iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

robotnyk
GregSB
(#idontwanttoliveonearthanymore)

GregSB
Már 5 ember beállt a sorba T-mobilnál a holnap éjféli rajtra <#idontwanttoliveonearthanymore>

Tikal
Szoktam látni havert böngészni rajta.. no comment 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Kicsit OFF

Jovok fel ma metrobol, kozben uzenetet irok, megbotlok, eldobom a telefont, tompitani akarom labfejjel az esest, de izombol a falnak rugom.
Felveszem es irom tovabb az sms-t. Egy egy 4+ eves 3G volt. Mi maradt volna egy 4/4S-bol?😊

ON

http://gaborszantai.co.uk/

asysoft
Eddig szaggatást csak AppStoreból való letöltés közben láttam (de akkor mindig), illetve Chrome-mal, de ugye az 3rd party app.

/*WTF?!*/

Nekem például iGo-ból való kilépés után szinte használhatatlan pár másodpercig, de más esetekben is elõfordul, hogy a görgetés minden látszólagos indok nélkül darabos. Nem emlékszem rá, hogy ez új korában ilyen lett volna...

www.smart-bus.hu

asysoft
Õszintén szólva, CoverFlow-t nem szoktam használni, ma is csak véletlen állt át az eszköz, aztán csak néztem, hogy szaggat. Lehet már régebb óta ilyen? Kezdetben még biztos nem csinálta.

/*WTF?!*/

GregSB
Egy jó kis összefoglaló a Maps témától:

http://9to5mac.com/2012/09/26/roundup-of-the-google-apple-maps-soap-opera-in-the-last-24-hours/

Van itt minden pro és kontra. AllthingsD "megbízható forrásokra" támaszkodva azt állítja, a Google nem engedélyezte volna a tbt navit az Applenek iOS-be 😉

asysoft
Na igen, kétségtelen, hogy nagyon egyben van, Lumia 800-hoz képest is (annak zörög az exponáló gombja, elég rossz érzés kézben tartani).

/*WTF?!*/

clio1616v
nem, kíváncsi vagyok miért vagy elégedettebb az S2-vel

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Sajnos ez nálam is van már egy ideje... pedig nálam teljes restore is volt pár hete...

www.smart-bus.hu

asysoft
Szerintem régebben gyorsabban indult, de ezen nem veszünk össze😊 Viszont szaggatás/low framerate sajnos nálam minden esetben jelentkezik, úgy is, hogy "semmi nem fut" a háttérben. Hardresetelni azért emiatt nem fogok.

/*WTF?!*/

asysoft
Én mondjuk fogadni mertem volna, hogy iPhone 5-ben megjelenik az NFC, Passbook szinte kiált utána. Szerencsére nem fogadtam!<#idiota>
Egyébként jó kérdés, hogy hova lehet fejlõdni. Kamerán lehet javítani (fõleg, hogy Nokia bekeményített, gondolom megalomán Samsung is lépni fog, hisz nem engedheti, hogy más vigye a prímet valami számokkal kifejezhetõben😊), hardware teljesítményét növelni... Vékonysági versenyt amúgy nem szeretem, csak kényelmetlenebb lesz tõle fogni a telefont/felvenni az asztalról, zsebben már nem sokat jelent, inkább raknának bele nagyobb akkut😊

/*WTF?!*/

GregSB
Én még kiemelném a vas "jóságát", minõségét is (már ha ez szempont). Kevés olyan telefon van a piacon, ami ennyire idõtálló, minõségi cucc lenne mint a 4/4S, amit ennyire jó érzés kézbe venni és hasznàlni. Talán a HTC One X és a csúcs Lumiákat tartom még ennyire jó telefonoknak, a többi szóba sem jöhet ezek mellett.

Még nem volt a kezemben, de ha lehet hinni a review-knak akkor az 5-õs erre még ráemel egy szinttel.

robotnyk
az érdemes-e ilyet venni az elég szubjektív, mert mint az összes többi telefon amit felsoroltál, ez is drága. attól függ mire kell, vagy hogy használod a telefont. ha hetente szeretnéd cserélgetni a skineket, és nem tetszik ahogy a rendszer kezel bizonyos dolgokat, akkor számíts arra hogy jailbreakelned kell, ez bizonyos esetekben macerás lehet. ha csak az érdekel, hogy legyen gyors, egyszerûen kezelhetõ, és megbízható telefon, és meg van rá a pénzed akkor érdemes.
GregSB
Most lemértem, multitaskból kilõttem és elindítottam: 2,5mp kell neki hogy elinduljon, szerintem ez régebben sem volt gyorsabb (4-esen), cover flowba váltás nálam nem szaggat.

precision
de az már szoftver kérdése, hogy mennyire van optimalizálva....

mert nem hiszem el, hogy egy alap settings app 2x lassabban indul el a kettõvel régebbi telefonon mint az újon ugyanazon iOSt futtatva

a játékokat is meg lehetne úgy írni hogy ne csak a twice as fast mobilon fusson szépen... de persze ugyanez van a pc piacon is

Bazinga!

asysoft
Safari gyorsulásával egyetértek, de pl zenelejátszó jól belassult. Indítása másodpercekben mérhetõ (pedig nincs sok gigányi zene az eszközön), s ami meglepõbb, elforgatás effekt szaggat.

/*WTF?!*/

asysoft
Mit találsz az Androidban unalmasnak? Ha nem az esetlegesen felmerülõ problémákat, akkor aligha neked való az iPhone (pontosabban iOS), mert itt a variációs lehetõségek kb kimerülnek a háttér lecserésében, ikonok rendezgetésében (persze JB nélkül). Egyébként a telefon, illetve a köré kiépült "ökoszisztéma" nagyon egyben van, amíg nem akarsz többet annál, amit kínál, elégedett leszel vele.
Egyébként napokban akadt a kezemben egy BestByte prospektus (vigyázz, PDF!), abban 160-ért kínálták a 16 gigás iPhone4S-t, és nem volt mellette szolgáltató logója.

/*WTF?!*/

Prody
biztos valami verekedést szervezel ellenem 😉

Prody
6tól fél8-ig órám van 😞

clio1616v
ha van kedved, akkor gyere ki holnap délután a mammutba a t-mobilehoz du. 6-tól kinnleszek

ott lesz odõm, és szívesen veszem, ha elmondod, miért vagy elégedettebb az S2-vel, mint a 4-es iPhone-nal

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Prody
hát, ilyen hülyéknek, mint nekem, meg kell!
sõt, félre is vezetheted az illetõt, akinek kijelentetted ezt 😛 Lumia 920-ra is rávághatom a szokásos "legjobb" jelzõt 😄

clio1616v
igazad van

az lemaradt a mondókámról, szokás szerint, hogy szerintem 😉
legközelebb ne kelljen írnom, gondoljátok mindig hozzá ha a véleményemet írom általánosságban, akkor az azt jelenti, hogy én így gondolom

- nem hittem, hogy ezt meg kell magyarázni

Prody
én sokkal elégedettebb vagyok az S2-mel az iphone után... már lassan egy éve!

megint baromságot JELENTETTÉL ki 😛

hát remélem... csak függetlenül elég húzós az ára... :S T-nél 2 éves hûséggel 150.. szép ára van.. 😄

clio1616v
egyet tudnod kell

ha iPhone-t veszel, akkor utána már semmilyen telefon nem fog tetszeni

ezzel arra akarok rámutatni, hogy ha hosszútávon meg tudod tartani, az iPhonodat csak akkor vedd meg, mert utána bármilyen telefonod is lesz nem leszel vele elégedett

Sziasztok... Szeretnék tanácsot kérni tõletek Iphone tulajoktól. Telefont akarok vásárolni, most jelenleg S2õm van. Volt már Htc android készülékem, Htc windows telóm. De valahogy én már unalmasnak tartom az androidot. Az iphone-t szemeltem ki magamnak, de érdemes-e megvenni az Iphone 5-t vagy a 4S-t? De gondolkodom még a One X-n, G S3-on, Lumia 920. De iphono még nem volt... köszönöm a tanácsokat és tudom nem ide kellett volna ezt írni, nem offolni akarok csak tanácsot kérni 😉 sziasztok

GregSB
Nálam a 4 egyáltalán nem lassult az iOS6-al, sõt, bizonyos téren (pl Safari) gyorsabb is lett 😊

Az tény hogy ha mellé teszel egy 4S-t és egy 5-öst, akkor valszeg csúnyán lemarad sebességben mindenben, de kérdés hogy 2 éve amikor megjelent a 4 akkor milyen gyors volt? Én nem emlékszem arra, hogy sokkal gyorsabb lett volna mint most, az új telefonok egész egyszerûen ennyivel erõsebbek hardveresen - ez nem szoftver kérdése.

GregSB
Ne vegyétek már szó szerint amit ír, ez csak "költõi túlzás" annak kifejezésére, hogy mennyire tetszik neki maga a hardver.

GregSB
Hardveresen nem tudom mi újat lehetne már felmutatni... egy ideig még próbálhatják vékonyítnai a készüléket, és valószínûleg tudják is majd, de pl egy iPod Touch-t (aminek a vékonyságára valszeg le tudnak menni pár éven belül) szerintem nem olyan kényelmes kézben tartani + kezelni, mint egy 4S-t, pláne amikor a képernyõ felsõ részét használod 1 kézzel, nem tudsz olyan kényelmesen ráfogni. Kell egy minimális vastagság szerintem a komforthoz.

Ezen kívül mi mást lehet még csinálni? Kijelzõ felbontását növelni - felesleges, így is már tû éles. Jobb kamerát lehet beletenni, akksi élettartamát lehet növelni... stbstb. Kb ehhez hasonló apró újítások várhatüak, de átütõ nagy újítás nem tudom mi lehetne.

precision
"Though it will inevitably happen, I can’t imagine Apple improving the hardware any further."

És akkor hogy fogják eladni a következõ mobilokat? Egy újságíró nem lehet ilyen naív és tudatlan. Evidens, hogy majd a következõ iOS -ekbe kerülnek szándékosan olyan dolgok ami miatt már nem lesz annyira hû de gyors az iPhone 5. Eddig is így volt, ezután is így lesz. Minden gyártó ezt csinálja, legyen az hardver vagy szoftver gyártó. Le vannak itt zsírozva a dolgok, és megy a parasztvakítás ezerrel 😊 Kellene a fenének 4 mag egy telefonba, hiszen ha optimalizálva lennének a dolgok elfutna az 1 magon is.

Bazinga!

Andr0
xD mindig fejlõdni fog a hardware... el fogjuk érni azt az idõt is mikor sugárzásmérõ lesz a telefonba... háborús okok miatt. Meghát érik már az a holografikus kijelzõ... 😄

Armin & Ayu fan

DanielT
Nagyjából ja és én is így gondolom.

Apró, egyre kisebb finomítások jöhetnek, hisz látjuk, itt az új iPhone és kb lófingot sem hozott. Milyen lesz az 5S? Még gyorsabb proci? Hát ki nem szarja le?
robotnyk
ez egy jó böszme gondolat, mit gondol a "szakértõ", megáll a hardveres fejlõdés a mobil platformon?
GregSB
Wired: The iPhone 5 Is the Best Handset You Can Buy

"Overall, the iPhone 5 feels like the logical next step, an extension of an ecosystem that’s already in full flight. Though it will inevitably happen, I can’t imagine Apple improving the hardware any further. Everything just feels right, from the screen to the performance to the phone’s physical presence. The only real things to complain about are the problems with iOS 6."

GregSB
Meg tudod nézni, de olyan alapvetõ hibák vannak még benne, hogy rákeresel "XY ut"-ra és azt írja nem talál ilyet. Rákeresel "XY út"-ra (hosszú ú val) és kidobja 😄

Én próbálkoztam vele párszor 2 településen az elmúlt héten... tegnap már inkább a gmapset nyitottam safariból egybõl.

Majd próbálkozom vele, de most még nem alternatíva az alap kereséseknél sem.

robotnyk
egy komoly hiányosség, hogy nincs tömegközlekedés info. még.
narumon
Node youtube apps van egy rakat. Böngészõbõl is megy rendesen. Ha hirtelen meg kell valamilyen utcát vagy várost nézni akkor böngészõböl is meg tudod nézni. Ezért nem értem a rinyát. Itt lentebb jött a srác, hogy nade a böngészõbõl nem nagy felbontású a satellit kép. Akkor most mirõl beszélünk? Ráadásul mindenki tudta, hogy kikerül. Akkor miért frissített? Másrészrõl (én ugyan nem próbáltam) de nem akarom elhinni, hogy az apple mapsen nem tudsz megnézni, hogy hol van egy város? Nem értem, nem értem, nem értem.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

robotnyk
viszont a youtube app az tagadhatatlanul szar volt, még browserbõl is jobb volt, és még ios6 elõtt jött belõle különálló, hivatalos verzió.

Maps meg jobb lesz idõvel és most sem olyan borzasztó, mint amilyennek be van állítva. Ha a tömegközlekedésre kell, akkor ott van browserbõl addig a google maps, ennyi. az sem egy év alatt lett olyan, mint amilyen most.
precision
azért megy a "rinya" mert a térkép = google maps a videos site = youtube

és ezzel nem nagyon lehet vitatkozni 😊 akármikor meg akartam nézni, hogy merre van egy utca vagy város, mindig a google mapsen néztem meg... most az, hogy más nem használja, mert nincs rá szüksége, nem jelenti azt, hogy valakinek ne kellene a dolog... szerencsére vagy sajnos (ki-ki eldönti) nincs alternatívája a google mapsnek... és én most a mindent lefedõ ingyenes térképrõl beszélek, nem a fizetõs turn-by-turn navigációról

a youtube dominanciájáról pedig felesleges beszélni... ugyanakkora brand mint a google, coca-cola, facebook...stb.

Bazinga!

narumon
Pont ezt nem értem én sem. Úgy megy itt a rinya mint ha valami pótolhatatlan szoftvert vettek volna ki. Én körbe kérdeztem iphone-os haverokat de gyak szinte senki nem használja a google mapset, azért ér teljes meglepetésként, hogy itt a fórumon meg annyira megy érte a rinya.

Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu

GregSB
Ne nekem mond, én vígan használom browserbõl a maps.google.com-ot azon a havi 2 napon, amikor olyan helyre megyek Budapesten ahova fingom sincs hogy jutok ki BKV-val.

Kocsiban navigációr meg Waze-t használok.

Dzsega
szánalmas ez a vergõdés amit itt nyomtok az apple maps-al kapcsolatban...
Mindenki tisztában volt vele, hogy jön az apple maps és megy a google maps. A bétákból lehetett látni, hogy nem tuti még a cucc de biztató. Mi a jó @&!%# #+%!ért kellet nektek frissíteni ha ennyire rá vagytok gerjedve a google mapsra???
Én pl teljesen jól elvagyok nélküle az elmúlt kb 3 év alatt mondjuk összesen 20x indítottam el és ebbõl 1x sem használtam navigálásra. Nekem nem hiányozna a gm. Lehet letölteni egy rakás ingyenes térkép szoftvert ami a gm-ra épül és biztos van is benne még egy két finomítás.
Ki nem szarja már le de tényleg, hogy miért nincs gm és yt alapból a telefonon?! Ez van és kész, ha nem tetszik rinyáljatok az apple-nél és ne itt.
Komolyan mondom már nagyon unom ezt a témát, ritkán unok meg valamit ennyire de ezt most nagyon meguntam...

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

passatgt
hp veeremen is ívelt az üveg és szélrõl indított gesture van, szóval nem😊

GregSB
Ezeket max a Nokia / Microsoft perelhetné, képernyõ szélérõl indított gestureökért, meg az ovális üvegért 😊

GregSB
Neked mindig mindenben igazad van. Nem akarsz elmenni és rendezni az Iráni - Izraeli konfliktust is? Ott is megmondhatnád mindenkinek mi az igazság, aztán lenyugodnának a kedélyek.

narumon
Mert mire kell a tûéles mûholdkép? :o

passatgt