iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

MerlinW
Csak egy szösszenet, még ha nem is érint a dolog:

Jogilag, csak akkor rögzíthetõ a beszélgetés, ha a másik fél ebbe beleegyezik. Egyébként illegális (személyiségi jogok, stb). Többek között ezért sem lehet felhasználni ezeket sehol (még tárgyalóteremben sem, hacsak nem a hatóság engedélyével történt a felvétel). Amennyiben ilyen felvétellel próbálsz bármit elérni a másik félnél, médiánál (tegyük fel zsarolás, megfélemlítés), a másik fél feljelenthet téged és te - még ha neked is van igazad - nem használhatod fel a hanganyagot. Tehát nem úgy megy a dolog, mint a filmekben😊

Szolgáltatóknál is ezért figyelmeztetnek téged elõre, hogy a beszélgetést rögzítik. Amennyiben nem teszed le a telefont, azzal beleegyezel a dologba.

[merlinw.org]

MerlinW
Mindegyik ugyanazt a stream-et tölti, ergo mind ugyanannyit "fogyaszt".

[merlinw.org]

Yoda001
ha jól emlékszem akkor régebben Cydia-ban volt erre app, de az is fizetõs... valami olyasmi is közrejátszik abban hogy nincs, hogy ezt nem nagyon engedik, vagy nem is tudom már hogy írták a dolgok

http://9gag.com/gag/5135249

rooney8
hali
olyan app-ot keresek, amivel az iphone-on történõ beszélgetést lehetne rögzíteni. ahogy nézegettem, nem találtam "beépített" app-ot hozzá.

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Chocho
"Update Carrier Setting now?"

Gondolom, ez olyasmi, amit nem kéne engedni jailbreak és sim unlock után.

Csak az a baj, hogy percenként felugrál. Van erre valami megoldás? (A Google-ön alig akad információ.)

Gaming is believing.

vagy a sony vagy az apple emelt, emelhet az apple is ha akar

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

köszi szépen

GregSB
Itt az oldal.

iPhonet nem tudni mikor frissítik. Nyáron vagy õsszel, többet senki nem tud.

segítsetek már légyszi. emlékszem mikor macbookot néztem volt egy honlap, ahol ki volt gyûjtve,hogy melyik macbook mikor kapott frissítést utoljára, általában hány naponta frissítik,meg ilyen adatok.
Valaki tudja mi az oldal címe?

Egyébként iPhone érdekelne most.
Egy mezei 3g-m van, ami már elmúlt 3éves, sajna már tetû lassú, gombok is alig épp hogy mûködnek.
Arra lennék kíváncsi,hogy az következõ iphone nyáron, vagy majd ugyanúgy õsszel várható?!

köszi

Valakinek van tapasztalata a rádio appokkal? Melyik fogyasztja a legkevesebb internetet mondjuk ClassFm-mel?

passatgt
így több a kattintás és lehet fikázni apple-t

szerintem is.
robotnyk
már nem azért, de szerintem a kiadó dönti el az árat, nem az apple. de javítson ki valaki, ha nem.
nana

<#ejnye1>

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

Dzsega
Ebben az esetben akkor neked mind1.
De valószínûleg nem fog a GPS-ed mûködni...

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

Chocho
Aha. Hát ezt nem tudtam, mindenesetre így, ebben a formában mûködik (kevéssé esélyes, hogy valaha is ráteszek egy GPS programot).

Gaming is believing.

Yoda001
"De ha egy olyan alkalmazást akarnál használni, ami kifejezetten csak a valós GPS-koordináták alapján mûködne, így akár mobilinternet és/vagy térerõ nélkül is, azok az alkalmazások nem fogják megtalálni a helyzetedet."
ezért találta meg a maps a helyedet, viszont amik csak natívan a gps-t használnák (pl. navigációs program) az nem mûködne."

http://9gag.com/gag/5135249

rooney8
...#26547

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Chocho
A YT-n néztem meg, hogyan kell használni. A Maps alkalmazást nyitottam meg, bemértem, hogy hol vagyok, majd megadtam egy címet, hogy kalkulálja ki az útvonalat. Minden stimmelt. 3G-vel és WiFivel is megy.

Gaming is believing.

Dzsega
mivel próbáltad ki a gps-t?

Chocho
Nagyon szépen köszönöm a segítségeteket, sikerrel járt a függetlenítés! Olyannyira, hogy még a GPS is mûködik. 😉

Ha valakinek kellene segítség, ezt a linket követtem és minden simán ment.

Azért vicces, hogy ahány oldal, annyi (rossz) tanács.

De köszi a sok információt, rendes tõletek, hogy segítettetek. 😉

Gaming is believing.

rooney8
itt van egy cikk az ipad baseband-rõl

és ami a lényeg:
"Ez azt jelenti, hogy a mobiltornyok és WiFi-hotspotok általi, viszonylag nagy szórással dolgozó helymeghatározás továbbra is mûködni fog. De ha egy olyan alkalmazást akarnál használni, ami kifejezetten csak a valós GPS-koordináták alapján mûködne, így akár mobilinternet és/vagy térerõ nélkül is, azok az alkalmazások nem fogják megtalálni a helyzetedet."
ezért találta meg a maps a helyedet, viszont amik csak natívan a gps-t használnák (pl. navigációs program) az nem mûködne.

Chocho
Köszönöm a választ!

Elindítottam a Maps alkalmazást és a bal alsó sarokban ráböktem a kis nyilacskára. A telefon kiírta, hogy megkeresi az épp aktuális tartózkodási pontomat, amiben sikerrel is járt. Ez azt jelenti, hogy a GPS mûködik? Ha igen, akkor ez a 06.15.00 nem az iPadhoz tartozik? Mert eddig a Google-ben csak iPadhoz találtam ilyen verziószámot. :-/

Gaming is believing.

rooney8
igen ez az ipad baseband, ezt lehet függetleníteni.
ha ez van a telódon, akkor a gps-nek annyi, de legalább lehet függetleníteni
egyébként javaslom ezt az oldalt, itt szinte minden információt megtalálsz

Chocho
Olvastam, de furcsállom, mert itt pont azt írják, hogy mielõtt unlockolhatom a telefont, fel kell tennem rá a 06.15.00-s firmware-t.

Gaming is believing.

Bercy
Nem értek a 3G függetlenítéséhez de az általad megadott linkben ezt írja:
"Mielõtt ezeket az utasításokat elvégzed, jailbrékelni (Limera1n, Greenpois0n) kell az iPhone-t, és a 04.26.08, 05.11.07, 05.12.01, 05.13.04, illetve 01,59 baseband valamelyikén kell lennie a készüléknek (modem firmware). "

Neked meg 06,15 baseband van...
Chocho
A GPS-t végül is túlélem, nekem csak az kell, hogy függetlenné váljon a készülék.

Eddig ezt a linketkövettem. A 8.lépésig minden rendben, utána azonban nem találja a program az Ultrasn0wt. Ugyanakkor frissíteni akar a Cydia.

Gaming is believing.

Bercy
Attól, hogy nincs benne sim még mûködik a készülék minden gsm hálózatot (és 3g) NEM igénylõ funkciója.
Szóval sim nélkül is megnézheted a gpst!
Az 06.15 szerintem ipad baseband ami miatt búcsút mondhatsz a gps-nek. Szóval szerintem próbáld ki és vedd fel a kapcsolatot az eladóva.
Tikal
azért nehogy azt hidd hogy a push számottevõ adatforgalmat generál, nem hiszem hogy a havi számládban ez feltûnne 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Chocho
Fogalmam sincs, még nem próbáltam ki, egyelõre nincs benne SIM sem. A WIFI mindenesetre kifogástalan.

Gaming is believing.

Tikal
kár volt megvenned...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Bercy
Ha cydia van rajta akkor egyértelmûen jailbreakelt a telefon.
Viszont a 06.15 ös baseband szerintem az ipad basebandje...mûködik jelenleg a GPS-ed rendesen???
Chocho
Még valami: bár az eladó szerint nem volt feltörve a telefon, Cydia van rajta. Ezek szerint mégis törött már?

Gaming is believing.

Chocho
Sziasztok!

A topic veteránjainak segítségét szeretném kérni. Már itt, a hsz.-em elején tisztáznám, hogy egyáltalán nem értek az iOS-hez, életemben nem volt még iPhone a kezemben. Nos, eddig legalábbis.

Ma viszont vettem egy használt, de remek állapotban lévõ 16GB-os iPhone 3G-t. A készülék T-mobil függõ, s mivel az eladó is használtan vette, nincsenek hozzá papírok, így a szolgáltatóoldali függetlenítés nem lehetséges. Mivel azonban a kártya, ami menne bele, vodafone-os, szükségem lenne egy kis segítségre, hogy saját magam is függetleníttethessem.

Persze alapból nem vagyok ilyen önálló, szeretem az ilyesmit a profikra bízni. Csakhogy ma több üzletbe / szervizbe is magammal vittem a készüléket, de pontos választ senki sem adott. Az egyik boltos szerint, mivel a telefonon 4.2.1-es iOS és 06.15.00-ás Modem Firmware van, képtelenség függetleníttetni (egy másik helyen azt mondták, megcsinálják, de búcsút inthetek a GPS-nek).

A kérdéseim tehát a következõk:

Lehetséges-e egy feltöretlen, gyárilag frissített firware-û (4.2.1-es iOS és 06.15.00-ás Modem Firmware) és szoftverû iPhone 3G-t függetleníteni?

Ha igen, meg tudom-e csinálni saját magam (ez esetben szívesen vennék valamilyen leírást, ha lehet, jó részletesen), vagy tud-e valaki ajánlani egy szakembert / üzletet?

Elõre is köszönöm a segítséget és elnézést, ha nagyon amatõr vagy ostoba kérdéseket tettem fel. Mielõtt azonban írnátok, hogy Google a barátom: természetesen mindenre rákerestem, de nem találtam egyértelmû leírásokat. 😊

Gaming is believing.

<#worship>

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

köszönöm mindenkinek a segítség nyújtást, csináltam egy rendszer frissítést, egyelõre úgy tûnik megoldódott a probléma.

Hali!

Clingo Universal Hands-free Mount-tal kapcsolatban van valakinek tapasztalata? Az érdekelne fõleg, hogy az iPhone 4/4S hátuljáról lekapja-e a fóliát...

Köszi
robotnyk
robotnyk
Push, or server push, describes a style of Internet-based communication where the request for a given transaction is initiated by the publisher or central server. It is contrasted with pull, where the request for the transmission of information is initiated by the receiver or client.

szóval ez teljességgel kizárt, nincs folyamatos kapcsolat. a szerver jelzi a kliens felé, ha levél vagy üzenet, stb. érkezett, és csak ekkor csatlakozik a szerverre
rolka1983
jó tudni ehhez hasónlókat..
már értem miért megy feljebb a net feltöltésem 😊
nem is netezek kikapcsoltam idõjárás stb erre..pfff
grácííííááááááááász szenyóóóóóór😊

PSN ID : coming soon... App id: tigomigocika

passatgt
focihoz a Futbol24 a legjobb sztem, más sporthoz nem tudok

dzsegameló
a push baromira zabálja az aksit...
Régen én is azt hittem, hogy az a jobb, de nem. A push néhány másodpercenként ellenõrzi a leveleket (erre akkor jöttem rá mikor kijött a részletes számla és vagy 6 oldalon keresztül írták mikor voltam neten...). A fech pedig csak olyan idõközönként nézi mint ahogy be van állítva.

Szeretem a munkát, leny?göz, képes vagyok órákig ülni és nézni.

Tudtok valami jó programot ajánlani(lehetõleg magyar, de nem baj ha angol) amin a sportesemények eredményeit lehet követni? Tippmixhez és sportfogadáshoz kéne 😊 Mintha láttam volna ilyet régen szifonon, de már nem emlékszem a nevére és a keresõ nem hoz ki semmit.

az amúgyot nem rövidítjük ám-nak

gagax
Hali!

mostanába 2x is elõfordult hogy csak úgy lefagy a iPhone4 em. Semmire nem reagál csak a homegomb plusz power gombra ekkor újra indul és mint ha misem törént volna. 1x sms ekbe bemenetelkor 1x pedig menübõl Viber köbe. Normális vagy valamelyik program okohatja esetleg?

másik.

Smurf Villageba ha meg akarom látogatni barátnõm faluját akkor simán kilép a menübe a játék és ennyi. eddig nem csinálta de amióta kijött az új frissítés ezt csinálja. Se újbol indítás se újra telepítés nem oldotta meg a problémát. viszont fordítva semmi gond szóval õ az enyémet simán meg tudja nézni. erre valakinek valami okossága van v haggyam a fenébe ?😄

robotnyk
esetleg próbáld meg azt egy este, hogy kilõsz minden appot a task managerben. kapcsold ki a telefont, aztán indítsd újra. ha újraindult, csinálj egy resetet úgy hogy semmit nem indítasz el (lock gomb és home gomb egyszerre, folyamatosan amíg ki nem kapcsol és újra meg nem jelenik az alma logó). ha ez megvolt tedd fel töltõre.
robotnyk
szerintem a push pont kevesebbet fogyaszt mint a fetch. ha egész nap nem kapok e-mailt, akkor semmit nem fogyaszt a push, viszont a fetch akkor is ellenõrzi a beállított idõközönként a fiókot. és ja, jól van megtervezve, a gyári appok szinte kizárt hogy ilyet csináljanak, de a 3rd party appoknál már elõfordulhat
Dzsega
Milyen progik futnak? (Ha futna egyáltalán)

Precision: Elég jól meg van tervezve, nem kell kilõni a progikat a háttérbõl. Nincs lényeges különbség. A gps-t kikapcsolni meg a legnagyobb butaság! Ha nincs program ami használja akkor miért kellene kikapcsolni??? Kikapcsolja õ azt automatikusan nem kell vele neked szórakoznod.
A push ami nagyon zabálja az akksit az igaz, de az sem generál "használatot" az infó menüben! Itt valamelyik program lesz a ludas. Nekem valamelyik Angry Birds csinálta régen azt a frissítéssel jó lett.

(Bakker tiszta hülye vagyok most is, hogy rendes bill-rõl írok és nem az iPhone-ról, nyomom hosszan a magánhangzókat az ékezetért és a mondatok végén dupla space-t nyomok... 😄 )

precision
a wifi és bluetooth mellett kapcsold ki a gps -t a 3G -t és a location servicest is

ha nem fontos hogy éjszaka elérjenek, az a legegyszerûbb ha flight mode -ba teszed... és ne fusson semmi progi a háttérben

nemtom, esetleg az email push -t is kapcsold ki, mert hiába nincs net, lehet hogy próbálkozik idõközönként az emailek letöltésével és az is merítheti az akksit

Bazinga!

próbálgattam, de nem tudok rájönni mi lehet. tegnap este töltöttem 100%-ra ma reggelre 80%.. hiába van készenlétbe használatnak veszi. most 8 óra 25 percnek írja a használatot és a készenlétet is.<#confused>