45063
-
#44421 10-15e Ft egy aksicsere. Évente csak futja rá az embernek:) -
#44420 én már hordozható akksival megyek mindenhová... még a budira is, mert leülök megnyitok egy játékot és már le is merült a telefon..
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.10.06. 21:44:47 -
kl24h #44419 Nagyon fontos, hogy az akku ne legyen régi, mert ha régi, akkor nincs mit várni. Én azt mondom, hogy az akku ne legyen régebbi mint 6 hónap, de még ez is soknak tartom. Én valamikor régen vettem egy telefont, aminek az akkuja 1 éves volt és még most is jól, pedig már 11 éves.
Ezeknél az okostelefonoknál hamarabb észrevevődik az akku gyengesége, mert nagyobb a fogyasztás.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!A telefon az akku feszültsége alapján írja ki a %-ot (feltöltött feszültség esetében 100% és lemerült feszültség esetében 0%).
Le lehet tesztelni az akkut, hogy pl. este feltöltöd 100%-ra, kiveszed a töltésből és rögtön ki is kapcsolod a telefont, reggel visszakapcsolod és akkor is 100% kell legyen, mert amikor ki van kapcsolva a telefon, nem fogyaszt semmit.
Általában idővel a "halmozóképesség" csökken, mint újan ahogy volt gyártva: pl. 1800mAh akku esetében, lehet hogy csak 1500mAh vagy csak 1000mAh van benne.
Ha kisebb lett a halmozóképessége az akkunak, a töltési idő rövidebb lesz, ezért hamarabb kiírja a telefon hogy fel van töltve, de hamarabb le is merül. Ha jó az akku, akkor olyan közepes idő alatt töltődik fel, de későre merül le.
A telefon akkor fogja kiírni, hogy az akku feltöltődött, amikor a töltési áram leesett a minimálisra. Ha nem új az akku, miután kiírta a telefon, hogy fel van töltve, az gyakorlatilag nincs feltöltve épp egészen (egészen: tehát a jelenlegi halmozóképesség), ezért még ajánlott egy kicsit hagyni.
Ha az akkuban időnként megjelenik egy fogyasztás, vagy másképpen mondva egy kisebb rövidzárlat, akkor hamarabb kezd merülni és ilyen furcsaságokat eredményez, hogy egyik nap egyféleképpen merül le, másik nap másféleképpen.
..."A % kijelzést nem tudják (nem akarják) megoldani egy telefonnál sem."... <<<<< ez jól van megoldva, csak az akku csinál ilyen furcsaságokat. Ha jó az akku, akkor a %-ok is normálisan változnak! -
#44418 Ezeknél az akkumlátoroknál úgy van, hogy ha kiír 99-ről 100%-ra látod hogy felugrik mikor töltőn van, ott még 5-6% belemegy pluszban, csak ugye marad a 100% kiírva... azért megy nehezebben 100%-ről 99re ha megfigyeled, utána meg már rohamosan fogy 99-től. De ez akkor sem normális amit leírtál, nekem egy telefonom sem csinálta még ezt. Egyébként 20 és 80 % között kellene őket töltőre tenni, 20% alá nem nagyon szeretik ezek az akkumlátorok ha mennek. -
Probatbicol #44417 De normális, csak az a 40% nem 40%. . A % kijelzést nem tudják (nem akarják) megoldani egy telefonnál sem.
Én az 5s-emet kétnaponta töltöm, úgy hogy egész éjszaka a töltőn van. Reggel 7-kor lehúzom, van hogy 11-kor még 100%-on van esetleg 98. Estére lemegy 75-85%-ra. Másnap estére meg lemegy 10 alá úgy hogy ugyanúgy használtam mindkét nap.
Most bosszankodhatnék hogy egyik nap 20%-ot fogyott a másik nap meg több mint 70-et, de nincs értelme.
Ha 85%-nál lehúzod a töltőről az valójában még 50% sincs szerintem. Sőt ha a 100% elérésekor azonnal lehúzod akkor az se 100%, mert pár perc múlva el is kezd esni. A teljes éjszakás hosszú töltéseket szeretik ezek az akkumlátorok. -
#44416 tegnap este meloban levettem a töltőről 85%-on,itthon még nyomogattam 10 percet lefekvés előtt,ma reggel szokásos hirek átfutása,messenger,és 45%-on vagyok...kb nettó 30 perc használattal leszivott 40%-ot...ez abnormális,úgy hogy megjelenéskor az akkori iOS-el 2 naponta töltöttem az SE-met -
#44415 ugyanez nálam 5S-en, konkrétan múltkor USB-ről töltöttem és merült! bekapcsolt kijelzővel (youtube ment a aháttérben) -
#44414 -
#44413 Ez az akksi idő ez valami botrány, ma új csúcs született sikerült 4 óra alatt lemeríteni, ez netezés és egy két hívásból volt, ilyen szar még egy telefonom se volt.
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.10.05. 17:40:48 -
#44412 Mert van megegy beallitas erre. Beallitasok - Kisegito - Latas - Az utolsot kapcsoljatok ki. Tehat az uto brightness alattit
Utoljára szerkesztette: ProGabe, 2017.10.03. 21:46:13 -
#44411 Nekem eddig is auto brightness-en volt, en szeretem a funkciot, de ios11 alatt ez atkerult a “accessibilty” menu ala (talan kisegito lehetosegek magyarul). Ott tudod kikapcsolni. -
#44410 Na igen,én se :D -
#44409 Igen, iOS 11 óta... nem mondanám, hogy boldog vagyok tőle. -
#44408 Nalatok is magatol valtoztatja a kijelzo fenyerejet a cumo? Beallitasokban nincsen automata rakva,de a vezerlokozpontban valtozik folyamatosan pedig nem nyulok hozza :O -
#44407 Nalam is ugyan ez volt, beallitasokaban kikapcsoltam majd vissz es most mukodik -
#44406 nekem is befagyogat az i7. soha nem szívtam még ennyire új iOS frissítés után, mint most. -
#44405 Ugyan ez van velem is, többen mondták hogy nincs hívó ID-m, én pedig mindig elmondom nekik hogy "márpedig tisztán emlékszem, hogy bekapcsoltam"
Be is kapcsoltam, de nem mutatja a számom mégse:)
-
#44404 Ja és természetesen az volt az első, hogy beállítottam, hogy mutassa. -
#44403 Újabb iOS 11 hibába futottam.. Mióta fent van a hívó ID-mat (telefonszámomat) nem mutatja bárkit is hívok.. Nem tudom, hogy erre van e megoldás -
kamionosjoe #44402 Én nemrég kapcsoltam be, de eddig elég fura, még tesztelem, bekapcsoltam a laptopon is. -
#44401 Persze, amióta megjelent. Nagyon jó, tényleg nem zavaró este... laptopon is használom -
kamionosjoe #44400 Van itt aki a Night Shift módot használja? Mik a tapasztalatok? -
#44399 Nekem a bluetooth van igy :) -
kl24h #44398 Még el sem indult az iPhone X gyártása -
#44397 áááh, értem, ezt jó tudni, akkor nem nyomkodom ki-be :D
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2017.09.25. 17:37:18 -
#44396 Ki se kapcsol :)
Már másképp működik mint azelőtt. Ha rányomsz akkor csak lekapcsol az éppen aktuális hálóról, de bekapcsolva marad. -
#44395 Nekem mióta feltettem az iOS 11-et van, hogy magától bekapcsol a wifim. Az lehetséges? -
#44394 ipaden a videóknál is ott van -
#44393 fagyás nálam nincs, de akksi idő sincs. -
#44392 itt is ugyan az, 6s, naponta 2-3x lefagy az egesz telefon, app valtas kozben meg mintha laggolna a telefon -
#44391 5S-en belassult az iOS 11 óta a rendszer, tegnap a maps 3x fagyott ki, valamint még 1-2 app is kifagyott már azóta... előtte semmi ilyen nem volt. -
#44390 Azt hiszem, csak a videoknal vettek ki ezt a nagy visszajelzot. Valoban lehetne diszkretebb. -
#44389 A másik remek húzás volt, a kereső átszabása... most ha elkezdek begépelni valamit, akkor négy sorban adja a találatokat, utána mutatja az app ikonokat, amiknek a nevét már nem látod ha fent van még a billentyűzet, jól néz ki -
#44388 mikor tüntetik már el a hangerőszabályzó kijelzőt? Komolyan nem hiszem el, hogy ez még mindig az iOS-ben van, ennél nagyobb ocsmányságot nem láttam még mióta iphone-t használok. Arról volt szó hogy ez meg fog szűnni.. hát még mindig meg van
-
#44387 Nálunk a legdrágább a világon. Mert annyira fejlett ország vagyunk :D -
#44386 Merulessel varjatok par napot. Nekem frissites utan kb 2 szer merult le 1 nap alatt, de igazabol csak a toltes kijelzessel volt baj, mert 1%-on megallt es birta meg orakig. Teljes ejszakas toltes rendbe tette. -
#44385 Ismerősöm azt mondta (szinten 6os) hogy keszenletben kevesbe, de haszbalat kozben jobban merul, animacio is tobb.
Egyebkent most mar ha valaki kocsiban hasznalja a telefont, mar a kontakt kepeket is szinkronizalja vegre ios. -
#44384 nem veszek észre különbséget, de nálam jobban merül, mert többet nyomkodom, meg nézem az AR-es appokat :D -
#44383 Nem tudom ti ,hogy vagytok vele de nekem i6 jobban merül mióta frissítettem. -
#44382 hát nem mondom, van egy két elbaszott design újítás...mármint OS-en
Utoljára szerkesztette: Tikal, 2017.09.22. 11:32:30