iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Tikal
Sehol egy iphone felirat vagy apple logo stb...fake

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Akkor kell ey olyan armband ami engedi hasznalni a touch felületet....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

setuh
Jah csak meg 10p-ig setalok a futo helyemig,es kivenni korulmenyes belole,meg mikor vege van akkor is szivas,mert mire kiveszem leallitom, meg megy vagy fel percet es nem mer pontos idot 😞

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

rooney8

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

asysoft
Vodafone-nál nekem is úgy rémlik, hogy egyelõre még nincs LTE (de tesztelni már tesztelték évekkel ezelõtt), viszont Telenornál van.

/*WTF?!*/

GregSB
3G és UMTS menni fog azzal is (A1428), csak a Tré LTE-je nem. A többieknek (Telenor, Voda) meg a Wikipedia cikk szertint nincs is itthon LTE-je.

GregSB
Két féle (GSM) modell van.

GSM model A1428: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1700/2100, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (Bands 4 and 17)

GSM model A1429: UMTS/HSPA+/DC-HSDPA (850, 900, 1900, 2100 MHz); GSM/EDGE (850, 900, 1800, 1900 MHz); LTE (Bands 1, 3, 5)

Ez alapján minkét modell támogatja az itthoni UMTS hálózatokat.

Ez viszont valós? Tényleg csak a T-Mobilenak van itthon LTE hálózata? Mindenesetre a T a 3-as Band-es LTE-t használja itthon, ami csak az A1429 modellel kompatibilis.

Ha jól tudom akkor amcsiban az A1428-as modellt árulják, ami csak 4-es és 17-es Bandet támogatja mint látható fent, tehát az nem lesz képes a T LTE hálózatára csatlakozni itthon.

precision
ööö errõl nem tudok... szóval ha tényleg így van akkor sry!

Bazinga!

GregSB
Nincs valami olyasmi, hogy az amcsiban más az LTE chip, ami európában nem mûködik? <#fejvakaras>

precision
gondolom Apple Store -ra gondolsz 😊
egyszerû, ha gyárilag kártyafüggetlen akkor mûködni fog itthon is... ha nem, akkor nem

Bazinga!

Tikal
Nem tudom mi a gondod vele, elinditod a karodon és ennyi, vagy elõtte inditod el, felrakod és futsz, ne azon a pár másodpercen múljon már 😊

Tikal
appstore-ból nem veszel iphone-t, legfeljebb app-okat 😊

setuh
Tudnatok ajanlani egy futo appot,mint a nike+,csak jo lenne ha volna benne par extra,pl. valami megoldas arra,hogy amikor elkezdek futni automatan kezdje el merni a futast,mert armbanden eleg nehezkes kezelni,vagy tul sokat akarok?

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

ha usában veszek appstoreból iphonet, az itthon is használható lesz?

prá

Tikal
Ok, én elhiszem. Csak azért nem voltam benne biztos, mert én a 4S-el sem tudtam, aztán szolgáltatót váltottam és már tudtam. Mondjuk ez nem Mo-n.

JohnnyNapalm
iphone 4-rõl csak wifin lehet facetimeozni

DanielT
Mondom: Csak a 4S-tõl engedélyezi az Apple. Természetesen ugyanúgy nem a szerverek miatt, ahogy a Siri esetén sem.

Szívatják azokat, akik nem váltanak elég gyakran készüléket és nem tömik a zsebüket.
Tikal
Sajnos ez nem a szerverekkel van öszefüggésben... legalábbis nem az Apple szerverekkel, T-t kéne megkérdezni errõl.

DanielT
Mert csak 4S-tõl lehet. Tudod, nem bírják a szerverek.
Tikal
Tesóm iPhone4-n nem tud facetime hívást kezdeményezni, fogadni se.

DanielT
Persze.
Tikal
T-Mobile-nál lehet Facetime-ozni 3G hálózaton??

asysoft
"sõt, tutira le fogja vinni 😊"
Erõsen kétlem. Eddig mindig a régi telefon felé lõtték be az új árát, legalábbis itthon. iPhone 4-emet még anno (2 éve) 143-ért vettem 1 év elõfizetéssel (MediaMánia S, 5k/hó), most ugyanilyen paraméterek mellett iPhone 5 195 lenne (2 év hûséggel is "csak" 180), sõt, még a 1.5 éves iPhone 4S is drágább (165). Ezt pedig már nem vagyok hajlandó kifizetni, tudva, hogy 2 éven belül lelassulhatnak a frissítések hatására.

/*WTF?!*/

precision
csak az ipodnál csinálták meg eddig szerintem... nem volt még középkategóriás iphone, ipad, macbook, imac...stb. én legalább is nem emlékszem rá... az ipad2 hardveres ipad mini -t is mai áron adják 😊

nincs ezzel különösebb gond, én elfogadom, hogy a felsõkategória az õ piacuk (pontosabban mondva az USA a fõ piacuk ott meg nincs ilyen hogy felsõkategória, mert az utcaseprõ is meg tudja magának venni az aktuális iphone -t)

Bazinga!

GregSB
Bocs, nem sértésbõl mondom de hülyeségeket beszélsz, más termékeknél már rengetegszer megcsinálták ezt. Pl iPodnál. iPhone volt eddig a kivétel, de Tim a D11-en azt nyilatkozta hogy ez nem zárja ki hogy a jövõben ne csinálnának többféle telefont is,

precision
én örülnék egy iphone4 hardverrel és iphone5 külsõvel rendelkezõ "olcsó" iphone- nak, ami tényleg olcsó lenne gyári kártyafüggetlenül és nem ilyen 0$ 2 éves hûségidõvel... mert mire az ideér úgy is 150e Ft lesz belõle

Olyan 100ezer Ft -os kezdõ ár az elég szimpatikus lenne szerintem. De úgy sem lesz ilyen, mert akkor az igazi fanboyok bizalma megrendül a cégben és áttérnek valami olyan márkára ami tényleg nem árul középkategóriát 😄

Bazinga!

DanielT
A Touch kb annyi vizet zavar, amennyit a bevezetésére szántak.

Bejelentés nélkül, bemutató nélkül, csak kirakták, mert kb senkit nem érdekelnek, a többi termékhez viszonyítva.

Emiatt nem venném alapul a példát, de mindenképpen jobb lenne, ha az Apple nem 3 éves cuccokat árulna, aránytalanul drágán.
GregSB
Ahogy az iPod Touchnál is ez volt, ott is párhuzamosan árulták a tavalyi modellt az ideivel.

Pár napja kukázták a régi modellt, és bevezettek helyette egy lecsupaszított újgenerációsat.

iPhonenál is teljesen el fogják hagyni a 30 pin-es készülékeket, idei frissítés után már csak lighting csatlakozós 4" telefonokat lehet majd venni. Szóval 4 / 4S megy a süllyesztõbe. Így viszont maradna az 5 és az 5S kínálaton, tehát az eddigi 3 helyett csak 2 telefont kínálnának. Kérdés hogy ez így jó lesz nekik, vagy helyettesíteni akarják a 3. készüléket egy lebutított 5-össel mondjuk?

DanielT
"mert idén lehet bevezetnek egy olcsóbb modellt is."

Ahogy minden évben eddig. Az olcsóbb modellek az elõzõek. Most is 3 típus kapható újan a szolgáltatóknál.

GregSB
Ez attól függ.. Az az ember vagy aki fél évente ráun a telefonjára, és cserélgeted õket, vagy 1-2 évig elvagy velük? Októberben jön az új telefon, de ha az utóbbi vagy akkor vedd meg nyugodtan az 5-öst, ki fog szolgálni 2-3 évig siman.

Talán azért érdemes várni õszig, mert idén lehet bevezetnek egy olcsóbb modellt is.

precision
talán olyan szempontból érdemes megvárni az 5S -t, hogy hátha leviszi az iphone5 árát... sõt, tutira le fogja vinni 😊

Bazinga!

V43 1105
Szép estét ..

Mostanság gondolkozok azon, hogy beújítok egy iPhoneba.. nem elõfizura akarok venni, és nem is egy bizonyos szolgáltatónál a legjobb az lenne, ha független lenne.. neten találtam fekete/fehér 5-ös iPhone 160-170k között.. kérdem én ez reális ár? 16GB-os modellt néztem ki, nekem nagyobb nem kellene, csak maximum zenét hallgatnék rajta, meg egy-két játék .. szerintetek? Érdemes most még beruházni 5-ösbe, vagy várjam meg az egyszer csak megjelenõ 5S-t? Elõre is köszi a válaszokat, bocsi ha kicsit hülyén fogalmaztam, a MÁV megszopatott.

ASUS P8Z68-V PRO || Intel i7 2600k @ 4.8Ghz || Corsair Vengeance LP 8GB 1600mhz || XFX HD7970 Black Edition || Cooler Master HAF 932 || Noctua NH-D14 || DELL U2311h

My bad, erre valóban nem gondoltam.

&#63743;

GregSB
Ha tesz rá egy filekezelõ appot, akkor tud rá másolni iTunesal mintha meghajtó lenne. Például

Dropboxal, Google Driveal neten keresztül is tud rá szinkronizalni fileokat.

Nem fogsz tudni rá fájlokat meghajtóként másolni.

Zenét iTunes-on keresztül tudsz rá tenni. File menü - Add to library, tallózod az album mappáját majd ha hozzáadta iTuneshoz a számokat és csatlakoztatod a telót, a Music fül alatt már látszani fognak a zenéid és tudod szinkronizálni.
Filmezéshez pedig leszedsz egy lejátszót app storeból a telóra pl Oplayer. Csatlakoztatod a telefont a géphez. Az app fülnél ha lejebb görgetsz ott lesz az Oplayer és tudsz bele fájlokat másolni.

Ha duplán menyomod a home gombot akkor látod az utoljára megnyitott programokat de felesleges kézzel bezárogatni õket.
http://phoneblog.hu/2012/01/06/hogyan-mukodik-az-ios-multitasking-valojaban-az-igazsag/

&#63743;

Sziasztok!
Nekem most került a kezembe egy iphone 5. Soha elõtte nem volt még iphone-om... sem okostelefonom, se semmi ilyesmi.
Egyelõre csak wifin keresztül az apps store-ból szedtem le programokat, azokat tudom használni is, mennek, stb. Amit nem tudtam megoldani eddig (nem is tudom, hogy lehetséges-e egyáltalán), hogy ha mondjuk a géphez csatlakoztatom, akkor adott esetben úgy láthassam mint mondjuk egy meghajtót, amire tudok felmásolni zenéket, stb. Itunes-al is próbálkoztam már, de nem sikerült még app-on kívül mást (zenét, filmet) felraknom az iphone-ra, amit használni szeretnék.
A másik pedig... hogy találok-e pl. valami eszközkezelõt, amivel akár a háttérben futó programokat bezárni is be tudom?

Köszi

GregSB
Gyárilag tuti nem oldható meg, de nem is lenne értelme, mert akkor a lock screen notificationöket nem tudnád huzigálni és egybõl abba az appba kerülni.

Jailbreakel lehet meg lehetne csinálni.

Sziasztok!

Megoldható az hogy jelszó zárral oldjam fel a képernyõt, viszont ne jelenjen meg elõtte a csúszka? Jailbreakelve van a készülékem (4S) szóval ha valami tweak kellene hozzá az is jó.
A lényeg az lenne hogy gombnyomásra egybõl a kódot kérje, így egy lépéssel kevesebb lenne.
GregSB
Valószínûleg alulfizetett, amatõr mérnökök és dizájnerek dolgztak rajta hgy nekik ez nem jutott eszükbe. /s

Botond
Este a hazaúton a négy éves lányom leiskolázott, hogy kétféle iPhone van, nagy és vékony (ez gondolom az 5) és kicsi de vastag (4 és 4s). Ez a téma az oviban. 😊
Mondjuk azt nem kérdeztem, hogy tudja e, hogy az iPhone az általa "almásnak" vagy okostelefonnak hívott cuccról beszél. 😊
Prody
😄

robotnyk
azért ez nem olyan dolog, hogy csak úgy tologatod az alkatrészeket össze-vissza, mint mikor átrendezed a szobádat 😄
Dzsega
Hm...
Akkor is ronda és elcseszett egy megoldás.
Lehetne az alma logo üveg és amögé rakni az antennát. Még akár világíthatna is mint a Mac-ek. Ilyenek nekik miért nem jutnak az eszükbe? Persze lehet azt mondani, hogy középen ott az akksi, de lehetne fel is rakni mint az iPhone-ok esetében, onnan meg már nem lenne messze.
(Az iPadon sem tetszik de azon egy fokkal gusztább.

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

GregSB
passatgt
nem minden antenna van a keretben, bluetooth, gps, stb-nek kell az üveg

GregSB
iPhonenál a keretben vannak az antennák. Az alsó és felsõ üvegcsíknak nem tudom mi a szerepe, lehet azok is javítanak valamit az antennák vételén.

passatgt
ott üveg a 2 csík

dzsegameló
Hát pfujjj!
Nagyon nem tetszik.
Az iPhone 5 is teljes fém hátlappal rendelkezik vagy a két csík ami látszik az mûanyag? Mert ha fém akkor simán megoldhatták volna az iPod-nál is valahogy másképp.

Szeretem a munkát, leny?göz, képes vagyok órákig ülni és nézni.

GregSB