iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

NecroJoe
Hát, én már szedtem szét home gombig, nem túl kellemes de simán megcsinálható, ezért nem is értem a szervizesek szakértelmét, meg azt hogy ha felszorzol egy ilyen negyedórás javítást a munkadíjukkal akkor miért lesz jobb az órabérük mint egy orvosnak. 😊 (az órabéren nyilván nem azt értem hogy azt megkeresik, hanem hogy 15 percre annyit fizetsz egy csavartekergetõnek mint egy orvosnak (vagy kurvának 😊 )

Kösz a segitséget!

Necro

GregSB
Most akartam írni. Felsõ szalagkébel csere kell általában ilyenkor.

Te viszont rosszat linkeltél, nem iPhone 4-e hanem 4S-e van:

http://www.ifixit.com/Guide/Installing+iPhone+4S+Power+and+Sensor+Cable/7285/1

Erre a kábelre van szükség, ezt kell berendelni

Kívülrõl majdnem ugyan az a két készülék, belül viszont nem 😊

Az ifixit tutorialt végignézve én tuti nem kezdenék hozzá saját magam. Rengeteg speckó szerszámra van szükség, amikkel az apró csatikat szeded le. Persze meg lehet mindent csinálni csavarhúzóval is, de olyan szépen szét lesz utána barmolva a belseje a telefonnak hogy utána egy szervizes sem lesz hajlandó hozzányúlni ha valami komolyabb baja lesz.

Nem oltani akarlak Necrojoe, de már nem egy ilyen emberkével találkoztam, aki magának elkezdte bütykölni a készüléket, aztán sírás lett a vége, meg egy halott telefon amit utána senki nem volt hajlandó szerizelni.

A szervizelésért azért fizetsz 5000 - 8000 Ft az 5-800 Ft-os alkatrészes munkákért, mert jobb esetben a srác aki csinálja (a rezsi + bérleti díj + egyebek fizetése mellett) nem elõször végzi el a mûveletet, van tapasztalata, meg megfelelõ szerszáma hogy ne barmolja szét a készülék belsejét.

LoDMaSt
Most megnéztem egy vodeót, és a faszi az egész gombot cserélte a hozzá ragasztott vezetékekkel együtt.
Szal ezt: http://www.ifixit.com/iPhone-Parts/iPhone-4-Power-and-Sensor-Cable-GSM-ATT/IF182-015

@ Hellomarci

\"Schnaps im Kopf, du holde Braut Steck Bratwurst in dein Sauerkraut\"

NecroJoe
Ez egy elég gyakori szérihiba egy gyakori telefon igen egyszerû részegységénél ez meg egy tech fórum. Melóban nincs youtube, faszság volt megkérdezni belátom.

Necro

LoDMaSt
Hát, egy szervizes biztos megmondja. 😄 Most komolyan, valaki mond valamit, hogy szerinte látatlanban melyik alkatrész miatt nem mûködik a telód, akkor te azt megrendeled, és beleszereled, mert valaki azt mondta?

@ Hellomarci

NecroJoe
Én ezt leszarom. Kicserélem magamnak. (Arra azért befizetnék amikor egy szervizes magától elismeri hogy elbaszott valamit). Szóval akkor eseleg tudja valaki hogy ilyenkor melyik alkatrész megy tönkre?

Necro

LoDMaSt
5 ropi - alkatrész - baszottsok adó - rezsi része - járulékok. Ki lehet számolni, mennyi marad a szervizesnek. Nem a munkáért fizetsz csak, hanem azért, mert õ biztosan tudja, mit csinál, és nem egy yt videó alapján csinálja, illetve, ha félrenyúl, vagy elront valamit, akkor nyilván az õ hibája. A repcsipilóta sem videó alapján vezeti a gépet.

@ Hellomarci

NecroJoe
Nem hiszem hogy pár csavar kiszedéséért bárkinek 5 rugót kéne fizetnem 10 perc munkáért. Meg mi a faszom az hogy szaktudás egy ilyen moduláris szarnál amit youtube alaján egy tízéves gyerek szétszed? Van kezem nekem is, kettõ.

Necro

precision
ok, te tudod... nekem aztán mindegy 😊
a szaktudásért és az elvégzett munkáért nem is kell fizetni, ugye? 😊 csak az alkatrészért? 😄

Bazinga!

NecroJoe
Debrecenben vagyok. Egy aksicserére 15k-t mondtak. Én megcsináltan 4-bõl.

Home gombra 10k-t mondtak, postával 800 forint hozzá az alkatrész UKbõl.

Nyilván nem szeretik a hozott alkatrészt ha tizszeres áron adhatjak ugyanazt a szart.

Necro

precision
inkább bízd szakemberre... semmi értelme ha megveszed az új alkatrészt ami lehet hogy valami kínai utángyártott szar vagy esetleg nem is az az alkatrész kell hozzá és feleslegesen vetted meg

lenti keresõbe beírod hogy szerviz és ajánlottak már itt egy párat, akik jól, olcsón és gyorsan dolgoznak... ne sajnáld azt az 1-2 ezer Ft pluszt amit azzal sprólolnál ha te rendelnéd az alkatrészt 😊 ráadásul a szervizesek nem szeretik ha te viszed az alkatrészt... vagy nem is vállalják el, vagy garanciát nem adnak rá (érthetõ módon)

Bazinga!

NecroJoe
Ma beszar az i4s-emen a power gomb: nem kattan és egyre nehezebben kapcsol. Ebay-rõl vennék hozzá alkatrészt, valaki meg tudná mondani pontosan mit vegyek?

Necro

passatgt
2012-ben is kb ilyen volt, szóval ez nem jelent még semmit😊

GregSB
Transzparens appikonok!

Twice as amazing! 😄

GregSB
Díszítés már megy fel.

Ebbõl az is látszik hogy az invite sok egymásra pakolt App ikon.

Settings - iCloud - Storage & Backup - iCloud Backup -> Off



ezt miert irja ki a telefonom? nem akarok en back upolni meg semmi. csak radugom a gepre, es jon ez az uzenet.

Uploaded with ImageShack.us

robotnyk
f2p, no thx.
GregSB
Ne várd hogy Dzsoni ájv 6 hónap alatt feltalálja újra a spanyolviaszt. Kinézetben minimális változások lesznek. Funkciókra kíváncsi leszek.

GregSB
Ez fasza cucc

Adobe Kuler

GregSB
Júli 18 😊

Free to play lesz :-/

Dzsega
De ha képet nézel az iPhonodon akkor nem látszik a status bar, vagy ha igen akkor az alsó menü is.
De tökmindegy mert csak 4 sor ikon van ( látszik az akksi ikon is) szal úgy baromság ahogy van.

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

GregSB
Az óra az a telefon statusbarja amin néznek egy lesifotót egy másik készülékrõl. Nem értem miért nem a lesifotót rakák fel monjuk...

Állítólag egy pre-betarol készült kép, nem igy fog kinézni a végleges, de pl a zene ikon ilyen lesz.

Dzsega
Ha képet néze akkor nem látszana az óra.
Nagyon gány...

JohnnyNapalm
már a háttérképnél bukik a dolog

passatgt
a felsõ sor nem ferde😄

inkább avlaki csinált egy szar képet egy iphone-ról, nyomott rá egy kis posterize filtert hogy simább legyen és azt a képet nézi egy másik iphone-on😄

Dzsega
Van a képen egy régi iPhone (csak 4 sor ilon van) aminek a kijelzõje elcsúszott a házhoz képest (ezért ferdék az ikonok a házhoz képest) és be is ázott (ezért olyan homályos a kép).
Mit nem tudsz ezen értelmezni!? 😊
De az is lehet, hogy egy szarabb klónról készült a kép.
De a legvalószínübb, hogy valaki használt egy kis paint-et, és akart valami faját csinálni ami hajaz egy flat dizájnra. Csak épp szar lett..

SötétBarom
Ezt nem tudom értelmezni..

ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ

DanielT
Ha csak ennyire voltak képesek akkor -nagyon csúnya anyázás- .

Remélem az ikonhengerelésen kívül sokkal-sokkal nagyobb funkcióbõvülések várhatóak.

zzeN
Tán ríl:

ASUS Z170 Pro Gaming,Intel i7 6700k,MSI GTX 1080 Gaming X,Corsair 16GB DDR4 3000Mhz PSN: Uncle_zzEN

Tikal
Mac-en már megszoktam a szürke, acélos felüleleteket, lehet azért mondom 😊)

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

GregSB
Jól nézne ez ki... (render)

LoDMaSt
Nemár, az a kék tök barátságos. 😄

@ Hellomarci

Tikal
Mindenesetre ettol a kék fostol jobb😊

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Tikal
Kezdeskor egy baszott nagy BEGIN RUN gombot csak eltalalsz meg napfényben is, nem? Futás vége szinten😊

LoDMaSt
+1, szerintem is sokkal jobb a mostani, olyan egyhangú lett az az app..

@ Hellomarci

LoDMaSt
Én úgy ismerem, hogy egy pohárba kell beletenni, és az erõsíti a hangot. Cigányhifi néven emlegették. 😄😄

@ Hellomarci

Hali!

Nem tudja valaki, hogy mi a neve annak a technológiának, amikor feltapasztod a kütyüt az ablakra, és azt használod hangszórónak?
Magyarországon is kapható termékkel még közelebb lenne a dolog ;-)

Köszi
setuh
Ez is engedi ,de pl tuzo napfenyben szinte semmit se latni rajta keresztul.
Nah mindegy, akkor marad az oras meres.

\"I knew all the rules, but the rules did not know me Guaranteed\"-Eddie Vedder

GregSB
Pl a felsõ két gomb (Now és filter) sokkal jobban kidudorodnak 2012-es verzióban.

GregSB
Gombok on lévõ gardient is sokkal "kissé b", sokkal laposabbnat hatnak a gombok.

Kb erre lehet számítani, ilyen jellegû változásokra rendszer szinten. Az aki azt hitte újrarajzolják 0-ról az UI-t az tévedett.

GregSB
Kurva autocorrect. Alaó gombok nem nyomódnak be, csak kiszinezõdnek.

GregSB
Sokkal laposabb: alaó gombok nem nyomós baj be, csak kiszinezõdnek ha ki vannak választva, felsõ panel árnyéka sem olyan "mély"

Tikal
Ezt képekkel illusztralnad is?

Tikal
Nekem tetszik ez a minimal cucc... Vannak ott színek azert 😊)

GregSB
WWDC App

2011, 2012:

2013:

passatgt
ez még ugyanaz mint a mostani, semmi különbség, ugyanúgy lekerekítve minden, árnyékolva és elég sok aránytalansággal, illesztési problémákkal, ez egy elég összecsapott munka, gondolom nem akarják ellõni a végleges designt idõ elõtt😊

DanielT
Én szeretem a csillogást. 😞

A win8+phone felületet is eszméletlenül unalmasnak találom.

GregSB
Ez viszont tuti nem fake: WWDC 2013 App

Nagyon egybecseng a dizájnja az eddigi pletykákkal. Ikon csillogásmentes, matt, appon belül minimál színek vannak, sok a szürke, stb.

iOS7 ilyesmi lesz.