iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Köszönöm!
"minek" kérdésre megy egy a válasz: mert nekem arra lenne szükségem. Nem a felőben szeretném tudni a dolgaimat (képek, videók, jegyzetek, stb) hanem a gépemen, csak ennyi.
iCould részben megoldás azért. Köszi

Rage47
icloud mentés és abból visszaállítás az új telón
PC-s mentésekkel nem foglalkozom :D minek
Utoljára szerkesztette: Rage47, 2020.11.18. 09:34:42
Sziasztok!
Mai nap rendeltem meg az iPhone 12 Minit, ami pénteken érkzek meg hozzám..
iPhone 4S-es cserélem le, eddig bírta ? (akkor vettem mikor megjelent).
Viszont nagyon el vagyok maradva a iOS és egyéb apple logisztikákkal.

Szeretnék segítséget kérni, aki kicsit tudna mentorálni a beálításokkal illetve a telefon és PC közötti adatmentéssel, ami nem iTunes. Illetve majd aki szeret ezzel foglalkozni és van türelme elmagyarázni dolgokat és majd segítene visszaszoki a jelenbe azt szívesen fogadnám.

Mielött megjön az új szeretnék lementeni minden fontos dolgot a lehető legegyszerübben. (kontaktok, stb)
Milyen módszerek vannak most erre? (ha van rá mód akkor az itunes-t nem szeretném használni)

Ha valaki tudna segíteni felzárkozni hálás lennék!

Köszönöm!

MerlinW
Múlt héten vettem 12 pro-t (sikerült eladni az XS-t 160-ért), kellemes kütyü.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.11.13. 16:11:11

[merlinw.org]

Rage47
én is elvagyok 64-en, az icloud úgy optimalizálja, hogy kb. a fele mindig üres maradjon
rendeltetek most vmi telót?
Tikal
256GB-s a jelenlegi telefonom, de 75-t használok belőle, szerintem a 64-en is elférnék, de mivel van hely bőven a Photos se takaritja a nem nézegetett képeket, videokat. Ha használja az ember az iCloud-ot akkor szerintem el lehet férni a 64-en is. Következő telefonom az lesz, vagy 128 ha nincs kisebb :)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Rage47
Nekem egy Pro mini kéne :D
Dzsega
128 vagy 256 mini! Régóta várok már egy pici telefont, ez pedig alig nagyobb mint az se.
64 azért felejtős mert a mostani se egy 64es és kb 15gb hely van rajta, mivel nem 1-2 évre veszem ezért kelleni fog a nagyobb. Annó a 16os se-t vettem, mondván bőven jó lesz (akkor alig volt 8gb a 3gs-en), aztán icloud sem tudott már segíteni rajtam...

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

MerlinW
iCloud :) Nekem a 64Gb-os XS-en is van 20GB szabad helyem. Igaz nem játszom a telón, azzal sok helyet lehet spórolni. Filmre Netflix, zene Spotify. Tehát sok mindent nem tárolok a telefonon. 20-30 app, dokumentumok, jegyzetek. A fotók, videók nagy részét törlöm telóról, felhőből bármikor le tudom őket húzni. Amikor meg kell, az a 20-25GB szabad hely elég fél-1 óra videórögzítésre. EU-n kívül ha nincs net, átpakolom a dolgaimat iPad-re, vagy külső adathordozóra. Így a 128GB nekem végtelenül elég lesz :)
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.10.14. 18:44:19

[merlinw.org]

Jim Morrison
azért az nevetséges, hogy 4k hdr dolby vision -ben tudsz felvenni 60fps-el, de 128GB os modell az alap... ebből alapból menni használható? 100? és akkor még appokat fel se tett a user

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

a "minek neked keccazezer forintos telefon??" mar a multe :D felmillios :D
MerlinW
Hivatalos magyar árak (október 23-tól lehet itthon megvenni őket):

iPhone 12 Mini 64 GB – 299 990 Ft
iPhone 12 Mini 128 GB – 321 990 Ft
iPhone 12 Mini 256 GB – 365 990 Ft
iPhone 12 64 GB – 349 990 Ft
iPhone 12 128 GB – 371 990 Ft
iPhone 12 256 GB – 415 990 Ft
iPhone 12 Pro 128 GB – 439 990 Ft
iPhone 12 Pro 256 GB – 483 990 Ft
iPhone 12 Pro 512 GB – 571 990 Ft
iPhone 12 Pro Max 128 GB – 479 990 Ft
iPhone 12 Pro Max 256 GB – 523 990 Ft
iPhone 12 Pro Max 512 GB – 611 990 Ft
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.10.14. 14:07:47

[merlinw.org]

MerlinW
//www.youtube.com/embed/KR0g-1hnQPA

[merlinw.org]

MerlinW
Valszeg Pro lesz belőle.

[merlinw.org]

Rage47
na mit vesztek?
MerlinW
//www.youtube.com/embed/W85eL7bCNkE

[merlinw.org]

SE dizajn? :D
MerlinW
//www.youtube.com/embed/aVyx51a1yCI

[merlinw.org]

Boconadi
pont keresztben van eltörve a kijelzö, igy az also resze nem müködik. csoda hogy a beallitasokba betudok menni, az pont a hataran van. A lopas funkciot meg nem probaltam, ha mas nem irok a support-nak. Köszönöm a segitsegeket!
passatgt
párosítsd bluetooth billentyűzettel?
esetleg ha elküldöd magadnak emailben a jelszót, kijelölöd, másolod és a jelszó mezőbe beillszted? :D

icloud.com-on ha megjelölöd, hogy ellopták, akkor lesz lehetőség remote törölni
Utoljára szerkesztette: passatgt, 2020.08.30. 11:04:30

Boconadi
Nem talalom ezt a funkciot sem a honlapon, sem az alkalmazasban
iCloud-ban le is lehet nullázni
Úgy tudom hogy az iCloud-ban ki lehet kapcsolni a követést.
Boconadi
Hello mindenki! Egy olyan problemam akadt egy iPhone 6-ossal, hogy betört a kijelzője (gyanitom mar sokatokkal előfordult). Szeretnek letörölni rola mindent, viszont a telefonon nemtudom, mivel a telefon pontosan azon resze van betörve (ill. ott nem erzekel), ahol a billentyüzet lenne, es nemtudom beirni a kert jelszavat. Ezutan radugtam Laptopra, hogy az iTunes-bol probaljam törölni, viszont ott abba a problemaba ütközöm, hogy a telefonon bevan kapcsolva a telefon követes, amit kikellene rajta kapcsolni, oda pedig ismet jelszo kell, tehat zsakutca. Mentesem van a telefonrol, lehetseges valamilyen külső forrasbol ezeket megkerülni es csak siman letörölni rola mindent? Esetleg lenne valakinek barmilyen tanacsa? Előre is köszönöm!
MerlinW
Vagy töltsd rendszeres időszakokban - hogy megismerje a rendszer a szokásaidat, vagy kapcsold ki a töltés optimalizációt:

Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.08.07. 14:58:00

[merlinw.org]

Kongy
Mostanában gyakran előfordul, hogy felrakom este tölteni az iPhone XS Max-om, 40%-on mondjuk és reggelre 42%-on áll. Majd kihúzom és újra bedugom a töltőt már 55%, megint ki-be már 81%... nem értem ez miféle jelenség. Az akksival van baj, vagy valami szoftveres gebasz lehet?

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Igen, sokkal.
passatgt
hangszóró is jobb?

na megjott az SE

tul sokat nem tudok rola mondani mert mar a megszokott kulso, belso. nagyon tetszik, kamera, kijelzo, hang minden nagy elore lepes a 2016os kepest

amit eszre vettem, hogy wifi, bluetooth jelek joval erosebbek
En is egy hasonlo meretu SE-re szamitottam de nem.. ennek ellenere megrendeltem mert a 3-4 eves SEm mar nagyon ramaty allapotban van :D szanaszet tortem mar az akksi meg csere utan is kaka :(

Dzsega
Nagyon jó ár/érték arányú készülék, de nekem ekkora továbbra sem kellene. Ha veszek új (másik) telót akkor inkább x vagy xs lesz, az a pár mm akkor már nem számít. Nagyon reménykedtem benne, hogy pici készülék lesz, tudom ez szinte pici most, de nekem az első gen se teljesen megfelel méretben.

Rage47
nekem bejön
kinek hogy tetszik az uj SE?
MerlinW
//www.youtube.com/embed/7hIaUJgG5_I

[merlinw.org]

talán itt találtam legközelebbi választ, de azért nem egyértelmű nekem:
https://www.ifixit.com/Answers/View/526814/iPhone+SE+GPS+module+or+hardware+pictures
üdv
vettem egy iphone se-t féléve. egyértelmű volt, hogy már egyszer szét lett szedve, mert az előlapja fehér a hátlapja fekete. ez nem probléma, az sem hogy életem értelme 1 napos korában leejtette és pókhálós lett a képernyő,
Képernyőt rendeltem kínából, meg rendeltem egy wifi antennát is részint, mert azt gondolom lehetne erősebba wifi-je, másrészt nem működik a gps-e (biztosan hardver hiba).
Most a karanténben ráérek kicserélem a képernyőt,
VISZONT ÉS ITT A KÉRDÉS:
A gps-et mivel méri be ez a masina? A wifi antennával vagy mással? Nem tudtam kinetezni, minden a wifi antennára utal, de az gyanus nekem. Azért kérdés a kérdés, mert ha már úgy is szétszedem mehetnék benne mélyebbre, de csak akkor akarom teljesen szétberhelni, ha a wifi cseréjével javul a gps is, különben nem érdekel.
Köszi!
Jim Morrison
köszi, megpróbáljuk!

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

passatgt
airplay-el kirakod ipad képet a pc-re, pc-n meg videóhívás a desktopot megosztova

https://www.airserver.com/PC

Jim Morrison
Ipad kijelzőt meg lehet e osztani úgy, hogy egy windowsos laptopról indított videóhívásban látszódjon az ipad kijelzője?
Vagy van e olyan chat alkalmazás ios-re, ami lehetővé teszi, hogy amíg chatelünk megosszuk a képernyőt? És ingyenes verzióban... egy osztályteremnyi ember nézhesse? :)

ios -> windows találtam, de arra, hogy azt a képet osszam meg már nem találtam semmit.
ha csak ios ról való megosztás játszik, jó lenne cross platform cucc.

Tikal
Szerintem ha elég ideje élsz valahol akkor ez egy idő után már automatikusan jön.. annyira biztosan hogy tud most éppen alszanak vagy melóban vannak.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

passatgt
csinálj egy háttérképet, amire ráírod az óra alá, hogy +/- 2 és akkor könnyen ki tudod számolni :)

Kongy
Óra app, világóra fülén ki tudod íratni akármennyi város pontos idejét, csak ahhoz meg kell nyitnod az appot persze.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

Dzsega
Hy. Ki lehet íratni 2 időt iOS-en? Más időzónában vagyok, lusta és fáradt vagyok számolni, belépni minden alkalommal, hogy mennyi otthon az idő. Androidos telefonokon olyan szépen kirakták a többiek az otthoni időt, irigykedem is miatta.
Köszi...

Sziasztok! Segítséget kérek abban, hogy ha a "Hangjegyzetekben" szerkesztek egy hangjegyzetet, és rányomok a mentésre, akkor utána van-e bármilyen módszer az eredeti hangjegyzet visszaállítására? iPhone 6S plus

A szerkesztés előtt nem kettőztem meg a h.jegyzetet, az eredetit szerkesztettem, és rosszul sikerült! Gondoltam egy kattintással vissza lehet állítani az eredetit, mint a képszerkesztésnél, de nem ....

Ha van megoldás, akkor kérlek segítsetek! (nincs róla biztonsági, vagy egyéb mentés, és még nem szinkronizált az iCloudba, friss volt a felvétel) Előre is köszönöm.
Júzer error... mégis függő, rosszul emlékezett életem értelme.

www.smart-bus.hu

Üdv Urak,

Pár éve vett a párom egy új, független 6S-t. Telenor kártya berak, öröm és boldogság... most a Telenortól átment a Telekom-hoz, megkapta az új kártyát, betette a telefonba és azt írja, hogy nem támogatott kártya. Átraktam az én régi T függő hetesembe és gond nélkül ment, tehát maga a sim kártya biztos jó.

A telefont az XXL GSM-től vette anno, bontatlan csomagolás volt, ráadásul ismerőstől... azon kívül, hogy mégis Telenor függő a telefon, mi lehet még a gond? Adatok törlésén túl vagyok...

www.smart-bus.hu

koszonom :)
Dzsega
Valamilyen extra tokot használsz? A 11pro-n azonnal előjött vagy ott is 1-2 nap eltelt?

Még egyáltalán nem kizárt, hogy ez lesz, ahogy írtam, mindenben csere lehetőségben benne vagyok még dátumilag.

ROG CROSSHAIR VIII DARK HERO, Ryzen9 5900X 3.7GHz, 2*16GB DDR4 Crucial Ballistix 3600MHz, Kingston A2000 256GB M.2, Samsung 870 Evo 1TB, MSI 4080 SuprimX, Gigabyte FI27Q-PEK, Seasonic Prime 1600 Titan