iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DanielT
Ok, köszi!
Lehet regelni accountot email címmel és jelszóval vagy összekötheted a cydiát a Facebook accoddal.



Gondolom sok minden befolyásolhatja. Arra tényleg macera rájönni, hogyha elkezd akadozni mi okozza ezért csak a jól bevált cuccokat használom és ha új tweakeket akarok kipróbálni összegyûjtök párat akkora amikor van egy kis szabadidõm. Ha kinyárná a telót akkor tudok vele szöszölni én mondjuk szeretek is vele foglalkozni így nem okoz bosszúságot ha restoreolni kell.
Viszont így kikísérletezve, hogy mi az ami simán fut egymás mellett sokkal kényelmesebb használni az iPhonet nap mint nap és nekem ez többet ér mint az 1 tapos frissítés 😊



DanielT
Node hogy tartják nyilván, hogy mit vettem meg? Az appstore mailcím itt is játszik? Vagy mit tárolnak el?
clio1616v
lehet az én JB-emmel volt a gond akkor

én is paypalon vettem meg talán két cydiás appot

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Az itt felsorolt tweakek nem lassítják az iPhonet. Bátyámmal direkt összehasonlítottuk egymás mellett 4S 5.1.1 mind a kettõn nálam 5-6 cydias kiegészítés neki pedig nincs jailbreakelve.

Annyi, hogy nekem nincsenek fent tört appok és a fizetõs tweakeket is megveszem.
@DanielT
PayPalon keresztül lehet fizetni és amit megvettél az accoddal késõbb is felteheted ingyen mint App Store esetén.



dragon11
egyébként csak és kizárólag fehér kell.😊 és csak 4S

dragon11
Te is rohadt jófej vagy..😊 kösz szépen a segítséget.😉
Vaterázni nem tudom akarok-e.. nem tudom hogy oldanám meg..

😄 Mégsem lett 80 ért 4s? Azért a 125 már kicsit combosabb ár
i4s
i4s 2
Ha nem bízol az elsõ hölgy tulajdonos és nem dohányzó forrásból, ezek értékelt vaterások nem fognak lehúzni(99%).
Én is innen vettem(vatera) a telóm kb 2 hete és semmi baj nem volt.

dragon11
Ezt nem tudtam, hogy fel lehet bontani.😊

Akkor az utánvét egy jó dolog az Én szempontomból, igaz ?

ProGabe
Utánvéttel? Elég egyszerû: a futárnak kötelessége addig várni, amíg te leellenõrzöd a csomagot. Tehát felbontod szépen, bekapcsolod és megnézed, hogy mûködik-e.

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

dragon11
tudom hogy csak jót akarsz, nem bántásként írtam a dolgot! mindig jófej voltál, s kösz hogy most is próbálsz segíteni.😊 de sztem egy használtat ne 149 990-ért adják már, mikor a boltban 150e bontatlanul, omfg..

dragon11
ne szórakozz már velem, akkor 2év eu garival megveszem 150ért BOLTBAN, ha ez piti ár..

dragon11
125e piti ár egy 4S-ért ? 16gigás fehér..

skinnyman
Megsem A15 van benne, hanem valamilyen egyedi armv7

Elvileg az elso olyan soc-uk ami a sajat tervezesuk alapjan keszult. (Persze ok mar az A4, A5-re is ezt mondtak mikozben azokat mind teljesen kesz komponensekbol raktak ossze, semmit nem terveztek rajtuk)

Regards,

ProGabe
Pfff. Mintha hiányozna 1-2 dolog a bal oldalról

Let me tell you something my friend. Hope is a dangerous thing. Hope can drive a man insane.

Tikal
Már megint egy ilyen hülyeség? Hagyjad mar ezeket a jó vételeket, hidd mar el hogy piti áron nem kapsz iPhone-t 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

dragon11
vagy mit ajánlotok, hogy érdemes megvenni ?😮:S

dragon11
Srácok! Bocs a sok hülye kérdésért, de inkább megkérdezem, mint nem, és elbukni sok pénzt..:S

szóval egy tõlem 500km-re levõ hölgy postázná utánvéttel Nekem az iPhone 4S-ét úgy átlagostól picit jobb áron.. azt mondja gyárilag kártyafüggetlen, képeken gyönyörû... hogy tudom megtudni, hogy nem egy üres dobozért fizetek ki ennyi pénzt ?😊

Mi a garancia erre ? csak személyesen lenne jó..?

clio1616v
Akkor értem. Majd akkor veszed észre, ha visszarakod a gyárit, hogy észrevehetõen gyorsabb.

Akkor tudsz mihez viszonyítani.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

narumon
Fordítva, amikor felraktam az iOS5-öt akkor gyári volt nyilván. Aztán amikor kijött a Jailbreak akkor megcsináltam. Semmi különbséget nem vettem észre, ha meg ekkora a különbség, hogy észrevehetetlen akkor nem is zavar 😊
Egyébként nekem most is így van a telefonom, az összes menü teljsen smooth csakúgy mint eddig. Nem veszek észre semmiféle belassulást amit te említettél :o

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

clio1616v
Mikor restoreoltad a telefonod, gyári iOS-re?
Ezután nem érezted a változást?

narumon
Nekem is öt ikon van lent, de nem lassult a telefonom be.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

Csabesz100
Fel akarom tenni ezt: zephyr

Csak fizetõs változat van ebbõl vagy van ingyenes is?

PS3 ID: Csabesz82

clio1616v
Lehet. Nálam látványosan szaggatott a menügörgetés, ez tény.

DanielT
Még annyit, hogy az lehet, hogy a plusz ikonok miatt nálad lelassult, de amiket feltettem javításokat, semmi nem látszik alapból a telefonon, gyakorlatilag a beépített animációkat hozom velük elõ, csak máshogy.
Csabesz100
Közben megtaláltam...

Csabesz100
Melyik fórumban írtad le, hogy miket is tettél fel a telóra?!
Egy-két dolgot én is kipróbálnék, de nem találom.

DanielT
Jó, hát biztos meg fogod nekem magyarázni, hogy nem érzékelem a különbséget, amikor 2 éve minden nap nyomkodom ezt a szart, ahogy pl ebben a pillanatban is játszok rajta.
clio1616v
akkor veszed észre a a JB lassító hatását, amikor visszateszed az eredeti iOS-t és hoppá gyorsabb a menü 😊

DanielT
Semmit nem lassult és nekem nem felesleges "buherálás", hanem az Apple faszságainak kijavítása.
clio1616v
nekem 4es iPhone volt az elsõ iPhoneom azt eleve JBelve vettem AT&T-s volt, azon kiéltem magam, egy dolgot vettem meg a JB-en belül az Infinidock-ot - ezzel 5 ikont pakoltam ki alulra, az eredeti 4 helyett

minden egyéb, sõt már ez is látványosan belassította a telefont

amikor megvettem a 2. független 4-esemet - ami már 32GB és gyári unlocked - akkor azt is JB-eltem és ugyanúgy észrevehetõen belassult a menü, így több, mint egy éve JB nélkül használom és minden appot megveszek, amit csak használok

egyszerûen nem éri meg az a +1 ikon alulra, nem reális kompromisszum, a belasssulásért, minden más amit említesz full felesleges "buherálás"

DanielT
Nem fog csúszni a premier, olyan nincs.
balee4
Kíváncsi vagyok nálunk mennyit kell majd rá várni, amint elõrendelhetõ (szokott ilyen egyáltalán lenni a T-nél?) már rendelem is elõ, de félek, hogy csúszni fog az a 28-i hazai premier, vagy heteket kell majd rá várni, mint a 4S-re is anno.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

DanielT
Én is ezt hittem 2 nappal ezelõttig. 😉

Azóta van ékezetes billentyûzetem, egy ujjmozdulattal váltok appok között, nem a rohadt duplaklikket nyomkodom a home gombon ami 3-ból 1x tuti nem sikerül, már nem a redvaláda Safarit nyitják a linkek, amit soha nem használok, hanem a preferált böngészõmet, a beállításokért nem kell a menüben 3 rétegig bemásznom, nem kell baszakodnom a nagyítós elgépelés korrektcióval ami soha nem mûködik jól és ráadásként egy tappintásra töltök fel dropboxba a fényképekbõl.

Konkrétan elvesztettem az érdeklõdésem az iPhone5 iránt, mert tudom, hogy ezeket a dolgokat elbukom egy ideig az iOS6 miatt.

MerlinW
Én sem JB-elek i4 óta. Nincs rá szükségem. i2-õn még hekkeltem, aztán beláttam, hogy nélküle is teljes az életem és kevesebb szopás is van vele.

[merlinw.org]

SötétBarom
Komolyan megjött a kedvem jailbreakelni 😄D:AS

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

dragon11
Köszi-köszi!😊

GregSB
Az alap repok amik benne vannak Cydiában. Meg ha rágúglizol a tweak nevére tuti kidobja a programozó / tweak honlapját, és ott fent vannak a "hivatalos" repók.

Ahol a tört csomagok vannak, meg minden más: xsellize repo, sinful repo, meg amik eben a 10-es listában vannak

Ezekrõl csak óvatosan, meg ha van ideje az embernek kísérletezni / naponta restoreolni 😊)

dragon11
Melyikek a hivatalos repok, hogy elkerüljük a fölösleges kellemetlenséget ?😊

GregSB
Az esetek többségében nincs gond ezzel, Cydiában oda van írva a csomag leírásába hogy a fejlesztõ hanyas verziójú iOS-én javasolja a használatát. A gond akkor szokott kezdõdni, amikor nem a hivatalos repokról kezdesz el telepíteni csomagokat. Mert van olyan fejlesztõ, aki $15-20-t elkér egy tweakért, és ezeket általában megtalálni ingyen máshol... Ez a "háború már olyan szintre fejlõdött a hekkerek között, hogy akik pénzért kínálják a tweaket elkezdtek védelmet beépíteni a csomagjaikba... Ezeket a csomagokat meg eljezdték feltörni a többiek. Csak ezek a törések nem mindig sikérülnek a legjobban, meg nem biztos hogy minden telefonon és OS verzióban jól fognak mûködni.

dragon11
Aha.. akkor összességében ezt csak kitapasztalva tudja meg az ember, hogy hogy fut az adott iOS-on, igaz ?😄

Egyébként megéri jailbreakelni ? Nem igazán a játékok miatt szándékozom, mert akinek ilyen telója van, ne sajnáljon 2000ftot.. de a bluetooth, illetve testreszabás azért jól jöhetne.. elég zárt rendszer ez, hiába szeretjük.. valljuk be..

DanielT
Erre most inkább nem reagálok.
GregSB
Attól függ mennyi mindent telepítész rá, azok mennyire bugosak és mennyire vannak optimalizálása régebbi készülékekre, frissítik -e újabb OS-te õket, stbstb, nagyon sok mindenen múlik. Én pl futottam bele olyan tweakbe anno, ami 3.x-es rendszeren tök jól futott, a készítõje állította hogy 4.x alá is optimalizálta, de azon meg laggt / fagyogatott.

GregSB
Ok, igazatok van, tényleg kicsit a végletekben gondolkodtam.

Azt viszont nem hiszem, hogy a "gányolás" könnyebb mint Androidon, ahol gyakorlatilag gép nélkül, a Marketbõl (!) tudsz jailbreakelni (rootolni), és sokkal komolyabban meg tudod változtatni a Home képernyõ kinézetét / viselkedését pár klikkeléssel. Tudom hogy Cydiában is vannak komoly themek meg csomagok, de Androidon szerintem sokkal könnyebb játszadozni.

Na mind1, mindenki használjon azt amit szeret, meg ami kielégíti az igényeit, én csak jót nevetek DanielT-n, aki láthatólag nincsen tisztában a lehetõségeivel... Pl azt írod, hogy "nem tetszik se a rendszer kinézete, se mûködése". Ezeket 10 perc alatt teljesen meg tudod változtatni / testre tudod szabni...

A többi érv az OK, nem tetszenek a telók, de amikor a fentihez hadonlókat írsz le (írtál hasonlókat a jailreakelésrõl is) akkor szerintem páran facepalmoznak itt a topicban 😄DD

dragon11
de nem lassul be a teló jailbreak után ?

narumon
"Attól, hogy kijavítottam pár, nekem nem tetszõ dolgot az iOS-ben, még nem jelenti az, hogy a gányolás az életem, sõt."

POntosan! Tökéletesen egyetértek. Az iOS egyébként egy kurvajó rendszer a Jailbreak csak arra kell, hogy egy kicsit még testhezállóbb legyen. Lehet, hogy csak néhány tweaket tesz fel az ember de az önmagában megéri a Jailbreaket. Nem feltétlenül kell arra gondolni, hogy aki Jailbreakel az mostmár nonstop hekkeli a telefonját. Összeállít magának egy jól mûködõ rendszert és csókolom. Attól még megmarad az iOS összes elõnye.

narumon
Ez érdekes, mert külföldi cikkek szerint az iOS-t Jailbreakelve semmivel sem lehet kevésbé széthekkelni mint az androidot. A community sem hiszem, hogy lényegesen kisebb lenne az androidosnál. Szóval én azon az állásponton vagyok, hogy aki szeret hekkelgetni (de egyébként frászt kap az androidtól) az nyugodtan hekkeljen iOS-en. Én biztos nem cserélném le ezért a telefonomat.

Miért lehúzás? Aki egyébként is sokat telefonál, annak bõven megéri...

www.smart-bus.hu

stockhouse
Te összekevered a szines szagos érdektelen téma, tweak tárgya dombot azzal a néhány hasznos tweakkel amitõl még jobban és EGYSZERÜBBEN használható az iOS. Sõt, a platform sajátossága, hogy kompatibilis szinte minden, ezért még a gányolás is egyszerûbb. De lásd danit aki úgy belevágott, hogy fingja se vót, és két nap alatt felhozta magát (bár tuti több idõt töltött vele mint én 1.5 év alatt 😄).

PSN ID: jay-jupiter