iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

DanielT
Orulok, hogy segiteni szeretnetek, de nem valos megoldasokat kinaltok.

A masik telefont mar atruhaztam.

Csak azonnali csere erdekel, semmi mas.
Dzsega
Senki sem állította, hogy kaptál volna egy másikat.
Én csak annyit tettem, hogy megkerestem, hogy vissza viheted-e és ha igen milyen feltételekkel és indokokkal.
Mivel van másik almás telód ezért talán pár hét várakozás nem lenne nagy érvágás. Ráadásul pénzednél lennél és legközelebb mikor bemész megnézheted, hogy milyen állapotban van a cucc, nem-e sárga a kijelzõje, lepattogzott a széle stb...
Csak segíteni szeretnék (mint itt sokan mások!)!

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

nem kellett volna rohanni 1day a boltba, ennyi

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

clio1616v
mikor gyártották a tiédet és van rajta festékhiba?

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

DanielT
De jó nektek, hogy ilyen okosak es ugyesek vagyok.

Biztos azonnal kijottetek volna egy masik keszulekkel. Mert nekem semmi mas nem megoldas. Se a penzvisszafizetes, se a leadas es varakozas.

A huszezres ajanlatom tovabbra is all, aki a szavakon kivul tobbre is kepes.
clio1616v
<#eljen>

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Dzsega
Baromság.
Nem voltam rest és kikerestem mert engem is érdekelt. Indoklás nélkül is visszaviheted.

"
Különös jelentõséggel bír — ezért az ellenõrzés súlyponti kérdése — ,hogy a forgalmazó
ad-e tájékoztatást a fogyasztót — bizonyos kivételek mellett — megilletõ, indokolás nélküli
elállási jogosultságról, illetõleg e jog gyakorlásának feltételeirõl. E vonatkozásban a Korm.
rendelet elõírja, hogy:

„A fogyasztó a szerzõdéstõl nyolc munkanapon belül indokolás nélkül
elállhat.” <4. § (1) bekezdés> „A fogyasztó az elállás jogát attól a naptól kezdve
gyakorolhatja, amikor az árut átvette, szolgáltatás nyújtása esetében pedig,
amikor a szerzõdést megkötötte, feltéve, hogy a gazdálkodó szervezet a 3. §
szerinti tájékoztatási kötelezettségének eleget tett. ” <4. § (2) bekezdés>
Az elállási jog biztosítása abból a megfontolásból származik, hogy a fogyasztónak a
szerzõdés megkötését megelõzõen nincs lehetõsége arra, hogy ténylegesen megtekintse
a megvásárolni kívánt árut, így a szerzõdés tárgyának lényeges tulajdonságai az áru
átvételéig rejtve maradhatnak elõtte. Az indokolás nélküli elállás lényege, hogy a
fogyasztó azt bármely kompenzáció vagy egyéb hátrányos következmény nélkül
gyakorolhatja. Abból kiindulva, hogy e rendkívül erõs fogyasztói jogosítvány ne váljék
formális lehetõséggé, a jogszabály az elállással kapcsolatos fogyasztói kiadásokat az áru
visszajuttatásának közvetlen költségeire korlátozza.
A Korm. rendelet ugyanakkor elõírja, hogy a fogyasztót tájékoztatni kell arról, hogy mely
esetekben nem gyakorolhatja elállási jogát.
„5. § A felek eltérõ megállapodása hiányában a fogyasztó nem gyakorolhatja
a 4. § szerinti elállási jogot
a) szolgáltatás nyújtására vonatkozó szerzõdés esetében, ha a nyolc
munkanapos elállási határidõ lejárta elõtt az értékesítõ a teljesítést a
fogyasztó beleegyezésével megkezdte;
b) olyan áru értékesítése, illetve szolgáltatás nyújtása esetében, amelynek
ára, illetve díja a pénzpiac értékesítõ által nem irányítható ingadozásától függ;
c) olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött,
illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére
állítottak elõ, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza vagy
gyorsan romlandó;
d) hang-, illetve képfelvétel, valamint számítógépi szoftver példányára
vonatkozó szerzõdés esetében, ha a csomagolást a fogyasztó felbontotta;
e) hírlap, folyóirat és idõszaki lap terjesztésére vonatkozó szerzõdés
esetében;
f) szerencsejáték-szerzõdés esetében.”

Hopp lemarad a forrás:NFH.hu

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

clio1616v
azt tudjátok, hogy a nem 35. héten készült iPhoneok a hibásak?

Itt tudjátok csekkolni a gyártást.

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

GregSB
1."feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerû használatot akadályozza."

Ez annyira tág ertelmû, hogy simán belefér a nem színhelyes kijelzõ. De már megint a kifogásokat keresed, te mégis kinek az oldalán vagy, a sajátodon vagy a T-mobilén? Persze hogy meg van az esély arra hogy ebbe belekötnek, ha hagyod magad akkor le is fognak ezzel pattintani. Itthon nem segítenek ilyen helyzetben, hanem megpróbálnak lerázni.

Ebben az egészben az a szánalmas, hogy pl Angliában ha visszaviszed hogy "szerintem sárga a kijelzõ" akkor szó nélkül adnak újat, vagy vissza a pénzt, vagy felraknak várólistára. Itthon (meg balkánon) még neked kell bizonyítani az igazadat, meg az összes ügyintézõ le akar rázni és kifogásokat keres.

2. Mondtam hogy menj be megnézni más készülék milyen egy boltba, de erre a véleményre szartál. Most szerinted kötelezõ ott lenni egy készülékek a T-nél amivel összehasonlítják a 3 napon belül? Te láttál más keszüléket, a tiéd sokkal sárgább, a vevõnek van igaza, pont. De ha alapból nem így állsz hozzá, akkor persze hogy megfingatnak ezen a ponton.

Most elõtted három út áll: vagy még kihasználod valahogy a törvényileg elõírt lehetõségedet a cserére (amiért valszeg át kell küzdened magad pár inkompetens, lerázós ügyintézõn mivel nincs készlet), vagy elviseled hogy 15+ napig rajta fognak ülni az ügyön. Vagy persze beletörõdsz a helyzetedbe (amit most is csinálsz és amire a Tré pontosan hajt) és megtartod ezt.

Innentõl kezdve döntsd el mit csinálsz, nem az én telefonom / pénzem mint írtam.

clio1616v
van az a pénz 😊

clio1616v
😄DD na mi lett?

clio1616v
Gondoltam, hogy csak a szád nagy és félsz visszavinni.

DanielT
Látom nehéz megérteni:

1. Csak akkor cserélnek, ha mûködést befolyásoló hiba van. Ez nem az.

2. Lehet, hogy ez a világ legtökéletesebb iPhone5 kijelzõje. Amíg nem látok jobbat, ez van.
GregSB
Rákszûrés = rászántál. Ki kéne már kapcsolni az autocorrectet 😊)

GregSB
Te viszont visszavitted 3 vagy 8 napon belül, hogy adjanak egy újat. Ja hogy nincs bent telefon, amivel össze lehet hasonlitani? Ki a faszt érdekel, a vevõnek van igaza, nem kevés pénzt rákszûrés ebbe készüléke és ez a kijelzõ bizony rohadt sárga. Ja hogy nem tudnak adni, mert nincs készlet? Az már nem a te hibád. Valahogy rögzítsék hogy te visszavitted a törvényileg elõírt idõn belül, és értesítsenek ha lesz cserekészülék.

Az a baj, hogy te nem így állsz hozzá, hanem folyamatosan keresed a kifogásokat hogy így meg úgy fogják meghiusítani a cserét. Így persze hogy soha a büdös életben nem fognak újat adni.

DanielT
Ez vakuzva van?

Próbáld már meg nélküle légyszi, jegyzetek app, ibooks app, fehér háttér és merõlegesen fotózva, lehetõleg úgy, hogy ne tök sötétben legyen.

Köszi!
balee4
Nem tudom de nekem nem tûnik sárgának, viszont a jóval birghtness miatt fényesebb:

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

DanielT
Pedig...

"Wrapping up, the iPhone 5 display is a quantum leap better than the display on the iPhone 4. Contrast levels and light output have both been increased, and color performance is astonishing. The full sRGB gamut is present here, and color errors are remarkably low even for a high end desktop display."

"Not a single one, out of the box, can put up the Gretag Macbeth dE numbers that the iPhone can, and perhaps one projector (which listed for $20,000) can approach the grayscale and color accuracy out of the box."
Eskuszom meg a 4 eves 3G-mnek is szinhelyesebb a kepe, mint ennek a kettonek😞

http://gaborszantai.co.uk/

DanielT
Az viszont fantasztikus innováció, hogy végre nem csak elõre lehet léptetni 15 másodpercet a hallgatott audió anyagban, hanem visszafelé is! Fantasztikus!!! Remélem kapott prémiumot az a zseni aki belerakatta.
DanielT
MOST nem lehet vele semmit kezdeni. Érted? Nincs készülék, nincs bemutató, nincs összehasonlítási lehetõség.

De nagyon szívesen bemegyek veled a boltba, átadom az ügyintézés jogát és mondjuk fogadunk pénzben. Ha egy új, nem sárga készülékkel távozunk, kapsz 20 ezret, ha nem, akkor én kapok.

Na?

És ennyit az "egyiknek sem sárga a kijelzõje" kijelentésrõl: Videó

De van még egymillió kép:

precision
ne foglalkozz a dologgal

nézzed nyugodtan a sárga kijelzõdet, hisz az egész világ bosszantó és idegesítõ, ha ki kell mozdulni valami ügyet intézni

nyugodtan nézhetsz a youtube -on iphone5 hand-on -okat meg review -okat... és egyiknek sem sárga a kijelzõje 😊 a tiéd legalább egyedi.

<#wilting>

Bazinga!

DanielT
Tehát te elhoztál volna onnan ma egy másik készüléket?

Mert ezen kívül semmi nem eredmény.
GregSB
Nem mondtam hogy az vagy, de az biztos hogy én ennyit nem tökölnék ezzel a dologgal mint te.

passatgt
hát ez igazából semmire nem jó, svájci bicskában is van pendrive, azzal is ki tudod támasztani az iphone-t, a többi meg hülyeség

multifunkciós iphone tok na egy ilyet be kell szerválnom az egyszer biztos! nagyon sukár😄

Az üt nagyot, aki először üt ... és nagyot!

passatgt

DanielT
Ezek szerint én ilyen nyomorult kis nyuszika vagyok.
GregSB
Minden csak fellépés és határozottság kérdése. Nem arra kéne indokokat keresni, hogy miért nem sikerülhet a csere, hanem azért hogy miért. De ha alapból így állsz hozzá, akkor tényleg bele se kezdj, mert le fognak csak pattintani.

DanielT
Nem vagyok makacs, de nem fogom feleslegesen szopatni magam. Hiába nézem meg máshol, kitörölhetem vele a seggem. Majd amikor jönnek az újabb szállítmányok, az lesz a referencia.
GregSB
<#falbav>

Felõlem azt csinálsz amit akarsz, nem az én készülékem / pénzem. Én csak segíteni akartam neked, de úgy látom most is ugyanolyan makacs vagy mint mindig, még akkor is amikor segíteni akarna az ember. Hihetetlen vagy 😄

DanielT
Nem, ez nem az a fajta sárgás. A ragasztós problémánál foltok vannak.
theone91
Ha sárgás a fehér (ha ez a baj), akkor az lehet ez egyik ragasztóréteg a kijelzõben, amely idõvel "kifehéredhet".

DanielT
Köszi a tippeket, a sajátotokkal verjétek a csalánt! 😊

MAJD ha lesz a T-ben ÉS pont ott járok véletlen, akkor hajlandó leszek azt a 3 méter kitérõt megtenni a demó készülékig.
GregSB
Menj be iStyleba vagy XMS-be, mindkét boltban vannak "demo" készülékek, amiket a bolttulajdonosok szereztek be saját maguknak, és mutogatják a vevõknek. Ott nézd meg mennyire gázos a tiéd vagy sem.

passatgt
clio elmegy veled és megmutatja az övét😄

DanielT
Namost ezzel egyetlen probléma van:

Bizonyítsd be, hogy ennek a készüléknek van bármiféle hibája és nem ilyennek szánták a képernyõ színhõmérsékletét!

Ugyanis ezt még én sem tudom 100%-ra, csak annyit, hogy más a színezete mint a 4-nek. És ha az volt a rossz? Nem olyan egyszerû ez.

"7. § Ha a fogyasztó a fogyasztási cikk meghibásodása miatt a vásárlástól (üzembe helyezéstõl) számított három munkanapon belül érvényesít csereigényt, a forgalmazó nem hivatkozhat a Ptk. 306. §-a (1) bekezdésének a) pontja értelmében aránytalan többletköltségre, hanem köteles a fogyasztási cikket kicserélni, feltéve, hogy a meghibásodás a rendeltetésszerû használatot akadályozza."

Hát itt aztán nem akadályoz semmit.

"bemennék vagy Mammutba"

Mint írtam, ott voltam.
GregSB
5. Igen, ez az ügymenet alapból, de a vásárlástól számított 3 napon belül kötelesek neked vagy új készüléket adni, vagy visszaadni a pénzt. Erre törvény van! Azt nem tudom hogy postai kézbesítésnél ez tényleg 8 nap -e vagy sem, én a helyedben utánanéznék, és ha tényleg így van akkor bemennék vagy Mammutba, vagy Arénába (tavaly ott volt 4S launch és talán tapasztaltabbak már), és ezt követelném rajtuk. Ha ügyintézõ hülye és értetlenkedik, akkor kérd a menedzsert és beszélj vele. A lényeg hogy legyél határozott, és hivatkozz a törvényre, de azért köcsög / paraszt ne legyél. Így nem fognak lepattintani, õk is tudják hogy neked van igazad. Legrosszabb esetben fogyasztóvédelmet is emlegethetsz, de ezt csak tényleg végsõ esetben.

Sajnos itthon így kell eljárni, egyébként leszarnak és megpróbálnak lerázni. Nyugaton ezek a dolgok sokkal könnyebben és olajozottan mennek, de sajnos nem ott élünk.

Mivel most volt a launch, és a készletek minimálisak, elõfordulhat hogy nem tudnak neked azonnal új készüléket adni... de a lényeg hogy tárgyalj velük a lehetõségekrõl, téged elsõsorban nem az az opció érdekelne, hogy visszakapd a pénzedet, van -e lehetõség várólistára kerülni, stbstb.

DanielT
Na, akkor elmondom, mivel nálam alaposabb felderítõ a világon nincs.

1. Felhívtam az ügyfélszolgálatot, akinek fingja nem volt semmirõl, annyit mondtak, hogy menjek a Mammutba, azok akik egyáltalán már láttak iPhone5-öt hivatalosan.

2. A Westendes javítást honnan a picsbõl kellett volna tudnom? Téged felhívtak, hogy épp felújítják az üzletet?

3. Egyik szervízzel, vagy T-ponttal sem lehet telefonon beszélni, csak egy zöld szám van mindegyikhez, amin kizárólag automata mond be nyitvatartási idõt és egyebeket.

4.Azért mentem oda, mert itt váltig állították a kedves kollégák, hogy " mennyé', simán cserélik, havernak is így volt blablabla". Magamtól a BÜDÖS ÉLETBEN be nem megyek addig, amíg nincs mindenhol kirakva 500 bemutató készülék, hogy egyáltalán alá tudjam támasztani a panaszom valós példával.

5. A szervízes elmondása szerint a következõ az ügymenet: LEADOM a készüléket, õk elküldik, kivizsgálják a panaszt és vagy csinálnak valamit vagy nem, de kb 15 nap múlva lesz ismét készülékem.

GregSB
Meg elmész Westendbe úgy hogy be vannak zárva...

Én eleve nem mentem volna sehova anélkül, hogy telefonon egyeztetnék velük. De ennek már nem sok köze van a telefonhoz, ez már sokkal inkább ügyintézsi rutin kategória 😄

TVelvet
Furcsaa umbrella 5.1.1 shsht tolt le az ipadrol, de nem az van rajta..
GregSB
Nem értem... miért mentél oda ha meg volt az esélye annak hogy palira mész oda? Telefonon nem egyeztettél velük?

DanielT
A lényegen nem változtat: hogy orbitális faszság volt ma bemenni és bármivel próbálkozni. Ez a két óra csak rontott a helyzeten.
GregSB
De mi volt? Odamentél, és mit mondtak a problémádra?

Tikal
Vagy most idegeskedsz vagy az elkövetkezenõ egy vagy két évben mindig amikor rá nézel a fos színû képernyõre... bár tudom játékokban is a sárga a kedvenc szûrõd <#eplus2>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

DanielT
Most értem vissza, elb@sztam majdnem két órát feleslegesen, ezalatt folyamatosan ideges voltam valami miatt.

DanielT
Mar most megbantam, hogy hallgattam ratok... Eddig szoptam a forgalomban, elmentem a westendbe, csak hogy kideruljon, hogy zarva van az ottani bolt. Most atjottem a Mammutba amit utalok mint a szart, varakozas kozben egy gyerek sirasat hallgatom, keszulekuk nem lesz amivel ossze tudom hasonlitani. Visszafele mar lattam mekkora lesz a dugo, elore tombolok az idegtol.

Fasz voltam.
Tikal
Mond meg nekik hogy ez nem lila és zsiráfalakú, nem errõl volt szó! <#vigyor1>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

DanielT
Na elindulok, de ha felidegesítem magam, vagy nem járok sikerrel, iszonyatos balhét csapok. Nem ott. Itt. <#eplus2>
Tikal
Jaja, 8 nap. De azért vidd vissza...