nem a problémáddal van a baj, hanem a pökhendi flémelõ stílusoddal.

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Mi csinált 4gb backupot? nem érted amit leírtak? ahányszor rátolod a telót az itunes-ra és valamit változtatsz az csinál egy backupot így ez idõvel meghízik sok sok gb-ra nem pont azért, hogy késõbb bármelyik általad ítélt idõpontra vissza tudd állítani a dolgokat...nem fog sehány gb-ot visszatenni még akkor sem ha sok programot raksz vissza, mert ez csak a beállításokat és a contaktokat tudja visszatenni semmilyen más szemetet nem...
értve... ne azzal foglalkozz mi van a gépeden hanem azt csináld amit leírtam...
DanielT
"Szerintem ez nem így mûködik."

Na ennek járjatok a végére szakértõ urak! 😄DDDDDDDD
Ability
Szerintem ez nem így mûködik. Gyakorlatilag a backup a config és egyéb állományokat menti ki. OSX alatt is úgy mûködik, hogy van ezeknek egy külön fenntartott helyük, ami független a programtól, trash-be tétel után is megmarad. Gondolom én hogy iOS alatt is így megy. Örzi az összes állományt, hogy ha egyszer visszateszed az app-ot, akkor minden úgy fogadjon ahogy legutoljára használtad.

És ez logikus is lenne, semmilyen hátránya nincs, pár plusz konfigfájl nem fog helyet pazarolni, semmilyen negatív jelentõsége sincs. Csak itt megy a mûbalhé hogy márpedig ez rossz, pedig nem. Nem lenne szar ha DanielT is felfogná hogy ez semmilyen negatívummal nem jár.
DanielT
És te újreg?
DanielT
Ó, mert ez ilyen egyértelmû ugye? 4 gigás backupot csinált a telefonomról, amin azt jelzi, hogy 7 giga hely foglalt... a 3 gigával mi lett?

szerk: Az appjaim meg még mindig 800 mega körül vannak valójában.
LoDMaSt
Nem akarnád eltolni a biciklidet a többi fórumok ezreire innen?

@ Hellomarci

mivel backup elõtt törölted azokat a progikat amik nem kellenek így arról miért csinálna mentést hiszem már nem létezik...erre mondom értelmezd a leírtakat ne pedig fikázzál mindent és mindenkit...
jó akkor legyél boldog ezzel a tudattal, hogy senkinek nem megy csak fejezd már be a faszságaidat ...inkább fogd meg a pici cerkád és húzogasd a sarokban ha ennyire unatkozol.....
biztos akkor én valami különc zseni vagyok hogy nekem ez ment kb 30 perc alatt...ellenben én nem fényezem itt magam..
ha nem tetszik vegyél nokiát mert azon ez könnyebb annak aki IQ light...
DanielT
"5 visszateszed azokat a progikat ami kell
6 restore backup"

Ebben az esetben garantálod nekem, hogy a progi megvizsgálja, hogy mi van a telón és csak azokhoz tartozó cuccokat teszi vissza?
DanielT
Ez az a metódus ami még csak ma merült fel megoldási javaslatként, tehát, hogy a telefonról backup elõtt minden törlés, szóval ne állítsd be úgy, mintha 10x ugyanezt mondtátok volna el. Ahogy elhangzott ez az opció, egybõl pozitívan reagáltam.

Hidd el komám, hogy nem vagyok gyenge képességû sem felhasználói, sem pedig egyéb szinten.
DanielT
DanielT
Fórumok ezrei hemzsegnek a problémámtól, ahogy az apple support is. Mindenki csak találgat, ahogy ti is. Fingotok nincs hogy mûködik, mert SENKI nem adott pontos leírást és válaszokat a pontos kérdéseimre.

Ezen mi a a baromság?
1 transfer purchases
2 letörlöd a telóról ami nem kell
3 backup
4 teló szoftver restore
5 visszateszed azokat a progikat ami kell
6 restore backup

melyikhez kell több oldalas leírás még?...
pyrohun
Senki nem írt baromságot, csak képtelen voltál leírni elsõre, hogy mit akarsz. Folyamatosan a három buzizásod között elhangzó félinformációidat figyelembe véve írt mindenki megoldást, amikkel semmi gond nem volt, de ugye nem tudjuk kitalálni, hogy mit szeretnél, ha nem írod le rendesen. De már ma is elhangzott, hogy mit kellene csinálnod és még mindig itt flémelsz, ki sem próbáltad 😊

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Jim Morrison
köszi ! és azt lehet tudni, hogyha jailbreakes ipodra teszem az uj ios t akkor lesz(/lehet e) valami negatív következménye, esetleg korlátozás? ( vagy még nem lehet ezt megmondani mondvan mashogy kezeli ezeket a dolgokat az ios5?)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

erre mondtam, hogy még annyi értelem se szorult bele amivel értelmezni tudná amit olvas vagy legalább venni a fáradtságot, hogy a guglit használja....bár minek is ha nem tudja értelmezni ami oda van írva....
DanielT
Akkora baromságokat írtatok, hogy egyértelmûen látszott a félinformációkból tippelgetés.
pyrohun
Értsd már meg, hogy szegény unatkozik a munkahelyén és úgy látszik a saját játszóterén (PC-s játékoknak leáldozott flémtopic) már uncsi, úgyhogy ide jön flémelni. Nincs ezzel semmi baj, jól el is szórakozunk, de már kb. 10-en leírták neki a megoldást, valahogy mégsem akarja megérteni...

DanielT
Hm. Profi vagy komám!

Azt mondjuk megnézném, hogy hol vallottam magam programozónak, biztos valami lázálmom lehetett.
Basszus ha ekkora lángelme vagy akkor áruld már el mit szenvedsz ennyit ha más nem annyi ész szorulhatott volna már beléd ennyi nap fikázás után, hogy fogod a guglit és beírod mit akarsz és elolvasod....
én nem vagyok sem fejlesztõ sem programozó mint aminek Te vallod magad de kb fél óra guglizás után megcsináltam azt amit te akarsz sõt továbbmegyek firmware-t frissítettem majd vissza downgrade-oltam és így is vissza tudtam tenni azokat a beállításaimat amik kellettek...és nem több gb szemetet csak ami kellett.. de ha annyi értelem se szorult beléd, hogy valaminek a mûködésérõl olvass mielõtt használod arról már nem az itteni emberek tehetnek...
pyrohun
Persze, hogy nem töröl le. Ha jön egy szoftverfrissítés akkor nem történik semmi, csak frissíti a szoftvert (csinál ugyan backupot, de nem töröl le semmit 😊
Viszont ha fel van törve a készüléked, akkor már lehetnek ezzel problémák, s lehet, hogy õ arra gondolt, mivel a #24336-ban írt iPod Touch törve van.

DanielT
Akkor se másol vissza update után lószart se.
precision
alapértelmezés szerint backupol, mindent...

problem? 😊

Bazinga!

DanielT
"- Mint minden frissítés letöröl mindent, majd a profilod és a backup segítségével mindent visszamásol az új rendszerre."

Fantasztikusak ezek a tévhitek, amik azt bizonyítják, valójában mennyire nem értitek ti sem a rendszer mûködését 😄DD

Dehogy ment le mindent, majd másol vissza. Simán kikapcsoltam, hogy soha ne backupoljon semmit, az elõzõ gépemen nem is lett volna neki rá hely.
MerlinW
- Ha valaki feltölti valahova, akkor lehet iTunes nélkül (fel szokták)
- iTunes nélkül úgysem tudod frissíteni a készüléket, iTunes-ban pedig felajánlja a "Download only"-t is, azaz csak letölti, nem telepíti, tehát használhatod azt is bátran.
- Mint minden frissítés letöröl mindent, majd a profilod és a backup segítségével mindent visszamásol az új rendszerre.
- Pár hétig tuti nem lesz törés, úgyhogy addig figyeld a szifon.com-ot és várj türelmesen.

[merlinw.org]

Jim Morrison
Vigyázat tört ipod touchról (félig meddig off-ról) lenne szó.
Az IPod touchomra szeretném felrakni majd este az iOS5-öt, ezzel kapcsolatban lenne pár kérdésem: Le lehet e tölteni az iOS5öt itunes nélkül? (Inkább a pontban tölteném le, és b pontban frissiiteném)(gondolom am nem). Ha most jailbreakelt az ipodom, és úgy teszem fel a normál ios öt, akkor letöröl minden appot, vagy minden felmarad és tudom használni (csak a zenéket ne törölje le : D). Vagy inkább várjam meg míg kijön a feltört vagy milyen ios5 és azzal frissiitsem?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

DanielT
Minnyá' megkérdezem az Androidos kollégát, csak még nem ért vissza.
Tikal
A konkurencia megoldásait nem ismerem erre a problémára de érdekelne, hogy létezik e 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

DanielT
Eddig ez az elsõ javaslat aminek gyakorlati megvalósítását kivitelezhetõnek látom. Persze minõsíteni nem szeretném ismételten ezt a nagyon egyszerûen használható és profi Apple szoftvermegoldást.

Bizalmam még mindig az iOS5-ben.

Tikal
Torlod a felesleges appokat, utána csinálsz egy backupot, reset, majd visszaallitod a két appot...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

DanielT
CamCard, iBooks
pyrohun
Mi az a két app?

DanielT
Tényleg nem. Mert meg nem magyarázod nekem, hogy a 4 gigás backupot restoreolva nem rakja vissza a szemetet, hanem csak annak a két appnak a cuccait amit kijelölök.
pyrohun
De leírtuk 12x hogy mit csinálj 😊 Tényleg nem világos?

pyrohun
Én is így gondolom, kérdés, hogy nem fog-e emiatt "elkurvulni" - csúnya szóval - az Apple.
Nem lehet tudni, hogy ezek az elvek, amikbõl gyakorlatilag soha nem engedtek, inkább elõnyére, vagy inkább hátrányára váltak a cégnek, termékeknek. De ki fog derülni.

DanielT
Remegve várom az iOS5 cloud backupot, hátha megoldja a problémát.

Kijelölném a 2 appot aminek az állapotát szeretném menteni, õ feltolja, én resetelem a telót, majd visszarántom rá a cuccot.

Olyan nagyok az elvárásaim? Szerintem nem.
DanielT
Nekem úgy tûnik, hogy a Flash oldal puhult és mozdult inkább, szóval nem hiszem, hogy ezt az "örökséget" meg merik bolygatni.
Bercy
Szerintem egy darabig nem fog változtatni az Apple a már megszokott dolgain, meg fogják próbálni továbbvinni Jobs hagyatékát, de idõvel majd szerintem nem lesznek ennyire radikális gondolatok (mert egyszerûen ezekhez egy olyan ember kell aki képes erre).
Ezt általánosságban értem, nem csak a flashre.
pyrohun
Szerintetek Steve Jobs sajnálatos halálával sem fog változni az Apple Adobe Flash-hez való hozzáállása? Kíváncsi leszek.

Bercy
Feltehetõen estefelé, nincs percre pontos idõpont.
clio1616v
igen

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

sajtburger
Mikortól lesz elérhetõ az IOS 5 ma?

clio1616v

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Tikal
Nyomát egy Restore-t aztán a két kedvenc appodat kipipalod az itunesban a többit meg kitorlod az iTunes-bol.