iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
Es meg hany ilyen faszsag lesz nyarig... Jaaaj😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Igen, és ezt is írtam: "Mondjuk elég óvatosak, mert azt írják a készülék már megvan, de még nem döntött a vezetõség arról hogy bevezeti -e vagy sem."

Szóval kb azt írják hogy a készülék prototípusa már megvan, de még nem döntöttek a gyártásáról. Magyarul ha nem lesz semmi akkor õket nem lehet hibáztatni a hír lehozásáért 😄

Ha 100% lenne hogy jönne akkor ezt nem tették volna bele a hírbe, szóval maradjunk annyiban hogy ez továbbra is pletyka.

Tikal
Olyan pletyka amhez azert hozzafuzted te is hogy a WSJ hozta le az meg mar valami 😉

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Akkor hozzam fel azt példának, hogy 2010-ben azt nyilatkozta, hogy a 7" táblák eleve halottak, nem lesznek sikeresek, aztán a tavalyi Samsung per során nyilvánosságra hozott 2011-es emailezésbõl kiderült, hogy Eddy Cue-nak már azt írta, hogy lát rációt benne (iPad Miniben gyakorlatilag)? Jobsról szóló könyvben van még pár példa arra, amikor pár évvel késõbb totálisan az ellenkezõjét csiálta annak, amit évekkel elõtte meggyõzõdéssel nyilatkozott.

De nem is ez a lényeg, hanem az hogy egy pletykába annyira beleéled magad, hogy már ilyeneket kezdesz el fejtegetni 😄

Tikal
Ez az olcso iphone amigy mar hanyadik eve jon elo? 3.?

Tikal
Azert remelem nem ez az erved az egesz mellett...

Tikal
Ja joooo😊))

Csak par evbe telt mire kepernyomeretet valtottak, lehet mas dimenzioban ez 5 perc😉

GregSB
Jobs az az ember volt, aki 5 perc alatt képes volt totálisan megváltoztatni a véleményét, sokan pont ezért csodálták õt, szóval ez itt most pont nem jó példa.

Tikal
Hat azt mar latom hogy neked bejon ez az egesz gondolat az olcsobb iphone-nal... Nekem nem... Serintem ez visszalepes.

Jobs aki istenitette a 3.5"-et szerinted most boszen bologatna meg egy 4"nel is nagyobb kijelzore? 😄D

GregSB
"Most visszafelé megy a cég az idõben? Nagyobb kijelzõ? Micsoda, még ettõl is? Jobs már tényleg foroghat a sírjában..."

Tikal
32885? Hat ez aztan rinyalas😊 ha ideznem kene magamtol biztos nem ezt ideznem😊)

Tikal
Milyen rinyalast? ...

GregSB
Ájájáj emberek, pár baromságot hagy tegyek tisztába:

"A tavalyi harmadik negyedévben az Apple csak az okostelefonok piacának 14,6 százalékát tudhatta magáénak, ez elég nagy esés az egy évvel korábbi 23 százalékról. Ugyanebben az idõszakban a Samsung részesedése 8,8 százalékról 31,3 százalékra növekedett."

Ez egy nagyon szép statisztika, csak épp semmit nem mond el arról hogy mennyire sikeres az Apple. Ugyanis az okostelefon piacon valóban csökkent a részesedésük, de közben sokkal több iPhonet adtak el mint elõtte. Hogy lehet ez? Úgy hogy az okostelefon piac sokkal nagyobbat bõvült, köszönhetõen a 10Ft-os Androidos telefonoknak.

Meg így is övéké volt a legnagyobb profit a szektorban még mindig az utóbbi jelentett negyedévben, szóval a buliban még mindig õ csinálják a legtöbb pénzt. Utánuk jön a Samsung. Aki egyébként az egyetlen cég, aki Androiddal jelentõs profitot tud termelni. Ez már egybként pár negyedéve így van, ha azt nézzük melyik az a gyártó, aki jelentõs pénzt csinál, akkor Android = Samsung. A HTC pl 91%-os (!) profitvissszaesést jelentett 2012 utolsó negyedévére.

Szóval az Apple köszöni szépen de jól van, az okostelefon piacon még mindig õ csinálja a legtöbb pénzt, és a nap végén ez az ami számít, nem a piaci részesedés, szóval az ilyen "pofont kaptak" meg hasonló kijelentéseket felejstük már el.

Jogos lehet a kérdés, hogy akkor minek is szórakoznának olcsóbb modell bevezetésével. A cikkben az ázsiai piacot hozzák fel érvnek, amiben van is valami, lehet hogy hosszú távon muszáj lesz nekik ezt meglépniük. De ha meg is lépik, akkor szerintem nem fognak az i4 minõségi szintje alá menni, azt kizártnak tartanám. Itt sokkal inkább arról lehet szó, hogy ahelyett hogy a kifutó, 1-2 éves modelleket iárulják a legfrissebb mellett mostantól lesz külön egy olcsóbb modell, amit külön lehet választani, reklámozni a top modellhez képest. Lehet más mérete is lesz, ala iPad mini.

Meg az is lehet hogy nem lesz. Ne felejtsétek el hogy ez még mindig pletyka... Szóval nem értem minek élitek bele magatokat ennyire. Tikal féle Jobsos rinyálást pl már elég erõsnek érzem 😄

Apple CES-en utoljára 1992-ben volt kint. 2000-es években nagyjából az összes ilyen nagyobb expóról kivonultak, nem a (marketing) stratégiájuk része hogy ilyen helyeken kint legyenek, igyekeznek mindent leszûkíteni online csatornákra és a boltjaikra. Eddig úgy tûnik bevállt nekik,

Koszi, hogy elcseszted az ejszakamat 😊

http://gaborszantai.co.uk/

Dzsega
Hogy legyen egy értelmes és nem spekulatív hsz is. 😊 Ingyenes a Blueprint3D! 😄

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

dragon11
de most mit kell kiakadni ezen ?

a géped is elévül, ahogy az autód is.. max az ingatlanod tartja az értékét..

asysoft
Elhiszem, mivel "iPad3" sem. iPhone 4-et még mindig árulják hivatalosan, így gáznak érzem, hogy maga az OS nem megy tökéletesen, és igazából nem is nagyon látom okát, miért kellett, hogy ez változzon.

Ezt a gyengébb HW-es mizériát nem nagyon értem. iPad mini HW-e is gyengébb a "nagy" iPad-énél, mégsincs különösebb gond vele. Optimalizálás csak fejlesztõkön múlik (értelmes kereteken belül), ha lesz gyengébb iPhone (ahogy ma is van, a régebbi generációk), figyelembe fogják venni azt is. Egyébként részemrõl az egész nem más, mint "játék a gondolattal", meglepne (de nem tartom lehetetlennek), ha egy olcsóbb iPhone jelenne meg, mindazonáltal örülnék neki.

/*WTF?!*/

Tikal
4s nem szaggat.

Kérdésem: ha lesz olcsóbb iphone, gyengébb hardveren is ugy fog futni az iOS ahogy kell? A need for speed is? az infinity blade is? Vagy azon nem lehet majd játszani, csak a passziánszal? ez ám a fejlõdés 😊

asysoft
Nekem elég lenne egy olyan iPhone, ami nem szaggat!😊 Márpedig feltételezem, hogy újonnan már csak ilyenre sikeredne... Lenne még mit feladni (pl kamera, készülék vastagság, "régi" kijelzõ használata)...

/*WTF?!*/

Tikal
Lehet, bár most hogy már van google maps nem értem miért is akarná valaki a régit. Nekem 4s-en simán fut, semmi gond. 4-en lehet hogy már akad... de két éves vas. Android ICS még a friss telefonok közül se mindre megy rá, persze az elmúlt egy év alatt már talán sikerült kiguritaniuk a gyártóknak a frissitéseket a teloikra, épp idõben, már itt az uj android 😊

Tikal
De akkor te egy gyors cuccot akarsz, ami legyen mindenben ugyanolyan smooth mint az i5, csak legyen olcsóbb. Biztos ilyen lesz az olcsó iPhone!! 😊

asysoft
Mint iPhone 4 tulaj, sajnos azt kell mondjam, iOS6-tal már egyáltalán nem olyan smooth az eszköz. Egyrészt az említett App Store is szaggat (ráadásul ezzel a "kártyás" kialakítással még a használhatósága is csökkent szerintem), másrészt meg zenelejátszó forgatásának animálása is.
Egy olcsóbb (de tökéletesen használható) iPhone-nak én mindenképpen örülnék, szerintem messze az ár a legnagyobb gond a platformmal.

/*WTF?!*/

Jim Morrison
kíváncsi vagyok hányan szeretnék visszatenni a korábbi ios verziót ha lehetne 😊 (5% biztos:C)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

dragon11
igeen, igaz.😄

de akkor nem menõ a mai trendnek, ha bazivastag.😞

precision
esetleg vastagítanak a házon és ugyanakkora marad a térfogata, igaz? 😊

rányomtatok a linkre amúgy? 😄

http://phoneblog.hu/2013/01/09/exkluziv-samsung-hajlekony-kijelzos-telefon-prototipus-a-ces-en/

Bazinga!

dragon11
hát, csak képzeld el. azt a kijelzõt valahogy rá kell tenni egy házba, igaz? ha pedig beleraktad, milyen ház formába megy bele? ami ugyanolyan szögben hajlított, mint kijelzõ, igaz ? ha pedig a ház hajlított, akkor kevesebb a térfogata, magyarán kevesebb cucc fér bele.. igaz ?😊

Tikal
Nem? Akkor a kijelzõ csak ugy lesz magában, a napból szivva az energiát meg az áramkörök is a hátuljára lesznek varrva? 😊 Nem tudtam hogy ez a cucc már ilyen integrált izé alapból 😊

precision
akkor nem értem miért hoztad fel a hajlított v. hajlékony belsõ alkatrészeket 😊 az nem feltétele egy hajlított kijelzõs mobilnak 😛

Bazinga!

precision
szervezhetnék õk is a CES -re az újításaikat ahogy az összes többi gyártó 😊 de nem, nekik van keynote -juk meg one more thing -jük 😊 nem keverednek a pórnéppel 😄 (csak viccelek)

Bazinga!

Tikal
Én sem, de legyen:

TE "a Samsung most pl valami hajlított kijelzõs mobillal jött ki... "

ÉN "Nincs semmilyen hajlított kijelzõs mobil. Csak hajlított kijelzõ van"

hajlított mobilrõl én sem beszéltem 😉

Tikal
Most minek menjenek a CES-re? Mit mutogassanak? ... Amijük van azt bemutatják termékbemutatón, kiadás elõtt 😊

dragon11
jó, értem én..😄 de nem kell kiakadni, vagy félni.. ez HA EGYÁLTALÁN LESZ IS.. szerintem nem tradícionális lesz appleéknél.. nem ezt szokhattuk meg Tõlük!

ahogy Precision írta, appleék ráültek a babérokra és elhitték hogy van akkora elõnyük, hogy hátradõlhetnek.. most kaptak 1pofont, amitõl bepánikoltak. ennyi történt szvsz. de mindenki megnyugodhat, appleék a világ vezetõk, attól hogy most kaptak egy gólt rúgnak 5t. kérdés mikor...

precision
nem szeretem magamat idézni, mert már egyszer leírtam, akkor minek még egyszer 😄 de legyen 😊

"a Samsung most pl valami hajlított kijelzõs mobillal jött ki..."

egy szóval sem említettem hajlított mobilt 😊

Bazinga!

Tikal
Nincs semmilyen hajlított kijelzõs mobil. Csak hajlított kijelzõ van 😊 Majd akkor lesz hajlított kijelzõs mobil ha lesz hajlítható akksi meg billentyúzet meg alaplap.

passatgt
microsoft sem jár ceselni

Tikal
Pánikolhat. Nem ezt mondtam. Csak az 5-ös android kb akkora veszély minthogy megjelent az uj Lamborghini, mert kb a populáció 0,00001%-a engedheti meg magának 😄D

( csak viccelek )

precision
az Apple kurvára elkényelmesedett, csak meresztették a seggüket, az iOS -hez is alig nyúltak hozzá (oké, beraktak egy-két új feature -t, de annyi...)
az iPad óta nem alkottak nagyot, semmi "revolutionary" csak a minimális twice as amazing faktor, hogy legyen miért megvenni a termékeket (az iPhone 5 -ös design újítás mondjuk tényleg jó lett szerintem)

ezzel szemben a Samsung (és a Google) folyamatosan fejleszt, jobbnál jobb cuccokkal jönnek ki, és igen akkor is alternatívája lettek az iPhone -nak ha sokan nem cserélnék le miatta a telefonjukat (amivel egyébként semmi bajom)

a Samsung most pl valami hajlított kijelzõs mobillal jött ki... ilyen féle újítás régen az Apple -re volt jellemzõ... de azt hitték, hogy örökké tart majd a piacvezetõ szerepük... (statisztikusok, marketingesek, trendszámítók...stb, már biztos látják, hogy a nagy tré felé halad az Apple, ha így folytatja... a számok sosem hazudnak)

itt a hajlított kijelzõs cucc... most nem azt mondom, hogy ez baromi hasznos, csak az elvrõl és a piac megújításáról beszélek... link

(az Apple tudtommal a CES -re sem megy ki, akkor arcuk van... holott mindenki más szerepel ott, csak õk nem? gg.)

Bazinga!

dragon11
jah és szted a világvezetõ apple nem pánikolhat be ?😄
ha meg tényleg kiadnak vlmi olcsóbbat, lehet sülni fog de akkor triviális hogy jön a javítás, ami õket ismerve 99% h ütni fog..

Tikal
5ös android?

az androidos telefonok felén még mindig gingerbread van, 10%on van az ice cream sandwich és már egy éve is hogy bejelentették... most nézzük meg az iOS-t. 😄

dragon11
Csak nyugi. Appleék pánikbaestek, mert rájuk lett borítva az a bizonyos asztal a mostani full hd kijelzõvel, a pixelsûrûséggel a felbontásból adódan illetve az új 5ös android ... csak pánikolnak, úgyis összeszedik magukat

precision
Az iPhone4 már nem teljesen állja meg a helyét ha az Apple elveit nézem. Az appstore úgy akadozik rajta, hogy én szégyelltem magam az Apple helyett amikor megláttam 😊 (iOS 6 -on).

2 éves telefon az iPhone 4, az akkori hardverek ma negyedanyiba kerülnek (vagy már nem is gyártják õket), szóval még fele áron is lehet 2x jobb "vasat" belerakni a "iBóvliPhone" -ba 😊

Bazinga!

Tikal
Persze, mert bosszant ez az egész, én eddig még egyszer sem mondtam hogy az Apple a lejtõn mert Jobs meghalt, de most kezd érlelõdni a gondolat. Egyszerûen nem hiszem hogy az Apple most rohanna a piac után, mikor eddig õ hozta létre 😊 Már a negyedik vagy ötödik generácios iPadek jönnek, és még mindig az övé az egész piac, az iPhone évekig egyeduralkodo volt... nem értem miért kéne nekik a samsung után szaladni<#fejvakaras>

Tikal
De pont ezt nem tudom elfogadni, hogy olcsó alkatrészek... Ivy fogja tervezni az olcsó telefonokat is? Szegény...

Vehetsz ma is új, dobozos iPhone4-et. A cucc minõségi. A hardver rendben. Vagy az olcso iPhone még ettõl is olcsóbb lesz? Ettõl is gyengébb hardverral??? Really??

robotnyk
ha ebben elkezdenek a samsunggal versenyezni, úgy járnak mint Jobs, mikor le akarta nyomni a PC-ket.
precision
persze... de már nem Jobs irányítja a céget 😊

megértem az aggodalmaidat, de ez van, el kell fogadni... remélem azért te is átérzed, hogy enyhén szólva erõs volt azt mondanod, hogy emiatt már nem fogsz semmilyen Apple terméket venni 😊 nem fogja befolyásolni a felsõ kategória dolgait ez a lépés

de az is lehet, hogy nem lesz semmi ilyesmi és csak feleslegesen koptatjuk a klaviatúrát 😄

Bazinga!

precision
"The report says that the phone may use a design similar to the current iPhone but with cheaper parts, such as a polycarbonate body to replace the iPhone 5's aluminum."

Hát ja, itt nem egyértelmû. Cheaper parts, ami lehet a belseje is akár. Majd meglátjuk. Én személy szerint örülnék a dolognak. SEMENNYIVEL nem lenne gagyibb az iOS és az iPhone mert lenne olcsóbb verzió belõle. Te megvennéd a szokásos top anyagból készült verziót, akinek meg arra nem telik, megveszi majd az olcsóbbat. Nem tudom, hogy ez neked miért baj. Nem fog "elsamsungosodni" még ettõl az Apple... nyit egy új piac felé ahol széjjel van kalapálva a szája (mondjuk nem is szerepel rajta csak out-to-date régi modellekkel) és próbálkozik. Én örülök neki, mert nem kell 200ezres telefont vennem ha iOS -t akarok használni és nem 4 éves 2-3 éves telefont akarok venni.

Bazinga!

Tikal
A Mac-ek pedig 10 év alatt se tudtak sokat ugrani.. még se jött ki Jobs egy olcsó valamivel csak hogy növelje a részesedését...

Tikal
Vagy azt mondod a muanyag ház anynira olcsová tenné a cuccot hogy az máris sokkal olcsobb lenne? Én nem emlékszem hogy a 3G-met olcson vettem volna, pedig mûanyag volt 😊

Tikal
A Greg által linkelt cikk szerint meg nem 😊

precision
"A tavalyi harmadik negyedévben az Apple csak az okostelefonok piacának 14,6 százalékát tudhatta magáénak, ez elég nagy esés az egy évvel korábbi 23 százalékról. Ugyanebben az idõszakban a Samsung részesedése 8,8 százalékról 31,3 százalékra növekedett."

Ennyi. Kényszerlépés.

Bazinga!