iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
De, és biztos csak fanboyságból hazudok neked, és 5 percenként töltöm igazából a telefont. A múltkori képet is csak fotosoppoltam amin 7 óra usage idõ volt, tudod, mert én már csak ilyen kecseg fanboy vagyok.

A lenti mondatodad egyébként félreolvastam, és azt hittem a Sirirõl beszéltél, bocs.

De a stílusod így is kb egy vidéki paraszt szintjén van.

DanielT
Ja, még egy dolog!

Nem te voltál, aki mondta, hogy mennyivel jobb lett az iOS5 akksi ideje?

(Tudod, amire most jött az akksi idõ bug javítás) 😄DD

Á, ez a topik egy kincsesbánya 😄
kint van az 5.0.1

Neked, mint kívülállónak, mi a véleményed az intelligenciáról?

DanielT
ÉSZÉRVEK!!! 😄 Ez a legjobb!

De ez se rossz:

"Ha valóban úgy gondolod, hogy újítása a zéró közelében van, akkor vagy nem vagy jól tájékozott a mögötte lévõ technológiáról,"

Reklámozd már a tévében, hogy milyen király a kamerája meg a grafikája az elõzõ rééégi foshoz képest! Biztos sokakat meg fog hatni. (Mert én nem a Sirirõl hanem a 4S-rõl beszéltem)

Na én mára kiszálltam 😄

GregSB
1. A szolgáltatás beta, és a Gúglival ellentétben ezt a jelzõt az Apple nem trademarkként alkalmazza, hanem tényleg azért hívja így, mert még vannak stabilitási gondok vele, és funkcionálisan sem végleges az állapota, ezt kommunikálják is.

2. Ha valóban úgy gondolod, hogy újítása a zéró közelében van, akkor vagy nem vagy jól tájékozott a mögötte lévõ technológiáról, vagy csak szimplán nem látod be hogy mekkora potenciál van benne.

3. Hülye tényleg van a topicban, az aki elkezd személyeskedni ha már észérvekkel nem tud reagálni felvetésekre.

DanielT
De mondhatnám a múltkori "hibásan jelzi a telefon a helyet" esetemet, aminél annyi agymosott zombi Apple-t mentegetõ komment és nevetséges megoldási javaslat született, hogy letöltendõ börtönbüntetéssel súlytanám azt a szintû idiotizmust.

Ott is kiderült, hogy valahogy mégsem én voltam a hülye, mert képes voltam értelmezni a számokat amit kiírt a készülék. De itt 50 alternatív válasz született kb, hogy mégis valamit én rontok el...

Jött az iOS5 és az update után már jót írt... ejj-ejj...

DanielT
Jaja, a "használd az agyad" tábornak, jelszavunk a "ne nyelj be minden szart amit elédraknak"

De nézzük csak a mostani helyzetet!

Nem megy a Siri, csak a legújabb telefonon, amit most dobtak piacra, érdemleges újításai a zéró közelében vannak, ellenben rendelkezik egy olyan funkcióval, amit jól lehet reklámozni és behülyíteni vele a népet.

Két reakció itt a topikban:

1. Mivel az Apple telefont akar eladni, ezért nem adja oda ezt a funkciót a meglévõ készülékekre, hisz akkor kevesebbb újat tudna eladni.

2. Azért nem adja oda, hogy a szerverek nehogy összeomoljanak a nagy terheléstõl.

Valaki hülye.
GregSB
Úgy látom nem sokbak különbözöl te se scornpiontól, csak más tábornak szurkolsz...

DanielT
Már fent is van az update. Semmi szinkronizáló idiótaság, se backup, se letöltés elõtte órákig. Végre eljutottunk ide! <#eljen>
DanielT
Ó, nem hiszem, hogy egyedül vagyok, vannak még emberek rajtam kívül akiknek van józan ítélõképességük.
MerlinW
Örülünk hogy ezt így gondolod, valószínûleg egyedül maradsz ezzel. Persze a saját béke és megelégedés a legfontosabb😊

[merlinw.org]

DanielT
Jön már az update! Beállítások - általános - szoftverfrissítés.
DanielT
Szerintem több józan és értelmes hozzászólásom volt mint a szokásos agymosott szektaszar amit nyom itt a nép.

passatgt
lassan jobban járnál, mert mióta itt látlak értelmes hozzászólásod nem volt, csak folyamatosan nagyképûen és irritálóan nyafogsz

senki nem mondta, hogy siri miatt kell venni 4s-t, majd jailbreak-el lesz a 4-esen is annak akinek kell

MerlinW
Milliónál több szerverrel nem nehéz. Apple parkja játszótér a Google-éhez képest...

[url=[/url]

[merlinw.org]

DanielT
Najó. Én MOST felkötöm magam 😄SDADSAD

Ok, a Siri odabasz, vegyetek miatta 4S-t, mert így szûrik az elit klubot aki használhatja ezt a csodát! 😄
passatgt
csak a googlenak van 1 millió szervere világszerte(tehát ha te itthon keresel, akkor enm az indiai szervert fogja használni, hanem magyart vagy valami európait), míg aplenak van az a szerverpark amerikában, pontos adatot nem tudok, de ha jó szívû vagyok, 10.000 szervere ami kiszolgálja a komplett cuccot. Jövõben tuti nem lesz elég csak ez az egy nekik.

DanielT
Jéééééééééééééééézusom...

google.com próbáld ki! Nagyon durva cucc ám, beírsz valamit és egy ezredmásodperc alatt dobja a találatot.

passatgt
Szerintem nagyobb a szerverigénye mint gondolnátok, ha valamit kérdezel akkor neki meg kell keresnie a választ is és az is erõforrás, csak de azt nem látod már, hanem egybõl a válaszd kapod

DanielT
Ejha! Micsoda titkok tudója vagy tényleg 😄

Akkor kb a seggem is vezethetné az Apple illetékes részlegét, ha ennyire voltak képesek az erõforrások kiosztásakor.
MerlinW
A szerverpark 99%-át az AppleTV, OSX, iCloud, Appstore, vállalatirányítási kiszolgálók, egyéb szerveralkalmazás szolgáltatások használják. A maradék 1%-on osztozkodnak a kisebb cuccok, mint Apple Web, Siri és társai.

[merlinw.org]

DanielT
Így van és azt is bírja... komolyan srácok, gondoljatok már bele, hogy a tervezéskor mire méretezték a kapacitást? A 2 évvel ezelõtt épp elég szinthez, vagy a legdurvábbhoz ami csak elérhetõ ma ezen a bolygón, hogy még jópár évig 30x ennyi készüléket is kiszolgáljon?

Na mindegy, ha azt akarjátok hinni, hogy ez a Siri kifektette a szervereket, mer' az elsõ 2 napban páran megkérdezték tõle, hogy milyen idõ lesz... hát higyjétek.
passatgt
ott van még az icloud is

DanielT
Elvileg kijött az 5.0.1-es update, de a telefon nem talál még frissítést. Márpedig én össze nem dugom még egyszer a pécével 😄
DanielT
Szerintem jobban járunk, mert még a végén bebizonyítod, hogy egy ilyen kis cirkuszi mutatvány szintû cucc megfekteti a világ egyik legdurvább szerverparkját.
MerlinW
Most fényezhetném magamat, de inkább rád hagyom😊

[merlinw.org]

DanielT
Akkor mint szakmabeli tudhatod, hogy el sem tudod képzelni az új szerverpark kapacitását...

Fogd a google appot, diktálj neki. A Siri is ennyit tud, csak esetleg pontosabb felismeréssel, kiforrottabb algoritmusokkal.
MerlinW
Semmi misztifikáció nincs ebben. Ez a szakmám, csak tudom...😊

[merlinw.org]

DanielT
Ugyanmár... kissé túlmisztifikáljátok. Lófing az, nem terhelés annak a rendszernek ami felett az Apple rendelkezik. 10 évre elõre van tervezve az a vadiúj szerverpark amit kiépítettek, majd pont egy kis szutyok hangfelismerés fogja megfingatni...
MerlinW
Nem a 60Kb fingatja ki a rendszert, hanem a szimultán beérkezõ lekérdezések száma és akkor sem a sávszélesség, hanem a processzoridõ (valamint a memória, de abból mindig van elég) a szûk keresztmetszet, miután minden lekérdezéshez új szálat indít a webszerver. Ha nem lenne ez a dolog, a Google keresõnek is elég lenne 2-3 szerver a lekérdezésekhez, viszont a milliós szimultán lekérdezés miatt épületnyi szerverparkra van szükség, miután egy 4-8 magos szerver 5-10ezer szimultán kiszolgálás mellett megdöglik és már ezzel az adattal is erõsen túloztam.

[merlinw.org]

DanielT
Azt a kimaradást a terhelésen KÍVÜL bármi okozhatta 😊
GregSB
Mivel arról volt konkrét hír, hogy majdnem 1 napos kimaradés volt a szolgáltatásban nem kell ott dolgoznom hogy tudjak róla 😄

DanielT
És te is az Apple-nél vagy, hogy ennyire tudod mit bírnak a szerverek? 😉
Ezzel teljesen egyetértek. Nem szép dolog, de ez van.

There are people who never really disappear, but put on a different mask.

Nem értem. Kb 4 éve vagyok iPhone user, de még soha, egyetlenegy megkötést sem véltem ésszrevenni.

Mivel elégedett user vagyok, én nem soktam mások sírasát olvasni.

De akkor ha jól értem akkor neked nincs is iPhone-od? Mert ha nincs, akkor nem értem miért beszélgetünk.

GregSB
"csak az üzleti érdek miatt nem kapja meg a többi készülék"

Nocsak, te ay Applenél dolgozol, hogy illyen jól informált vagy? 😄 Soha, sehol nem mondott hivatalosan semmit az Apple arról, hog milyen készülékeken fog mûködni a Siri, ha kilép betaból. Nincs kizárva hogy jövõre elérhetõvé teszik régebbi készülékeken is.

Tikal
Wow nagyon minimalba nyomod... En nem tudoknek 60 ala menni😊)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

DanielT
"de a Siri nagyon aktívan kihasználja a kaliforniai Data Centert, és ha az összes 3GS és iPhone 4 tulaj rácuppant volna, amikor kijött az iOS5, ott fosta volna össze magát az egész rendszer."

Ebben finoman szólva nem hiszek... az a 60kilobyteos lekérdezés fingatná ki a rendszert? Ugyan... vagy az algoritmus érzelmezése? Kizártnak tartom.

Az Apple korlátlan szervezkapacitást tud kiépíteni, nézzük csak a Google-t amit az egész világ egyszerre használ és tízezredmásodpercek alatt adja a találatokat.

Semmi más, csak az üzleti érdek miatt nem kapja meg a többi készülék, hiszen kb semmi más marketingelhetõ haszna nincs a 4S-nek a 4-hez képest.
GregSB
"btw most portoltak a siri-t 3gs-re: link. egyaltalan nem ereznem magam lehuzva ha a nemreg 200ezerert vettem volna iphone4-et, amire hivatalosan nem lehet ratenni 😄 a sok birka meg meg anno magyarazta h azert nem lesz ra, mert ez olyan kurvafejlett hogy 2 mag nelkul nem fog menni.. hat ugy tunik megis menne 😊"

Na ez viszont nem ilyen egyszerû. Erõforrás okok miatt nem került fel a régebbi készülékekre a Siri, de nem a proci a szûk keresztmetszet. Az egy dolog hogy portolták, meg pár jailbreakes elszórakozik ezzel iPhone 4-en meg 3GS-en, de a Siri nagyon aktívan kihasználja a kaliforniai Data Centert, és ha az összes 3GS és iPhone 4 tulaj rácuppant volna, amikor kijött az iOS5, ott fosta volna össze magát az egész rendszer. Nem tudok konkrét számokat, de az összes 170-180 millió iOS user nagy részét õk teszik ki. Jelenleg használhatja 8-12 millió ember a Sirit (nem tudni még mennyi 4S-t adtak el összesen, a nyitó hétvégén fogyott el 4 milla), és így is voltak már servertúlterheléssel problémák a Sirinél. Képzelheted mi lett volna, ha csak a 3GS és 4-es userek fele elkezdi használni a Siri-t...

MerlinW
Tõlem 2 hónapnyi havidíjat kértek (2 éves, ikon 200 - 2x5000Ft), idén júliusban, mint teljesen új ügyfél.

[merlinw.org]

DanielT
16-os és mániákusan törlöm az utóbbi idõben az appokat, hogy csak és kizárólag azok legyenek, amik 100%-ig nélkülözhetetlenek. Már nincs fent 1 db játék sem és összesen 29 nem gyárilag telepített appom van.

8-10 hónapja még szilárdan hittem, hogy LEHETETLEN 63 alá vinni ezt a számot 😄D
robotnyk
32esed van hogy ennyi a szabad hely?
DanielT
Úgy látszik az iOS még mindig képtelen megoldani azt a hihetetlen nagy problémát, hogy szabad helyet helyesen jelezze...

Egyszerûen a telefonon nem csökkenti, ha törlök valamit, hanem mindig annyi marad amennyire fel volt tolva eddig maximum...

A Pc most (nem iTunes) azt jelzi, hogy 11.5 giga hely van (ez a valós), de a telefonon maradt 11.7, hiába töröltem azt a 200 megát.

Mondjuk ez a múltkori 3-4 gigához képest még semmi, de akkor is nevetséges hiba.
Tikal
<#sniffles>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Jim Morrison
nem, nem szeretnék bmw-t 😄 nem is tudom azt minek fikázzam (legalábbis télen semmiképp 😄)(de értem a pédát nyugi)
Lehet megvan mind a három tulajdonság az iphone ban, viszont olyan korlátozások vannak (voltak) benne amiken csak nevetni tudtam. Persze ahogy már Ability ide egyszer leírta az apple nek mindenrõl más a felfogása (arra gondolok hogy képet meg zenét nem lehetett itunes nélkül törölni, stb).
Mindegy, ez ilyen, ha hozzámvágnának egy iphonet akkor használnám de nem fizetnék érte ennyit, mert NEKEM nem éri meg (szerintem picit túl is van még árazva). Attól még lehet hogy Neked (Nektek) igen, megéri. Isten ments hogy valakit lebeszéljek arról ami neki tetszik vagy nekiálljak szidni az övét, nem vagyunk egyformák.

Versheghy: mivel nem látom hogy nekem üzented e (részben), vagy csak úgy az elõzõ 50kommentre reagálsz, de ha nekem írod akkor hadd válaszoljak: Én nem is akartam (szerintem nem is) robbantottam ki android vs iphone vitát, egyetértek értelmetlen az egészen vitatkozni. (+ a kövi két mondattal is egyetértek)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Te most kiforgatod a szavaimat. Ez a örökös iPhone Vs. All vita pontosan tükrözi a Windows Vs. Linux vitát. Az embereknek kényelmes, gyors és minõségi telefon kell. Sajnos ez a három dolog nem található meg bármilyen telefonba. Az iPhone-ba viszont ott van mind a három. Arról nem beszélve, hogy az iOS applikációk sokkalta használtabbak és a játékok is már a Sony/Nintendo-nak is problémát okoznak.

Igen, sajnos nagyon drága, de a minõséget meg kell fizetni. És én az ismeretségi körömben meg nem találkoztam olyan emberrel, aki iPhone használat után rosszat mondott volna róla.

Ezt le kell nyelned, ez van. Hiába írsz nekem, ugyis tudod, hogy nekem van igazam.

Nézd, sétálsz az utcán és meglátsz egy atom durva BMW-t. Azonnal elkezded fikázni, pedig nagyon szeretnél te is egyet.

Nem?

Mikor fogjátok fel amúgy, hogy az iPhone vs. Android vita teljesen értelmetlen? Olyan mintha egy jazz zenész vitázna a rock zenésszel, hogy melyik az királyabb muszika. Valakinek ez elégíti ki az igényeit, valakinek meg amaz. Komolyan meg akarod gyõzni a skinheadeket, hogy vannak jófej cigányok? Továbbá azt sem értem, hogy aki nem bírja az iPhone-t minek jön ide trollkodni. Gondoltam mostmár leírom a véleményem...😊
Sickness
Felhívtam õket és +40 ezer... Meg is rendeltem, hétfõre itt is lesz. -.-

Fogd már be a pofád, ha hozzám beszélsz!

Jim Morrison
"Ezek az emberek sajnos nem egedhetik meg maguknak, es emiatt itt elik ki ezt a fajdalmat."
Divatiphoneos, lenézõs szöveg már elnézést. Attól mert drágább telefont veszel nem biztos, hogy te leszel a menõ, a többi meg a por. És attól mert valakinek mondjuk androidja van nem feltétlen jelenti azt, hogy az iphonet nem tudja megengedni magának. Ezt mindenki maga döntse el hogy mi tetszik neki jobban, és válassza azt (ha tudja..).
"..aki azt meri mondani a iPhone 4s-re, hogy egy rossza telefon, az borzalmasan el van tévedve"
ha te mondod...

Ability:szoftveres hiba igen, majd javítják (ettõl függetlenül hogy nem mindig lehet telefonálni még veszik is a cukrot). Nem állt szándékomban leszarozni, 4s t még csak nem is próbáltam (bár csak gyorsabb lett a 4 hez képest, amit volt szerencsém kipróbálni). Nem is android vagy blackburry fan ként mondom, próbálom pártatlanként kezelni a dolgot (meg iphone utálóként minek is nézném a topikot). Tisztában vagyok vele, hogy nem csak az iphone-nak vannak hibái.
De a legtöbb<#eplus2>
/sarcasm

Greg: nem is gondoltam rá, hogy ha az ötödének baja van vele akkor mindenkinek.
(nekem speciel mint már mondtam az ios5 ipod touchos verziójával van bajom, többszöri visszatöltés restore után sem mûködik jól, 4-est meg nem lehet visszatenni)

Erre még válaszolnom 'kellett', sajnos nem mindig tudok szó nélkül elmenni ilyen dolgok mellet.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Tikal
Ügyfélszolgálat, üzlet... szerintem ez egyedi, tõlem pl anno nem kértek.. persze kérdezték mennyit keresek stb.