45063
10255461851509447102.jpg
  • Kongy
    Vannak pozitívumai és negatívumai is nyilván. Androidon ugye egyszerűbben mennek a másolásos dolgok, sima ügy a warez is, meg ilyenek. iTunes nem szar, csak meg kell tanulni kezelni, és akkor pillanatok alatt megy minden. Fél perc alatt kb az összes zenédet rá tudod tenni a telóra iTunes-on keresztül is. Ismerősömnek van Z1 Compact-ja, az a telefon is jó. Stabil, szép a kijelzője, jó a kamerája stb. Galaxy S-hez képest mindkét készülék ég és föld lesz, mert még a Galaxy S5 is képes behalni, Samu nem nagyon ért a jó és stabil készülékekhez, csak belerakják a 4 magos procit, aztán szaggat minden össze-vissza, iphone meg a 2 magossal körberöhögi az egészet.
  • robotnyk
    az mkv lejátszás megy...
  • kabel15
    Igazából a z3 ból is inkább a compact tetszik, csak sok minden van ami az Iphone ellen szól, például nem tetszik, hogy nem lehet bővíteni. MKV formátumokat nem játssza le illetve az Itunes al kapcsolatban is vannak fenntartásaim. Családban van pár Ipad és haverok között is akad Mac és Iphone. De valahogy nekem mindig egyszerűbbnek tűnt hogy androidot rádugom a gépre ráhúzom a videot és már játssza is. Ugyan akkor teljesen fel tud idegesíteni mikor valamit meg szeretnék nézni és behal az Android. Mondjuk lehet azért van mert egy galaxy S1 et nyúzok már lassan 4 éve. 2.2.1 es rendszerrel :D. De ugyan ezt tapasztaltam haverom 1 hetes Xperia Z1 compact ján is.
    Minden esetre alszok még rá párat :)
    Egyébként GPS hogy szuperál rajta? Fizetős vagy van használható magyar nyelvű ingyenes is?
  • Kongy
    Szerintem abszolút megállja a helyét, ha nem fontos a nagy kijelző.
  • kabel15
    Sziasztok!

Iphone 5s mennyire állja meg a helyét a mai csúcs készülékek között?
    Gondolok itt a Sony Xperia Z3 ra, Vagy Galaxy 5S.
  • Dzsega #41046
    Na, megváltást hozott a 8.1?
    A család beállítási lehetőséget valaki bekapcsolta és használja? Itthon asszony telefonján az ő ID-ja van beléptetve az icloud-ba de az AppStore-ba az én ID-mmal van bent. Ha bejelölöm, hogy ő a nejem és belép az ő ID-jával akkor mindent jó lesz, vagy frissítésnél megint az én ID-mmal lehet majd csak frissíteni? Gondolom ez esetben le kell törölni mindent és újra letölteni minden egyes appot (ezt szeretném elkerülni) Remélem érthető, hogy mire gondolok...
  • GregSB
    Ez jo hír, mer ez azt jelenti hogy semmit nem kell mókolni az infrastruktúrával, amint az Apple megegyezik, szerződést köt európai / magyar bankokkal itthon is fog működni a szolgáltatás.

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    már ha addig a kompetens kormányunk nem űzi ki a maradék bankot is az országból, és marad egy nagy "nemzeti bank" amivel az Apple talán képes lesz 2050-re megegyezni, kenőpénzek lerakása után
  • passatgt
    látom már, csak nagyon megörültem:)
  • robotnyk
    "Apple Pay already works abroad on supported NFC terminals w/ US-based cards"
  • robotnyk
    csak akkor működik külföldön ha a kártyád amerikai
  • passatgt
    "Apple Pay works anywhere there’s existing PayPass or payWave terminals"

Tehát bárhol működik, ahol NFC terminál van, elvileg nálunk is. Akinek van NFC-s kártyája(gondolom ez kell hozzá, hogy ne kelljen pinkódot megadni) kipróbálhatná valahol.
    Utoljára szerkesztette: passatgt, 2014.10.21. 17:07:36
  • matyi0323
    Ahhoz képest megéri. Barátnőm épp most csinálta meg ezt a cserét, valóban ég és föld a különbség a két telefon között.
    Ha van másra is lehetőséged, akkor már ne 4-et vegyél.
  • Bercy #41038
    Az az iCloud Photo Library lesz. Meg beta allapotu, januarban jon hozza az OSX app. Be lehet kapcsolni ugyan a beallitasok kozott mar most iOS-en. En meg egyelore siman kihagytam.
  • Kongy
    Az Alcatelhez képest még így is mennyország lenne, de tuti nem vennék 4-et, mert már a 4s is lassú, hát még a 4.... Én használtam 4-et iOS7-tel fél évig, és rémálom.
  • GregSB
    Nem ismerem az Alcatelt, de én nem vennék iPhone 4-et már. Régi és lassú.
  • blackfire001
    Sziasztok.
    Alcatel OT 995 telóm van, sokszor lassul, és felidegesít.
    Van lehetőségem Iphone 4-et venni. Megérné váltani?
  • GregSB
    8.0-ban kivették a filmtekercset, 8.1.-ben visszatették (gondolom túl sokan hiányolták)
  • trebron
    Most nézem, hogy kivették a Health-ből a vércukor mérési eredményeket, mert eddig csak mg/dl mértékegységben lehetett felvenni adatokat bele, de Európában mmol/l mértékegységet használunk. Igazából ugyanúgy használható volt, csak a mmol/l értéket meg kellett szorozni 18-cal (ami a glükóz móltömegének a 10-ede).
    Utoljára szerkesztette: trebron, 2014.10.21. 07:07:34
  • ddany7
    1 kérdés: nem úgy volt hogy most már 1 fotó mappa lesz, és nem lesz többé filmtekercs + stream ? Mert nekem most még van mindkettő, csak megjelent a "nemrég törölt" mappa.
  • trebron
    Ha valakinek nem megy a Handoff macbook pro és iPhone 5 között, akkor lépjen ki az iCloudból mindkét gépen és újra vissza az megoldja.
  • ddany7
    jolvan kozben megoldodott, nyomtam egy visszaallitast aztan most jo. koszi
  • ddany7
    es akkor azt majd wifin keresztul szivja lefele folyamatosan ha wifire leszek kapcsolodva?

de am nem megy semmi, nem porog a akksi mellett az a kis ize.
    Utoljára szerkesztette: ddany7, 2014.10.20. 21:02:58
  • trebron
    akkor lehet még tölti le a fotókat
  • ddany7
    volt. be is leptem, es a telon is mutatta, hogy icloudban 4giga helyet foglal az iphone adat
  • trebron
    biztonsági mentésed volt?
    illetve beléptél már az icloudba az apple ID-del?
  • ddany7
    nekem az iphone-n az egesz foto konyvtaramat torolte, 900 kep kb, es most sehogy sem erem el... elvileg icloud-ba be volt mentve, azt most hogy tudom lehuzni onnan?
  • trebron
    nekem is megakadt, először a 8.1 beta 2-re egy 75MB-os csomagot akart frissíteni, most meg egy 1.82GB-ost töltöm :)
    Utoljára szerkesztette: trebron, 2014.10.20. 20:24:23
  • ddany7
    az iphone nem frissitheto, ismeretlen hiba. ezt nem hiszem el :)
  • ddany7
    vagy hozzon letre az apple olyan szervert, amit birja a terhelest :D vagy ne adja ki mindenhol egyszerre, hanem tolja el. :)

@41020 koszi, ertem.
    Utoljára szerkesztette: ddany7, 2014.10.20. 19:56:21
  • GregSB
    Arany szabály hogy NE törődj az upgradel a megjelenés pillanatban. Menj el sörözni és upgradelj 2-3 óra múlva, amikor már nem lesznek leterhelve a serverek.
  • trebron
    Over The Air - iTunes nélkül WiFin keresztül a telefonra
  • ddany7
    gratulalok az applenek megint. egy sozftver frissitest nem lehet megcsinalni, most meg hasznalhatatlan a telefon. a szerver meg mar nem elerheto...
  • ddany7
    OTA?
  • trebron
    OTA megy
  • ddany7
    nekem nem mutatja meg
  • trebron
    Tölthető az iOS 8.1
  • GregSB
    Svájcból érdemes a térségben, európában ott a legolcsóbb. Vagy ha van ismerős akkor USA, ott még olcsóbb.
  • trebron
    szokás szerint 7 után
  • ddany7
    ezt tudom, azon belul?:)
  • trebron
    ma