iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
Hmm, lassan el kéne kezdenem magamat divatosnak érezni, mivel használok iPadet. Vagy lehet fanboynak.

De legalábbis normális, racionális ember úgy látszik nem lehetek ha ilyet használok. Pláne hogy egy 1024x768-as képernyõt, 2013-ban!

Valami nem stimmel velem.

Köszönöm hogy rádöbbentettetek erre, asszem újraértékelem az életemet.

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Noooooot!

Tikal
Akkor meg mit zavar ez téged? Ugyse veszel. Azoknak akik meg villogni akarnak vele jo a sima képernyõ is, bar tenyleg gáz... persze ha nem retinaval jon a kovetkezo akkor az nagyon ciki lesz...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

DanielT
És ki a francot érdekel, hogy a sok barom mit vesz?!

1024x768 2013-ban NEVETSÉGES. Pont.

Az iPad meg egy divatcikk, felesleges mögötte racionális döntéseket feltételezni. A legolcsóbb Apple hardver ami nem mp3 lejátszó, rohan a nép, hogy részese legyen a trendnek.

Ha abból indulnánk ki, hogy az emberek csak a jó és értékes, számukra szükséges dolgokat veszik meg, összeomlana a gazdaság egy ezredmásodperc alatt.

GregSB
Nem, azt a logikát kéne megértenie hogy minden annyiba kerül amennyit az emberek hajlandóak értre fizetni.

Prody
Köszi, akkor július!

DanielT
Egy logikát kell értened: Ha Apple terméket fikázol, a fõfanboj jön és megvédi.
precision
"Ja nagyon kínos, annyira hogy milliók veszik a minit így is."

ezt a logikát mondjuk soha nem értettem... egy ilyesmivel dobálózni pláne egy Apple termék kapcsán elég nagy butaság 😊 persze, jó termékek, de sokan csak "divatból" vagy "presztízsbõl" vesznek almás cuccot... ez sajnos így van

ezzel együtt az iPad Mini jó cucc, csak az iPad2 hardverért árulják "mai árfolyamon" ami enyhén szólva is szánalmas... és most hagyjuk, hogy technikailag megoldható lett volna e a jelenlegi feltételekkel egy retinás kijelzõs iPad mini már a legelsõ körben 😊

tegyük fel hogy elhiszem és elfogadom, hogy nem tudták volna megoldani az üzemidõ és vastagság meg mittudomén mi miatt... de akkor miért árulják olyan pofátlanul drágán? 😊 ja mert "milliók veszik így is" 😄 így már érthetõ 😊

emiatt nem szeretem csak az Apple -t amúgy... annyira kihasználja az emberek habzó szájú ragaszkodását a brandhez hogy bármit meg mer csinálni

Bazinga!

robotnyk
ezzel egyetértek, nagyon akarnia kell valakinek azt a kisebb méretet és súlyt hogy elviselje azt a kijelzõt. ha a következõ minit nem tudják retina kijelzõvel kihozni, akkor inkább ki se hozzák.
DanielT
Pont leszarom, hogy hányan veszik, rossz ránézni arra a PPI-re 2013-ban.
GregSB
Ja nagyon kínos, annyira hogy milliók veszik a minit így is.

Akkor fognak beletenni retina kijelzõt, ha meg tudják majd oldani 8"-on hogy egy 2048x1536-os kijelzõ ne melegedjen és kibírjon 10 óra netezést / filmnézést, mindezt anélkül hogy a készülékház jelentõsen vastagodjon.

Nem vennék rá mérget hogy ez idén lesz.

GregSB
Szerintem ez várható idén:

Júni - WWDC-n: bemutatják iOS7-et, elindítják a beta tesztet belõle, végleges megjlenést õszre ígérik. Mellette frissítik hardveresen a Maceket.

Október - November: Újabb "összeröffenés", ahol megjelenik a végleges iOS7, vele együtt új iPodok, iPadok és iPhoneok.

iPodok terén passzolom mit fognak csinálni.
iPhonenál valszeg lesz 5S: mostani készülékház, erõsebb hardver. Ezen kívül lehet be fognak vezetni egy olcsóbb, középkategóriás modellt is.
iPad: a 10" karcsúsodni fog, úgy fog kinézni mint egy nagy Mini. A Minit elsõsorban hardveresen fogjákfrissíteni. Erõsebb proci, GFX, több RAM. Van esély arra is, hogy retina kijelzõt fog kapni, de sok érv szól ellene is, szóval itt nem mernék tippelni. Mindenesetre aki arra vár hogy retina lesz a Mini 2 az készüljön fel, mert lehet csalódni fog.

Ez lesz szerntem idén.

2014-ben meg nem csak õsure ígértek komolyabb frissítést, Cook azt mondta az egész év során lesznek izgalmas termék bejelentések.

DanielT
Elég nevetséges lenne, ha nem retina lenne az új Mini. Már a mostani is kínos, gyakorlatilag szerintem nem találni a piacon alacsonyabb felbontású kijelzõs tabletet 25 ezer Ft felett.
JohnnyNapalm
ha lesz is új, szerintem nem éri meg várni, egyértelmûen kijelentették hogy 2014 õszig nem lesz "forradalmi" újítás semmilyen téren, csak apróbb frissítések

GregSB
Tuti hogy csak Október - Novemberben lesz új, nyáron kizárt, erre akár fogadni is mernék, és egyáltalán nem biztos hogy retina lesz a frissítés, szóval én simán vennék most is.

Prody
Nem, nem ezt értettem. iPad mini-t szeretnék venni, de nem várnám meg az újat, ha olyan sokára jön. Tehát veszek egy jelenlegi mini-t akkor 😊

robotnyk
június közepén a wwdcn biztos lesz valami bejelentés, majd akkor kiderül, hogy tudsz-e venni júliusban 😊
LoDMaSt
Lehet, hogy csak októberben jön, szal nagyon ügyesnek kell lenned, hogy juliban vehess.

@ Hellomarci

Prody
Mit is csiripelnek a verebek? Mikor jöhet az új iPad Mini? Csak mert azt tervezek venni júliusban.

Jim Morrison
Facebook os értesítésekrõl Facebook on belül is leiratkozhatsz, úgyis csekkolod majd 10 percenként 😊
Email értesítéseket nem lehet kikapcsolni ios en? Android szerintem már tud kezelni egyszerre két apn-t (mikor apukámnak volt androidos telója akkor vagy a céges emailek jöttek, vagy tudott mobilnetezni, a kettõ között kapcsolgatni kellett), és az értesítésekkel is lehet játszadozni. WP-n is megy egyszerre kettõ, de nem tudom mi a helyzet az értesítésekkel.
Ha majd tudod próbáld ki mondjuk akkor az új BB-t, egy telefonnal mégiscsak egyszerûbb az élet mint kettõvel 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

GregSB
Szerintem sok nagy cégnél vannak ilyen balfasz feltételek... de ha nem is lennének akkor se örülnék neki ha csak 1 telefonom lenne. Céges leveleket szifonon csak a mail appban tudnám beállítani, mellette a privát leveleket külön appal kéne kezelnem. Zavaró lenne mindkét szempontból is: egyrészt nagyon nem akarnám, hogy munka közben elkezdjenek beömölni privát értesítések. Mondjuk mikor haverok beraknak fácsén egy group beszélgetésbe a hétvége szervezése miatt, aztán percenként rezeg a telefon az új üzenetek miatt 😄 ugyanígy fordítva is szopó lenne ha kikapcsolódás közben betolbá az arcomba a telefon valamelyik munkamániás kolegám, vagy fõnököm levelét, aki hétvégén is képes leveleket küldözgetni.

Asszem új BlackBerry10-es oprendszerben van erre valami megoldás, lehet váltani privát és munkahelyi üzemmód között. Külön alkalmazásokat, home screeneket tudsz beállítani a kettõre, és értelemszerûen csak olan jellegû értesítéseket fogsz kapni ami az adott üzemmódban releváns. Ezt mondjuk szívesen kipróbálnám.

LoSA
Srácok, mivel tudnám itthon kitisztítani az iPhone 5-nek a fülhallgató, illetve a töltõ bedugós részét?! Köszi a tanácsot!

SötétBarom
Valószínûleg azért, mert ilyen full balfasz feltételekkel kaptok céges telefont.. 😄D

Nekem mondjuk egy osztrák meg egy magyar kártya párhuzamos használatához kéne..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

GregSB
Nekem is 2 telefonom van, az iPhoneom mellett van egy céges BlackBerrym is. Nem hordom mindig mind a kettõt, csak hétköznap munkaidõben vannak nálam egyszerre. Nem lehet kérni dual simes telefont cégesnek, de ha lehetne se kérnék, mert a céges telefonok nagyon le vannak korlátozva, az IT adminok engedélyével lehet csak extra alkalmazásokat telepíteni a BB-re. Mostanában már lehet kérni iPhoneokat és WP-t is cégesnek, de mind a kettõn ugyan ez a szitu: van egy "whitelist" amin a szabadon telepíthetõ appok vannak és nagyrészt a produktivitást, munkát segítik elõ. Ezeken kívül semmit nem lehet feltelepíteni az app storeból biztonsági okok miatt.
Tegyük fel hogy nem lenne ez a korlát, akkor se szívesen használnék 1db telefont privát és céges dolgokra. Amikor munka után vagy hétvégén lazulok akkor nem akarom hogy a telefon az arcomba tolja a céges leveleket meg üzeneteket.

Az összes kolegámnak két telefonja van, egy BB és mellette privátnak iPhone, Androidos vagy WP-s telefon, senkitõl nem hallottam még hogy szeretne dual SIM-es telefont.

Akiknek iPhone igénye van, az bemegy az Apple shop-ba, és ott vásárol? Van ilyen, de a többség nem ez. A saját környezetemben mindenki kizárólag azért vett valamely csúcs telefont, mert a szolgáltató által jó áron hozzájutott.

Egy két kártyás model még drágább lenne, még kevesebben vennék meg, ha valamely szolgáltató által nem jutnának hozzá akciósan.

Vagyis ott tartunk, hogy igény az lenne, de mivel a szolgáltatóknak ez nem érdeke, ezért kevés fogyna belõle, ami meg a gyártónak nem jó, mert nem éri meg fejleszteni.

Szolgáltató és gyártó nagyon összefonódott... Sokkal kevesebb csúcs model fogyna, ha nem lehetne ilyen hûség akciókban hozzájutni.

www.smart-bus.hu

Tikal
Milyen magyar nyelvû podcasteket hallgattok?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Nem teli áron? ezt hogy érted? Fél áron kellene? Akinek ilyen igénye van, az valószinuleg fontos ember, tehát zséje is van 😊)

Dzsega
Nempara.
Egyébként lehetne szolgáltató függõ mind a két sim hely is. Mint lentebb látszik van aki egy szolgáltatónál van de 2 kárgyával (pár éve még én is így használtam)
Egyébként itt egy elég jó megoldás dual simre. Kicsit húzós, kell cipelni még egy telefon méretû eszközt és JB is kell hozzá de legalább gusztusos megoldás.

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

Nem értjük egymást! Igény lenne két kártyás top modellekre, de nem teli áron! Akcióba ilyet meg egyik szolgáltató sem fog bevonni, mivel így nem tud számára jó feltételekkel magához kötni.

Ergo túl kevés fogyna ahhoz, hogy a gyártóknak megérje, de ettõl még akciókban lenne rá igény, viszont ez meg a szolgáltatónak nem érdeke. Ördögi kör...

www.smart-bus.hu

Tikal
Ha ilyen nagy a kereslet, akkor hol vannak a készülékek? Miért nem harap rá egyik gyártó sem erre az óriási piaci résre? ...

Kicsit gondold át két nevetés közt, hogy mekkora kereslet lenne egy két kártyás top modellre, amit csak kártya függetlenül lehetne megvenni.

Indulj ki abból, hogy az iPhone tulajok mekkora hányada vette teli áron a készüléket, és mekkora hányada akcióban.

www.smart-bus.hu

Tikal
most ez komoly? tehát ez tartja õket vissza? 😄

Valóban. Eddig azt hittem a location indicator csak akkor van kint ha a gps-t használja valamelyik app.



A telefonok döntõ többsége valamely akció keretében talál gazdára, kártya függõen, hûség nyilatkozattal. Na most két kártyás telefonnal ezt, hogy oldod meg? 😊

www.smart-bus.hu

passatgt
az is helymeghatározás

Sikerült elég paraszt módon reagálnom :p
Valószínüleg azért nem érzem át ennek a dual sim problémának a komolyságát mert a saját és a céges telóm is ugyan annál a szolgáltatónál van és tökéletesen elvagyok az ingyenes hívásátirányítással.



Ha csak cellainfót használna nem lenne kint folyamatosan az akksi mellett a gps jel.



passatgt
szóval, hogy nem gps-t használ, hanem cellainfót, azt meg amúgy is csekkolja a telefon, szóval számottevõ merülést nem fog okozni

passatgt
google szerint nem meríti, ugyanis nem a pontos koordinátát kéri le a háttérben, hanem csak annyit, hogy kb hol vagy

Dzsega
Baaaz, hogy ez eddig nem jutott eszembe! Kösz a megoldást! (Nem tudok berakni gúnyos szmájlit pedig nagyon kéne)

Tikal
Olyannyira nem rétegigény, hogy a gyártók ölik egymást, hogy ki jön ki a jobb ujabb két sim-es telefonnal....<#szomoru2>

Aha. Egyébként létetik egy fantasztikus feature, úgy hívják hívásátirányítás. Aki két telefonnal mászkál meg is érdemli.

&#63743;

SötétBarom
Rétegigény? Az egész környezetem televan kreténekkel, akik 2 telefonnal mászkálnak, mert az egyik céges.. 😄DD

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

asysoft
Galaxy-t én semmi pénzért nem vennék, a sok egyéb mellett a fõ bajom a szoftver, e téren Samsung sajnos nem túl igényes (néz rá logcatre, aztán láthatod, mennyit és mirõl spamel).

WP sok szempontból valóban iOS nyomdokain jár, kár, hogy még -szerintem- komoly hiányosságoktól szenved, és eddigi fejlesztési ütem alapján jó kérdés, hogy mikor hozhatja be a többieket. Nekem speciel Metro (és úgy en bloc a flat design) jobban bejön, mint a Skeuomorph megoldások, pláne, ha az még ronda is, és elég randomnak tûnik, mint a notification center rusnya szövet-szerû háttere (OS X is tele van pakolva vele, valaki nagyon büszke lehetett rá<#idiota>). Egy szóval, kíváncsian várom az iOS7-et😊

/*WTF?!*/

Andr0
hát elég gagyi... remélem közelében sem lesz az iOS 7 ehhez képest 😊 bármit csak ezt ne.

Armin & Ayu fan

passatgt
nem értem mi van

GregSB
Ez egy gagyi fotosopp fantáziakép, semmi sem szivárgott még ki iOS7-rõl.

Dzsega
Uhh viszont találtam valami szépet is! Ez a Blackberry elég jó kis os-el rendelkezik. Itt egy videó róla. Van benne pár nagyon látványos és egyedi megoldás, pl.: zárolt képernyõ feloldása, lapozás, noti center.

Jim Morrison
elég vicces lenne. Aztán levédetnék, majd beperelnék a microsoftot 😄

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

JohnnyNapalm
ezt néztem én is, így aztán sok értelme van a retina kijelzõnek..........

Dzsega
Jajj istenem, remélem nem ilyen lesz.