iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

stockhouse
szoval az egyik legfobb ertekesitesi modell semmit nem szamit, de egy blog spekulativ felteveseit keszpenznek veszed. az is mellekes, hogy felveti a terjeszkedesi kapacitasok elereset, csak kar, hogy nem veszi figyelembe az orszgonkenti szolgaltatokat akik meg nem aruljak, pl usa tmobil-ban csak mostantol kezdik majd arulni, es itthon is csak iden hozta be a telenor aranyaron. ebbol kiindulva bele se merek gondolni, hogy mahol, mennyi ilyen szolgaltato van es meg azsia is jon fol, de erre egy ilyen csokorba szedet frissen tragyazott "erveket" kell komlyan venni. aruld mar el legyszives mit kell szedni, hogy ilyet haluzzak? 😄

PSN ID: jay-jupiter

GregSB
De nem kell ezen tovább rugózni, leírtam mint érdekességet, tavasszal meglátjuk mi lesz (vagy mi nem).

GregSB
Ez nem egy átlagos csont, és nem harapok rá mindenre. Pl az állítólagos 5S készülékházát se linkeltem be, mert az simán lehet egy 5-ös prototípusé is.

A lent linkelt oldal (asymco) nem egy huszadrangú Apple bulvár oldal, évek óta készít felméréseket, statisztikákat mobil-trendekrõl, elég megbítható név. És az érvei amiket felsorol valósak, ez valós probléma amire reagálni kell valahogy az Applenek, 2 éves hûségszerzõdések ide vagy oda.

DanielT
<#eljen>
stockhouse
en is igy gondolom 😊

Tikal
most meg pont ezert akarnak fél évente frissiteni? nehogy lemaradjanak.. látod egyesk havonta fossák a telefont, csak mindi picit mas neven, veletlenul se tudd kovetni😊

persze nem mintha az applnekk hozzájuk kéne igazodni, szvsz

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

stockhouse
vekony madzag <#zavart1>

stockhouse
ha ket evente lenne akkor masodik evben tul nagy lenne a lemaradas a konkurenciaval es nagyon csokkenenek az eladasok. olyan ez mint egy szuk madzag amit nem szabad atszakitani. 😉

Tikal
én se tartom valoszinunek hogy fél éves ciklusok lesznek majd, de nem azért mert az at&t két éves huséggel árul telefont. ennyi erõvel két évente is frissithetne az apple, nem? 😉

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
az a helyzet hogy egy ideje már nem... eladásokat tekintve europa nem sokkal marad le, és ázsia sem. szerintem ezt a kérdést az elõfizetés felõl nem érdemes boncolgatni 😊

2 év után akkor is tudsz váltani ha tavasszal veszed és nem õsszel, teljesen mindegy honnan indul a ciklus, nem? de a cikk szerint ezzel a huzással talán több vásárlot szereznének.

stockhouse
mar kicsit faradt vagyok, de leirom tisztan. mivel az amerikai a fopiac ezert az at&t-t vettem alapul ahol 199ert adjak es ugye ott kapni a legregebben 2 ev szerzodessel ezert az arert. a vasarlok nagy resze nem a gyors befogadokbol all, hanem a 2 eves szerzodes lejarta utan kot masikat ahol valoszinu uj modellt vesz, valoszinu ez a legnepszerubb konstrukcio. az apple frissitesi ciklusa ezzel jol oszhangban van, akinek ket eve lejart az tud uj iphonet venni, de aki tavaly vett az se keseredik el, mert nem hozz feltetlenul annyi ujdonsagot az elozohoz kepest, win-win. az ipad az mas, mivel az nem szolgaltatofuggo, csak opcionalis. ezek utan miert olyan nehez megerteni, hogy nem eselyes a feleves frissites. mindenki becsapva erezni magat ha felevente lenne szebb-jobb-gyorsabb. ket eves szerzodes kotes utan 4 uj modell lenne? abnormalis es eroltetett frissites.

stockhouse
at&tbol indultam ki. amerika az elsodleges piac.

Tikal
elmondanám hogy van ahol fél év a hûség idõ... ne Magyarországból indulj már ki! Az egy év is simán normális a legtöbb szolgáltatónál.

stockhouse
komolyan nem ertelek, te minden csontra ugy rakapsz mint a menhelyi kutya aki nem latott 1 honapja meleg kajat. itt egy sokkal kototebb uzelti modell van a szolgatatokkal. szerinted poenbol van 2 eves husegszerzodes es az apple frissitesi ciklusa? nem, ha valaki vesz egy mobilt az 2 ev utan fogja altalaban valtani, es nem a sorbanallo elmebetegekre gondolok minden evben(bocs, ha van ilyen😊), hanem jozan esz ervek szerint gondolkozó emberek akik az igenyeik szerint vasarolnak. a te elmeletedhez 1 eves husegszerzodesek kellenenek amik kinyirnak a szolgaltatokat olyan arverseny lenne, de ez csak egy pont szamos masik kozt. probalj kovetkezetes lenni, melyebb osszefugeseket keresni. ezek csak felszines es jol hangzo pletykafostomlo, tudod az internet nem szent iras. 😊 bocsi az ekezetert.

<#idiota>
Én hülye még gugliztam is a hibára, és nem értettem, hogy miért nincs senkinek ilyen gondja 😄

DanielT
Garantálom neked, hogy nem fog változni.
clio1616v
its a kind of magic ^^

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

Az a hülye kapcsoló még új nekem, el is felejtettem, hogy ilyen is van rajta, és áttoltam véletlenül 😛

Jár az ajándékcsomag 😄
Ty!

LoDMaSt
oldalán a telefonnak a kétállásu kapcsoló át van billentve hangos üzemmódra?

@ Hellomarci

Sziasztok!

Kezdõ iphoneosként talán egy láma kérdés:
Miért nem szólnak a csengõhangok, üzenet hangok, amikor a hang beállításoknál lejátsza gond nélkül? A hangerõ is fel van tekerve.
Csak rezeg a telefon, és ennyi. A gyári hangokat sem hallatja.

Botond
Ha a felbontás tuti nem változna, akkor nem haboznék tovább, januárban beszereznék egy i5-öst.
clio1616v
FYI

amit múltkor rendeltem i5 kábelt megjött 2 hét alatt hongkongból szállítási díjjal együtt 1000 Ft 😊

- tökéletesen mûködik

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

http://gaborszantai.co.uk/

GregSB
Térjünk vissza erre tavasszal, aztán meglátjuk mi lesz. Nem tudom hogy pontosan mit, se szerintem módosítani fognak az iPhoneok eladási struktúráján valamit.

Tikal
áá, mikor megláttam, mi ez a távirányító!!! és ja, nem érem el a bal felsõ sarkot, meg a jobbat se, mondjuk nincs is lapát kezem 😊 Legalább szélesebb lenne, jobban kiegyeznék a hosszal, 16:9 meg nem érdekel.

GregSB
Te nem látod be, hogy az okostelefonok piacának még bõven van helye terjeszkedni, és az hogy az 5 tulajok nem fognak venni 5S-t tavasszal az qrvára nem számít, mert van bõven ember aki tavasszal is vesz új telefont. És ezeknek az embereknek nem árt a pofájába tolni, hogy "Itt az új iPhone", pláne az új Galaxyk, Nokiák és egyéb telefonok mellett.

passatgt
egyébként ipadot is fél év után frissítettek<#circling>

DanielT
PONT ezért SEMMI értelme fél évente terméket frissíteni. Ha ebbõl nem látod be, akkor a Siri szerverkapacitása sem tudja neked levezetni jobban az összefüggést.
GregSB
Az is simán lehetséges, hogy 5S jön, és nem olcsóbb iPhone. Az emberek többsége nem vált azonnal 1 generációt. 3GS-rõl sokan nem váltottak 4-re, csak 4S-re. Ugyanígy a 4-es tulajok kivárták az 5-öst és 4S-rõl sem instant get váltás az 5-ös.

Ha most kiadnak egy picit ráncfelvarrot 5S-t tavasszal akkor te rohannál érte a boltba? Szarul éreznéd magad? Nem hiszem, akkor a 4-eseddel se húztad volna ki eddig és vettél volna 4S-t.

passatgt
1,5-2 milliót írtak 2012 elsõ negyedévben, és szerintem szolgáltatón keresztül, ugyanis 3gs 0ft-ért vihetõ

GregSB
Komolyan következtetéseket akarsz levonni egy Londoni Apple Store eladási statisztikáiból az egész világra? 😛

Nem tudok most elõhúzni sehonnan statisztikát. Hivatalos nincs is, mert az Apple csak ömlesztve közöl iPhone eladási számokat, de több oldal készít felmérést arról hogy milyen eszközökrõl látogatják meg az oldalaikat, és az olcsóbb telefonok aránya is nõtt az utóbbi években. Perszea legtöbb mindig az új modellbõl fogy.

Tudsz errol mutatni valamit? Csak mert van itt egy kozepvezetoi beosztasban levo magyar lany, aki London legnagyobb Apple Store-jaban dolgozik (Covent Garden) es naluk az 5 es 4S-en kivul semmi nem fogy.
Lehet ez valami kulonleges Store 😊

DanielT
Nem lehetségesebb, mint a világvége idén.

Persze biztos kell "nyári iPhone"... estleg lehetne beépített peltier elem a hátlapjában, amit ízesítenének, így jégkrémként funkcionálhatna, biztos fellendítené az eladásokat!
GregSB
A mostaniak miben másak? Gyengébb proci, kamera, kevesebb fícsör elérhetõ (szoftveresen) rajtuk mint az aktuális zászlóshajón. De így is jól fogynak.

Ez csak egy lehetséges út a sok közül, nem azt mondom hogy tuti ez lesz, de lehetséges.

DanielT
Gyönyörû, tökéletes.
Tikal
En nhyon remeelm hogy ezzel a kepmerettel kezdenek valamit mert nagyon csunya ez a megnYujott forma...

DanielT
És milyen lesz az olcsó készülék?

Képernyõ, proci, stb.

Ugyanakkora képernyõ mint az aktuális "drága" ájfóné? Vagy kisebb? (Tehát 4, 4S, ami most is kapható) Lassabb proci? Tehát mint a 4, 4S? Gyengébb kamera? Tehát mint a 4, vagy 4S?

Esetleg a design lesz más? Mûanyag hátlap? Gumi home gomb?

Dzsókolom kisnaccsád', há' aggyon má' nekem abbó' a zóccsó ájfónbú'!

GregSB
Ha ez igaz lenne, akkor a kutya nem vette volna a 3GS-eket tavaly, meg most a régebbi készülékeket.

Azonban ezek nagyon is jól fogynak, szóval igény az van olcsóbb iPhoneokra. (hogy ne lenne). Ez lehet szerintem egy lépés: abbahagyják a 4 és 4S árisítását tavasszal, és helyettük bevezetnek egy fixen olcsóbb modelt, ami mostantól mindig tavasszal frissül.

GregSB
Vagy inkább azt mondanám a követekzõ 3-4 évben. Ki tudja milyen új kütyüvel fog elõrukkolni az Apple / Google / Microsoft / akárki, ami elkezdi majd kannibalizálni az okostelefonok és butatelefonok piacát is 😊

GregSB
Aki vett az nem fog, de az "okostelefonok-vs-butatelefonok" aránya még mindig megdöbbentõen magas a butatelefonok irányába. Még mindig óriásit fog bõvülni az okostelefon piac a következõ 5-10 évben a butatelefonok kárára, szóval attól nem kell félni hogy nem fog senki venni telefont ha tavasszal is mutatnak be újat.

LoDMaSt
De biztos, hogy ettõl az õszi hype szintje lesz tavasszal is? Nem lehet, hogy konstans 'kevesebb érdeklõdés' lesz iránta egész évben? Hisz, aki vett szept-okt-nov-ban készüléket, az nem fog feb-márc környékén megint venni.

@ Hellomarci

GregSB
Azokat az embereket gyõznék meg, akik tavasszal vagy nyáron vásárolnak új készüléket.

Azért adnának el így többet, mert kiegyenlítõdne az igény a telefonokra az év folyamán. Jelenleg ha csak 1 országot nézünk, akkor az igény az iPhoneokra úgy néz ki, hogy õsztõl karácsonyig k magas, tavaszig ez lejjebb megy, tavasz és nyár között meg sokkal alacsonyabb mint az elõtte lévõ fél évben. Ez nagyon jól látszik pl USA statisztikákon, ahol az iPhoneokból több fogyott mint Androidos készülékekbõl az utóbbi pár hónapban, tavasz és õsz között viszont az Androidos telefonok részesedése húz el jellemzõen.

Hogy tavasz és õsz között is magas igény legyen a készülékekre eddig az Apple mindig elkezdte új országokban árulni a telefonokat tavasszal, ahol úgy cuppantak rá a telefonokra a vásárlók mint a meglévõ piacokon õsszel. (illetve ha a régi ciklusokat nézzük akkor nyáron - újévkor) Ez azonban már nem megoldás továbbá, mert már nincs új piac ahova bõvülni tudnának. Ha tehát továbbra is õsszel adnak ki csak új telefont, akkor elõbb utóbb a világon is az a jelenség lesz megfigyelhetõ ami az USA statisztikákon: fél évig magas igény (annyi amennyit nem tudnak legyártani), tavasztól õszig meg olyan alacsony, hogy még simán tudnának többet is gáyrtani.

Valamit lépniük kell tehát, amivel tavasszal is fel tudják dobni az emberek érdeklõdését világszinten. Erre megoldás az is, ha a fõ telefont ráncfelvarrják, meg az is ha párhuzamosan a fõ típus mellett elindítanak egy másodikat.

Mint en, akinek mar 4 es fel eves a 3G-je 😄DD

(felek karacsonyra kapok egy ujat, pedig sokkal ertelmesebb lenne par uj studiolampa...)

LoDMaSt
Ráadásul biztos lennének páran, akik nem vennének, mert hogy 6 hónap múlva úgyis jön egy újabb.

@ Hellomarci

DanielT
Inkább megkérdezlek: Miért adnának el többet attól, hogy 6 havonta frissül a készülék? Kit gyõznének meg a vásárlásról?
Az a baj, hogy en nem ertem az olcso telefon lenyeget.

Mitol lenne egy 0-tol minimalis osszegert elviheto telefon olcsobb?
Ki fogja azert megvenni az olcsobbat, mert az egyik havi 12e masik havi 16e?
Senki.
Raadasul nem is a magyar piac alapjan araznak, a nagyobb celteruleteken pedig ez a telefon elofizetessel minden, csak nem draga. Talan meg a kinai vasarloknak sem, akiket megceloztak.

A baj otthon nem a telefonok, hanem a mobilszolgaltatok araval van, azert erzitek draganak.
Amugy mi lenne az olcsoban?
Sima kijelzo, 4mpixel, 8GB?
Az app-ok fele pedig elerhetetlen lenne? Vagy a gyengebb hardver miatt akadna? Az nem ferne az Apple vilagaba.

Szerintem.

GregSB
Akkor használd a szemed és a józan eszed, és észérvekkel cáfold meg a lenti feltételezéseket. Ez így nem vita.

DanielT
LOL.

Vak találgatás? Inkább vakság.

Persze nem olyan lett az i5 és a Siri szerverkapacitása meg nem bírja a 4-esek kiszolgálni. A többire már nem emlékszem, pedig voltak.

Minden bejött, amit mondtam. És ez nem azért van, mert látnok vagyok, csak használom a szemem és a józan eszem.

Nem lesz két modell és nem fog 6 havonta frissülni. Ennyi.
GregSB
Mert TE aztán mindent tudsz, és tudod hogy ezeknél a dolgoknál pontosan mi zajlott le a háttérben.

Ez a különbség köztünk: én tudom hogy mindketten csak találgattunk ezeknél a dolgoknál, te azonban meg vagy róla bizonyosdva hogy amit te találgattál az a szent igazság 😄DD

Megsúgom: az is benne van a pakliban hogy mindkettõnk találgatása dimenziónyi távolságokra volt az igazságtól. De te ha akarod akkor élj abban a tudatban hogy amit te gondolsz az megdönthetetlen igazság.

Ez a mostani eset azonban nem olyan vak találgatás mint ami a többieknél volt. Tényekkel alá van támasztva minden. Ha akarod, keresd vissza (bejelentésekbõl: apple.com/pr) hogy mikor hány új országban indult ez az iPhone értékesítése 2007-2012 között. Én tuti nem fogok csak miattad ilyen túrkálásba belekezdeni.

Én (és a lent linkelt cikk) azt állítja:
- 2007-2012 között idõzítetten indították el a telefonok értékesítését új piacokon, és a meglévõ piacaikon is volt egy menetrend a megjelenésre.
- Ezt nem tudják tovább csinálni, mert már nem tudnak új országokba bõvülni (így is majdnem 200 országban árulják már), és a jelenlegi országokban sem megoldható a csúsztatott értékesítés. Hülyén vevvé ki magát, ha USA-ban õsszel, itt nálunk meg tavasszal indulna el az új telefon.

Ezek miatt várható hogy változtatni fognak valamit.

Ezeket vagy próbáld meg észérvekkel megcáfolni, vagy felejts el. Az nem érv hogy az eddigi vak találgatásaink közül hányat hittél a magadénak.