iPhone

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

GregSB
"WP-vel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, ott leginkább a szoftveres támogatottság a problémás"

Én 1 hónapja használok WP-t szifon mellett, és kb ennyivel összefoglalható hogy mi vele a baj.

Hogy miért probléma hogy nincsenek rá új appok? Nagyon jó élő példa a Wundercar, ami most indult Budapesten, és osztogatják a free crediteket benne mivel új szolgáltatás. Konkrétan ingyen tudsz utazni Bp-en belül ha szemfüles vagy és bezsebelsz pár vouchert. Már ha van Androidos vagy iOS-es telefonod, mert WP-re nincs alkalmazásuk...

Ha viszont valaki csak alap dolgokra használ egy okostelefont, és a 50-60ezres kategóriában nézelődik, akkor annak szerintem jobb választás a WP mint az Android / iOS. Utóbbiból csak régi, használt van ennyiért, Androidtól meg sokkal stabilabb / gyorsabb rendszer a WP ebben az árszegmensben.

Nem értek egyet ezzel, hogy csak is a Nexus-szal szabad összehasnlítani az iPhone-t. Ez olyan, mintha az Apple kiadná az iOS 8-at mondjuk iPhone 3G-re is és aztán azzal jönnénk, hogy nem rossz az iOS de csak az 5S készülékekkel szabad bármit hasonlítani. Nem így tesznek, mert romlik a felhasználói élmény. Már amennyire élményről lehetne beszélni.
Annyival még rosszabb a helyzet Androidnál, hogy az alsóbb kategóriás készülékek nemhogy a legújabb de még a saját oprendszerükkel sem működnek zökkenőmentesen. Ez felírható az Android számlájára. Nem lenne szabad hagyni, hogy az ilyen készülékeken Android fusson vagy lenne normálisan optimalizálva és akkor senki nem mondaná, hogy az Android hibája hanem mondjuk a Samsung hibája. Mert innentől kezdve igen is az Androidról beszélünk, amikor azt mondjuk, hogy hát ez egy bugos vacak.
Használtam 3G-t, most egy 3 éves 4S-em van és mind a kettő teljesen használhatóan működik. Ha összehasonlítom mondjuk az iPad Airrel akkor tényleg észre lehet venni a sebesség különbséget appváltáskor vagy indításkor de egyáltalán nem zavaró.
Ezzel szemben próbáltam Huaweit, Samsungot és Alcatelt és egy 3G-vel összehsonlítva egyedül az Alcatelre tudom azt mondani, hogy tűrhető.

Egyébként abban egyet értek, hogy a csúcskategóriás Androidos telefonok egyáltalán nem rosszak, csak mások. Érdekes dolgokat lehet csinálni velük, például nagyon tetszett ismerősöm LG-je amin valami olyan mod volt (nem tudom mi a rendes neve), hogy helyzettől vagy napszaktó függően változott a készülék menüje. Más került előtérbe otthon, egyetemen, munkahelyen. Ettől függetlenül ha most megkapnám a legjobb Androidos telefont akkor sem cserélném le a 4S-em.



Ha az összes készüléket nézzük, nem csak a koncepciókat akkor külsőre nekem csak a 4S! 😊



robotnyk
rájöttem mi a furcsa ezen a képen, a bazi nagy ikonok, és az iphone 4-4s-féle 5*4es ikonbeosztás
robotnyk
android oldalról nem csak azzal hasonlítja a többség. amúgy valóban nem referencia készülék, note 3-at használok. ez is android, és ez is felső kategória, nem lehet kizárni a készülékek 99%-át az összehasonlításból azért, mert gyárilag módosított az oprendszer, mert hát ugye valahol ez az egésznek a lényege. örülök, ha a referencia készülékek ebből a szempontból jobbak, de az biztos, hogy engem a következő 4-5 évben nem igazán fog érdekelni, hogy merre halad az android. mint mondtam, érdekes kísérlet volt a részemről, most már legalább ismerem valamelyest a rendszert, bár a tanulópénz egy kicsit sok volt. 😊
Kongy
Hát én Androidból sajnos csak Samsung-ot próbáltam, valóban nem valami jó, iOS felüdülés volt utána. Hiába raknak alá sokmagos procit, nem jó az optimalizáltság, és instabil a rendszer. Nyilván, hogy a Google jól meg tudja csinálni, amit a Samsung nem, mivel mégis csak ők fejlesztik az Android-ot is, és ezért lehet az, hogy a Nexus-on minden frissítés ott van egyből.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

gabi89
Hellosztok

Androidos vagyok de olvasom ezt a topikot is mert érdekel milyen lesz az iPhone persze sose vennék az iOS miatt. Szóval megütötte pár dolog ebben a hozzászólásban a szemem.
Nexus mond valamit ? Csak azért mert az iPhone csak is ezzel szabad összehasonlítani androidon ugyanis ez a referencia telefon.
Nekem egy Nexus5-öm van és nem kell várni a szolgáltató firmware szarakodására, jön egyből amint a Google kiadja. Persze hullámokban szóval ha lehet 3 hét is de maximum letöltőm aztán image fájlból 5perc alatt felrakja.
Ezt nem kell kétnaponta újraindítani sem:

Spoiler (katt a megjelenítéshez)

Több mint 66 nap és ez nem egyszeri eset.

Ismerem a samsungokat és soha nem vennék. Tudom, hogy mindenki azzal hasonlítgat de az egy bughalmaz, és 2gb ram mellett is a saját felület megzabál 1,3 -at. Arról nem is beszélve, hogy 4mag mellett is képes úgy belagolni, hogy az ember csak les, persze átlagfelhasználó nem veszi észre. Root és BL nyitás után sem veszik a garancia. Nem egy esetről tudok ahol nyitott BL-el küldték vissza és simán javították, persze visszazárni 5 perc és hardveres számláló sincs mint a már agyonszidott samuban. 😄

A mondandómhoz hozzátenném, hogy nem vitát szítani jöttem inkább csak eloszlatni a tévhiteket.

#40019 kommentben linkelt kép alapján egyébként egész szép lesz.

Utoljára szerkesztette: gabi89, 2014.08.26. 11:01:49

EGYENL?RE a tortát daraboljuk fel hogy mindenkinek jusson, de EGYEL?RE nem tortázunk, mert nincs senkinek születésnapja...

LoSA
Hát nem tudom.... Nekem az 5 széria jobban tetszik, ezek szerintem kifejezetten "gagyik"!

Kongy
Szerintem jól néznek ki, élőben azok a csíkok is biztos fényesek, szóval én nem tartok attól, hogy nem lesz szép. 😊 iPod vékonyság meg külön tetszik.

"He who makes a beast out of himself gets rid of the pain of being a man" - Dr Johnson

passatgt
ez a kép meg innen van: https://www.behance.net/gallery/18081199/iPhone-6
Utoljára szerkesztette: passatgt, 2014.08.25. 19:37:09

GregSB
Vékonyabbak a csíkok rajta mint a mockupokon. A égő eset meg majd meglátjuk hogy milyen Szept 9.-én. Ezeket a képeket leközölte oldal azt írta nem állítják 100%-ra hogy ezek hiteles képek.

rooney8
telefon támogatja, tehát csak az előrefizetéssel lehet valami.
még az 5-nél volt, hogy az amcsi nem támogatta az itthoni lte-t.
Utoljára szerkesztette: rooney8, 2014.08.25. 18:30:15

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Jim Morrison
pont hivatalson oldalon nézem, amcsi lte modellek:
Model A1533 (GSM)
Model A1533 (CDMA)
Model A1453
ami itthon kapható:
Model A1457

Ha tényleg már minden amerikai tényleg minden amcsi 5s már támogatja az összes frekit amit itthon is használnak akkor már tényleg csak az előfizetés marad. (azt hittem nem is támogatja az itthoni hálózatot)

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

rooney8
az amerikai 5s már támogatja az összes olyan frekvenciát, amit magyarországon használnak, tehát nem a készülékben lesz a hiba. a kártyádon olyan net előfizetés van, amiben benne van az lte is?

Vigyáznom kell magamra, mert bel?lem csak egy van, mások többen vannak, ?ket könnyebb pótolni.

Sziasztok!

Ismerősömnek van egy amerikai független 5S készüléke, de valamiért az LTE nem akar menni rajta. A hàlózatoknál be van kapcsolva. Friss Telekomos kártya van benne.

Esetleg valami tipp?

Köszi!
Tikal
<#eljen>

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

rooney8
főleg, hogy ilyen rikító, fehér színű... legalább valamennyire passzolhatna a készülék színéhez. mondjuk a #40004-ben lévő képen színben is rendben van, és szerintem az még egész jól is néz ki.
de egyébként ez sem lenne rossz, csak színben kellene passzolniuk.
Utoljára szerkesztette: rooney8, 2014.08.25. 16:35:29

Csak terveztem, aztan iPad Air lett belole es maradt a telefon. Ha jonne 5.5-os, akkor lehet megvalnek az iPad-tol.

http://gaborszantai.co.uk/

Igen, ezek nekem is tetszenek

Tikal
hát nem tudom... lehet élőben jó lesz, de nehezen szokja a szemem a csíkokat...

''Egy probléma nem oldható meg azzal a gondolkodással, amely magát a problémát létrehozta''

szucsy89
te nem használsz/használtál Galaxy Note-ot? vagy csak terveztél venni?
Így szerintem jobban nézne ki mint a lenti képeken:

&#63743;

MerlinW
Reméljük, meglátjuk. Döntő dolog lehet nálam vásárlást tekintetében.

[merlinw.org]

volt egy patent ami azt mutatta, hogy aktivalaskor emelkedik csak ki a hatlap sikjabol a kamera

MerlinW
Én is, de - főleg ebben a kategóriában - a világ legidétlenebb és igénytelenebb dolga, mikor egy ilyen készülék billeg az asztalon a kamera miatt. Egyszerűen vicc kategória lenne😊

[merlinw.org]

Kongy
iPod 5-nél is kilóg a kamera. Kíváncsi lennék hogy oldják meg hogy ne lógjon ki, HA megoldják.
Utoljára szerkesztette: Kongy, 2014.08.25. 13:29:57

Jim Morrison
arra kíváncsi leszek, milyen kamerát sikerül bepasszírozniuk még kisebb helyre 😊

ASUS B550-PLUS, AMD 5600X, 32 GB DDR4, EVGA RTX 3070, SM-OB1, HD 600 + Asus Xonar DX, TonePort UX1 + Alesis Elevate 5, Novation Circuit \o/

MerlinW
#40004-ben nem lóg ki a kamera. Valszeg a véglegesben sem fog kilógni, mégis csak az Apple-ről beszélünk😊

[merlinw.org]

passatgt
meg a sáv színe, vastagsága + nem emelkedik ki a kamera sem

"nem kellett kétnaponta újraindítgatnom a telefont"

Nekem sem kell, magatol megcsinalja, akar naponta ketszer is az iPhone 5-om, pedig szuz keszulek az Appletol es mar a masodik ebbol a szeriabol. Azt mondtak a Genius Bar-nal, hogy ez normalis, szokjak hozza.
Amugy Androidos ismeroseim fele elegedett, fele nem. Szerintem ez attol fugg mennyire vagy advanced user, sokaknak eleg ami van egy-ket applicationnel kiegeszitve es boldogok.

robotnyk
nem lett olyan. az iPhoneon nem kellett hónapokat várnom mire a 3 (google, gyártó, szolgáltató) szinten végigcsordogáltak az új firmwarek. így nem kellett a készülék fő képességét megbénító bugokkal hónapokat együttélni. nem kellett kétnaponta újraindítgatnom a telefont, mert a memóriában ragadó alkalmazások a normál idő harmada alatt leszívták az akkut. nem kellett havonta, kéthetenete azért újraindítgatnom a telefont, mert valamilyen rejélyes okból nem akart mobilnetre, vagy a házi wifi hálózatra kapcsolódni.

ehhez még jön az, hogy a csúcskategóriában micsoda értékvesztés van a kiszámíthatatlan életciklusok, és (sokszor házon belüli) konkurens készülékek miatt. a rendszer egyre kevésbé nyitott, amivel gyakran példálóztak az android hívők korábban. (garanciavesztés rootoláskor például; 3rd party appok nem tudnak sd kártyára írni, ezért először a belső memóriába kell másolni a dolgokat, majd a rendszer saját filekezelőjével áthelyezni)

érdekes tapasztalat volt ez az elmúlt lassan 1 évnyi android használat, de azt nyugodtan ki tudom jelenteni, hogy nem, nem jobb, de még csak nincs is egy szinten a csúcskategóriában az iOS-szel. ha valaki középkategóriás telefont vesz, akkor elmegy, mert kap sok hasonló szolgáltatást kevesebb pénzért, csak lassabban, igénytelenebb hardver és szoftverdizájnnal persze, gyengébben összerakva, stb. mondjuk abban a kategóriában nagyon választani sem lehet, ha új készüléket vesz valaki, mert lassan már a mosógépeken is android fut.

WP-vel kapcsolatban nem tudok nyilatkozni, ott leginkább a szoftveres támogatottság a problémás, ha azt még el is nézzük, hogy a microsoftnak tartósan a béka segge alatt van a megítélése, és joggal.
Utoljára szerkesztette: robotnyk, 2014.08.25. 12:47:09
a 40004-ben linkelt es ez kozott a savok feletti/alatti betet szine az egyetlen kulonbseg es megis mennyivel vallalhatobb a 40004-es verzio...

passatgt
a végleges az ilyen sajnos

passatgt
már korábban írták, hogy kör alakú lesz
de ezek sem hivatalos képek, valami hajek akárkinek a renderelt képei

Kongy
A vaku nem stimmel... Ez már nem az a "true-tone" vaku, mint az 5s-ben?

Bercy
Na ez mar konnyen lehet a vegleges kinezet.
Botond
Egyreszt nem szarabb az Android vagy Windows, hanem mas. Sokaknak jobb, mint az iOS. Az elejen jo volt ezzel ervelni, de mara olyan lett az egesz, mint az Audi-Mercedes-BMW.
A masik, hogy akinek nagy lesz az uj, annak ott az 5S, ami tokeletes lesz amig kijon a 7-es verzio, amirol semmit nem tudunk, lehet 3 meretben fogjak gyartani.
En az 5.5" meretet varom, remelem legkesobb oktoberben kaphato lesz.

robotnyk
ha nem lesz választási lehetőség, és nem akar szarabb rendszert használni akkor kénytelen lesz megszokni azt a méretet ami lesz...
Tikal
attól még hogy nagy, lehet szép nem? Más kérdés, hogy neki a nagy méret sosem jött be...

szucsy89
hmm, 1-2 hónapja (most nem keresem vissza) még nagyon nem tetszett. már a nagy mérettel sincs gondod?😊
rastaman
ui jailbreak pedig nincs a telefonon :/

rastaman
ertem mire gondolsz, meg ismerem a dropboxnak ezt a funkciojat is, de nem pont erre a megoldasra gondoltam.

Ezt csak jailbreakkel tudod megoldani. Alternatíva lehet egy olyan app, ami importálja a képeidet és csak jelszóval tudod megnyitni. Ilyen például a dropbox. Ha a beállítod a képeidet kedvenceknek, akkor a telefonodon tárolódik és offline is meg tudod nyitni őket.

&#63743;

rooney8
szerintem csak jailbreak-es megoldás van rá.

rastaman
iPhone-ra keresnék programot, ami a Camera Roll-ból képes eltüntetni/jelszóval levédeni képeket. Valakinek lenne valamilyen ajánlása?

rooney8
alapesetben nem is vettem volna, de tényleg nagyon olcsó volt, még a hülyének is megérte volna, hát még nekem 😄

Kongy
Azért a 4s sokkal nem jobb a 4-nél, max annyiban, hogy használható az iOS 7. Én kipróbáltam sima 4-en, és halál.<#bdead>

rooney8
egyébként akkor majdnem vettem egy nexus 4-et, mert már nagyon elegem lett az i4 lassúságából. 4s pedig amennyivel drágább, annyival nem tartottam előrelépésnek. végül úgy hozta a sors, hogy fillérekért tudtam venni egy bontatlan 4s-t, úgyhogy végül maradtam az apple-nél 😄 így utólag nem bánom, sebesség terén sem vészes a dolog, meg mégis csak egy zsír új telefonom lett így, nem pedig egy használt.

meg örülök, hogy nem kellett androidra váltani, valahogy sosem tetszett az a rendszer, de ár érték arányban egész jó lett volna a nexus 4. (no meg azért kicsit hajtott a kíváncsiság, mert hosszútávon sosem használtam androidot).
Utoljára szerkesztette: rooney8, 2014.08.23. 16:42:45

rooney8
tavasszal én majd egy hónapig hirdettem először 50-ért, majd 45, de még érdeklődők is alig voltak. 16gb, t függő, karcmentes kijelző és hátlap. shsh is egész sok verzióhoz volt (tehát vissza lehetett rá rakni ios 5-öt és 6-ot is). annyi volt a "baja", hogy a kábel szigetelése lejött a csatlakozásnál. na mindegy, aztán végül 40-be elvitte egyik ismerősöm.
most ahogy nézegettem 35-50 körül vannak hirdetések, de nagyon telített a piac, nagyin sok eladó 4-es van. na most ezekből vond le a konzekvenciát és úgy lődd be az árat 😊 ha engem kérdezel, akkor 40 körül reális ár érte.