iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

clio1616v
nekem csinált olyat, hogy a jobb fele!!! átlátszó volt kb úgy mint a notification center

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom.  MacBook Pro (Retina)

Mármint milyen Safari tab lassú? Nekem nem tünik annak...<#fejvakaras>

http://gaborszantai.co.uk/

DanielT
Nem fogok vitatkozni, végülis nem én panaszkodtam, hogy belassult a telefonom. Biztos béta még a 6.1.4-rajta!
GregSB
De igen, jelenti azt. Pl a Safari taboknak gyorsulniuk kell, mert így használhatatlanok.

És nem, nem csak én hiszen ezt, hanem tudom, emlékszem kristály tisztán hogy iOS 4, 5 elsõ bétái is masszívan laggoltak, akadoztak bizonyos mûveletek alatt, a végleges viszont gyors volt.

DanielT
Az, hogy béta, sajnos nem jelenti azt, hogy gyorsabb lesz a végleges.

Persze tudom, hogy te szeretnéd ezt hinni. 😊

Hogy miért? Azért mert az iOS5 óta lassul a rendszer és azóta volt pár véglegesnek kiadott verzió is ugyebár...
GregSB
Uhh ezt az új dockot nagyon nehezen szokja a szemem. Ezen remélem még változtatnak.

Egyébként ahhoz képest hogy béta 1 meglepõen jól megy 4-esen. Menüben lépkedés, appok indítása, multitaskolás folyamatos, nem lassú, nem akad.

Pár helyen kilóg a lóláb még az UI-ban (pl AppStoreban letöltés gomb amikor átalakul rálõttek betûkre), nagyon nincs még kész ez a rendszer, van mit rajta csiszolni a béta alatt.

GregSB
Na fenn a 7-es a telefonon. 4-esen kicsit lassúcska pár helyen, pl a Safari tabok lapozgatása... De ezt betudom annak hogy beta 1, pláne annak fényében hogy máshol meg tök gyors, fürge.

A dizájnt szokni kell. Fõleg az ikonokat.

Tikal
nincs ezzel semmi gond.

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

Ez ugyanaz a hülyeség, mint minden más konkurens termék bemutatójánál.
Canon bemutat egy gépet, Nikon kijön egy héttel késõbb egy hasonlóval és az egybitesek szerint másolás történt.
Egy hét alatt lemásolják a másik egy évig tartó fejlesztését.

Tikal
kicsit se hasonlóak a színek ....

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

abszolút nem egyezik a kettõ

Jim Morrison
Itt meg hogy honnan jöttek a 7-es ikonhoz a színek 😮
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

GregSB
Igen, elvileg azt is reszelik a háttérben(iPades verziót), csak WWDC-re nem készültek el vele. Azt ígérték hamarosan az is lesz, 2.-3. beta szerintem már tartalmazni fogja.

Prody
Már nem tudok várni többet... Fél éve húzom, és most végre megragadhatom az alkalmat 😊

Miert nem gyujtesz oszig, mikor kijon az ujabb. Hatha az mar minden funkciojat megkapja az iOS7-nek, mert a jelenleg forgalomban levok nem. (Persze csak nehany fotos funkcio nem lesz elerheto, ami nem letkerdes.)

Prody
Akkor pár napig kevesebbet eszem majd. Fontos a "tvájsz esz feszt", így egy retinával fogok újítani lassan két év után!

Dzsega
Nem.
Az iPad 2 (ami nem retinás) az ua. mint az iPad Mini, csak nagyobb. A retinás iPad újabb procival meg GPU-val rendelkezik.
Az iPad Mini az iPad 2 kicsinyített változata.

-Te skizofrén vagy? -...mi? -Igen ti!

Prody
Retina jól jönne! iOS7 szépségét élvezni akarom 😄 De mindkettõ megfelel... Mini azért is, mert a nagy tenyeremben elférne, mint egy telefon kb.

Alig várom, hogy android-ról visszaváltsak ios-re :S

Retina itt 35e FT-tal drágább, nem tudom, hogy megéri-e a nagyobb képernyõ+felbontás, mivel a spec az ugyanaz mindkettõben (nem?).

Tenyleg, uj iPad-ok az iOS7-tel varhatoak?

GregSB
10" vagy mini? Van iPad topic egyebkent a Hardware forumban 😊

Oke, ha vizszintesen tartom a levelezot vagy bongeszot, akkot miert nem?

Megertem, hogy ahol nincs vizszintes nezet ott nem forditja el, de ahol van, ott el kellene. Mindemellett a rendezest megcsinalja, csak a kepernyo elonezeti kepet nem forditja el. A sorolas megfelel a vizszintes nezetnek.

JohnnyNapalm
ez nem bug, így van kitalálva

JohnnyNapalm
csak akkor van vízszintes multitask, ha vízszintes appot futtatsz, pl real racing, angry birds, stb.

Prody
3 hét is ipad tulaj leszek!

Multitask-ot nem forditja el fekvo nezetben😊
Van meg min csiszolgatni a sracoknak 😊

clio1616v
Multitaskos nézetnél egyszerre 2-3 futó appot is be lehet zárni, hogy több ujjal felfele tolod

vízszintes nézetben más a control menü alulról

nálam eddig két bug feltûnõ:
a lock screen néha befagy; a feloldás nem mozog és a fényt se kapcsolja ilyenkor le

a podcast nem indul el és autóban nem kezeli a zenéimet a media fejegység simán pause és nem indulnak el, csak ha a telefonon elindítok egy zenét, de utána lapozni már nem tudok

ettõl függetlenül sokkal jobb még a beta is 😊

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

GregSB
Nem oriasi a kulonbseg, csak annyi hogy pl a settings picit erezhetoen gyorsabban tolt be. Bar gondolom ebben az is benne van hogy csak gyari appok vannak rajta.

DanielT
Nem elsõsorban a tárhely hiányától lassul be a telefonod, hanem a kevés memóriától.
GregSB
Ahogy irtam mar korabbi betak alatt is valtozott az UI, szerintem 100% hogy a vegleges iOS7 maskepp fog kinezni mint az elso beta. Meg az iPados UI sincs kesz, azt meg be se mutattak. El vannak csuszva "kicsit" 😊

Mar leadtam a telomat akksicserere, elotte nyomtam egy erease all data & settingst. Az a vicces, hogy kicsit gyorsabb lett a telefon utana, restore se kellett hozza. Ennyit szamit ha "belakjuk" a keszuleket, kovetkezo telefonom tuti legalabb 32GB-os lesz, es nem fogok mindent ratelepiteni meg rajta tartani.

JohnnyNapalm
persze tényleg jó lenne, de mindent azért nem lehet 😄:S

viszont #35392 az összehasonlító képen látni lehet mennyit számít a legkisebb odafigyelés is, máris sokkal komolyabb minõség és kidolgozottabb az egész, nem egy összecsapott gagyi valami

JohnnyNapalm
akksit meg tölthetnéd 2 óránként😄

Notificationt lehúzod vízszintes nézetben, neked is rossz helyen van az óra?

Vagy akárkinek, aki iOS7-et használ?

clio1616v
szerintem nincs semmi baj az ikonokkal

viszont lehetne animált mindegyik 😊

az iránytû is mozoghatna, a game center buborékok is amorf mozgással lötyöghetnének, a fotók virág ikonja is körbe kirakódhatna

Ha igazad van, megengedheted magadnak, hogy meg?rizd a nyugalmad. Ha nincs igazad, nem engedheted meg, hogy elveszítsd. Hiszem, amit nem látok. Amit látok azt tudom. &#63743; MacBook Pro (Retina)

JohnnyNapalm
apple weboldalán kis ideig alternatív ikonok voltak láthatóak

oké nem nagy cucc, de legalább tényleg dolgoznak még rajta

rooney8
nekem van jb, ezért az icleaner-t használtam tisztításra (a pro-t pedig a daemons irtásra 😄)

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

precision
látszik, hogy csak iPhone2G -m volt 😊 nem tudtam, hogy neten kell aktiválni minden iphone -t... a legelsõ iphone -t eleve unlockolni kellett hogy itthoni hálózatra fel tudjon menni, szóval ilyen gondom sosem volt vele

Bazinga!

GregSB
"ez azt jelentené, hogy net nélkül nem lehetne aktiválni az iPhoneokat?"

A legelsõ iPhone óta kell internet a telefonok aktiválásához, ez mindig az Apple serverein keresztül történt.

Annyiban mondjuk igazad van, hogy jailbreakelõ szoftverekkel eddig is ki lehetett kerülni az Apple servereit, úgynevezett Hacktivate-el.

Ez viszont megkötésekkel jár, hacktiválás után nem fognak mûködni a push notificationok, így az iMessage sem, és az akksi is jobban fog merülni, mert folyamatosan próbálkozik a készülék a push serverek elérésével.

Abban sem vagyok biztos, hogy a legújabb készülékleket / firmwareket lehet -e hacktiválni.

precision
én akkor sem értem, hogyan mûködik ez
adott egy lopott iphone amin be van kapcsolva ez a védelem... kivették a kártyát, wifi nuku... magyarul nem kapcsolódik a nethez (ergo az apple serveréhez sem)
legyalulják rajta az iOS -t de ugyanúgy kéri majd a usert/passt? én ezt igenis lokális védelemnek nevezném, gondolom az iTunes érzékeli, hogy be van kapcsolva a védelem a telefonon és annak megfelelõen nem kapcsolja ki vagy új iOS után is bekapcsolva lesz vagy eleve jelszót kér majd a restore -hoz... ezt a védelmet tuti ki fogják iktatni a jómunkásemberek

az már más kérdés, hogy ha fel is akar majd késõbb menni a hálózatra akkor az IMEI ellenõrzés után újra kérheti a usert/passt... kérdés, hogy valóban ez e a helyzet... ez azt jelentené, hogy net nélkül nem lehetne aktiválni az iPhoneokat?

az IMEI csere az már tényleg nem egyszerû móka iphone -on

Bazinga!

DanielT
Emmá' így frankóság!
GregSB
Sõt ez tuti nem "lokális" védelem, mert akkor egy OS restore kiiktatná. Ez tuti az Apple szervereit keresztül mûködik.

GregSB
Nem lennék ebben biztos. Ha IMEI-hez köti az Apple a védelmet, és a saját szerverükön történik az authentikáció, akkor az Apple szervereit kéne feltörni a védelem megkerüléséhez :-)

precision
majd a jómunkásemberek kiiktatják ezt a védelmét és annyi... 😞 csak idõ kérdése az egész...

Bazinga!

GregSB
Tehát az van amit gondoltam: ha iOS7-ben bekapcsolom a Find My iPhonet, és ha ellopják a telefonodat akkor gyakorlatilag használhatatlan lesz a készülék. Kikapcsolhatják, kivehetik a SIM-et, újratelepíthetik az OS-t. Bármit csinálnak szükség lesz az ID-re és a jelszavadra ha használni akarja valaki a készüléket.

Alkatrész továbbárusítóknak is be fog ez tenni, ezzel gyakorlatilag lenullázódik egy lopott iPhone alaplapjának az értéke, mert ha be is szerelik egy másik készülékbe ott is kérni fogja a jelszót. És használt telefon alkatrészek-értékének eddig 2/3-adát tette ki az alaplap.

GregSB
Activation Lock

Currently if your iPhone is stolen, Find My iPhone can help you track it down, disable it, or erase it, but only if it's on and connected to the Internet. If a thief immediately powers your iPhone off, then restores it to factory defaults, you're out of luck. Activation Lock works by requiring your Apple ID and password to activate an iPhone, even after it has been wiped. This means that even if a criminal completely wipes your devices and reinstalls iOS, the phone can't be activated unless they also have your credentials.

This feature only works if Find My iPhone is enabled on the device. There has been some unwarranted concern on what Activation Lock will mean for users trying to sell their old devices, but iPhone owners need not worry. If you disable Find My iPhone (which will require your Apple ID and password), prior to resetting your iPhone, it will no longer be locked to your Apple ID.

Tikal

robotnyk
vagy letörlöd és újratelepíted, vagy PhoneClean
LoDMaSt
Ha nincs JB-elve a teló, akkor iexplorerrel nem lehet hozzáférni a filerendszeréhez? Csak mert nekem is volt olyan, hogy valami app sokat foglalt, megnéztem, és egy csomó kép volt benne, amit a telefonon nem listázott ki, iexplorerrel meg simán töröltem.

@ Hellomarci

GregSB
Akkor marad ez 😊

Delete app funkciot 😊