iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

rooney8
pontosan nekem is ez a kérdés fogant meg az agyamba
szerintem faszság, de hát õk tudják...

no meg szifonon is írtak róla nemrég:
"Elvileg azért kell a nano SIM, hogy az így felszabaduló helyre több dolgot pakolhasson be az Apple. Akkor most számolgassunk egy kicsit:

az új SIM 12,3mm x 8,8mm x 0,67mm=>75,52mm^3 térfogatú helyet foglal
mivel az új SIM 40%-kal kisebb elõdjénél, a jelenlegi micro SIM térfogata 120,86mm^3, így az ezzel nyert hely 48,34mm^3
az iPhone térfogata 115,2mm x 58,6mm x 9,3mm=>62781,696mm^3
az így nyert hely és az iPhone térfogatának aránya: 48,34/62781,696= 0,00076996964
Tehát gyakorlatilag az iPhone térfogatának 0,08%-áról van szó. Hogy ez mire is lesz elég pontosan, az igen jó kérdés, de ha megnézzük a SIM helyét az iPhone 4S alaplapján, láthatjuk, hogy mennyire értékes is itt minden egyes “ingatlan” helye:"

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

precision
mit kell ennyire variálni a sim méretével... nem tökmind1, hogy mekkora?

Bazinga!

setuh
<#eplus2>

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

DanielT
Sim.

precision
ha a felbontás ugyanaz marad akkor nem kell új verzió az appokból

Bazinga!

Tikal
ja, ertem😊 es a samsung mennyi mindent pakolt az iphone versenytarsanak szant keszulekebe? hogy a tobbi szarjat hanyszor meg mivel frissiti nem mindegy? de. nekik is evente van galaxy s, nem? de.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Jim Morrison
az a baj, hogy míg a samsung nem 1 új készüléket csinál évente, addig az apple igen, ezért kéne többet újítaniuk. Nem gondoltam volna soha hogy ezt mondom de most az egyszer ebben én DanielT neki adok igazat. 4s 'forradalmi' újításai volt õ hát a siri, meg ha jól emlékszem tettek bele jobb kamerát meg kijelzõt. Jó, ezt most nem tudom pontosan mi változott, de nem sok. A hardver mindkettõnél jobb lett, külsõre csak egyik változott, gondolom most az új iphonenak ez lesz a legfõbb újítása (szerintem szép lesz, apple designerei szinte mindig jó munkát végeztek, más kérdés hogy i4 fogása számomra kényelmetlen a téglalap kialakítás miatt). Apple a kevés újítást is úgy el tudja adni, amit azért tanítani lehetne, ez megint csak az én véleményem de ha i4 em lenne nem vennék i4s-t, ha rosszabb akkor meg 4-est mert ahhoz még tök olcsón hozzá is lehet jutni, max nincs benne siri. Ha nagyon kell akkor meg már van rá megoldás.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Tikal
ja jó, el is felejtettem hogy mas gyartok felevente jonnek a forradalmi fejlesztesekkel....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

DanielT
Én nem látom, hogy másik gyártó minden készülékét 2x adná el újnak úgy, hogy beleraknak egy más procit ugyanabba a házba.
Tikal
baszki minden evben minden gyarto ezzel jon😊 az s3-ban mi az uj must have? ja igen biztos még nagyobb lett a kijelzo😊

en biztos mem a siri miatt vettem... es nagyon sokan tuti igy vannak ezzel, statiszikaim nekem sincsenek, mintahogy meked sem😉

DanielT
A játékokkal lehet gond, a hírolvasó, stb appokkal nem kell csinálni semmit, csak több lesz a tartalom rész.
Tikal
nagyobb kijelzo: most akkor minden appnak johet a nagyobb verzioja? áá tuti csomoan nem fogjak megcsinalni vagy csak magyon soka, addig meg bamuljam a fekete csikokat lenn meg fenn?😊

DanielT
A baj azzal van, hogy valaki elhiszi, hogy bármi más oka van annnak, hogy csak a legújabb készüléken elérhetõ a szolgáltatás, mint az, hogy valamivel el kellett adni.

Mit mondtak volna Siri nélkül? Hé' bazzeg beleraktunk még 3 megapixelt, ettõl má' új a telefon, rohanjatok érte! Ehelyett elhozták a "jövõt".

Bullshit.
ProGabe
- Kedves hallgatóink! Egy õrült a forgalommal szemben száguld a sztrádán!
- Dehogy egy! Az összes!

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Tikal
van vagy huszféle Siri reklam, nyomatjak ok ezt rendesen, de ne vard hogy azzal fognak reklamozni hogy mar a felhasznalok x szazaleka hasznalja a sirit hasznalja ön is😊) ezt a strategiat egy masik ceg alkalmazza😊

Tikal
szerinted... te sem vagy okosabb de mégis ugy beszelsz mintha tudnad... a baj ezzel van...

DanielT
"Play "Nicky Minaj"

Apple szerverek meg lángolnak! 😄
robotnyk
Of iPhone 4s users, 62% use Siri for some function at least several times a week, including 35% of respondents who report daily use. The least used functions are playing a video, scheduling a meeting, or playing music.
DanielT
Szerintem a 4S tulajdonosok 5%-a sem használja napi szinten a Sirit. Statisztikám nincs rá, de ha használnák, reklámozná az Apple, hogy milyen giganagy siker.
setuh
Igen,mert ugyanannyian hasznaljak ezt is mint az iphone-t<#rolleyes>

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

DanielT
Ezeknek olyan szerverük lehet, hogy az Epül BESZARNA.

köszönöm a segítségeteket 😊

Intel&#174; Core&#8482;2 Duo Processor E6750 4M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz, Nvidia GTX560 TI OC 1Gi, 4GB Ram, Asus p5k lga775 :)

Jim Morrison
sávszélesség attól is függ hogy mennyien vannak a cellában. értelemszerûen minél többen vannak annál kevesebb jut egy felhasználóra. ha gyors a voda akkor azért van mert senki más (vodás) nincs a cellában 😄 persze ha vannak is szerintem már a különbség t és v között elhanyagolható, persze ez helyzet függõ. szerintem sem kell váltanod.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

rooney8
Faszsag, hol ez jobb, hol az jobb, ezert nehogy szolgaltatot merj valtani.
amugy ha annyira kivancsi vagy itt van egy tesztsorozat, melyben osszehasonlitjak a 3 szolgaltatot, bar maga a cikk mar ket eves, ugyhogy azota valtozhatott a helyzet. Igazabol lefedettseg kozott van kulonbseg, nem tudom melyiknek a javara (bar mar ebben is egyre kisebb a kulonbseg)

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Tikal
persze, en mindennap latom a két szememmel

SZiasztok! Vásárolni szeretnék interneten egy Apple Iphon 4s-t.
És nekem olyan gondom van,vagyis ismerõsök tapasztalták hogy náluk vodafonos a telefon,én pedig a t-mobilos kártyámat nem akarom lecserélni wodafonra vagy akármi másra, mert hogy a vodafone sokkal szélesebb sávon van és így gyorsabb is a netezés.
A kérdésem az lenne hogy ez valóban így van-e? És hogy szemmel látható-e a különbség? vagy akkora különbözet változása nincs a két szolgáltató között?
kösz

Intel&#174; Core&#8482;2 Duo Processor E6750 4M Cache, 2.66 GHz, 1333 MHz, Nvidia GTX560 TI OC 1Gi, 4GB Ram, Asus p5k lga775 :)

Yoda001
ezek szerint ugyanolyan, ahogy a GTA 3-nál is egy-két dolog vissza lett fogva (hasonlók/ugyanilyenek mint amiket említettél) a 4-en

http://9gag.com/gag/5135249

GregSB
Sajna nincs. De ahogy nézem youtubeon az összehasonlító videókat eléggé lekopaszították a grafikáját 4-esen. Nincsenek árnyékok, meg csomó effekt hiányzik.

robotnyk
nem tudok képet mutatni róla, mert nincs fent, de jól néz ki. kicsit jobban néz ki mint az 1
precision
nincs belõle demo?

Bazinga!

GregSB
Infinity Blade II milyen 4-esen? Le van most árazva $3-ra, gondolkodom rajta hogy megeszem, de hanagyon levan butítvaa grafikája az AppStoreban látható képekhez képest (amik 4S-en készültek), akkor lehet kihagyom.

Mensa dedicated Siri szervert akarok 1 éven belül, vagy kukába a szifonnal 😄

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

GregSB
Akadjál még fel jelentéktelen részleteken... egy kicsit lehet túloztam, de nem qrva mindegy a vita szempontjából?

Tavaly október óta 100 millió (98.14, csak hogy nehogy ebbe is beleköss) iPhonet adtak el. Apple nem ad ki adatokat arról ebbõl mennyi volt a 4S, de netes statisztikákból látszik hogy ennek a 100 milliónak a túlnyomó része 4S volt.

Azt is lehet tudni, hogy a 4S userek közel harmada használja naponta aktívan a Sirit, szóval ebbõl megbecsülhetõ, hogy legalább 10-15 millió ember folyamatosan használja a szolgáltatást.

OK, ez nem "több tízmillió", de nem qrva mindegy?

Igazából engem az idegesít hogy olyan arroganciával osztod itt az észt mintha 10 éves mérnöki tapasztalatod lenne datacenterekben. Én elismertem már hogy nekem közöm nincs hozzá, és hogy nem kell készpénznek venni amit leírok, de meglátásom szerint te se konyítasz jobban a dologhoz (én kérek elnézést ha esetleg mérnök vagy és ez a területed) mégis úgy pofázol mintha te építetted volna az Apple adatközpontját...

Tikal
nem a kerdes nhezsege igenyli a szamitasi kapacitast..uh...

DanielT
"de több tíz millió ember használja egyszerre"

LOL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Sõt! MILLIÁRD! Folyamatosan! És olyan kérdésekkel, amit akadémikus professzorok is nehezen tudnának megválaszolni!

Úristen.
GregSB
Honnan tudod? Az biztos, hogy jelenleg a kapacitás határát súrolják, mert akadozik a szolgáltatás, pedig csak 4S-en elérhetõ, és csak pár országban. Szerinted hogy bírták volna, ha az összes i4-es és iPad 2-es user is ráugrik a Sirire iOS5-el? 😊

Persze az is lehet, hogy eleve az volt a terv hogy csak i4S-en lesz, és ennek megfelelõen építették fel a Datacentert. Ez lehetséges. De az is lehet hogy fordított az összefüggés, és azért van csak i4S-en mert ekkora DC-t tudtak építeni és ez csak ennyit bír.

Ezek olyan dolgok, amikrõl felesleges vitázni mert egyinkünk se tudja mi az igazság. Én se azt állítottam hogy amit mondok az a szentírás, csak hogy egy lehetséges magyarázat.

nah de siri nem azért nincsen a régi modellekben mert nincs elég datacenter

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

GregSB
Így van, minden szöveget amit bemondasz Sirinek elküldi neten keresztül és gépek értelmezik a datacenterben (nem a telefonon törétnik meg a szöveg "dekódolása"). Alapvetõen nagyon alacsony forgalmat bonyolít 1-1 lekérés, de több tíz millió ember használja egyszerre, meg ugyanaz a datancenter szolgálja ki a Sirit ami az iCloudot.

Nem vagyok szaGértõ, fingom sincs hogy pontosan mekkora kapacitás kell a Sirinek, de mivel utóbbi idõben egyre több gond van a Sirivel (mert gondok vannak vele), + gõzerõvel építik a 2. datacenterüket Nort Carolina-ban, ezekbõl józan paraszti logikával arra következtet az ember hogy bizony kevés a jelenlegi Datacenter már neki.

Andr0
Gregnek igaza van, kell a kapacitás mert minden adatot Cloudba dolgoz fel. És ha mondjuk egyszerre 1000 ember kérdez tök mást... az ezer process... ehhez szerinted mi kell? Gameboy?

Armin & Ayu fan

Tikal
Nem is kell kapacitás, peer to peer megy, nem? 😊

GregSB
Nincs kedvem huszadjára leírni, a múltkor amikor ugyanerrõl vitatkoztunk már leírtam de akkor se hitted el 😄 Nem fogom feleslegesen koptatni a billentyûzetet.

DanielT
Ok. Mihez kell a kapacitás? Meséld el nekem légyszi.

GregSB
OK mester, te biztos jobban tudod. Akkor biztos csak azért akadozik, mert a kiscica elrágta a datacenterben a kábeleket, vagy a takarítónõ rárakta a felmosóvödröt és szûkûlt a sávszélesség.

DanielT
"Én még mindig tartom, hogy részben csak azért a 4S-en volt elérhetõ sokáig a Siri, mert nem volt kapacitásuk több készüléket támogatni."

Én is, hogy ez khm... butuskaságocska.

NULLLLLLLLAAAAA! ZÉ-RÓ! Terhelést jelent ez a fika szolgáltatás egy gameboyon is futhatna a szerver.
GregSB
USA-ban állítólag rengeteg panasz érkezik mostanság a Siri-re. Sokszor belassul, és lassan ad válaszokat. Nem hiába épít extra datacentereket az Apple most, már a mostani sem elég hogy kiszolgálja az iCloudot és a Sirit. Én még mindig tartom, hogy részben csak azért a 4S-en volt elérhetõ sokáig a Siri, mert nem volt kapacitásuk több készüléket támogatni.

Yoda001
elég korrektnek tûnik, fõleg hogyha hasonló pályák is benne lesznek 😊

http://9gag.com/gag/5135249

Ettõl tartok én is, mint hogy példaképp kijön a Siri v2, ami már szinkrontolmácsol is, de sajjjjnos a 4S hardvere már "nem elég" hozzá 😊

Amiga 600GT QuadCore - WorkbenchHD 64bit - ThermalGive Titanium Edition - Commodore Extreme Graphics X69HD

GregSB

pyrohun
dettó..

LayerSlider, WeatherSlider, wpStickies - our famous plugins are available at CodeCanyon! More info @ http://kreaturamedia.com

Tikal
Ezt a 800 forintosat nem ismerem, linket😊