iPhone
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
Szóval kb azt írják hogy a készülék prototípusa már megvan, de még nem döntöttek a gyártásáról. Magyarul ha nem lesz semmi akkor õket nem lehet hibáztatni a hír lehozásáért 😄
Ha 100% lenne hogy jönne akkor ezt nem tették volna bele a hírbe, szóval maradjunk annyiban hogy ez továbbra is pletyka.
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
De nem is ez a lényeg, hanem az hogy egy pletykába annyira beleéled magad, hogy már ilyeneket kezdesz el fejtegetni 😄
Csak par evbe telt mire kepernyomeretet valtottak, lehet mas dimenzioban ez 5 perc😉
Jobs aki istenitette a 3.5"-et szerinted most boszen bologatna meg egy 4"nel is nagyobb kijelzore? 😄D
"A tavalyi harmadik negyedévben az Apple csak az okostelefonok piacának 14,6 százalékát tudhatta magáénak, ez elég nagy esés az egy évvel korábbi 23 százalékról. Ugyanebben az idõszakban a Samsung részesedése 8,8 százalékról 31,3 százalékra növekedett."
Ez egy nagyon szép statisztika, csak épp semmit nem mond el arról hogy mennyire sikeres az Apple. Ugyanis az okostelefon piacon valóban csökkent a részesedésük, de közben sokkal több iPhonet adtak el mint elõtte. Hogy lehet ez? Úgy hogy az okostelefon piac sokkal nagyobbat bõvült, köszönhetõen a 10Ft-os Androidos telefonoknak.
Meg így is övéké volt a legnagyobb profit a szektorban még mindig az utóbbi jelentett negyedévben, szóval a buliban még mindig õ csinálják a legtöbb pénzt. Utánuk jön a Samsung. Aki egyébként az egyetlen cég, aki Androiddal jelentõs profitot tud termelni. Ez már egybként pár negyedéve így van, ha azt nézzük melyik az a gyártó, aki jelentõs pénzt csinál, akkor Android = Samsung. A HTC pl 91%-os (!) profitvissszaesést jelentett 2012 utolsó negyedévére.
Szóval az Apple köszöni szépen de jól van, az okostelefon piacon még mindig õ csinálja a legtöbb pénzt, és a nap végén ez az ami számít, nem a piaci részesedés, szóval az ilyen "pofont kaptak" meg hasonló kijelentéseket felejstük már el.
Jogos lehet a kérdés, hogy akkor minek is szórakoznának olcsóbb modell bevezetésével. A cikkben az ázsiai piacot hozzák fel érvnek, amiben van is valami, lehet hogy hosszú távon muszáj lesz nekik ezt meglépniük. De ha meg is lépik, akkor szerintem nem fognak az i4 minõségi szintje alá menni, azt kizártnak tartanám. Itt sokkal inkább arról lehet szó, hogy ahelyett hogy a kifutó, 1-2 éves modelleket iárulják a legfrissebb mellett mostantól lesz külön egy olcsóbb modell, amit külön lehet választani, reklámozni a top modellhez képest. Lehet más mérete is lesz, ala iPad mini.
Meg az is lehet hogy nem lesz. Ne felejtsétek el hogy ez még mindig pletyka... Szóval nem értem minek élitek bele magatokat ennyire. Tikal féle Jobsos rinyálást pl már elég erõsnek érzem 😄
Apple CES-en utoljára 1992-ben volt kint. 2000-es években nagyjából az összes ilyen nagyobb expóról kivonultak, nem a (marketing) stratégiájuk része hogy ilyen helyeken kint legyenek, igyekeznek mindent leszûkíteni online csatornákra és a boltjaikra. Eddig úgy tûnik bevállt nekik,
http://gaborszantai.co.uk/
-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!
a géped is elévül, ahogy az autód is.. max az ingatlanod tartja az értékét..
Ezt a gyengébb HW-es mizériát nem nagyon értem. iPad mini HW-e is gyengébb a "nagy" iPad-énél, mégsincs különösebb gond vele. Optimalizálás csak fejlesztõkön múlik (értelmes kereteken belül), ha lesz gyengébb iPhone (ahogy ma is van, a régebbi generációk), figyelembe fogják venni azt is. Egyébként részemrõl az egész nem más, mint "játék a gondolattal", meglepne (de nem tartom lehetetlennek), ha egy olcsóbb iPhone jelenne meg, mindazonáltal örülnék neki.
/*WTF?!*/
Kérdésem: ha lesz olcsóbb iphone, gyengébb hardveren is ugy fog futni az iOS ahogy kell? A need for speed is? az infinity blade is? Vagy azon nem lehet majd játszani, csak a passziánszal? ez ám a fejlõdés 😊
/*WTF?!*/
Egy olcsóbb (de tökéletesen használható) iPhone-nak én mindenképpen örülnék, szerintem messze az ár a legnagyobb gond a platformmal.
/*WTF?!*/
ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/
rányomtatok a linkre amúgy? 😄
http://phoneblog.hu/2013/01/09/exkluziv-samsung-hajlekony-kijelzos-telefon-prototipus-a-ces-en/
Bazinga!
Bazinga!
Bazinga!
TE "a Samsung most pl valami hajlított kijelzõs mobillal jött ki... "
ÉN "Nincs semmilyen hajlított kijelzõs mobil. Csak hajlított kijelzõ van"
hajlított mobilrõl én sem beszéltem 😉
ahogy Precision írta, appleék ráültek a babérokra és elhitték hogy van akkora elõnyük, hogy hátradõlhetnek.. most kaptak 1pofont, amitõl bepánikoltak. ennyi történt szvsz. de mindenki megnyugodhat, appleék a világ vezetõk, attól hogy most kaptak egy gólt rúgnak 5t. kérdés mikor...
"a Samsung most pl valami hajlított kijelzõs mobillal jött ki..."
egy szóval sem említettem hajlított mobilt 😊
Bazinga!
( csak viccelek )
az iPad óta nem alkottak nagyot, semmi "revolutionary" csak a minimális twice as amazing faktor, hogy legyen miért megvenni a termékeket (az iPhone 5 -ös design újítás mondjuk tényleg jó lett szerintem)
ezzel szemben a Samsung (és a Google) folyamatosan fejleszt, jobbnál jobb cuccokkal jönnek ki, és igen akkor is alternatívája lettek az iPhone -nak ha sokan nem cserélnék le miatta a telefonjukat (amivel egyébként semmi bajom)
a Samsung most pl valami hajlított kijelzõs mobillal jött ki... ilyen féle újítás régen az Apple -re volt jellemzõ... de azt hitték, hogy örökké tart majd a piacvezetõ szerepük... (statisztikusok, marketingesek, trendszámítók...stb, már biztos látják, hogy a nagy tré felé halad az Apple, ha így folytatja... a számok sosem hazudnak)
itt a hajlított kijelzõs cucc... most nem azt mondom, hogy ez baromi hasznos, csak az elvrõl és a piac megújításáról beszélek... link
(az Apple tudtommal a CES -re sem megy ki, akkor arcuk van... holott mindenki más szerepel ott, csak õk nem? gg.)
Bazinga!
ha meg tényleg kiadnak vlmi olcsóbbat, lehet sülni fog de akkor triviális hogy jön a javítás, ami õket ismerve 99% h ütni fog..
az androidos telefonok felén még mindig gingerbread van, 10%on van az ice cream sandwich és már egy éve is hogy bejelentették... most nézzük meg az iOS-t. 😄
2 éves telefon az iPhone 4, az akkori hardverek ma negyedanyiba kerülnek (vagy már nem is gyártják õket), szóval még fele áron is lehet 2x jobb "vasat" belerakni a "iBóvliPhone" -ba 😊
Bazinga!
Vehetsz ma is új, dobozos iPhone4-et. A cucc minõségi. A hardver rendben. Vagy az olcso iPhone még ettõl is olcsóbb lesz? Ettõl is gyengébb hardverral??? Really??
megértem az aggodalmaidat, de ez van, el kell fogadni... remélem azért te is átérzed, hogy enyhén szólva erõs volt azt mondanod, hogy emiatt már nem fogsz semmilyen Apple terméket venni 😊 nem fogja befolyásolni a felsõ kategória dolgait ez a lépés
de az is lehet, hogy nem lesz semmi ilyesmi és csak feleslegesen koptatjuk a klaviatúrát 😄
Bazinga!
Hát ja, itt nem egyértelmû. Cheaper parts, ami lehet a belseje is akár. Majd meglátjuk. Én személy szerint örülnék a dolognak. SEMENNYIVEL nem lenne gagyibb az iOS és az iPhone mert lenne olcsóbb verzió belõle. Te megvennéd a szokásos top anyagból készült verziót, akinek meg arra nem telik, megveszi majd az olcsóbbat. Nem tudom, hogy ez neked miért baj. Nem fog "elsamsungosodni" még ettõl az Apple... nyit egy új piac felé ahol széjjel van kalapálva a szája (mondjuk nem is szerepel rajta csak out-to-date régi modellekkel) és próbálkozik. Én örülök neki, mert nem kell 200ezres telefont vennem ha iOS -t akarok használni és nem 4 éves 2-3 éves telefont akarok venni.
Bazinga!