iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

skinnyman
Mi van? Androidon az összes normálisan megírt alkalmazás változtatás nélkül tökéletesen mûködik teljes képernyõn bármilyen felbontáson és képarányon. (és bármilyen hw architektúrán is: ARM, x86, stb.)
20 év múlva is jöhetnek akármilyen felbontások és képarányok, jöhetnek teljesen új hw architektúrák is, az összes meglévõ jól megírt Android alkalmazás tökéletesen fog futni rajta, full screenen.
És ez pont annak köszönhetõ, hogy nem konkrét készülékekre fejleszted az alkalmazást (amit épp elõnyként próbálsz beállítani), hanem általánosan, a platformra. Asztali Windowson vajon hány hardverkonfiguráció van, hány különbözõ felbontással? Zavar bárkit, beszél bárki töredezettségrõl? Aligha, ellenkezõleg, pont emiatt lett népszerû.

Regards,

passatgt
akkor röhögnék a legjobban, ha nem lenne semmi mac update, iphone update, hanem bemutatnának egy újabb Cards szintû alkalmazást😄

robotnyk
szerintem ha megnézed a meccset, mire végzel, tele lesz minden techblog képekkel és infoval, egyébként valóban 7-re van írva. index szerint iOS6 mellett macbook, iphone, és valami tv-s cucc várható. egyébként legutóbb még stream sem volt, szóval..
Jim Morrison
Most tényleg 7kor kezdõdik az elõadás? Gondolom most valami nagyot fognak bejelenteni ezért szerintem követni fogom a neten, remélem lesz stream. Miért nem tudták volna két meccs közé betenni? 😄 vagy elsõ egy óra marketing cucc lesz, utána jön a "nagy" dolog? 😊 remélem mert akkor talán nem maradok le róla 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

robotnyk
a platformról, ami nyilván (viszonylag) egységes (ahogy te is írtad) és zárt és nem flexibilis ezért egyszerû rá programozni.

egyébként meg kár felvenni a kesztyût android fanboyokkal, mert szinte kizárólag csak számokban gondolkodnak. ilyenkor nehéz elmagyarázni, hogy a nyers hardveres erõ önmagában nem elég, és az nem bizonyítja, hogy hosszú a farkad, ha szívlapát méretû készeléket használsz telefonálásra.
GregSB
"flexibilis soha nem is volt"

Akkor mirõl volt szó? 😄

robotnyk
kösz a részletes bemutatót, de nem errõl volt szó 😄
GregSB
Horizontálisan már az elsõ OS óta "flexibilis" a rendszer: csak gondolj bele, hogy ha beszélgetés közben megnyomod a home gombot, akkor a képernyõ felsõ részén ott marad a hívás, majd ha lerakod, akkor "felcsúszik" a képernyõ. Függõleges irányba tehát már 2007 óta tud a rendszer zsugorodni, vagy nõni, csak eddig ezt nem nagyon használták fel másra.

Éppen ezért ha hosszirányban megnõ a rendszer, akkor azok az alkalmazások amik a default UI kitet használják mindenféle hókuszpókusz nélkül képesek lesznek X sorral többet megjeleníteni, tehát kb így fognak kinézni:

Azok az alkalmazások, amik egyedi UI-val rendelkeznek, meg a képernyõ közepén fognak megjelenni:

robotnyk
nem a felbontás kérdéses, a képarány változhat
robotnyk
flexibilis soha nem is volt. a szó amit keresel: egységes.
dzsegameló
Ezért nem vágom miért lesz támogatva még a 3GS. Nem mintha nem örülnék neki (nekem is az van még...), csak akkor számûzni lehetne a régi kis felbontást és megkönnyítenék a fejlesztõk dolgát...

Szeretem a munkát, leny?göz, képes vagyok órákig ülni és nézni.

GregSB
*2 különbözõ felbontást

GregSB
És ilyen szempontból az Android sokkal gázabb, mert iszonyatosan töredezett. iOS-en, ha ma elkezdesz fejleszteni egy alkalmazást "kis készülékekre", akkor figyelembe kell venned " különbözõ felbontást (régi és retina iPhone), és 4 készüléket /hardvert (iPhone 4S, 4, 3GS, iTouch)

Androidnál több tucat készülékrõl, és rengeteg különbözõ képarányról és felbontásról beszélünk, amelyekre mind külön kell optimalizálni az alkalmazásokat, ha egyedi UI-t akarsz belepakolni.

Az iPhone default UI-át használó appokat szerintem az új, hosszú kijelzõre simán szét lehet majd húzni, csak azokkal az Appokkal lesz baj, amelyek egyedi UI-t használnak.

GregSB
Na mert az Android az annyira flexibilis... a különbözõ képarányokra ott is külön kell fejleszteni az alkalmazásokat, nem kompatibilisek egymással.

skinnyman
"nem fognak 300ppi alá menni, azzal elvesztenék a "retina" kijelzõt..."

Ezzel iPad3-nál sem szívbajoskodtak, simán retinának hívták a 260 ppi-t is mer' messzebrõ' nézed. A 100 ppi is retina végülis ha a holdról nézed 😊
Szóval ez csak egy jól hangzó marketing duma, nincs mögötte igazából semmi. De a pletykák szerint ettõl függetlenül most tényleg növelik a felbontást is hosszában, ami persze több százezer meglévõ programot egy csapásra inkompatibilissé tenne, és nem tudnának teljes képernyõn futni. Nesze neked szép, flexibilis platform...

Regards,

okéska 😊
GregSB
Addig kell nyomni amíg meg nem jelenik a logó. Ha elengeded amikor kikapcsol, akkor nenm indul újra.

hát én úgy csináltam, hogy kilõttem mindent szóval megvolt az ujraindítás, aztán a home+kikapcs sokáig nyomva míg ki nem kapcsol. aztán elengedtem, most úgy csináltam, hogy nyomtam tovább akkor már megjelent a logó, na mind1 😄
GregSB
Hogyhogy nem indítja újból magát?

Elsõ körben kapcsold ki-be rendesen a telefont, miután kilõtted az appokat. Majd ha újraindult, akkor nyomj egy hardresetet amíg meg nem jelenik az Apple logó.

precision
nem hiszem, hogy csak ez lenne az indok, mert ha hihetünk ennek a kiszivárgott designnak, akkor nem csak nagyobb lesz a telefon hanem vékonyabb is, szóval kb. annyit nyerhetnek a nagyobb hellyel mint amennyit elveszítenek a vastagságon

szerintem egyszerûen csak az a helyzet, hogy követik a trendet, akármennyire is morbidul hangzik ez az amúgy trend-diktáló Apple -el kapcsolatban 😊

Bazinga!

GregSB
Most nem tudom én se fejbõl, hogy mennyi lenne, de az rémlik hogy 300 alá esne.

A méretnövekedés mögött egy okot látok csak: LTE. Iszonyat sokat zabálnak a mai LTE chipek, emiatt nagyobb akksi kell a telefonba.

az baj? 😄
hard resetelek, de nem indítja ujra magától :\
precision
ja azt nem számoltam ki hogy a változatlan felbontás a 4" -es kijelzõn mekkora PPI lenne
de ha tényleg 300 alá mennének vele, akkor szerintem is növelni fogják a felbontást

Bazinga!

GregSB
Tuti nõ a felbontás is, nem fognak 300ppi alá menni, azzal elvesztenék a "retina" kijelzõt...

precision
attól még hogy fizikailag nagyobb kijelzõje lesz (ha lesz) attól még a felbontásnak nem feltétlen kell változnia, szóval programfejlesztés szempontjából lényegtelen, hogy mekkora a kijelzõ, ha a felbontás marad a régi

Bazinga!

GregSB
Elsõ körben én ezzel próbálkoznék:

"akkor jön a szupertitkos sg-fórum reset. kilõsz minden appot, lekapcsolod a telefont. aztán visszakapcsolod és nyomsz egy hard resetet (home+lock még ki nem kapcsol és újra meg nem jelenik az alma logó)"

iphone 4. köbö másfél éves.
GregSB
Milyen telefon? Hûny éves?

Sziasztok, szeretném megkérdezni, hogy mitõl lehet, hogy az aksi pikkpakk lemerül. tényleg mostanában nagyon hamar... miket lehet kikapcsolni, hogy kicsit tovább bírja mint fél! nap. 3g nincs bekapcsolva, mobilnet se, csak néha amikor használom. wifi mindig bevan, viszont kb. 1 hete csinálja ezt, hogy nagyon hamar lemerül. máskor azért kibírt másfél napot 😄

szerintetek min lehetne spórolni
Jim Morrison
innen (mo) appstoreban reedem? melyik régiót választottad ki?

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Yoda001
simán ment

http://9gag.com/gag/5135249

GregSB
*ezzel csak az a szívás lesz számukra

Jim Morrison
Ingyen Fruit ninja
Sajnos Magyarországon nem lehet beváltani, legalábbis nekem nem sikerült :/

GregSB
Igen, ez most jó kérdés... a jelek továbbra is arra utalnak, hogy októberben lesz új telefon. Holnap mutatják be csak az iOS6-ot, októberig fog tartani a béta teszt, iOS5-el meg nem fognak új telefont kiadni.

Viszont a kiszivárgások arra utalnak, hogy holnap már látni fogjuk az új telót... ami ha igaz az új képarány akkor logikus lépés, értesíteni kell a fejlesztõket. Én arra fogadok, hogy holnap bemutatják az új készüléket, majd a végén azt fogják mondani: meghelenés októberben.

Ezzel csak szívás lesz a számukra: nyáron már senki nem fog 4S-t venni.

Tikal
Ha lesz képernyõméretváltozás, akkor azt holnap közölniük kell, nem? Hogy a fejlesztõknek legyen ideje átszabni a progikat mire kijön az uj telefon, vagy majd csak õsszel közlik hogy mostantól ez az uj méret, dolgozzatok gyorsan??

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Andr0
kérdés a hardware mennyire fogja simán futtatni.

Armin & Ayu fan

passatgt
és elsõ ipadra meg nincs😊

GregSB
Ez alapján úgy tûnik, mégis lesz iOS6 még 3GS-re.

Mondjuk logikus lépés, mivel még ma is árulják, és ez az "olcsó" szifon.

Lord Nomak
A T-mobilos megoldások se rosszak, tegnap néztem, hogy 64 gigás mi pénz.. Ahhoz képest, hogy a 16ost tavaly októberben vettem ikon 600al és a gatyám is ráment kb.. Most már nevetséges áron lehet venni. Ha most vennék én készülékhûséggel hoznám el, és mellé a mostani csomagot raknám, mozaik s + 1 gb nettel. Nálam bõven elég a cucc. Persze kinek mi az igénye, én nem telefonálok sokat, sms helyett inkább viber vagy face messenger.
Ami szivatás volt magammal szemben, hogy ikon 600at kötbéreztettem, csak hát fene se gondolta meg akkor, hogy egy iphone mellé durván sok az a csomag.

The power to believe in yourself. That will become the power to change fate.

SötétBarom
Én most egy ilyennel szemezek, csak ebben a csóri szifonban kicsit körülményes simet cserélgetni.. Viszont kb 3-4 száz között adnak már mellé egy 4S-t...

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

Jim Morrison
teljes format volt, visszatettem itunest, de gondoltam bejelentkezek elõre, mert eddig mindig nagy szarkupac volt, ha nem figyeltem oda elkezdte letörölöni az appokat... Nem tettem most vissza semmit.

Tikal
syncelésnél nem kell bejelentkezni... mivel letöröltél mindent a gépedrõl, felteszem nem a megfelelõ fájlokat pakoltad most vissza.. ilyenkor ujra épiti a könyvtárat.. vmi könyvtár fájlt kellett volna mentened szerintem..

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Jim Morrison
együtt érzek 😄

#27871: de könyörgöm az miért van hogy bejelentkezek, syncnél megint be kell jelentkeznem, felteszek egy progit, syncelek és akkor is be kell jelentkeznem? ráadásul az ikonokat összecseszi... Lementettem a média mappát, de nem tettem vissza. Majd legközelebb kipróbálom, hátha egybõl jó lesz.

Tikal
én a net elérést keveslem, de nagyon.. ez nem egy iphone csomag az tuti. nekem egy nap alatt lepörögne a 300 😄

Attila8805
Szerintem nem drága.Minden Nlmet vezetékes és mobil szolgáltató irányában ingyen beszélek korlátlanul + korlátlan internet elérés (300MB után csak a sebességet csökkentik) és csak 9000 ft.Otthon ilyet nem nagyon találsz ennyiért 😊 csak a net 1000 ft és 100 mb után korlátozták a vodánál.

Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: \"Köszönöm, Uram, hogy legalább nem hullámzik!\"

Tikal
ááááá ne legyen már nagyobb, nem akarom

Tikal
nem csodálom hogy windows reinstall után ez fogad... minden más megbolondul utána, ugyanis törltél mindent a reinstallal 😊

passatgt
szerintem nem egyedi, tegnap dugram rá ipadot, hogy egy programot rámásoljak géprõl, eree elkezdett mindenfélét töltögetni(pedig én nem kértem rá, hogy mentse le, majd letöltöm ha kell megint😊), utána az összes mappámat kiszedte és abc sorrendben odapakolta a programokat

Örültem kurvára😊

Jim Morrison
ikont össze vissza rendezi? érdekes, szerintem ez valami egyedi probléma. én azt utálom mikor frissen telepített windowsra felteszem az itunes, mert szeretném syncelni a touchommal. elõször bejelentkezek, authorizálom a gépet, aztán dugom rá a touchom. vásárlások átvitelénél megint be kellett írnom az emailem, kódom. átmásolta az appokat és amikor leveszem akkor veszem észre hogy van 8 oldalam, minden mappát kibontott, és ezt még megcsinálta párszor... erre még nem sikerült rájönnöm hogyan kéne rendesen csinálni. de ez csak frissen feltett win után csinálja párszor... meg azt írja 5 bõl 4 gépet már élvonalában :s két gépen jelentkezem eddig be, és egyszer volt hogy win reinstall elõtt nem deaurothyzáltam.