iPhone
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.
<#idiota>#idiota><#banplz>#banplz>
Armin & Ayu fan
ennél az elsõ két szónál ki is léptem, az ilyen cikkektõl már hánynom kell
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
[merlinw.org]
Tehát rá lehet rakni akár egy transmissiont is? Ami sima pc re van kitalálva?
-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!
Egyébként jó cucc, tényleg. Tulajdonképpen egy kis laptop. A kivitelezés igényes, technikailag meg.. nos teljes értékû windows, kellemes hardveres adottságokkal. Igen, lehet rá Linux-ot telepíteni😊 Hétvégén ki is próbálom😊
Sokáig iPad volt a cél, de nekem olyan OS kell, amivel azt csinálok, amit akarok. Ha már tabletem van, akkor azt a szakmámban is szeretném használni, tehát kell ssh, remote desktop, git, stb., Valamint a Surface hajtogatható billentyûzete is jóság, kényelmesebb, mint tapicskolni. No, majd meglátjuk, mennyire állja a sarat.. Ha nem elégít ki, eladjuk.
[merlinw.org]
http://gaborszantai.co.uk/
[merlinw.org]
A visszaélések száma nõ, a 2 irányú auth pedig jó dolog és kellene mindenhova.
[merlinw.org]
''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''
/*WTF?!*/
de egyébként 2013 van, ha kapom az smst hogy pénzt vettek le a számlámról én meg nem tudok róla 1 telefon és már minden a régi persze le kell tiltani meg egyebek, felesleges körök
én a 3 jegyû azonosító híve vagyok, inkább kérné még azt
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
mi a fasznak ugyan
\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"
Ez leginkább akkor lehet probléma, ha iOS3 vagy 4 óta frissítgeted a telefonodat. iOS5-tõl felfelé már nem.
A backup gyakorlatilag egy tükör másolata a rendszerednek. Minden benne van, az utolsó byteig. Nyilván tömörített állományokban menti el, de így is pár GB-ot foglal a gépeden vagy a felhõben.
A sync pedig csak a lent felsorolt adatokat szinkronizálja a felhõben ( Email, Contacts, Calendar, Reminders, Safari tabok, bookmarks és history, Notes, Photo Stream, App Data ahol támogatott) és ezeket teszi vissza a telefonodra, ha új készülékként állítod be + beállítód az iCloud fiókodat rajta.
Ha restoreolod a telefonodat, és visszateszel rá egy backupot, akkor vissza fog kerülni minden régi szemét a telefonra, többek között a már emlegetett iOS4-es rendszerfileok is amiket az upgradelések során magaddal cipeltél.
Szóval ha restoreolsz és visszateszel egy backupot akkor közel ott vagy mintha nem csináltál volna semmit se. Nem lesz olyan tuti, mint egy clean install.
Úgy értem, hogy a telepítés végén kérdezi meg az iPhone, hogy vissza akarod-e állítani az adataidat miután már fent van az iOS. A vissza állítás meg csak annyi, hogy leszedi az összes appot és visszaállítja azok beállításait illetve a készülékbeállításokat.
Btw nálam az sms-ek is megmaradtak miután jailbreakelt 5.1.1-et restoreoltam 6.1.2-re és szerintem nem szükséges, hogy az app külön támogassa az iCloud backupot. Ha megnézitek Settings - iCloud - Storage & Backup - Manage Storage - Backups menüpont alatt, a telefonon lévõ összes app szerepel a backup listában a tárolt adatok méretével együtt, függetlenül attól, hogy van-e iCloud sync az appon belül.

Armin & Ayu fan
Viszont erre is van megoldás, több is. Egyik megoldás dedikált softwarrel kimenteni õket gépen olvasható formátumba. Másik a backupból való kinyerés, exportálás.
@ Hellomarci
Baromság. iPhone 3-nál elkúrták az iOS4-et, az tényleg iszonyat lassú volt, de pl haver most rakott tiszta iOS6-ot iPhone 4-ére, és baromi gyors, semmivel nem lassabbak az alap máveletek rajta mint az iOS4 alatt volt anno. Amiben érezni lehet lassulást, azok a 3rd party alkalmazások: pl a Foursquare 2011-es verziója iOS4 alatt fürgébb volt, mint most a legújabb verziója iOS6 alatt (mindkét esetben iPhone 4-en). De ez a 3rd party appok fejlesztõinek a sara, pakolják bele az újabbnál újab fícsöröket az alkalmazásaikba, amik atomgyorsan mûködenek a legújabb készülékeken, a régebbi készülékekre meg nem optimalizálnak tökéletesen...
De ha gondolod akkor vegyük bele ezt is az összeesküvés elméletedbe, és magyarázzuk bele hogy az Apple rákényszeríti az App fejlesztõket hogy ezt csinálják :-))
- En még nem találkoztam ezekkel a bugokkal iOS6 alatt. iOS5 alatt néha nálam is elõfordult, hogy nem tudtam egybõl elhúzni a slidert, a hívóképpel még soha nem volt gondom.
Belassulások nálam csak akkor jelentkeznek, ha 1GB alá megy a szabad hely a telefonon, akkor viszont néha sokat tud gondolkodni 1-1 mûveletnél.
Igazából sajnos ehhez az is hozzátesz, hogy iOS4 óta upgradelgetünk, és hordozgatjuk magunkkal tovább az iOS4-es adatbázis fileokat. Aki jailbreakel és hozzányúlt már a telefon rendszerfileaihoz az tudja, hogy voltak nagy változások az iOS verziók között. A legnagyobb asszem iOS3 és 4 között volt, de a 4 és 5 között is látni pl olyan változásokat, hogy amit a 4-es rendszer 3 különbözõ adatbázisfileban tárolt és olvasott ki, az iOS5 (és 6) alatt már össze lett vonva és 1 fileból kezeli. Ez most csak egy példa a sok közül, de a lényeg hogy amikor iOS4-rõl upgradeltünk 5-ösre és 6-osra, akkor megmaradtak a régi adatbázis fileok is amiket még a 4-es rendszer használt, és ezeket továbbra is használja a rendszer, így oldották meg az "upgradelést", hogy minden adatunk megmaradjon. Ennek az lesz sajnos a következménye (mint a desktop OS-eknél), hogy nem minden esetben lesz olyan fluid és fürge rendszerünk mint egy clean ios6 install után, pláne ha iOS4-rõl indultunk... (iOS5-el vezették be az OTA frissítéseket, azóta már jóval kevesebb radikális változás történt a rendszerben... aki iOS5-rõl indult és onnan upgradel annak ez nem akkora probléma).
- lehetséges clean install (restore, set up as new iphone) után visszatenni iCloud backupot. Ha jól emlékszem az utolsó 2-3 iCloud backupot megtartja a felhõben az Apple, a legutóbbit is megtartja eglszen addig amíg az új install után nem backupolsz. De ha biztosra akarsz menni, akkor cinálj iTunesban egy lokális backupot a készülékrõl, az tuti nem fog elveszni, felülíródni.
- iCloud SMS-eket sajnos nem szinkronizálja! Amiket szinkronizál: Email, Contacts, Calendar, Reminders, Safari tabok, bookmarks és history, Notes, Photo Stream, App Data
Igazából amit buksz egy clean installal, és nem tudsz visszaszinkronizálni: SMS-ek, hívás lista (recent calls), telefonnal készített videók (Photo Stream nem tartalmazza õket, le kell menteni külön!), illetve azoknak az alkalmazásoknak az adatait, mentéseit, amelyek nem támogatják az iCloud syncet.
egy restore egyébként sosem árthat, de egyre lassabb lesz a telefonod ahogyan jönnek ki az új iOS -ek és iPhone -ok... egy idõ után már nem is fog kijönni rá új iOS amivel talán nincs is baj, de az Apple hivatalosan nem engedi, hogy régebbi oprendszerre térj vissza, nehogy még használd úgy a telódat ahogyan anno vetted
Bazinga!
Ez mondjuk már szofisztikáltabb bug, mert a SIMet is ki kell szedni hozzá.
Hogyan lehet amúgy visszahekkelni valamelyik régi iOS-t? Ill. melyik volt az elsõ, ami már tudta az iMessege-et?
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
Valahogy rávarázsoltam egy cydia.ipa-t vsharera es onnan visszatettem.
Az volt a szerencsem hogy vsharet nem szedtem le.
Most megint oké a teló, 6.1.2 vel de azért ez aggodalomra ad okot hogy ha valami történne a teloval akkor nem lehet restorebol visszatenni azt az ios-t ami jelenleg is fut a telón.
Remélem ki fog jönni valami redsnow update vagy hasonló.
A smooth sea never made a skillfull sailor
Max 6.1.3-al tudod használni jb nélkül amíg lesz rá megoldás.

-esetleg ezek ismert hiányosságok?
-ha mégis maradnának clean install ("Setup as new iPhone") után, lehetséges-e még az iCloud backupot visszaállítani, vagy azonnal törli (gondolom UDID alapján megy az eszközök azonosítása)?
-iCloud szinkronizációnál SMS-ek is visszatöltõdnek, vagy csak az iPadra is leszinkronizált adatok?
/*WTF?!*/
Akkor most gyakorlatilag használhatatlan a telóm...😞
Akkor ha jól értelmezem várni kell, amíg kijön egy olyan alkalmazás ami kezeli a régebbi ipswket? (6.xx ekre gondolok)
Mert redsnow csak 5.xx ismer fel.
szifon.com

6.1.2 ios en eltuntettem a cydiat.
shsh le van mentve 6.1.1 es 6.1.2 is de redsnow nem ismeri fel az ipsw-t
hogyan tudom visszatölteni bármelyiket is??
milyen progit használjak?
most 6.1.2 van rajta. factory unlocked a telo (4S), de nem akarom 6.1.3 at rátenni mert az nem jailbreakolhato.
Armin & Ayu fan
Raklap Mobil
esetleg nagyobb tetelek is erdekelnek nagyon barati alapon