iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Akkor egyszerûen töröld le a fenébe, nyomj egyet manuálisan (jobb klikk a telefonon, backup) és nincs probléma.

[merlinw.org]

Tikal
Az elõbb még volt, a méretét is megmutattad...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

DanielT
Figyi, kár ezen pörögni 😊

Nincsenek elõzetes backupjaim. Üres a mappa. Totál. Nagyon. 0 byte.
Tikal
Szerintem nem lehet kikapcsolni...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

MerlinW
Elvileg csak az auto szinkront tudod kikapcsolni, a backup-ot nem. Én legalábbis nem látok erre opciót így hirtelen (sosem volt rá szükségem). A preferences/device fülön tudod törölni a backup-okat, illetve az automatikus szinkront kikapcsolni. Szinkron != Backup

[merlinw.org]

DanielT
Kivéve, ha direkt minden ilyet kikapcsolsz, ahogy én is tettem.

MerlinW
Bármikor rádugod a telefont a gépre automatikusan backup-ol az iTunes, valamint minden egyes szinkronizációt is azzal kezd.

[merlinw.org]

DanielT
Egyelõre hagyjuk a témát szerintem, tudom, hogy nehezen fogjátok kibírni, de nem kérek több tippet 😄

Az eddigieket köszi mindenkinek!

mert az általad felsorolt programok közt van pár ami képes duplikálni vagy csak simán több száz megákat felhalmozni.kezd el törölgetni a programokat a telóról amik már egyébként sem kellenek és egyesével nézd meg mikor változik drasztikusat a foglalt méret..
DanielT
Nincsenek. A pingchat progiban lehet pár mikrofelbontású fénykép, a videólejátszómban nincs semmi, a böngészõ cache ürítve.

Iszonyatosan rendet tartok, összesen 38 app van a telefonon.

Valami lehet, hogy be van rohadva, de nincs ötletem melyik lehet. Ha az új OS tényleg kiírja az appok teljes méretét, akkor kiderülhet melyik a ludas.
de ezen adatok szerint vannak...
nincsenek se képek se videók sem térképek sem audiok sem egyéb dokumentumok a telefonodon?
DanielT
Mégis mi az a minden alkalmi mentés könyörgöm? Esküszöm nem értem mirõl beszélsz. Világosan leírtam, hogy SOHA NEM VOLT MÉG BACKUPOLVA. Hol vannak az alkalmak akkor?

(és még csodálkoztok, hogy felhúzom magam és khm... érdekesen reagálok)
DanielT
De nem az itunessel van a bajom, hanem a telefonról tûnik el a helyem. Az itunes most ott jött be a képbe, hogy próbálnék megoldást találni a gondomra.
MerlinW
"Most csinált backup mérete:"

Mert abban benne van minden alkalmi mentés... Mint a Windows-os system restore esetében itt választhatsz melyiket állítod vissza dátum szerint.

iTunes pedig teljesen jó értéket mutat.

[merlinw.org]

DanielT
Ezt én értem, de nincsenek olyan programjaim amiben eltûnne kb 2,5 giga különbség...
DanielT
Szerintem nem volt különösebben arrogáns egy ilyen után:

"- vagy csak szimplán nem valós amit leírsz."

Inkább csak alátámasztottam az állításaim, hogy ezt az opciót kizárhassuk.
Tikal
Uh ma is ez a téma? Dani, probaltad amit írtam? Nem megy? Szerintem lassan fogadd el hogy nincs megoldás, az iTunes egy fos aztán lépjünk tovább😊

Amit a telefon mutat apps néven abba beletartozik hogyha egy program videót vagy képet esetleg más tartalmat is tárol ezért látod ott 3,1 gb-nak miközben a transfer csak 930 mb-t
clio1616v
nekem 29,06 GB a Capacity a 32GB-ossal

nálad van valami baj

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Ability
Hogy lehetsz ennyire arrogáns? Lehet hogy csak találgatok, de segíteni próbálok. Az egy dolog hogy te mit tudsz, az egy másik hogy mennyit írsz le belõle. Nem fogom elõre tudni azokat a gyanúkat amit te már kizártál. Egyébként már leírtam sokszor: vagy valamit nem veszünk észre, vagy valami el van kúrva nálad. Nem zártam ki az utóbbit. Ja és mielõtt sikeresen félreértenéd, elkúródás alatt valamilyen szoftverhibára gondolok példálul, tehát nem rólad van szó. Egyébként külön öröm hogy a leírt tippek egyikét sem próbáltad még eddig ki. Én is írtam már neked, lehet hogy "beragadt" valami, nyomj egy restore-t, nézzük meg utána mi a helyzet.
DanielT
"IOS5-ben egyébként lesz olyan, hogy kiírja a beállításokban melyik alkalmazás mennyi helyet fogyaszt."

Akkor ennél nem is kell remélem tovább mennünk, hogy valami anomáliára fény derüljön.
DanielT
Értem, akkor csak hülye esetleg vak lehetek:

Tessék, döntsd el melyik vagyok!

Most csinált backup mérete:

Transfer purchases mérete:

Itunes szerint pedig:

Figyelek!
passatgt
+ milyen programok vannak fent?

passatgt
Az Other rész is magas, vagy csak aprogramok mérete? IOS5-ben egyébként lesz olyan, hogy kiírja a beállításokban melyik alkalmazás mennyi helyet fogyaszt. Esetleg próbálj meg felrakni valami ingyenes pármegás alkalmazást, lehet csak a meta infó ragadt be és azért ír ennyit. Esetleg Safari cache/elõzmény törlés(beállításokban megtalálod)

Egy képet dobnál arról, ahol kíirja mi mennyi helyet foglal?

Ability
Nem mondtam hogy hazudsz, de tévedhetetlen sem vagy.
clio1616v
szerintem nem ér ennyit... hagyd a francba

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Azért annyit árulj el valamit is kipróbáltál már bármely tanácsból vagy még mindig csak remegõ kézzel szorongatod a kis telefonod mert félted a csodától? vagy csak az igét osztod továbbra is? mitõl félsz elbaszni nem lehet akkor meg?
DanielT
Ok, akkor én a második verziót választom, tehát hazudok. Errõl vagyok híres.
Ability
Két lehetõség van:

- vagy valami nagyon el van kúródva nálad,
- vagy csak szimplán nem valós amit leírsz.

Hogy õszinte legyek, már nem tudom eldönteni hogy melyik eset áll fent. De a tények nem hazudnak: 4 GB-os backup az irreális. Ha mégis egyetlen darab backup ennyi, akkor ott valami nagyon nincs rendben.
Prody
Legalább él a topik és lehet röhögni ezen a telhetetlen idiótán!

ON: Milyen az iOS5? Cards mûködik itthonról?

DanielT
Köszönöm a javaslatot, megfontolom! <#eljen>
DanielT
Szerintem nem így van.

Megmondom én hogy látom a helyzetet.

Volt itt ez a szokásos agymosott Winfikázó OSX éltetõ õrület. Ez elõhozta az én 1 éve fennálló Apple szoftveres problémámat, amit nem szégyelltem bedobni, hogy na okosok, ha ilyen jó, oldjátok meg.

Erre megy itt a találgatás 2 napja, még két "okos" se ért egyet egymással, a rengeteg utánaolvasásomnak is ellentmondó ötleteket dobálnak be és megsértõdnek, hogy nem hiszem el nekik, hogy az a tuti.

Én pedig tényleg semmi mást nem szeretnék, csak megoldást találni, láthatod, hogy a lehetõ legpontosabban vázolom a helyzetet, írom a méreteket, screenshotokat nyomok, stb.

És eközben néhány okost valóban felhúzok, amikor ráborítom, hogy nem teljesen frankó amit mond.
Légyszíves menj el innen más topicba, és ott fáraszd az embereket a hülyeségeddel, mert nekem már kezd a tököm tele lenni veled, meg az idióta faszságaiddal!! Úgy látszik, hogy te olyan ember vagy akinek a szar sem elég büdös, és mindenbe belekötsz ami él és mozog... Az Iphone ilyen, és ilyen is marad. Nem tetszik? Add el azt a qrva telefont és vegyél másikat, ha meg nem adod el akkor menj innen a picsába, és fárassz másokat a hülyeségeddel légyszíves. Nagyon igyekeztem udvarias maradni, de már pár napja csak a te buziságaiddal van tele a topic és erre szerintem rajtad kívül senki nem kíváncsi, mert értelmes és hasznos dolog egy hozzászólásodban sem volt.

clio1616v

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

elõbbivel egyetértek, utóbbival nem 😄
valójában annyit teszel, hogy a saját nyomorod ráerõszakolod másra, majd miután nem kapsz "segítséget", tovább élezed a helyzetet, ahelyett, hogy máshol keresnél megoldást 😛
ellenben vannak itt olyanon, akik ezt nem veszik észre, és felveszik a kesztyût, ahelyett, hogy szarnának rád. 😄DD

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

DanielT
Egyébként hihetetlen, hogy mennyire egyszerû lenne a probléma megoldása... írja ki az itunes részletesen, hogy mi mennyit foglal, ne csak annyit, hogy "Apps, 3,1 giga".
DanielT
Ezt a perverz élvezetet én rajongásnak tudom be 😛P
Nézd azt hogy miért akkor backupot csinál azt az almán kívül senki sem tudja mint mezei felhasználó de ha visszateszed a telefonodra a backupot akkor látni fogod amint kb pár megabájtnyi helyet foglal mive a telón is látod mennyi a szabad helyed és mivel nekem sem lett a backup visszaállítása után tele a teló így ebbõl azt szûröm le csak a config fájlokat teszi vissza mivel még a programokat sem tette vissza...de tégy belátásod szerint...
bár mostmár sejtem Te tényleg csak azt élvezed amint baszod a jónép agyát de ha neked ettõl jobb élvezkedj ezen ...
DanielT
Félelmetes 😄DDDD Te most komolyan gondolod, hogy belenézek egy üres mappába (Itunes backup), majd nyomok egy backup gombot aminek hatására készül ott egy új könyvtár az aktuális tartalommal és nem értem mi történik?

Azért örülök, hogy biztos vagy benne, hogy nincs szemem 😄
vrong véj, én nem rajongok érted, de jól szórakozom 😄

Ability
Én biztos vagyok benne hogy egyetlen darab backup nem foglal 4 gigát. Akkor ott valami másról van szó. Szerintem igazából készült több backup csak nem tudsz róla. Bár mindenképp érdekes hogy nekem már van 765db backupom, mégis csak ilyen 900 mega körül mozog. Az iPad-nél meg 300 MB.
DanielT
Ez a lényeg! Szoknia kell még a népnek, de tudom, hogy van rajongói táborom, aki értékeli és legfõképp érti a munkásságom! <#banplz>
Ability
Ezen a véleményen vagyok én is. Mármint hogy ha vissza is tesz mindent, annak nincs semmilyen negatívuma.
DanielT
De. Feltételezted, hogy azért 4 gigás a backup könyvtáram, mert 765db backup rohad már benne. Pedig nem.

Tehát borítja is a pár kbyte-os (beállítások meg kontaktok) elméleted.

De legalább lehülyéztél, az is valami!
én élvezem, ahogy finoman alázol, még ha adott esetben egy undorító csótánynak is tûnsz 😊

félrebeszélsz megint én nem feltételezek hanem leírtam neked egy tapasztalatomat mivel a hetekben estem én is át ezen..
de mivel a mondás igaz miszerint hülyékkel ne vitázz mert lesüllyedsz a szintjükre és legyõznek a rutinjukkal így részemrõl befejeztem..
ismétlem nem feltételezés hanem tapasztalat...csak hogy értsd a különbséget!
DanielT
Ja és bocs, hogy nem fogadom el feltétel nélkül a válaszaidat, de sajnos nem gyõztél meg róla, hogy valóban értesz hozzá.
Nos eddig 1-2 progit tettem csak vissza de azok olyanok hogy be kell jelentkezni neten keresztül de ezeknél csak részben jöttek vissza a beállításaim amit én a programon belüli netes profilomban tároltak le szerintem, nem pedig az itunes-ban, mert nem alapbeállítások hanem online tartalombeállításról van szó...ettõl függetlenûl lehet, hogy mindent lement és vissza is tesz de ez csak max pár kb-nyi adat ami visszakerül a telóra hiszen néhány config fájlról van szó nem pedig adathegyekrõl..ez pedig nem befolyásolja a telefont sem sebességében sem egyéb felhasználásában...
DanielT
Csak érdekességként akkor:

Megnéztem, kereken 1,5 giga videó+kép van a telefonon.
A lementett (transfer purchases) 910 mega.

Ez összesen tehát kb 2,4 giga ami indokolt. Dobjunk még hozzá 300 megát a mailekre meg akármikre, ez NAGYON bõ ráhagyás...

Az appjaimban nincsenek bennehagyott szemetek (szerkesztés alatt álló képek, videók, stb)

Ehhez képest a telefonon az elérhetõ 14 gigából 9 gigát jelez szabadnak és csak az appoknak 3.1 giga foglaltságot ír.

És most megint csináltam egy backupot (miután videókat töröltem a múltkorihoz képest) és most 1,8 giga lett.

Sok sikert annak, aki ezt meg tudja magyarázni! <#eljen>
DanielT
Én nem vitázok, csak te FELTÉTELEZÉSKÉNT állítasz valamit, én cáfolom tényekkel, te meg ezt kötözködésnek, meg értetlenkedésnek éled meg...