Vízipipa

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

<#eljen>

Atkamon
Nem örök életû, azt írják, hogy 4szer lehet újraízesíteni.

Apus
mennyire gazdaságos? ha kiszárad újra kell naftázni? akkor elvileg örök életû, csak a folyadékot kell venni hozzá?

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

Atkamon
Nem olyan nagy dolog ez a Shiazo szerintem... Nagy izgalommal próbáltam ki én is, de aztán azóta is inkább dohányt veszek.

Apus
engem is érdekelne, még nem próbáltam ezt a shiazot és kíváncsi vagyok😊

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

Ic3 m4n
Alig lehetett érezni valami ízt, mondjatok már tippeket hogy hogy lehet jól shiazot tömni😄

ocskoszilard
véleményt kérünk, nagyon érdekel hogy milyen, szemezek én is vele 😄
de azért kicsit tartok a paprikás málnától xD

Ic3 m4n
Megvettem életem elsõ shiazoját😄
Málnás-paprikás(Mad Dog), ma este próbálom ki 😄

Blekk Síp
Vortex kerámiába szoktam tömni, 1 egész és 2 fél Coco-Coal szénnel, mert az elején kell a hõ, aztán amikor beindul és már kicsit kezdi csípni a torkom leveszek egy felet, és másféllel szívom tovább. Közben ha nagyon kell a hõtartó (aluval) is szoktam szórakozni kicsit.
Az epres egyébként egész jó, bár talán kicsit erõteljesebb a joghurtos vagy tejes vagy milyen mellékíz. Bár én ezt az ízt mindegyik shiazo-nál éreztem eddig. (áfonya, kókusz, eper)
Mondjuk egy kicsit már ráuntam a shiazo-ra, hiányzik az a jellegzetes dohány íz, a töményebb füst. Nem a füst mennyiségével van bajom, hanem aki dohányhoz van szokva, annak furcsa lesz ez a fajta "könnyû, tiszta füst". Sztem shiazo-t akkor fogok szívni ha egyedül pipázok (így nem szédülök be 😄), társaságban inkább a dohány a nyerõ.

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

shiazot milyen kerámiába tömsz?

nekem a shiazo nem nagyon akar bejönni, próbáltam vortexbe, simába 1-2 cocobricoval is, sztem fos, hamar leég, és a mentásnak konkrétan NINCS IZE 😄

abletonext
😄😄😄😄😄 szétüt 😄 ez tetszik

MSi CR620-617xhu Windows 7 prof. x64 / ubuntu 11.04 Egy szív - egy csapat - HALA MADRID!

Blekk Síp
NEM MERTEM kipróbálni, mert asszony azt mondta szétüt ha nélküle tesztelem. <#idiota> Úgyhogy majd vasárnap tudok véleményt írni. :F Addig meg szívom a kókuszos Shiazo-t, de egyébként az nekem nem bejövõs. Nekem nagyon édes, már az illata is émelyítõ.

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Apus
dobjad rá nyugodtan, én is 4 réteggel használom, meg alugyûrûvel, és hõtartó sapkával. rohadtjó az íze.

Ic3 m4n
Nah? 😄

köszi

sima nakhla dohányok is jók?

bár én egxyszer egy banánost vettem belõle.. annak semmi ize nemvolt.. azóta nakhlát nem vettem.. csak most azt a mizo-t.. az egész jó viszont.. csak ugye van az a gondom..de kiróbálom akkor a 4 réteg aluval..hátha

abletonext
pest

MSi CR620-617xhu Windows 7 prof. x64 / ubuntu 11.04 Egy szív - egy csapat - HALA MADRID!

Blekk Síp
Én tegnap vettem egy epres Shiazo-t szintén epres Elements ízesítõvel kíváncsi leszek milyen lesz.

SrAta
az még elég fain ár itt Gyõrbe 3200, illetve ahol eddig 2200 volt ott nincs 2,5 hónapja semmi.... Lehet anyagi okok miatt kavicsozni fogok énis???

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

Blekk Síp
Ez hol van? Miskolcon az összes 250g-os dohány 2500Ft.

abletonext
250 grammosat lehet venni 2000-ért 😊 az "picivel" jobban megéri

megjött az elsõ doboz shiazo-m. gyári kerámiába tettem, de elõször 1 cocobricoval alig akart füstölni, csak mint a ciginek olyan füstje volt, aztán rátettem még1 cocobricot, de ugy meg hamar "leégett". ti hogy toljátok a shiazoval?

TaRka0107
Értem. Múltkor tesóm mondta, hogy 300 valemennyiért hozott a haverjának. De akkor mostmár mindenhol ennyibe kerül sajnos. 990et kicsit sokallom érte😊 Ez kõ jobb mint a dohány?

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

SrAta
sajnos a drága államnak köszönhetõen zárjegyes lett a pipadohány, szóval neten SEHOGY. Boltokban meg aranyáron megy... szóval csak bolt csak drágán ez van...
Már egyik boltnak sincs zárjegy nélkül legálisan árulható dohánya... sajna a helyi is most fogyott ki belõle és lett 200ftal drágább a waha dohány 800--->1000FT

Octane One Void 3.0|Truvativ Hussefelt hajtás,kormány|Truvativ XR középcsapágy|Truvativ Holzfeller stucni|Novatec agyak|Sun felnik|Hayes GX-2 fék|MAXXIS|SCHWALBE|Octane One Warp k.csapi.|BTS pedál

TaRka0107
Szevasztok!
Olyan kérdésem lenne, hogy honnan tudnék rendelni olcsón vízipipa dohányt?

XBOX 360 Gamertag: TaRka94

ocskoszilard
a másik megoldás, hogy nem teszed rá teljesen a szenet miután már beindult, hanem kihúzod a szélére. De én is ajánlom a 4 réteg alut, sokkal kezelhetõbb, kevésbé szakad, meg merevebb is

Ic3 m4n
ték 😄

Ic3 m4n
Próbáld meg 4 rétegben, és rakj még a kerámia tetejére(miután ráraktad, majd kilyukasztottad a alut) alukarikát, és arra rakd a szenet.

gyái kerámiával használom
topmark 47cm-es vizipipa.. (nem egy nagy eresztés az egész )
2 réteg alufóliát szoktam rá rakni..
vagy érdemes lenne majd ki próbálni azzal a fém széntartó konzollal?
de azzal meg az a baj h baromi nagy rajta a lyuk, igy beszivnám rajta a szén hamuját is..

:S

edios
pl
-picit kevesebb dohányt raksz bele
-v picit messzebb (=magasabbra) teszed a szenet
-v teszel plusz 1-2 réteg fóliát szén/dohány közé
-v ezeknek kombinációja 😊

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

sziasztok!

nincs túlnagy tapasztalatom a pipázással.

jópárszor pipázgattunk már azért nagyjából azért tudom mit hogyan kell.de...

vettem 3 féle dohányt

egy al-masha-át és 2 nakhla mizót

az al-mashaval minden rendben van, úszik a melaszban, nem ég meg..

de a nakhla kb 10 perc után kapar mint az állat, levettem a fóliát, látom a dohány felsõ része már elvan szenesedve az allja meg még full jó..

mit tudnék csinálni hogy ne égjen meg olyan hamar? mert igy nemtúl jó .:S

megoldódott .D raktam rá egy tömítést ami a csõre való meg 1et ami a kerámia alá, mintha erre találták volna ki 😄

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Ic3 m4n
Másfajta tömítés?

mert 1et raktam rá és úgy lötyögöt 😊 amugy elírtam, nem namor hanem nammor 😄

"Acerrimus ex omnibus nostris sensibus est sensus vivendi. Magna res est vosic et silentii temperamentum. Respice post te mortalum te esse momento."

Ic3 m4n
Igen, csak tömítéssel tudod elintézni, de miért kettõt akarsz?

Ic3 m4n
Figyelni kell, hogy a kõ ne menjen a lyukakba, mert akkor eltömíti és nem lehet szívni. Annyit tegyél bele, hogy a fólia vízszintesen álljon rajta, de még ha kis rés van közte az se baj, fõleg kõbõl.

Kezdek pánikba esni :S Most akartam összeraknia a pipát( aladin nomad) egy namor csõvel de mikor beleraktam a testbe rájöttem hogy ez így nagyon lötyög :S szerintetek mi a megoldás rakjak rá 2db tömítést ?

azt hiszem az volt a baj hogy kicsit sok volt benne a kõ, meg a csapágy golyó se mozgott,hanem le volt tapadva, amúgy le van zárva igen
Ic3 m4n
A másik oldalon jól le van zárva a csõ helye? Ha nehéz szívni akkor próbáld meg, hogy a tetejére több lyukat teszel az alura.

szerintem te meg tanulj meg nem fikázódni( bár nem sokat várhatok el ezek szerint) és olvasni mivel azt írtam hogy kipróbáltam 3 féle víz állással is, sõt akkor csak neked még azt is részletezem hogy egyszer a csõnek csak 1-2 centis részét takarta a víz máskor meg megint kevesebbet és volt mikor normál pozícióban volt,ennél kevesebb vízzel már a csõ nem ért volna bele, és képzeld nem szívtam erõsen, minden féle képpen megpróbáltam és akkor is feljött a víz. nem hiába írtam ide
sadvagabond
Ilyenkor elõbb tanulj magyar nyelvet, aztán, ha az már megy, önts kevesebb vizet a tartályba, szívd kicsit óvatosabban, és meglátod, jó lesz.
...

de nekem nem volt benne sok sõt 3 szoris kipróbáltam különbözõ állással és akkor is feljött és hát elég nehéz volt szívni szal kicsit erõsebben kellett szívni szal nem tudom
bboyatty
A víz nekem akkor szokott feljönni ha túl sokat teszek bele és erõsen szívom, a fekete darabokra meg azt mondom, hogy alaposan mosd el a kerámiát használat után, mert szerintem az a megégett aroma lesz.

Be original, be creative, be fresh, be righteous, be yourself and let no one stop you! B.Boy4life!

mármint van eleinte elegendõ víz
megint én XD amikor szívom a pipát víz jön fel, de a tartályban van víz csak ugye sztem onnan szívja fel és onnan fogy . a víz meg tele van ilyen darabokkal meg ronda fekete színe van és nehéz is szívni. ilyenkor mit kell csinálni ?
sadvagabond
Rá fog menni, de a biztonság kedvéért vegyetek pár plusz tömítést is. Csak hogy ne lötyögjön. Szerintem amúgy, mielõtt elkezdtek pipázni, olvassatok jó sokat, mert a pipázás nagyon jó dolog, de ha nagyon amatõr módon csinálja az ember, nagy csalódás is lehet. Szóval okosan, körültekintõen.
Sok sikert, bõ füstöt.

Sziasztok! Haverom vett egy pipát akciósan és mivel még annyira sem ért hozzá, mint én (márpedig én sem értek hozzá különösebben..), elég kis béndzsát sikerült szereznie. A legnagyobb baj szerintem a kerámiával van, nagyon igénytelen. Maga a hely, ahová lehet tömni, irracionálisan kevés és óriási lyukak vannak rajta. Elmegyünk venni egy másikat, de akkor már szerintem egy nagyobbat vennénk, mint az eredeti. A kérdés az, hogy rá fog-e menni a nagyobb is? Szabványméretek vannak?
sadvagabond
Az az érdekes, hogy nálam ez a nikotin-érzékenység több, mint év aktyv pipázás után jött elõ. Durva tud lenni, ezért kezdtem el shiazot használni.
A shiazoról annyit, hogy kell azért hozzá pár év pipás tapasztalat, nem lehet csak úgy beleugrani.

SrAta
Amúgy a nikotin mellett ezt többek között a szénmonoxid is okozza (oxigénhiány), de a sokadik tömésnél fasza kis nikotintúladagolást is lehet kapni beájulsz 1-2 óra múlva fölkelsz és baszottul fáj a fejed 2 napig ennyi bajod lesz, mert a nikotin gyorsan felezõdik és szívódik fel teljesen.

SrAta
jah szédülés, hányinger fejfájás, ha 6-7 tömést szívsz zárt szobába, de azt még másnap is érzed:S:S:S

Atkamon
Hát akkor azt Shiazo-nál is éreznem kéne, nem?

Nekem nem szokott fejfájásba átmenni. Egyszer ment át, amikor iszonyat sokat szívtam, de akkor nem csak fejfájás volt, hanem szédülés, meg hányinger is.