iPhone
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
PSN ID: jay-jupiter
A lent linkelt oldal (asymco) nem egy huszadrangú Apple bulvár oldal, évek óta készít felméréseket, statisztikákat mobil-trendekrõl, elég megbítható név. És az érvei amiket felsorol valósak, ez valós probléma amire reagálni kell valahogy az Applenek, 2 éves hûségszerzõdések ide vagy oda.
persze nem mintha az applnekk hozzájuk kéne igazodni, szvsz
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
2 év után akkor is tudsz váltani ha tavasszal veszed és nem õsszel, teljesen mindegy honnan indul a ciklus, nem? de a cikk szerint ezzel a huzással talán több vásárlot szereznének.
Én hülye még gugliztam is a hibára, és nem értettem, hogy miért nincs senkinek ilyen gondja 😄
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
Ty!
Kezdõ iphoneosként talán egy láma kérdés:
Miért nem szólnak a csengõhangok, üzenet hangok, amikor a hang beállításoknál lejátsza gond nélkül? A hangerõ is fel van tekerve.
Csak rezeg a telefon, és ennyi. A gyári hangokat sem hallatja.
amit múltkor rendeltem i5 kábelt megjött 2 hét alatt hongkongból szállítási díjjal együtt 1000 Ft 😊
- tökéletesen mûködik
Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)
http://gaborszantai.co.uk/
Ha most kiadnak egy picit ráncfelvarrot 5S-t tavasszal akkor te rohannál érte a boltba? Szarul éreznéd magad? Nem hiszem, akkor a 4-eseddel se húztad volna ki eddig és vettél volna 4S-t.
Nem tudok most elõhúzni sehonnan statisztikát. Hivatalos nincs is, mert az Apple csak ömlesztve közöl iPhone eladási számokat, de több oldal készít felmérést arról hogy milyen eszközökrõl látogatják meg az oldalaikat, és az olcsóbb telefonok aránya is nõtt az utóbbi években. Perszea legtöbb mindig az új modellbõl fogy.
Lehet ez valami kulonleges Store 😊
Persze biztos kell "nyári iPhone"... estleg lehetne beépített peltier elem a hátlapjában, amit ízesítenének, így jégkrémként funkcionálhatna, biztos fellendítené az eladásokat!
Ez csak egy lehetséges út a sok közül, nem azt mondom hogy tuti ez lesz, de lehetséges.
Képernyõ, proci, stb.
Ugyanakkora képernyõ mint az aktuális "drága" ájfóné? Vagy kisebb? (Tehát 4, 4S, ami most is kapható) Lassabb proci? Tehát mint a 4, 4S? Gyengébb kamera? Tehát mint a 4, vagy 4S?
Esetleg a design lesz más? Mûanyag hátlap? Gumi home gomb?
Dzsókolom kisnaccsád', há' aggyon má' nekem abbó' a zóccsó ájfónbú'!
Azonban ezek nagyon is jól fogynak, szóval igény az van olcsóbb iPhoneokra. (hogy ne lenne). Ez lehet szerintem egy lépés: abbahagyják a 4 és 4S árisítását tavasszal, és helyettük bevezetnek egy fixen olcsóbb modelt, ami mostantól mindig tavasszal frissül.
@ Hellomarci
Azért adnának el így többet, mert kiegyenlítõdne az igény a telefonokra az év folyamán. Jelenleg ha csak 1 országot nézünk, akkor az igény az iPhoneokra úgy néz ki, hogy õsztõl karácsonyig k magas, tavaszig ez lejjebb megy, tavasz és nyár között meg sokkal alacsonyabb mint az elõtte lévõ fél évben. Ez nagyon jól látszik pl USA statisztikákon, ahol az iPhoneokból több fogyott mint Androidos készülékekbõl az utóbbi pár hónapban, tavasz és õsz között viszont az Androidos telefonok részesedése húz el jellemzõen.
Hogy tavasz és õsz között is magas igény legyen a készülékekre eddig az Apple mindig elkezdte új országokban árulni a telefonokat tavasszal, ahol úgy cuppantak rá a telefonokra a vásárlók mint a meglévõ piacokon õsszel. (illetve ha a régi ciklusokat nézzük akkor nyáron - újévkor) Ez azonban már nem megoldás továbbá, mert már nincs új piac ahova bõvülni tudnának. Ha tehát továbbra is õsszel adnak ki csak új telefont, akkor elõbb utóbb a világon is az a jelenség lesz megfigyelhetõ ami az USA statisztikákon: fél évig magas igény (annyi amennyit nem tudnak legyártani), tavasztól õszig meg olyan alacsony, hogy még simán tudnának többet is gáyrtani.
Valamit lépniük kell tehát, amivel tavasszal is fel tudják dobni az emberek érdeklõdését világszinten. Erre megoldás az is, ha a fõ telefont ráncfelvarrják, meg az is ha párhuzamosan a fõ típus mellett elindítanak egy másodikat.
(felek karacsonyra kapok egy ujat, pedig sokkal ertelmesebb lenne par uj studiolampa...)
@ Hellomarci
Mitol lenne egy 0-tol minimalis osszegert elviheto telefon olcsobb?
Ki fogja azert megvenni az olcsobbat, mert az egyik havi 12e masik havi 16e?
Senki.
Raadasul nem is a magyar piac alapjan araznak, a nagyobb celteruleteken pedig ez a telefon elofizetessel minden, csak nem draga. Talan meg a kinai vasarloknak sem, akiket megceloztak.
A baj otthon nem a telefonok, hanem a mobilszolgaltatok araval van, azert erzitek draganak.
Amugy mi lenne az olcsoban?
Sima kijelzo, 4mpixel, 8GB?
Az app-ok fele pedig elerhetetlen lenne? Vagy a gyengebb hardver miatt akadna? Az nem ferne az Apple vilagaba.
Szerintem.
Vak találgatás? Inkább vakság.
Persze nem olyan lett az i5 és a Siri szerverkapacitása meg nem bírja a 4-esek kiszolgálni. A többire már nem emlékszem, pedig voltak.
Minden bejött, amit mondtam. És ez nem azért van, mert látnok vagyok, csak használom a szemem és a józan eszem.
Nem lesz két modell és nem fog 6 havonta frissülni. Ennyi.
Ez a különbség köztünk: én tudom hogy mindketten csak találgattunk ezeknél a dolgoknál, te azonban meg vagy róla bizonyosdva hogy amit te találgattál az a szent igazság 😄DD
Megsúgom: az is benne van a pakliban hogy mindkettõnk találgatása dimenziónyi távolságokra volt az igazságtól. De te ha akarod akkor élj abban a tudatban hogy amit te gondolsz az megdönthetetlen igazság.
Ez a mostani eset azonban nem olyan vak találgatás mint ami a többieknél volt. Tényekkel alá van támasztva minden. Ha akarod, keresd vissza (bejelentésekbõl: apple.com/pr) hogy mikor hány új országban indult ez az iPhone értékesítése 2007-2012 között. Én tuti nem fogok csak miattad ilyen túrkálásba belekezdeni.
Én (és a lent linkelt cikk) azt állítja:
- 2007-2012 között idõzítetten indították el a telefonok értékesítését új piacokon, és a meglévõ piacaikon is volt egy menetrend a megjelenésre.
- Ezt nem tudják tovább csinálni, mert már nem tudnak új országokba bõvülni (így is majdnem 200 országban árulják már), és a jelenlegi országokban sem megoldható a csúsztatott értékesítés. Hülyén vevvé ki magát, ha USA-ban õsszel, itt nálunk meg tavasszal indulna el az új telefon.
Ezek miatt várható hogy változtatni fognak valamit.
Ezeket vagy próbáld meg észérvekkel megcáfolni, vagy felejts el. Az nem érv hogy az eddigi vak találgatásaink közül hányat hittél a magadénak.