7294

A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!

Mennyire káros a vízipipázás?
Edios gyűjteménye
  • Narusco
    37
  • Lacee
    öö, a Szultán kincsei a Nyugatitól van nem messze (Teréz körút valahány), a Keletinél a ~center van :)
  • sadvagabond
    Mindkét kérdésre inkább szultán kincsei a válasz. Keletitől nem messze...
  • Knabb
    Pesten van nyitva máma valami pipabolt, ahol lehet dohányt vagy shiazot venni?
  • NandorHUN
    Hello, az lenne a kérdésem, hogy a szultán centerben szeretnék vásárolni pipát, milyen véleményetek van a boltról? szerintetek megéri ott venni "ott készített pipát"? (azt mondták ők készítik és ajánlottak egyet nekem 8500-ért, ami nekem nagyon tetszik ) Kösz a segítséget.
  • goso
    van ahol drága a kiszállítás 1000 ft körül, és inkább inkább blitzelek vagy sétálok illetve szeretem megnézni a terméket mielőtt megveszem
  • Narusco
    miért nem szereted a webáruházat? 2 nap alatt kihozzák...
  • SrAta
    praktikerben lehet kapni!
    De gázlángos forrasztó néven is megtalálod!
  • goso
    értem én is erre gondoltam csak aztán nem találtam sehol, web áruházat meg nem szeretek használni inkább elmegyek érte, ilyet praktikerben vajon lehet kapni?
  • Pookie
    múltkor ilyennel gyújtottunk bamboocha szenet, elég gyorsan beizzott tőle.
  • Narusco
    ezzel meg tudod gyújtani szabadban is, legjobb (Y)
  • goso
    :) hát igen, de ha mondjuk szabadban használom, akkor mivel tudnám?
  • Pookie
    ezzel sokkal jobb sztem, én mondjuk nem ilyennel szoktam otthon de ez is megteszi.
  • goso
    amúgy mivel lehet begyújtani ezeket a cocobrico szeneket? ez pl jó lenne?
  • goso
    rendben illetve észrevettem a phunnel és a vortex kerámiák közti nagy árkülönbséget de a különbség a 2 között csak a lyuk(ak) helye akkor tulajdon képen miért van nagy különbség?
  • edios
    én is ajánlom szultán kincseit, sokkal igényesebb maga a bolt is, és az eladó sem morcos arab bácsi törni magyar.
  • sadvagabond
    Ja, általában dohányok 1090, a Fakherek 1200-ba kerülnek.
  • sadvagabond
    Al Sultan eper nagyon rossz, épp ma emlegettük, hogy soha többé. Akkor már Mizo Málna. Az bazi finom.
    Al Masah amúgy valahogy nem tudott még mellé nyúlni, 1-2 kivétel van talán...
  • Police88
    *olyan 1000Ft körül lehet az 50g-os de lehet h azóta drágult (remélem nem) és én is a Szultán Kincseit tudom ajánlani a legjobb bolt Pesten sztem.
    Al Masah dohányból van a citromos annak ilyen aro cukorka íze van :D de én inkább az Al Fakhert preferálom abból a szőlős jött be nagyon. Valamint az Al Sultan Epresről keringenek legendák a neten de azt sajnos még nem próbáltam.
  • Police88
    Nakhla Mizo-ból Görögdinnyéset ajánlom annak van az egyik legintenzívebb íze azok közül amiket eddig kostoltam illata az egész lakásban terjengett pedig csak kibontottam a dohányt xD
  • goso
    értem köszi a segítséget
  • sadvagabond
    Ja, az meg, hogy milyen ízűt vegyél, nem olyan, amit más megmond.
    Én annyit tudok pl ebben segíteni, hogy amikor olyan embernek tömök, aki először fog pipázni, akkor vagy eper ízt, vagy ha olyan az ízvilága, akkor red bull, de az csak al masah-ból. Ezek ilyen belépő ízek, mert nem túl erősek, de élvezhetőek.
  • sadvagabond
    A centert nyugodta hagyd ki. Menj Szultán Kincseiben, ott kapsz friss dohányokat, és olyan emberektől vásárolhatsz, akik nem szarják le, hogy jó pipás élményben lesz-e részed.
    A pipa talán nem is annyira befolyásol semmit, talán csak annyit, hogy könnyebb-e szívni. Mondjuk a nagyon pici pipák nem sokat érnek, kivéve a márkásabbak, amik meg már drágábbak. MyaQT, meg hasonlókra gondolok. A legbefolyásosabb a cső, és a kerámia.
    A hagyományos kerámiából sosem fogsz túl intenzívízeket kihozni, de mindenképp rövidek lesznek a pipázások. Érdemes befektetni egy vortex-be, amiből van mini is, vagy phunnelbe. Csövet meg moshatót kell venni mindenképp... De a boltban mindent elmondanak. Gyorsan most ennyi.
    Az, hogy melyik a jó dohány, ízlés kérdése. Van olyan, hogy a nagy márka egyik íze szarabb, mint a gyenge márka ugyanolyan íze. Minden márkát érdemes végigkóstolni. A pipa egy türelmes játék, nem szabad kapkodni, és ez negy csak egy adott pipázásra vonatkozik, hanem általában, a tapasztalásról. Én 5 éve pipázom, inenzíven, és vannak még újdonságok, friss tapasztalások számomra is. Szépen, óvatosan lépkedj, és ha tetszik a dolog, fejlessz, és meglátod, még jobb lesz. A pipa nagyon jó dolog.

A nakhla licorice dohányról meg annyit, hogy az nem likőr, hanem medvecukor. Fonetikusan liköris-nek kell ejteni. A medvecukor meg ugye ilyen mentolosabb valami, olyan, mint az ouzo. Látod, az egy közepes dohánymárka közepes íze, nekem meg az egyik kedvencem...
  • goso
    És tudnál mondani pár boltot ahol esetleg beszerezhetem ezeket a dohányokat, illetve milyen ízűt és hogy kb menyit vigyek magammal? (eddig csak a sultan centerben voltam, de ott csak ilyen nakhla dohányt láttam, más márkából pedig csak 250 es volt olyat pedig még nem szeretnék venni)
  • SrAta
    próbáld meg azt, hogy lyukasztáskor sok kicsi lyuk TŰVEL!
    Illetve próbáld ki az Al-Sultan Al- Masah dohányokat! Mondanám a Serbetlit is, mert az a legjobb, de azt Magyarországon nem kapsz:S
  • goso
    hát igen követ is vettem energiaitalosat meg zöld almásat hát a ződalmának nem volt semmilyen ződalma íze, az energiaitalos meg mintha rágóznék, illetve a pipa és a kerámia befolyásolja az ízt?
  • Police88
    Likőrösnek medvecukor íze van, a kétalmásnak meg iszonyatosan ánizsos íze szokott lenni, a rózsásnak meg nemtom még sose szívtam rózsát xD
    Szerintem próbálkozz más dohányokkal főleg prémium kategóriással. Nakhlából a csokismentás a legjobb szerintem, de ennek a márkának is van jobb minőségű dohánya: Nakla Mizo néven fut. Al Fakhert vagy Al Sultant ajánlanám vagy próbáld ki a Shiazot bár annak inkább a füstje jó. Az ilyen olcsóbb dohányoktól ne várjál csodát.
  • goso
    hát sajnos annyira nem vagyok tapasztalt hogy mi a nedves és mi a száraz, de van benne lötty az tuti tehát meglehetősen nedves és amikor tömök akkor pedig mindig szétmorzsolom a cuccost
  • Sóschips
    Egyszerű,szar a dohány.:D..Mennyire nedves a dohány?Milyen az álaga?
    Nakhla dohányból ami bejött,az a mentás.De lehet,hogy nem is ebből a márkából volt.:S
    Annyira már nem vágom,már egy éve nem pipáztam,pedig ott porosodik mind 3:S
  • goso
    sziasztok eléggé kezdő vagyok a témában, nem régiben vettem egy pipát illetve rózsás, likőrös, 2almás nakhla dohányt. Eddig kb 10 x használtam a pipát, mindig kimostam használat után, de valahogy még mindig nem érzem az ízeket, eddig a legjobb a likőrös dohány volt mert ott legalább éreztem valamilyen medvecukor szerűséget (amit egyébként utálok) és hát a problémám az íz lenne erre tud valaki valamilyen tippet adni, hogy mit kéne csiálnom?
  • macleod2005
    3-4 hetes Elements eddig a rekorder nálunk (Eper-Banán vegyesen), vortex kerámiából.
  • rockersrac
    Sziasztok! Egy apró kérdés: Meg tudná valaki miből van ez a dohány ízesítő? Csak mert kíváncsi vagyok :D
  • Brolly28
    sultan:D
    erről az jutott eszembe amikor 6 éve megvettem az 1. pipám Törökországban és a dohánynak volt az a márkája hogy sima sultan borzasztó rosz volt:D illata mint valami mosogató szeré és kb úgy is nézett ki mint ha a dohány le lenne öntve vele:D
  • zotja22
    melyik dohány adja a legsűrűbb füstöt?? :) márka :)
  • Apus
    próbáltam egyszer, nagyon jó dohány.
  • Pookie
    hi, aki teheti próbálja ki az al-sultan citrom/ menta dohányt, nagyon finom. Finom citrom íze van frissítő menta utóízzel és annyi füstje h pár pillanatig nem láttam tőle a monitorom :). Szultán kincseibe lehet kapni aszem csak 50g-os kiszerelésben.
  • Brolly28
    hát nem tom, lehet benne vmi (haver nagy kamus :D )
    de szerintem függ attól hogy mennyire használódott el a kő
  • Atkamon
    A Shiazo honlapján viszont azt írják, hogy egy adag követ kb 4szer lehet újraízesíteni.
  • Brolly28
    nos
    tegnap haver vett egy csokis kavicsot:D
    elég érdekes volt, izzítani sem kellett, szinte azonnal jött a füst, sűrű nem kaparós és jó ízű volt,
    azt mondták neki a boltban hogy a követ csak 1× kell megvenni 1500ért és az elhasználódott követ el kell rakni, lehet hozzá venni utántöltőt az is olyan 1500 körül amiben csak meg kell forgatni az elhasználódott követ és újra lehet használni
    egy utántöltő kb 10-15 utántöltésre elég
  • Brolly28
    haver ma vesz egyet valszeg ki is próbáljuk majd írom a tapasztalatokat