iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

precision
persze, én is látok benne potenciált, olyannyira, hogy nagy fail lenne Apple részrõl ha nem nyúlna le belõle egy-két ötletet

Bazinga!

rooney8
mivel ugye ez az értesítésekre van kihegyezve, ezért leginkább azok kezelésére jó. pl. kapsz egy üzenetet, csak lehúzod és már azonnal válaszolhatsz is rá. vagy megnézed kitõl kaptak, nem érdekel és egybõl törölheted is, nem kell mindig belépni az adott alkalmazásba.
safarinal azért lehet hasznos, ha csak gyorsan egy kis információt akarsz megtudni valamirõl, akkor villámgyorsan megnézheted.
emlékeztetõnél is pillanatok alatt megnézheted a dolgokat, szintén nem kell belépni. térképet is, naptárat is, idõjárást is (események), számológépet... etc.
én simán használnám, csak hát nálam eléggé lassúcska (már nem bírja szegény 3gs), de ennek meg pont a gyorsasága, az egyszerûsége, a gördülékenysége a lényeg, hogy egy adott információ miatt ne kelljen megnyitni a konkrét alkalmazást. én látok benne potenciált, cydia-ból még millió addon leszedhetõ hozzá.... most szedtem le pl. az appstore keresést (csak lehúzom és már kereshetem is az alkalmazásokat, nem kell megvárni míg betölt az egész).
egyébként egy hard reset a memória problémát megoldotta, így most már szinte ugyanannyi, mint elõtte. lehet hagyom, annyira nem lassú, viszont még így is tudom használni az elõnyeit.
nekem tetszik 😊

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

precision
az ötlet jó, de a settingses és musicos dolgon kívül nem sok értelmét látom
mivel jobb az pl ha swipeolok egyet a böngészõ ikonján és ott böngészek az eredeti méret 3/4 -én mint ha nem swipolok hanem simán elindítom a böngészõt és úgy böngészek? 😊 mind a két esetben semmi más egyebet nem lehet csinálni a telefonnal... amit "bezárod" õket csak akkor tudsz új programot elindítani... ezek így nem widgetek, nincs aktív tartalmuk, interakció nélkül semmit sem csinálnak csak egy kis ablakban elõbújik (és minden mást kitakar/elszürkít) az amit úgy is elérnél ha elindítod az adott programot

a toggles az jó meg a music control, de a többi szerintem értelmetlen

Bazinga!

rooney8
nekem is 3gs van. es hat igen, nem tul roccenomentes es eleg sokat gondolkozik. memoriat is elegge leszivja. hamarosan en is torlom, mert igy nem az igazi :/

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

GregSB
I4 tulajoknak egy hasznos tipp:

Four ways to fix an unresponsive iPhone home button

Nekem már elég szar volt a home gombom, csak akkor érzékelt ha egy bizonyos szögbõl nyomtam és erõsen. Megcsináltam a linkelt cikk 1. és 2. pontját, és azóta a legkissebb nyomást is érzékeli megint, minden irányból.

Dzsega
Jól néz ki. Néha jól jönne ilyen gyors menü, de szerintem a 3GS nem ilyen röccenõmentes lenne.

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

rooney8
ma szereztem be
egész jó kis cucc, aki még nem ismeri, az tehet rá egy pillantást 😊
szifon cikk

JohnnyNapalm
igaz, már nekem is

Andr0
nekem már a kvázi-bejelentés után aktiválódott. Annyira nem rossz, meg lehet szokni.

Nokia 925ös készülék meg jó és szép, végre aluvázas. Én szívesen is használnék ilyet, csak az az OS...

Armin & Ayu fan

GregSB
Ma frissült a Fácse app, nekem vele együtt aktiválódott a csethed.

JohnnyNapalm
én vagyok az egyetlen akinek még mindig nincs chat heads?😄
mondjuk nem is hiányzik, csak furcsa

LoDMaSt
Hát igen, a legjobb, hogyha valami baja van, utána jól ledobod, és csak a cikkben említett 1.-2. pontot hajtogatod. 😊

@ Hellomarci

Tikal
ok, kösz.
olvasva a biztosító feltételeit már megijedtem, mert szinte semmire nem fizetnek, az egész nyomtatvány abból áll hogy kivétel ez meg az meg amaz 😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Van valakinek tapasztalata T-mobile-s biztosítással? egy sima telefon leejtésre is fizet/cserél készüléket?

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Waczkor
Köszi a segítséget,azt hittem aktiválva volt alapból a roaming,de mégse.
A my t-mobileban megcsináltam,most már jó.

Köszi még egyszer.

XBOX Live Gamertag:Waczkor

Andr0
my t-mobile-ban ezt szerintem be tudod kapcsolni, ha alapból nem volt. (roaming)

Armin & Ayu fan

GregSB
Azon a SIM-en amivel nem tudsz telefonálni nincs aktiválva a roaming?

Waczkor
Srácok a következõ problémám van:

Ma érkeztem meg Londonba.Két magyar t-mobile-os sim kártyát hoztam ki,egyet egy iphone 3gben a másikat pedig egy 5-ös iphoneban.Mind2 telefon független,3g ebayes usaból,ötöst itthon vettem függetlenül.

Az a problémám hogy amint rácsatlakoztam az itteni t-mobile ra csak a 3g-sel tudok telefonálni,a másiknál vagy sikertelen hívás van vagy bemondja hogy calls from this number are barred.
Ez mit jelent már mindent átbújtam de nem értem.Átcseréltem a sim kártyákat,amelyik blokkolva van az a másikban sem mûködik.

XBOX Live Gamertag:Waczkor

Tikal
hm, most látom csak hogy egy S4 drágább mint egy iPhone? Ráadásul a 16GB-ossal még le is húznak 8GB-tal 😄

GregSB
Megrohadtak a brókerek.

Jim Morrison

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

Holnap jön is a csõd biztos...

www.smart-bus.hu

Tikal
Csak az ostoba iPad vásárlók miatt 😊

460-ra rohadt ekozben az Apple

http://gaborszantai.co.uk/

Tikal
emberi természet... 100 éve errõl szól a modern gazdaság...

precision
én még mindig csak az Applet szidom, nem a usereket 😊 bár tény, hogy nekik is nagy részük van benne, hogy az Apple képes ilyen üzletpolitikát folytatni

Bazinga!

GregSB
Nem szorulok arra hogy vígasztaljam magamat, köszi. Én elfogadom hogy valakinek ez nem elég, hogy valakinek más a fontos, nem fogok senkit hülyének, baromnak, fogyatékosnak nézni mert mások az igényei mint nekem és mondjuk egy Nexus 7-et vesz.

Ellenben a másik oldalról valamiért ez a jellegû empátia nem igazán van jelen, én úgy látom 😄

Bár lehet széllel szemben pisilek hogy megpróbálom átadni mire gondolok itt, ez egy elég HC technikai oldal fórumja. Képernyõfelbontás és gigahertzek mindenek felett! Aki ezzel nem ért egyet az meg gyökér.

Asszem ezzel zárom keresztes hadjáratomat, aztán ha 1024x768-as kijelzõvel jelenik meg a mini 2, akkor majd jó felháborodást itt mindenkinek 😄

Szerintem ez önvígasztalás, hogy nekem ennyi elég. Aki Apple terméket vásárol pont nem az a réteg, hogy nagyon gondolkodnia kelljen rajta, hogy a drágább vagy az olcsóbb modelt vegye meg.
Másrészt elvárható lenne szerintem az Appletõl, hogy ne játsza el minden terméknél amit az iPhonenál.

Kicsit olyan érzésem van, mintha kijönne az Apple óra 1. verziója napóraként ami árnyékot vet, és ilyeneket olvasnék, hogy éjszaka úgyis alszom vagy nekem ennyi pont elég mert az idõt mutatja.

Nem mondom, hogy használhatatlan kacat lenne de azzal felesleges vitatkozni, hogy nem ártana bele egy retina kijelzõ.



DanielT
De te legalább okos vagy és nem elfogult.

Akinek ez megfelel, az nem örülne a még szebbnek, ha látná? De. Elvárható lenne? Igen. Legszarabb az iPad mini felbontása az összes konkurens közül? Igen. Az Apple promótálta a PPI-t mindenek felett? Igen.

Ennyi. Csá.
GregSB
Te se fogod fel mirõl beszélek. Te is egybõl skatulyázol, mindenki "tájékozatlan marha, aki ilyen felbontású gépet vesz", gyakorlatilag ezt mondod. Linkeled a részletes piaci elemzést ami ezt alátámasztja? 😄

Az meg sem fordul a fejetekben, hogy vannak racionális, normális emberek, akiknek megfelel ez a felbontás, nem is kevesen?

Nem tépem tovább a számat, csak néha magatokba nézhetnétek, vagy elgondolkodhatnátok azon mit mondotok, mert qrva messze áll a valóságtól sajnos.

DanielT
Szegény vásárlók sajnos nincsenek tisztában mindig azzal, hogy mit várhatnának el, mi a korszerû.

Kijelzõ oszt kész. Epül is meg Ájped is, boldogok, hogy fizethettek érte.

Ettõl még rohadtul gáz az a felbontás és az eredeti kiindulás is ez volt.

Az, hogy a tájékozatlan embereknek megfelel, PONT nem számít semmit az ügyben, mert nekik bármi megfelelne.
GregSB
Nem azt mondtam hogy ez elég mindenre, mindenkinek. Azt mondom, hogy vannak emberek, akiknek ez elegendõ mindenre, és a tény hogy sokan veszik a minit azt jelenti hogy meglehetõsen sokan vannak akik ilyenek.

Te is egybõl csak degradálni tudod ezeket az embereket. "Igénytelenek".

Folyamatosan úgy kerestek magyarázatot arra a jelenségre hogy valamibõl sok fogy, ami számotokra nem elégít ki minden igényt, hogy pocskondírózzátok azokat az embereket akiknek igen. Mintha ti valami felsõbbrendû lények lennétek, és akik õk alacsonyabb rendûek.

Elég vicces dolog ez.

robotnyk
vagy csak igénytelen

<#zavart1>

majd mindjárt megfejtjük, hogy a 160 ppi elég kell legyen mindenre, mint anno a 640 kbyte.
GregSB
Kolegám ugyanígy vett iPad 2-t tavaly iPad 3 helyett. Kérdeztem õt hogy miért, azt mondta kipróbálta egymás mellett a kettõt, és neki nem érte meg az árkülönbözetet a retina kijelzõ. Amire használni fogja arra jó a 2-es is. Mindezt 2012-ben... (Megjegyzem a mini kijelzõje magasabb ppi-vel rendelkezik mint a kettes) Most akkor nem tudatos vásárlók az Epül vásárlók? Vagy esetleg olyan emberek, akiknek mások a preferenciái?

Kolegámat nem mondanám divatbuzinak, meglehetõsen konzervatívan öltözködik. Apple buzinak se nevezném, Galaxy S2-es telefonja van, meg Samsung TV-je.

Szörnyû, vérciki dolgok ezek.

Nekem lassan 1.5 éve meg van az ipad 2 és teljesen elégedett vagyok vele. Arra amire használom tökéletesen megfelel, 25 éves vagyok szemem mint a sasé mégse sírom el magam a pixelek miatt 😄 Mellette az aktuális iphonet használom szép szép , de nem a ppi meg a felbontás a világ .. Szóval nem is tervezem lecserélni se az ipadot se az iphonet idén . Talán jövõre , ha lesz értelme .. Akinek meg ultra hd kell meg 4k legyen boldog vele nyugodtan, személy szerint én ezzel a felbontással is bõven elvagyok( lehet ez a saját igénytelenségem ? not 😄 ) Böngészés\játékok bõven jók , néha filmet is nézünk rajta , hardveresen sincs vele problémám nem szaggat viszi a nagy bitrátájú videókat is és nincs "android" nevû betegsége 😄
( nem mellesleg 129 volt ipad2 32 giga + smart case 15 + betört kijelzõ csere egyszer 25 az nem kevesebb mint 169 most eladhatom -100al , na nem akkor inkább majd cserénél megkapja a kistesó )

Prody
Androidot nem veszek többet, és nekem a 10"es túl nagy. Szóval nincs más választás. Illetve a kamera ebben a tabletben a legjobb.

precision
hát ezt neked kell eldöntened 😊

Bazinga!

Prody
100,000FT-tot érdemes adni 3g-s változatért? Mert itt annyi.

precision
én magát az Apple -t tartom egy hihetetlenül gyökér cégnek... nincsenek illúzióim, a többi cég is pontosan ugyanezt csinálja mint õk, de legalább ennyire nem pofátlanok 😊

nem vagyok piaci elemzõ, nyilván hamar csõdbe vinnék egy céget ha rajtam múlna... de azt látom, hogy akármilyen terméket mutat be az Apple egy-egy keynote -on az emberek rohannak megvenni (most nem Magyarországról beszélek persze)... hiányzik belõlük a tudatosság 😊 és igen, általánosítok, mert a számok magukért beszélnek... az Apple vásárlók csak töredéke vesz Apple cuccot racionális vagy tudatos döntés alapján 😊 olvastam régebben errõl egy cikket, majd linkelem ha megtalálom...

én értem hogy nem minden a specifikáció, de azért az iPad Mini szerintem már tényleg túl sok 😊 pakolja bele az aktuális Apple Ax chipet és akkor azt mondom, hogy jól van, így már simán megéri az árát, az iPad 3 v. 4 alternatívája lehet azoknak akiknek számít a méret
semmi gondom nem lett volna ha 2 évvel ezelõtt jön ki a Minivel az Apple, akkor amikor ez a cpu volt a csúcs, hogy nesztek, itt van az iPad2 és a hw ügylileg azonos csak kisebb méretû iPad2 Mini

eleve "kényszerbõl" lépett be a 10" alatti táblagép piacra, mert eddig esze ágában sem volt ilyen méretû táblagépet csinálni
és akkor kiszúrja az emberek szemét egy 2 éves hardverrel amin már 1-2 év múlva szörnyen akadozni fog az aktuális iOS és simán új csúcskategóriás "twice as amazing" áron adja 😊

na mind1, tényleg értelmetlen itt errõl vitázni
jön majd a Mini2, rohadt mindegy mi lesz benne... ugyanannyi vagy még több fog belõle fogyni mint a Minibõl 😊 imádjuk a versenyhelyzetet és az innovációt 😊

Bazinga!

GregSB
A második és harmadik idézet nem tõled származik, bocs, másképp kellett volna jelölni õket.

GregSB
2db Apple cuccom van, ebbõl az egyik több mint 2 éves 😄

A környezetemben viszont van rengeteg más (Android, WP), amiket hetente nyomogatok, próbálgatok. Mielõtt megvettem a minit elég sokat nyúztam nagybátyám Nexus 7-esét, szóval volt összehasonlítási alapom.

Precision: még mindig nem érted! "Rohadtul nem ér meg annyi pénzt az ipad mini mint amennyibe kerül" Mi alapján? A hardware alapján? Kit érdekel a hardver? Nyújtja azt a felhasználói élményt amit elvárok tõle vagy nem? Igen, nyújtja, innentõl kezdve felõlem mókusok is tekerhetnek benne dinamóra kötött kerekeket.

És már megint, egybõl jössz a felhasználók skatulyázásával, lenézésével. "Aki nem a hardver ár-érték aránya alapján dönt vásárlásnál, az csak gyökér lehet!" Oké, itt vagyok talán én, aki kicsit fanboy, meg az ecosystem miatt vette meg a minit, de a többég az habzószályú fanboy, meg birkanépség, esetleg divatbuzik.

Erre céloztam amikor azt írtam hogy mindenki piaci elemzõ lesz ilyenkor.

Biztos vagyok benne hogy sok "gyökér" vesz iPad minit, de honnan a pékbõl tudjátok hogy hány "normálisabb" ember veszi, aki nem felvágni akar vele, nem divatból veszi, csak neki egyszerûen más szempontok fontosak? Mi alapján skatulyázzátok be a vásárlók nagy részét gyökérnek? Csak azért mert láttatok pár sorbanállós videót, ahol néhány feltûnési viszketegségben szenvedõ egyén faszságokat nyilatkozott?

Na mindegy, nem akarom ezt tovább ragozni, felõlem azt gondoltok amit akartok, de néha nem ártana megállni kicsit és elgondolkodni, hogy minden biztos úgy van ahogy azt elképzelitek, vagy esetleg, talán lehet hogy kicsit sztereoptíp a felfogásotok. És ha idén esetlegn1024x768-as lesz a mini 2, és uram bicsássmesetleg sikeres is lesz, akkor nem csípõbõl azt feltételezni hogy "megvette a sok marha!", hanem elgondolkodni azon hogy vannak emberek akiknek más a fontossági sorrend. Lehet ez már egy advanced level szintû empátiát igényel.

precision
a legelsõ iphone -ban a 3G hiánya volt a legszembetûnõbb "feature", hogy aztán ki lehessen adni a hw ügyileg csontra azonos iphone 3G -t (ugyanaz a kijelzõ, ugyanaz a kamera, ugyanaz a cpu és gpu, ugyanannyi ram, ugyanannyi tárhely....) oké, a hátlapot lecserélték... 😊

persze erre is van magyarázat, valami olyasmi hogy az iphone2G csak az amerikai piacra lett szánva ahol nem volt túl nagy a 3G lefedettség akkoriban... hát, nemtom, nekem ez is sántít 😄

de mind1 is... az összes cég ezt csinálja, csak valamiért az Applenél van ez ennyire félremagyarázva vagy olyan mögé gondolva ami nem igaz, vagyis inkább vásárlói oldalról leszarva 😊

Bazinga!

precision
nem tudom miért vetted magadra a dolgot... egyáltalán nem rád céloztam 😊
nevezhetünk téged is apple fanboynak ha szeretnéd, de azért te a tudatosabb vásárlók közé tartozol szerintem

én az Apple -t "fikáztam", hogy ipad2 hardvert árul mai áron... csak azért mert "új" termék... ha szerinted ez normális dolog akkor én kérek elnézést... 😊

"minden annyiba kerül amennyit az emberek hajlandóak érte fizetni"

Pontosan errõl beszélek 😊 Rohadtul nem ér meg annyi pénzt az ipad mini mint amennyibe kerül még is slágertermék. Nem hiszem, hogy ecsetelnem kéne az indokokat. 😊 Ha ugyanezzel a hardverrel és ugyanilyen áron adna ki bármelyik más gyártó egy táblagépet a kutya nem venné meg. És most hagyjuk az ecosystemet meg az oprendszert. Te az alapján döntöttél. A habzó szájú fanboyok meg az almás logó alapján döntöttek 😊

Túlságosan kihasználja ezt az Apple, amit megértek, hisz kell a pénz. Csak emiatt nagyon hülyének nézi a vásárlóit és ilyen iPad Mini -s húzást is meg mer lépni lazán. Legalább az ipad3 hardverét pakolta volna bele, ha már a retina kijelzõ nem ment elsõre. Vagy adná _jóval_ olcsóbban. Hiszen ez semmi más csak egy alulméretezett iPad2... nem valami nagy szám. Semmi innováció, semmi fejlõdés. Kisebb kijelzõt rendeltek és annyi. Biztos megmaradt egy csomó ipad2 -õs SoC aztán nem tudtak vele mit kezdeni... 😊

Bazinga!

Bercy
Az elso iPhoneba is volt kamera. Csak igen gyenge 2mp fix fokuszponttal.
Jim Morrison
Ezt csak azért mondod mert csak Apple cuccod van <#idiota>

Egyébként a legelsõ iPhone esete is hasonló: emlékszem, azon csodálkoztam, hogy nincs benne kamera, pedig akkor már elterjedt, jómagam is rengeteget fotóztam. Ipad mininél most meg a kijelzõbõl vettek vissza, hogy a következõ mini már hardverben elüssön, ne csak szoftveresen pár sima funkcióval.

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

GregSB
Mindezek után mint geek, kijelentem:

Az iPad mini, az 1024x768-as kijelzõjével, 2 éves hardverével, 2013-ban legjobb kütyü / számítógép amit valaha birtokoltam.

Lehet rámaggatni a fanboy / divatmajom / konzumidióta / szimplán gyökér jelzõket!

GregSB
Pedig nagyon is sok értelme van ezzel dobálózni.

Erre a kijelentésre jönnek a sztereotíp válaszok általában, amit itt is láthattunk: sok barom veszi, meg gyökér, meg fanboy, meg aki villogni akar.

Hirtelen ilyenkor mindenki mély tudással rendelkezõ piaci elemzõ lesz, aki tudja hogy MINDENKINEK A VILÁGON vérciki az 1024x768-as kijelzõ. Ha meg sok fogy belõle, az csakis kizárólag azért lehet, mert sok a villogó divatmajom, meg fanboy, meg... Tökmindegy mi, de nem úgy gondolkodik mint én, más igényei vannak, szóval csak gyökér lehet!

Ha nektek vérciki hogy nem lesz retina idén a mini akkor nem kell venni, ennyire egyszerû a képlet. Ha sok ember gondolkodik majd így, akkor jelentõsen vissza fognak esni az eladások, és az Apple megszívja majd. Ha viszont nem ez fog történni, akkor nem kéne reflexbõl hibákat keresni azokban akik megveszik. Inkább csak el kéne fogadni hogy sokan vannak akiknek más szempontok fontosak, mint nektek.

Andr0
<#banplz>

Armin & Ayu fan