iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Vér gyenge trollkodásod lepereg rólam, inkább arról mesélj, hogy milyen érzés a 4es után használni az 5öst. Megérte a csere, ha most kéne döntened megint megtennéd?

DanielT
Áhá! Furcsa, neked ez nem szokott elég lenni! Szerintem ezek is csak álcák, amikkel leplezik az új iPad Maxi-t!
GregSB
Mert már olyan orgánumok megírták hogy lesz akik nem szoktak minden jött-ment pletykát lehozni, és még egyszer sem sültek be kamu pletykákkal. 😛

GregSB
Holnaptól lesz Streetview iOS-en a maps.google.com oldalát megnyitva:

"In fact, Google plans to announce on Thursday that it is adding its popular Street View feature, missing from Apple’s maps, to the Web version of Google Maps accessed from the iPhone and iPad. I tested this addition, which displays 360-degree photographic street views of selected locations, and interior photographic views of certain businesses, using sample links Google sent me. These links worked well, allowing me to see the locations and pan around with a finger."

Walt Mosberg, Wall Street Journal

DanielT
De hogy fog kinézni az iPad mini? Illetve miért gondolod, hogy készül egyáltalán?
LoDMaSt
Ugyan így vagyok én is. Elhatároztam, hogy az októbert még megvárom, hátha bejelentik, és akkor inkább egy olyat veszek.

@ Hellomarci

GregSB
Beszéljünk érdekesebb dolgokról:

"WSJ: iPad mini assembly has begun"

Én most elgondolkodtam azon, hogy i5 helyett inkább ezt veszek. Teljesen meg vagyok elégede a 4-esemmel iOS6-al.

Azok akik most váltottak 4-esrõl 5-ösre: gyõzzetek meg hogy miért érné meg upgradelnem, és nem inkább iPad Mini + i4 kombó mellett dönteni 😊

DanielT
Persze, hát ezek a biznicmenek nem is emberek, csak gépek. Nincsenek érzelmeik. Termonukleárisan számolnak excelben, aztán kihoznak 2007-ben egy olyan telefont, amit még senki nem látott.
GregSB
nem akarok belemenni ebbe a vitába, mert úgysem fogunk egyet érteni... de a Mapset azért akarták kirakni, mert:

- Kellett nekik Vector alapú térkép, mostmár azt is tudjuk miért (kevesebb adatforgalom, jobb cachelhetõség)
- Kellett nekik turn-byturn navi és voice search

Ezeket a Google csak olyan feltételek mellett rakta volna bele az iOS-es Mapsbe, amit az Apple nem fogadott el (nagyobb kontroll, több braningelés, több user data amit a Gúgli felhasználhat).

Én még mindig nem látok itt érzelmeket, csupán stratégiai és üzleti döntéseket.

Valszeg a Search kihõzásának megbeszélései mögött is volt racionális üzleti érve Jobsnak... de te ha akarod akkor higyj abban hogy közben ökölbe volt szorítva a keze, és sátánian kacagott 😄

passatgt
Bercy
Mi az a Nest?
DanielT
Párhuzamosan futott a projekt, volt a clickwheel és volt a tapiképernyõ verzió(készülék talán nem is volt vele összerakva) és a clickwheelt elég gyorsan elvetették, amikor kiderült, hogy tökéletesen alkalmatlan.
passatgt
aki a Nest-et kitalálta, régen az apple-nél dolgozott, és most nyilatkozta, hogy az elsõ iphone olyan volt, mint az ipod mini, a click wheel-el kellett beírni a számokat😄DDD

DanielT
Még jó, hogy nincsenek összebalhézva, meg csak számok vannak, meg biznisz, meg egyéb okosságok:

"Apple insiders say Jobs himself initiated the mapping project, putting mobile software chief Forstall in charge, and he installed a secret team on the third floor of Building 2 on Apple’s campus to replace Google Maps on the iPhone… Jobs also discussed pulling Google search from the iPhone, but figured that customers would reject that move, according to two former Apple executives."

Ha csak a számok lennének, emberi érzelmek és tényezõk nélkül, akkor mindent megtanítanának az iskolában és aki azt tudja, az garantáltan sikeres és gazdag lesz. De a világ nem így mûködik.

Bercy
Vagy csak masok az informacioi a sebessegkorlatozast illetoen 😊

Amugy en probalgattam az apple mapset es Londonban teljesen hasznalhato. Eddig pontos volt.
Peldaul szombaton tottenhambol akartunk eljutni egy klubba ami camden town-ba van.
Haveronak aki kocsival volt egy galaxy nexusa van, de pont lemerult es hiaba dugod fel toltore, nem kepes eleg gyorsan tolteni, mert ismet kikapcsol egybol ha navigalni akarsz.
Na viszont az utat nem tudtuk fejbol, sot a cimet se csak a klub nevet. Nem gondoltam hogy menni fog, de beirtam az apple maps keresobe es odavezetett minket.
DanielT
Térkép érdekesség:

iGO - 112km - 1óra 13 perc
Google - 112km - 1óra 15 perc
Apple Maps - 112km - 1óra 28 perc

A távolság stimmel, de az Apple elég óvatosan nyomja a gázpedált...
dzsegameló
<#szomoru1>
pedig épp kérdezni akartam, hogy 3gs-re is lesz?
<#banplz>

Szeretem a munkát, leny?göz, képes vagyok órákig ülni és nézni.

robotnyk
csak kár hogy fék
Botond
tescogazdaságos upgrade! Ez mekkora már!
Komolyan mondom, berelek nektek egy szobat es szerzek egy papot, aki vallal meleg parokat, mert semmi ketseg, ti ketten nagyon jol jatszatok a hazaspart.

<#idiota>

http://gaborszantai.co.uk/

DanielT
Sokkal-sokkal emberibb a Google ahogy válaszol a sebesség, a hang és a lényegretörõ infók miatt.
GregSB
Végignézve a videót van pár kérdés, ahol több mp-es lemaradása van Sirinek.

de ez ugye már tudjuk mi miatt van: A server parkok kapacitása miatt, amiben a Gúglinak elég nagy elõnye van

GregSB
Ez alapján a videó alapján az egyetlen elõnye a Google Now-nak, hogy fél-1mp-ekkel gyorsabban dobja ki az eredményeket, semmi más.

(sokszor ez sem egyértelmû, mert sokszor ugyanannyi idõ alatt értelmezik ás válaszolnak a kérdésre, csak amíg a Now kirakja egybõl a választ a Siri egy animációval becsúsztatja alulról, és ez is ront az idején)

GregSB
B+, nem tényként mondtam ami mondam, a telefont még nem próbáltam, csak az Ars techica, Wired, stb reviewk-at olvastam és azokban ezt írták. A lenti videó meg tény hogy iOS5-ös, és az is tény hogy iOS6-ban már fejlõdött a dolog, pl ebben a videóban is látható:

Itt 1x gondolkodik el hosszabban Siri, de pl étterembe tudsz vele foglalni helyet (Gúglival nem), és sok esetben amikor a Gúgli keresési találatokat dob ki Siri direkt infót tol az arcodba.

Szóval ahelyett hogy személyeskednél inkább kezd el sorolni miben jobb a Google keresése.

DanielT
Gigantikus fanboj vagy 😄
GregSB
Ez még iOS5-ös összehasonlítás. iOS6-ban sokkal gyorsabban dob vissza találatokat, és több mindent is tud.

GregSB
Mivel tud többet a Gúgli? Én pont azt olvastam az összes eddigi review-ban, hogy sebességben és tudásban sem marad már el Siri tõle iOS6-al és iPhone5-el.

DanielT
Már most egy generáció érzõdik a kettõ között, minden téren.

Let. Mí. Csek. Det. For. JÚ.

DanielT
Én már rég leszálltam a témáról.

Majd beszámolok, de az csak egy komment.
GregSB
Okkkééé. De akkor ha 2 hét múlva (amikor megjön a következõ adag telefon) valami gebasz lesz megint, akkor megígéred hogy nem fogsz itt rinyálni?

DanielT
Most tesztelgetem a Siri-t és megint csak azt tudom megállapítani, hogy ezt a színvonalat úgy lépi le a Google, hogy csak úgy porzik. Egyszerûen nevetséges, hogy mennyire primitív amit tud jelenleg.

És az a HANG! Maga a pokol.
DanielT
Hidd el, hogy tudom kezelni a helyzetet.
LoDMaSt
Sejthetõ volt azért.

@ Hellomarci

Magnumrolcsi
Tré mobil.
"Ez a termék jelenleg nincs raktáron, de elõrendelheti 2012.10.26. -i várható szállítással. "

Törölt felhasználó
GregSB
A ne legyél értetlen arra szólt, hogy bekajáltad amikor a csaj azt mondta nem számít a 3 nap, meg ne számold a napokat, mert 1 éven belül kicserélik. Persze, csak azt felejtette hozzátenni az okoska, hogy a 15 nap alatt majd számolgathatod a napokat amíg telefon nélkül leszel 😊)

Tikal
Tuti elég, nem fognak ezen szívózni.. ha más nem megvárja az eladót zárás után aztán megbeszélik 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Kérdés hogy az általad felsorolt bizonyítékok elegendõek, vagy törvényileg csak jegyzõkönyvet fogadnak -e el.

DanielT
Értetlenségemrõl vagyok messzeföldön híres!

Végülis én nem értem meg, hogy, nincs készülék amire ki lehetne cserélni, viszont minden bizonyítékom megvan, hogy a hibát(???) idõben jeleztem.
GregSB
Ne legyél már ennyire értetlen.

Persze hogy kicserélik 1 éven belül... 15 napos kivizsgálási procedúra után. Azonnali cserére viszont csak 3 napon belül van lehetõséged. ha nincs készülékük az elsõ 3 napban az nem a te sarad, ezért kell a jegyzõkönyv, hogy bizonyíthasd hogy te jeleztél elsõ 3 napban.

Nem tudom hogy email / blokk / rögzített hívást elfogadnak -e ilyenkor vagy csak jegyzõkönyvet. Valaki?

DanielT
Bent voltam, elmondtam ugyanezt. Az ügyintézõ elmondása szerint nem kell se a 3, se a nappal foglalkoznom, mert az Apple mindenképpen cseréli 1 éven belül, ha baj van. Ha mégsem így lenne, félretájékoztattak, ami büntetendõ. Emlékszem kivel beszéltem, bármikor meg tudom mutatni.

Látszódom a kamerákon, megvan a sorszám blokkom dátummal és idõvel(Mammutos és Westendes is), hogy ott voltam.

A telefonos ügyfélszolgálat is rögzítette a beszélgetést, amin elmondom, hogy mi a gondom.

Sõt, e-mail bizonyítékom is van, hogy nemhogy három, de a legelsõ napon bejelentettem a problémámat amihez fotót is csatoltam és visszaigazolást kaptam róla.

Amit lehetett, megtettem.

precision
De neki ez nem megoldás, nem érted? Neki csak az az elfogadható megoldás, hogy ha kérdés nélkül azonnal max. 5 percen belül egy új iphone5 -el sétál ki az üzletbõl és rózsaszirmokat szórnak a lába elé közben és az ott dolgozó csajok félmeztelenre öltözve tapsolnak neki 😊 Minden egyéb elfogadhatatlan. Pedig minden normális ember jegyzõkönyvet vetetne fel a dologról, még akkor is ha x órát ott kell meresztenie a seggét, hogy sorra kerüljön.

Bazinga!

V43 1105
Október 12.-én lesz legközelebb iPhone raktáron, a weboldal szerint ..

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

Csabesz100
Végigolvastam az utolsó 2 oldalt. A telefoncseréhez adnék tanácsot, csak már nincs kedvem visszamenni ahhoz a hozzászóláshoz!

Greg elmondta, hogy mi a legjobb megoldás, ezért leíromén is, hátha így jobban megragad benned! :-)

Menj be a T-mobilba holnap (akkor még benne vagy a 3 napban, pénteken jött meg, az a nap és a hétvégék nem számítanak), mutatsd meg nekik a telefont, hogy szerinted ennek nem ilyennek kell lennie. Nem fognak tudni mutatni Neked másikat, így nem lehet eldönteni, hogy kinek van igaza. Mondd meg nekik, hogy szeretnél kérni egy jegyzõkönyvet, hogy Te 72 órán belül bentvoltál és jelezted a hibát.

Mondd meg nekik, hogy szeretnéd kérni, hogy mikorkapnak megint készüléket, akkor csörögjenek és Te bemész összehasonlítani! Ha nem sárga, akkorígy fogod tudni cseréltetni, akár 2 hét után is, mert Te idõben jelezted a szándékod! Arról nem tehetsz, hogy nem tudták azonnal cserélni!

Így tudod használni most is a telefont, mikor pedig megkapják és jobb, mint a mostanid, kérheted a cserét!

PS3 ID: Csabesz82

Dzsega
ezt gyûlölöm a sycig-ben. Nincs benne hibajelzés, pedig vannak hibák...

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

V43 1105
Nem kell független, T-Mobilenál fogok venni szerintem. Csak szeretném megtapizni, kézbe venni stb.. Köszönöm a válaszokat egyébként!

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

DanielT
T-mobileban sehol, sufni GSM helyeken találhatsz, de a legtutibb a váci utcai XMS.
clio1616v
bármelyik GSM boltban tudsz csekkolni és venni is 270-ért bárhol adnak függetlent

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

V43 1105
Van valakinek arról érdemi infója, hogy Budapesten, melyik T-Mobileban vagy más boltban van kiállítva iPhone 5 készülék? Elõre is köszönöm!

DanielT
Na, errõl beszélek, hogy ezt pénzért nem lehet megvenni.