iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
sznob vagy 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Jim Morrison
Pont most az egyik Pc-s újságban van egy oldal amin van egy térkép és jelöli a gugli, apple, stb cégek adatközpontjait. Applenél három gombostû van, és az egyik 2013as felirattal. Ezek szerint nekik most két (oly szépen elterjedt itt) datacenterük van. Ha az iTunes az amazon szerverein fut, iCloud meg azure cuccokon, akkor az õ saját központjaiban mehet a honlap üzemeltetés és a Siri (leegyszerûsítve). Ami az új központot illeti mondtátok hogy iCloud, Siri miatt. Valószínûleg a kettõ együtt, mert ha az iCloud a saját parkjában menne akkor feltételezem (Én) nem kell annyit fizetniük az üzemeltetésért meg ilyenek. Persze a Siri is jó gondolat, hogy gyorsabb legyen, de ha belegondolunk mindig ugyanolyan sebességgel (lassan) válaszol (Sajnos csak videókra tudok hivatkozni, de ha nem így van akkor szóljatok) idõponttól függetlenül, és nem hiszem (hiszem, ez nem tény) hogy minden percben ugyanannyi kérést kell feldolgozniuk a Siris szervereknek (értsd: ha terhelésrõl lenne szó akkor néha gyorsabban válaszolna mikor nem kérdeznek annyian, és lassabban mikor egyszerre 900millióan (természetesen csak azért mondtam hogy érzékeltessem a különbséget, kötekedõknek mondom...). Ebbõl én két dolgot tudok levonni: rosszul van megcsinálva és a feldolgozás-keresés lassú, vagy ez is csak marketing, iphone5 kéréseket szûrik és azoknak gyorsabban visszaküldik a választ és akkor 2 as fast as it was<#idiota>

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

DanielT
Kereszteslovagként próbálom irtani a hülyeséget. 😛
GregSB
Van olyan válfajuk 😛

Te egyébként élvezed ezeket a szitukat? Auto Mánia topicban is olyan flémeket lenyomtál emberekkel értelmetlen dolgokról hogy öröm volt nézni. Uncsi már az asszony / marokmarcsa, meg nincs már Máunikasó, mi? 😄

DanielT
Ja.A sznobok arról ismertek világszerte, hogy szeretik a 60 frémes GUI-t. Nyilván.
GregSB
Akkor te egyszerûen csak sznob vagy.

DanielT
Hú, de szar példa. Pont mellé.

Tehát én nem azért vettem iPhone-t mert márkabuzi vagyok, hanem mert ez tudja azt ami nekem fontos. Gondolkodás nélkül cserélem le akármilyenre, ami jobb lesz.

Te viszont márkabuzi vagy. Telefon, pc, logó, agymosott kommentek, minden definíció szerint. <#taps>
DanielT
A Siri miatt, egyértelmûen.

Jobb lenne, ha egybõl 5 farmot építenének, mert belerokkannak a "Vaccdövedörlájktudéj" kérdések kiszolgálásába!

Tikal
apple zombi: mondja ezt az akinek azert van iphone-ja mert jol néz ki meg mert 60fpsel mennek rajta az animaciok😊)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
szerinted miert épül a masik magy data center? biztos elég nekik ami van plusz a 486-os 😊

DanielT
Siri az informatika csúcsa E! Kétvállra fekteti még az Epült is! Mivel pénzük van elég, gyaníthatóan még nem létezik a kapacitás amivel elláthatnák ezt a csodát!

Apple zombik bazeg.
Tikal
aa dehogy, ahhoz elég egy 486-os is....

DanielT
És mint tudjuk, a Siri igényeinek kiszolgálásához legalább 9 datacenter kell. Mer' ugye ezt ebben mérik! <#miaz>
Tikal
a lényeg hogy Dani tudja... persze ma reggelig fogalma sem volt arrol hogy az apple-nek maximum 3 data centerje van, ebbol egy amit tavaly huztak fel... amugy meg #28942 utolso mondata😊

DanielT
Képzeld el én mennyire karmolom az arcom, amikor nyomod a kapacitáshiány dumát 😄
GregSB

Andr0
nyilván egy commodore 64-en is simán elfut csak eddig a gonosz amcsik titkolták elõlünk hogy van ilyen technológiájuk mert most sokkal több pénzt tudnak így lehúzni rólunk.

Armin & Ayu fan

precision
Te írtad a progit nyílván ezért vagy benne ennyire biztos... ja nem, csak ismét a DanielT féle fingom nincs róla de azért tényként közlöm dolog : )
Én kérek elnézést... : )

Bazinga!

DanielT
Ahhoz az értelmezéshez egy gombelemes vérnyomásmérõ számítási kapacitása is elég. 😊

Jim Morrison
szilvesterkor az a csoda ha tudsz telefonálni 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Andr0
gyerekmunkások 😊

De amúgy a Siri eredetileg csak Bétaként jött ki, nyilván nem teljes széltében tesztelik a Béta progikat bár én letiltottam a Sirit az elején feltettem neki 1-2 kérdést Bullshit volt a minõség (most biztos jobb, nem tudom).

De tény, hogy egy Béta szoftver fõleg a szerverek nincs optimalizálva kellõképpen, tehát tuti voltak pillanatok mikor lerohadtak a szerverek mert olyan bugos volt a szerverprogi hogy leverte a biztit napi 10x.

A sávszélnek meg csak egyik fele a adat mérete... mint már írtam Szilveszter-SMS-critical error storymat, nem csak a méret de a nyitott kapcsolat számára is kell a sávszél.

Armin & Ayu fan

precision
A szoftvernek ami a szerveren fut és feldolgozza a beszédedet és válasszá alakítja annak bizony nincs is processzor-ideje mi? 😊 Ja tudom, ilyen félmeztelen kínai nõk ülnek alagsori sötét szervertermekben és realtime hallás alapján gépelik be a válaszokat 😊

Bazinga!

DanielT
Vásztákkkkkkkkkkúúúúúúúúrvvaaaaaaamicsodaterhelééés. Egy Apple.com weboldal lekérés több adatforgalom mint a Siri egy hónapban. Ha meg egy beágyazott reklámot megnézek, akkor 2 év Siri forgalom összejön 2 perc alatt.

Jim Morrison
"If you use Siri 2-3 times per day at an average of 63KB per instance, you might expect to use 126KB to 189KB per day, or 3.7 to 5.5MB per month. For 4-6 times a day, that might come out to 252KB to 378KB per day, or 7.4 to 11MB per month. If you use it 10-15 times per day, you might end up using 630KB to 945KB per day, or 18.5 to 27.7MB per month."

"I asked Siri about the weather, and I told her to tell me a story.Sent: 30 KB
Received: 26 KB"

Nem kell óriási sávszél(persze nem is 20megás). A feldolgozáshoz kellenek még szerverek.

DanielT
A push notificationt az Apple szerverei biztosítják, a programok szabadon használhatják. Durva mi? Na errõl beszélek.

"It is a robust and highly efficient service for propagating information to devices such as iPhone, iPad, and iPod touch devices.

Each device establishes an accredited and encrypted IP connection with the service and receives notifications over this persistent connection."

Minden esetben az Apple szerverek kommunikálnak az eszközökkel. Az ÖSSZES iOS eszközzel.

Link
Andr0
De ahány app annyi szerver. Vagy most nem értem. Az appok maguk intézik a Push notification hardware részét. Volt is gond hogy az egyik app úgy nyomott be vírust a rendszerbe hogy a saját külsõ szerverérõl töltött le infókat.
És egy Push noti meg mivel jár... kb mint egy sms, egy siri pedig már ecseteltem, hogy elég hardcore adatpack mozgás.

E-mail forgalom. Az is a Gmail... Outlook etc. szerverin keresztül fut. na most hogy letölti a telefonra a rendszer o.0 hát ahhoz köze sincs semminek. Pl Sparrow, csak egy cliens a szerver ott a gmail meg a többi mail szolgáltató.

Nem véletlen hogy hasonló szolgáltatása csak pl a Google-nek van (Google Now) ahol azért van vas az ilyen bulira...

Nem mind1 hogy 1 szerverközpont vagy apponként 100...

Armin & Ayu fan

DanielT
No, akkor arra kérnélek, hogy tanulmányozd kicsit az Apple push notification szolgáltatását és próbáld megtippelni, hogy száz, vagy esetleg ezermilliárdszor több kérés/küldést bonyolít le mint a Siri fog az elkövetkezendõ ezer évben?

Emailek, milliárdnyi app jelzései, stb.
precision
én soha nem állítottam, hogy azért nincs a korábbi iphone -okon siri mert nem tudja kiszolgálni az apple
persze ez nyilván színtiszta marketing, hogy vegyék meg az új készüléket... amivel mint már korábban is írtam, semmi baj nincs, mert így mûködik az összes gyártó cég a világon

"Egy SZAROS hangfelismerés mögötti két bites végrehajtás. Egy NULLA. Zéró. Lószar."

Errõl kérnék valami szakszerû és egy hozzáértõ tollából származó irományt. Mert gyanítom, hogy halvány lila fingod sincs neked sem a dologról de azért még is csak tényként lekezelõen közlöd... 😊 Ez zavar a legtöbbünket, nem az, hogy nem értesz egyet velünk 😊

Bazinga!

Andr0
Szoktál Viber/Skype-on beszélni 3G-vel? az is hangot továbbit, zabálja a netet.
A siri úgy müxik mint egy telefon: belepofázol a Siri szerver meghallgatja mirõl makogsz és "visszahív"
Namármost Szilveszterkor miért omlik be a telefonos hálózat MO-n? Mert kurvára nincs kapacitás ilyen mértékû adatforgalomhoz (pedig csak egy SMS-t küldenék ami kb 30 K😎
Képzelj egy szilvesztert amikor kb 2 millió ember küldene sms-t/telefonálna... na egy ilyen buli a Siri szerverközpontban olyan néven híresült el, mint a nyugis nap.

Ja és szerinted milyen sávszél kell egy olyan helyre ahova átlag kitudjahánymillió hívás fut be/másodperc?

Ez csak a sávszél egyik része amirõl beszélünk. A másik rész, nyilván meg kell keresnie a neten a választ. Értem én hogy te a húgod meg apukád 3-an neteztek a 25ös neten és nem érzed hogy lassú lenne... most próbáld ki 2 millió futó kereséssel miközben 2 millió Skype beszélgetés megy a háttérben 😉
Kiégne a Router és lecsapná a fél városban a netet Budapesten.

Na mostá' megvan hova kell a sávszél?

Armin & Ayu fan

DanielT
"mennyi sávszél kell pl egy Siri kiszolgálásához, de az biztos, hogy nem kevés..."

Még mindig nem tudtátok nekem megmondani, hogy a szolgáltatás melyik része ilyen rohadtul sávszélességigényes!

Egy SZAROS hangfelismerés mögötti két bites végrehajtás. Egy NULLA. Zéró. Lószar.

Döbbenetes, hogy néhányan itt benyelik, hogy azért nincs minden telefonon, mert nem bírják kiszolgálni. RÖHEJ.

Kizárólag. Azért. Nincs. Csak. 4S telefonon. És. Utána. Mert. SEMMI. ÚJ. DOLGOT. NEM. TUDOTT. CSINÁLNI. AZ. APPLE. HOGY. MEGVEGYÉK. A 4S. KÉSZÜLÉKEKET.

Aki ezt nem érti, az hülye. Így, szépen leírom. Hülye aki ezt a szart beveszi.
precision
szarkazmust még soha nem éreztem 😄 ellenben azt az utolsó dolgot amit írsz 😛 😄

na jó viccet félretéve... igazából fingunk nincs, hogy pontosan mennyi sávszél kell pl egy Siri kiszolgálásához, de az biztos, hogy nem kevés... és ameddig nem tudunk róla pontosat, nem kéne "jómagyar" szokás szerint személyeskedni 😊 eleve ez egy olyan téma ami senkit sem érdekel... akit meg igen az utánaolvas... 😊 de ezt az infot amúgy is csak az illetékes cégek tudják pontosan

Bazinga!

Andr0
Life is a Party DUM DUM DUM

*DJ blow the speakers UP*

Armin & Ayu fan

DanielT
"általában ez úgy szokott mûködni normális helyeken, hogy elõbb kerülsz képbe valamivel kapcsolatban és _utána_ osztod az észt a fórumon róla "

Az én kommentjeimbe, fõleg egy ilyen mondatnál amire reagáltál, kéretik szarkazmust, gúnyt és köcsög beszólás felhangot odaképzelni. 😉
Jim Morrison
most mondjam mindkettõtöknek hogy #28933? <#zavart1><#idiota>

precision
nekem sincs most kedvem guglizgatni, itt az elsõ cikk amit találtam ami kapcsolódik a témához:

link

Itt azt írja, hogy az iMessage -hez az Apple az Amazon "felhõ alapú rendszerét" az AWS -t és a Microsoftos Azure -t használja.

"szeretnék már képbe kerülni a témával kapcsolatban"

általában ez úgy szokott mûködni normális helyeken, hogy elõbb kerülsz képbe valamivel kapcsolatban és _utána_ osztod az észt a fórumon róla <#beka2><#wow3>

mert igenis ezekhez a netes szolgáltatásokhoz kell a szerverkapacitás, nem kicsit

Bazinga!

GregSB
Ezt megtaláltam, de ez az iCloudról szól.

De volt anno egy hír, amikor leállt az iTunes store, és az Amazon volt a ludas. Tisztán emlékszem rá, de nem találom gúgliban a hírt, cikket.

Jim Morrison
rákerestem, de ezt találtam.
igaz akkor íródott mikor icloud béta volt, szerintem ez azóta nem változott. Gondolom most azért csinálnak saját szerver parkot, hogy ne kelljen másoknak fizetni annyit 😊

DanielT
Pedig legyen idõd, mert szeretnék már képbe kerülni a témával kapcsolatban, fõleg, hogy soha nem is hallottam errõl az Amazon kapcsolatról és ahogy nézem a google se.
Jim Morrison
gyors guglizáz elsõ találat 😄

GregSB
Kicsit több mint 1 hónap múlva fogják bemutatni, minek addig pörögni kiszivárgott cuccokon? 😄 Meg ahogy Andro is írja tudnak optimalizálni a fogyasztáson itt-ott, szóval nem kell ilyen korán követekztetéseket levonni.

DanielT: gyors gúglizás után nem találtam meg a cikket amiben errõl írnak, és most nincs idõm ezt turkálni...

Andr0
de a kijelzõ elvileg kevesebbet eszik majd, a Processzor erõsebb lesz, summa-summarum ugyan annyi lesz a menetidõ csak jobb képpel. (legalábbis Apple logika ezt mondja)
Nem fogják beáldozni a menetidõt... még az esetleges vékonyítás kedvéért sem.

És igen Amazon+Google= sok szerver Apple--- not to much.

Armin & Ayu fan

Tikal
Ez rohadt gaz, ezekszerint nem lesz akkumulátor forradalom idén se....

DanielT
"Part photos of the new battery for the next generation iPhone have been posted by 9to5Mac.

The part shows only a minor increase in capacity from

3.7V/1430mAh/5.3Whr in the iPhone 4S to
3.8V/1440mAh/5.45Whr in the rumored iPhone 5."

Ez gáz.
DanielT
Na, errõl az "Amazon szolgálja ki" témáról adnál nekem valami linket?

GregSB
Könyörgöm ne égési magad tovább. Miért kell okoskodni olyan témában, amihez lövrlésed sincs?

iTunes storet (benne a zene, film, könyv és appstoret) az Amazon szerverei szolgálták ki mindig, és most is. Applenek nem volt saját szerverparkja 1 évvel ezelõttig, és az az 1 amit építettek csak az iCloudot és Sirit szolgálja ki.

Googlenek és Amazonnak vannak a világon a legnagyobb szerverparkjai.

DanielT
Tovább tesztelve, most leszedtem a Dragon Dictationt, ami ugye tud magyarul és úgy érzem, elég jól fejlõdött a legutóbbi próbám óta.
DanielT
Nagyon jó lenne, ha menne magyarul is, mert hiába tudom elmondani angolul is amit akarok, a találatok nem lesznek magyarok emiatt.
DanielT
Nem hinném, hogy csak ICS-en megy, ez csak egy app.

Egyébként most próbálgatom a meglévõ Google search appot, tökéletesen megérti ugyanazokat a szövegeket amik a reklámban elhangzanak, csak ez a verzió még nem ennyire okos válaszokat ad, viszont amire rákeres és kidob, az kb megfelel annak amit várok válaszként.
Tikal
uhh bazz ne fárassz már...
tehát mégegyszer, androidon csak ICS-en megy vagy van már valami teszt mas verziokkal is, en csak samsung galaxy siii-al talaltam osszehasonlito tesztet

DanielT
Legjobb komment:

"Thank you, Google, for letting my iPhone 4 have Siri-like functionality... and fuck you, Apple, for discontinuing Siri on my iPhone 4."

Szegény biztos nem tudja, hogy az Apple vért izzadt, hogy minden készülékel elérhetõ legyen, ne csak azon amit ezzel akanak eladni, de sajnos nem bírják! Jajj.