iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Egyébként második képen lévõ felületen lejjebb görgetve ott a "Report a problem" gomb. Jófejnek lévén rányomtam hogy rossz a cím, és megadták nekik az Andrássy útit. Szerintem ti is csináljátok ezt ha hibába ütköztök, annál elõbb lesz jobb a szolgáltatás. 😊

GregSB
Legalább. a régi helyet megtalálta 😊

GregSB
Itt valamit te hibáztál egyébként:

Andr0
Én azt mondom jó ideig nem lesz ilyen jó telefon a piacon, hacsak nem jön valami teljesen új fordulat a technológia terén (Elvégre ilyen fordulat révén lett Apple-bõl mobile cég)... Mapsot meg túléljük😄😄

Armin & Ayu fan

Jim Morrison
Valaki mondja meg nekem hogy a music app hangerõ tekerõje hogy mûködik ? Igaz touchom van, de állítólag csak billegetni kéne... meg mintha egyik videó mondta volna, hogy van új mód benne, de nem találok semmi újat :/

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Andr0
elég spur a cég ez való igaz, bár most elkezdtek osztalékot fizetni, amit én nem értek, hisz azt az osztalékot nyugodtan fordíthanák mondjuk a maps fejlesztésére.

Amit teljesen nem értek a maps körül: Volt idõ és rendeget erõforrás rá, mégis "bocsánatot kell kérni" a minõsége miatt. Szerintem az Appleben meg volt a potenciál hogy egy használható mapsot dobjon össze, akár még az elején a Gugli keresõjét használva benne.

Armin & Ayu fan

majd lesz gmaps iosre is mit ríttok
amúgy weben ott van mit ríttok

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

GregSB
Nekem nem kell bizonyítani, én is nap mint nap szembesülök a hibákkal. Tudom hogy MOST egy kalap szar. De szerintem hamarosan drasztikusan javulni fog, már az iOS 6 béta 1 és a véglegesben található Maps között is óriási különbségek vannak.

DanielT
Bezzeg a Siri-hez nem tudtak szerverparkot építeni! :AFADSFDSAFFSDG

PONT a térkép és a keresõ szolgáltatás amit nem lehet erõbõl megoldani. Évek kellettek a Google-nak, úgy, hogy az egész világ õket használja és pumpálja beléjük az infót a keresésekkel is.
GregSB
Az erõforrásuk meg van hozzá. Vagonokban tudnák tárolni a készpénzüket amit erre tudnak fordítani, már felvásároltak több térképezéssel foglalkozó céget, és az hírlik már több fejlesztõk átcsábítottak a Googletõl, akik eredetileg a G Mapsen dolgoztak.

Andr0
"Budapesti értéktõzsde" Apple maps semmit nem ad ki.
Google maps: "Andrássy ut 93"
"Deák Ferenc utca 5 (a hely végleg bezárt)"

na ez a különbség ja és ma pont oda kellett mennem, de fejbõl nem tudtam a címet, bár azt tudtam hogy az Andrássy-n van. Gugli még azt is megmondja, hol volt 😄

Armin & Ayu fan

DanielT
Csak egy teszt:

Apple mapsnek írva: Szeged Kiss Erno utca

Nincs találat. Csak és kizárólag ha a helyes õ betût írom, akkor találta meg, kalapossal pl nem. Házszámról fogalma sincs.

Google mapnek írva: Szged kizs ernk uctta

Azonnal hibátlanul bevette.
DanielT
Utcanevek adottak, de a finomságok, amik a Google-t a legjobb keresõvé emelték, nem hozhatóak be egyik napról a másikra.

Ki merem jelenteni, hogy teljességgel lehetetlen, hogy valaha is beérjék a Google-t.
GregSB
Inézményre Apple Mapsel is tudsz keresni. Pl beírom hogy OTP vagy vadútállomás és kidobja összeset.

De ékezetek hiányával és elgépelésekkel tényleg hadilábon van. Szerintem 1, max 2 év kell nekik hogy Google Maps azintjére feljöjjenek. Itt igazából finomhangolásról van szó, az adatok már adottak:

"Apple uses maps from TomTom, a leading navigation company. We suspect many criticisms pointing to the map quality are misguided, as we have found TomTom to provide quality maps and guidance across multiple platforms. Instead, the fault may be Apple's software applied to the TomTom data. (Apple agrees. Read: "Tim Cook Apologizes for Apple's Maps.")"

(A consumer reportos cikkbõl)

DanielT
Remélem megjelennek a képek, a forgalom infó állapota is vicces. Vagy inkább csak vicc. Ha New Yorkban ilyen, képzelhetitek mikor kapunk mi bármit.

Tikal
Jaja, google keresõje jobb, kitalálja az utca nevet ha elgépeled, apple rögtön hibát dob

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

DanielT
Az semmi, de most kerestem egy címre és mivel a pontos házszámot nem találta, simán csak kivágta, hogy "nincs találat" ahelyett, hogy legalább a városba, utcába elvitt volna, vagy listázta volna. Ez siralmas keresési algoritmus. JA! És az ultravicc, ékezet nélkül se találja meg, teljesen hibátlanul kellett beírnom.

Google-ban az elgépelésekre se figyelek, szinte bármibõl kitalálja amit akarok. Arról nem is beszélve, hogy címet se kell írni, elég cégnevet, vagy intézményt nagyjából és bumm, ott is van. Ezt 5 év múlva sem hozza be az Apple.
GregSB
Hmm, keresést tényleg nem engedi, pedig ha bezoomolsz utca szintre akkor mutatja utca neveket és POI-kat is. Útvonalat sem enged tervezni offline. Remélem ezeket idõvel belerakják.

DanielT
Tényleg egész jól kessel, de terveztetni nem tudtam vele és keresni sem, olyan helyre ami ott volt elõttem a képernyõn.
GregSB
Érd úgy van benne offline, hogy Pest belvárosában nézelõdtdm vele szombaton., tehát nem is a dél-nyugati részen. Beszarás 😊

Tikal
Elofizetes marad. Keszulek cserél😊

De te dontesed. Ha mar elfogadtad akkor tartsd meg.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Aztaqrva, ez rohadt jó, és tényleg mûködik! Olyan szinten, hogy még az is megvan neki offline cachen ahol hétvégén voltam! (Budapest).

Próbaképp betöltöttem a várost ahol most vagyok, csak a belváros látszódott a térképen. Net kikapcs, mapsbe visdzaléptem. Nem csak a teljes város, de még a környezõ falvak is benne vannak offline! Budapesten hétvégén kerestem utoljára valamit, az olyan szinten benne van még most kedd este is offline, hogy Érden is szét tudtam nézni, és POI-k is benne vannak!

Qrva jó lesz ez, csak töltsék fel pontos adatokkal 😊

DanielT
Elõfizetéssel nem olyan könnyû ám ugrálni! És én azonnal, fél percen belül akarok másik készüléket, HA kiderül, hogy ennek bármi baja van. Márpedig NINCS készlet. Tehát LEHETETLEN kicseréltetni jelenleg.
Tikal
De tedd azt es vegyél egy masikat. Cserét nem fogsz kapni mert zt nehezebb elérni! Ellállni a vasarlastol viszont el lehet mert JOGOD van hozza!!

Nem értelek...

clio1616v
ha egy mód van rá, akkor nem megyek be Pestre

néha Westend kéthetente

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

DanielT
De én nem elállni akarok.
Tikal
Dani: semmit nem kell bizonyitanod!!! 8 napon belul elallhatsz a szerzodestol ha interneten vasaroltad a keszuleket!!! Nem kell indokolnod!! Nem kell es kesz!

DanielT
Ez jó.

passatgt: Mód rengeteg mindenre van már most is, csak az Apple szarja telibe, mert nem fér bele a filozófiájába, amin elég nehéz néha eligazodni.

Most pl a széles képernyõn való képnézegetés a kedvencem. Egyszerûen szánalmasan néz ki a kis 4:3-as bélyeg a kép közepén.
GregSB
Ugyan ezt tudja az Apple Maps is, olvasd el a Guardianos cikket, vagy legalább az idézetet.

Különbség, hogy Androidon te tudod kijelölni azt a térképrészletet amit le akarsz menteni, míg az Apple Mapsnél erre nincs kontrollod, ö becacheli ès tudod használni és POI-kra is keresni benne offline. Jó lenne tudni meddig tartja meg ezt a cachet.

passatgt
ennyi, baromi jó lesz ez, csak tolják rá a bugfixeket a közeljövõben😊

passatgt
azért nem olyan nehéz találni egy ingyenes wifit szerintem😄

illetve mivel vektoros, szerintem lesz rá mód, hogy letölthetõ legyen, ráadásul sokkal gyorsabban(a régi maps-hoz volt iphone-on program ami letölti, lehet, hogy megy a mostanival is, nem próbáltam)

GregSB
Lehet ehhez is Vektoros térkép kell. A Guardian újságírójától:

"By contrast, the vector graphics used in Apple Maps don't require extra downloads. You can confirm this by loading a page (choose your own location, for simplicity), and then turning the data connections off. Now try scrolling across the page: it will load. You'll be able to see detail in your surrounding area. You'll be able to zoom in and out. If you're in a car or train, you should find that you can track your travel - even plan your route, to some extent - with zero extra data. The whole of the UK is encapsulated in less than 200MB, according to data from CoPilot."
Link, ahol képekkel bizonyítja hogy cellural data nélkül térképezett 1 napon át. Elõtte lévõ este wifin megnézte a területet, utána egész nap tudott nézelõdni arrafelé, offline!

balee4
Persze, nyilván a képernyõhiba nem jelentéktelen, nem is erre gondoltam, csak általánosan vázoltam a jogszabályi hátteret.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

DanielT
Ez nem rossz, de nem ugyanaz. Külföldön vagy, roaming nélkül és a világ legteljesebb térképe, minden létezõ infóval nálad lehet Androidon, kereshetõ módon. Ez azért rohadtul ütõs.
passatgt
én addig megtanulok írni

passatgt
mert még nem próbáltad a gps-t mi?
tervezz egy útvonalad, kapcsold ki a mobilnetet/wifit és indult el, betölti elõre kb az egészet😊

Dzsega
áááá nem fogja bírni a szerverpark<#idiota><#banplz>

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

passatgt
kaváncsi vagyok hogy ezt a webes verzióban hogy oldják majd meg, mert nyilván lesz maps.apple.com

DanielT
Én hiszek benne, hogy navigációra alkalmas lesz, viszont a Google Maps legnagyobb elõnyét soha nem fogja megcsinálni az Apple. Ez pedig az offline lementhetõ térkép részletek, akár teljes országok is.
DanielT
Nemigen járok arra. Te bentebb? Konkrétan Pest?
GregSB
Valaki múltkor kérdezte, hogy miért olyan fontos hogy Vektoros az új térkép. Hát ezért (az idézett szöveg en szereplõ Google Maps a régi iOS-es térkép, Androidon már rég Vektoros térképek vannak):

"Our data experts performed an identical series of activities on Google Maps and Apple Maps that included searching for several US cities, addresses and airports and zooming in and out to locate specific locations. On Google Maps, the average data loaded from the cellular network for each step was 1.3MB. Apple Maps came in at 271KB — that’s approximately 80% less data! On some actions, such as zooming in to see a particular intersection, Apple Maps’ efficiency advantage edged close to 7X.

Apple Maps’ overwhelming data advantage in Standard Map views is because of Apple’s use of vector graphics. Instead of downloading map tile images every time users zoom in or out of a map view, Apple’s vector graphics approach resizes dynamically, resulting in the drastically reduced data usage we observed, as well as smooth resizing and fast responsiveness."

clio1616v
a múltkor még tudtad, hogy melyik a fos sárga 😊

ha össze tudunk futni a budaörsi bevásárlóközpontoknál megnézném a kijelzõdet, egy összehasonlítás erejéig

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

DanielT
Nos, itt a lényeg, köszönöm.

A színhelyességet pedig nem tudom igazolni, hiszen még én magam sem tudom, hogy vajon melyik a frankó.
GregSB
Consumer Reports összehasonlítja az iOS Maps navigációját az Androidéval (Google Mapsel)

Meglepõ a konklúzió, mivel róluk nem mondható el hogy elfogultak lennének. Az i4-et is lehúzták az antenna gate miatt, és az új térképeket is lefikázták már.

Ennek ellenére:

"Bottom line:
Both the free Apple and Google navigation apps provide clear routing directions. Apple feels like a less-mature product. But as seen with the initial competing applications for the iPhone, we would expect updates to this new app over time--and Apple has promised as much. When getting down to the nitty gritty, Google provides a better overall package, but we feel that both provide a good solution for standard software. We expect the competition between the companies will benefit customers with ongoing improvements."

GregSB
Szerintem egy érintõképernyõs telefonnál nem jelentéktelen hiba, hogy a képernyõvel minõségbeli gondok vannak (nem színhelyes).

balee4
Nem, cserét csak 3 napon belül lehet kérni, és csak hiba esetén (jelentéktelen hiba miatt azonban nem), 8 napon belül a szerzõdéstõl lehet elállni (ehhez nem kell hiba, sõt indokolni sem kell), ami azt jelenti, hogy úgymond megszûnik a szerzõdés, az eladó visszakapja a terméket, a vevõ pedig a teljes vételárat. Gondolom jelen esetben ez nem jöhet szóba, mert DanielT-nek kell a telefon. Tehát õ csak a szavatossági/jótállási jogokkal tud élni, amiket a fentiektõl élesen el kell választani. A Ptk. úgy rendelkezik, hogy a fogyasztó elsõsorban kijavítást vagy kicserélést kérhet, ezek közül pedig õ választhat, de a gyakorlat az, hogy a fogyasztó kicserélést egyrészt komolyabb, javíthatatlan hiba esetén, másrészt akkor kérhet, ha cserére nincs lehetõség, vagy az eladóra nézve ez aránytalan költségtöbblettel járna. A második lépcsõ a szavatossági jogokat tekintve pedig az árleszállítás, és aztán újra bejön az elállási jog, természetesen akkor ha kijavításra, vagy kicserélésre nincs lehetõség. Szóval nem olyan egyszerû ez. Másrészt a jótállási jegy a tv-tõl eltérõ, kedvezõbb szabályokat is megállapíthat.

Meg az egész ugye az Apple szerviztõl, és a termék tényleges eladójának rugalmasságától függ, szóval ezt így általánosan nehéz megmondani.

i9 9900K, 48 GB DDR4 RAM, MSI RTX2080 TI 11GB GDDR6 GAMING X TRIO, LG 27GL850-B, Oculus Rift S, PS4 Pro, Nintendo Switch PSN: SandmanDreamLord

GregSB
"ez az ún. távollévõk között kötött szerzõdés, ami csupán a telefonos, és az internetes szerzõdéskötésekre vonatkozik."

DanielT neten (vagy telefonon) rendelte meg a telefont, és kipostázták neki. Szóval akkor elvileg 8 napig cseréltettheti ki?

balee4
*általánosan

balee4
Hehe múlt héten többek között ebbõl szakvizsgáztam. 😊 Egyébként meg: DanielT nem erre gondolt, amire Te hivatkozol ez az ún. távollévõk között kötött szerzõdés, ami csupán a telefonos, és az internetes szerzõdéskötésekre vonatkozik. Csak ezeknél a szerzõdéseknél van kötelezõen a 8 napos elállás. Általános csak úgy nincs elállási jog, a fogyasztó az általános szavatossági idõn (ez tartós használatra rendelt termékeknél legalább 1 év, max 3 év), és a jótállásra jelen esetben nyitva-álló 1 éves határidõn belül kérhet - választása szerint - kijavítást, vagy kicserélést, természetesen elsõdlegesen kijavítást. A termék cseréjét csak 3 napon belül lehet korlátozás nélkül kérni.

DanielT: igen vakuval készült a kép, majd holnap készítek világosban még pár képet.

GregSB
Szerintem hagyd rá, mint mindenben ebben is õ az expert, és mi csak hülyegyerekek vagyunk akik okoskodunk, õ tökéletesen tisztában van a helyzettel (szerinte). Az valószínû meg se fordul a nagy egójától duzzadó fejében, hogy (sajnos) tapasztalatból írom a dolgokat, mert már volt hasonló ügyem Trével.

Az ilyennek nem kell segíteni, majd egy nap talán rájön hogy hülye volt.