Vízipipa

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

mcdrusza
kipróbáltam, igaz nemtaláltam kindertojást, de a régi kis patron tartó mûanyag dobozkát használtam fel. íze talán tényleg jobb, csak az a baj nagyon finoman kell szívni mert ha kicsit erõsebben szívom elkezd bugyborékolni nagyon, vagy akadozva jön. a mérete miatt van valszeg, de még mindig jobb mint a hangos bugyborékolás, ugyanis ordítani szokott olyankor tv, mert nemhallom tõle.:]
én csináltam kindertojásból is, meg egy szilikoncsõbõl is ilyen filtert (szilikoncsöves jobban bejött, mert abba biztos voltam h megszorul, meg kisebb is volt + mélyebbre lenyúl a vízbe, és te döntöd el mekkora legyen a hossza)
5528: fakher redbull? nem masah? mondjuk nekem mind1, sokszor nem fogok szívni mert csóróság van 😊

amúgy.. van vki akit szereti a hennawyt? 😄 mert szerintem az összes ízüket leveri a nakhla, vagy a hasonló árkategóriás dohányok.
mcdrusza
jó ötlet, ezt énis kipróbálom.:] thy
Lacee
jópofa dolog, de én házilag csináltam a kinder-tojás belsejét kilyugasztgattam egy (forró) tûvel, a másik végére pedig csináltam egy nagyobb lyukat a fémcsõnek. tényleg megszûnik a bugyogás, és talán az íze is jobb lesz, bár lehet hogy csak a placebo-hatás miatt.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

mcdrusza
valaki próbálta már ezt a filtert?
http://www.vizipipavasarlas.hu/96,heba-filter.html
érdemes venni?
mcdrusza
találtam a szobám mélyén egy tömésnyi hennawy kétalmát, hát nemvolt nagyon élvezetes, de elment.:]
Vaxi
ez érdekes. nekem 50-70 percig dõl a füst. majd teszek fel videót róla, hogycsinálom.

Mondottam ember, küzdj és bízva bízzál, bicajozz, hogy el ne hízzál.

fúú, mangósat egyszer vettünk a cimbikkel, de egybõl ki is szedtük, mert mindannyian rosszul lettünk tõle...el akartuk ajándékozni, de senkinek sem kellett, úgyhogy kidobtuk. Szörnyû rossz volt...

Die ganze Welt dreht sich um mich, denn ich bin nur ein Egoist Der Mensch, der mir am nächsten ist bin ich, ich bin ein Egoist... [Falco]

mcdrusza
kipróbáltam.
3réteg alu, majd gyûrû, majd megint 2réteg alu.
mivel már alig volt dohányból, így beletettem az egészet, sok volt kerámiában.
elsõre be se kellett "indítani" a pipát agybõl jött a füst.
aztán fél perc és semmi. nemjött füst.😄 sejtettem hogy ez lesz, pedig jól sikerült most a gyûrû is, és jól kifeszült az alu.
jó sok lyuk volt az elsõ rétegen, és mégse.😞
leszedtem, 1gyûrût rá, majd 3réteg alu és tökéletes.😊
Vaxi
persze, meg a pipa miatt is.
ha a csatlakozás [ ahol a csõ csatlakozik a pipához ] keskeny, akkor nehezebb lesz szívni, illetve a csõ átmérõje is számít.

mcdrusza
igen, vannak vékonyabb csövek, azokat nehezebb szívni.
nekem most 2csõ van egybeépítve, egyik keskenyebb mint a másik, de jó.😄
Vaxi
az a lényeg, hogy az elsõ rétegre nagyon sok apró lyukat tegyél, és úgy tömd meg, hogy nehézség nélkül lehessen szívni. ha ráteszed a fóliát, ugyanolyan könnyen kell szívni, ha nemjó, szedd le, és igazítsd meg a dohányt. ezt a 2. rétegnél is ellenõrizd . a hõtõl meg ne félj, hatalmas füstöd lesz, ha jól csináltad 😊
kedvenc dohány? persze 😄 ált. naklát szívok, kétalma, menta, szõlõ; ha meg nagyon jól megy, akkor fakher, abból meg a kókuszos illetve redbullos a kedvencem =)
ja igen, a gyûrû. csináltam alufóliából egy hosszú vékony csíkot, abból csináltam egy karikát, ami kb. akkora mint a kerámia. ezt befedtem végig fóliával, és elegyengettem rajta.

Blekk Síp
Nah egy kérdés:
Havernál sokkal könnyeb szívni (<#idiota>) nekem meg már rendesen elfáradt a tüdõm, ez a szívócsõ miatt lehet?
De az íz, füst már perfekt. <#finom>

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

mcdrusza
a gyûrût még azért nem igazán bírom, mert mindig van rajta olyan rész ahol elszakad az alu mikor ráhúzom. most is ez történt, de körbefontam a szélét egy alu réteggel, így most jó.
mcdrusza
jó kipróbálom majd a te módszered is, csak attól félek nem megy át rendesen a hõ dohányhoz.
most pisztáciát szívok, gyûrûvel, rajta 2réteg aluval.:] így is folyton szívni kell hogy rendesen jöjjön, azért gondoltam hogy úgy mégnehezebben megy.😊
kedvenc dohányod van?
Blekk Síp
Délelõtt benéztem a hûtõbe, megláttam 3 doboz tejet, ami ma jár le, meg is lett a sorsuk 😄

Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM

Vaxi
az nagyon jóó 😄
én most almásat szívok :]

Blekk Síp
Eper + tej ééssss lazulássss <#gonosz1>

Vaxi
továbbá nem azért írtam, hogy 3 éve pipázok, mert az hû de vagány, nem vagyok már óvodás... azért, mert 3 év alatt majdnem minden nap pipáztam, volt, hogy többször is, számold ki, hány tömés.. ennyi idõ alatt sok mindent kipróbáltam, kísérleteztem, hogy lehetne mégjobb. leírtam, hogy most hogyállok, nem mondom, hogy a legjobb, de egész jól mûködik már .
de mondom, te tudod, nem beléd kötni akartam, hanem tanácsot adni, de ha már 3 éve pipázol, mindent tudsz.

Vaxi
csak próbáld ki amit én mondtam. 4 réteg fólia, rendesen kifeszítve.. az nem fog besüppedni.. arra tegyél gyûrût, és arra még 1, vagy 2 réteg fóliát. arra szén, és a hõtartó..
de nekem végül is mindegy. 😊

mcdrusza
pont azért írtam h alá teszek alufóliát.. és máris minden ami itt levan írva elkerülhetõ.
3éve pipázol. bumm. lassan énis. eddig mindig így csináltam, ja és nem rozsrásodott meg a fém.

Lacee sajna nekem mindig belehajlik akárhogy feszítem meg, mert ahogy szívod pipát, kicsit mindenképpen behajlik. igaz errevan a gyûrû, tegnap úgy szítam, széntartó nélkül gyûrûvel, alig jött füst. pedig aluból csináltam neki hõfogót is.
Vaxi
jó rendben, nem vitatkozom veled, a széntartó konzol a legjobb dolog a világon!
Sõt syska is hülye.

Lacee
már miért hajlana bele a kerámiába, a kezeddel szépen megfeszíted, és máris vízszintben van. plusz ezért jó hozzá a gyûrû, még egy kicsit megemeli, ha esetleg mégis visszahajlana....

egyébként van, hogy még úgy is marha szar íze lesz a dohánynak, hogy megfelelõen távol van a széntõl, igazából elég random dolog, hogy mikor sikerül igazán jól.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

mcdrusza
pont hogy rohadtul nem ég meg tõle a dohány mivel nem olyan mint az alufólua h behajlik a kerámiába.
én alá szoktam rakni alufóliát és rá a széntartót. tökéletes, sehogy nemég meg, nemis tud.
Vaxi
a konzolt hanyagoljátok már, rozsdásodik, megég a dohány tõle, és hányingerkeltõ mellékíze van.

A nem öngyulladós szén alá fólia vagy a konzol kell?
Én meg 3500ér tudok 40mm-es belga szenet 100 db-t. Bármikor csak dobjatok privit.

van 100 db 33mm-es belga szenem: 3000ft, akit érdekel írjon: [email protected]
Vaxi
7k környékén szállítási költséggel mindennel. ez is picit húzós, de összehasonlíthatatlan a sima csõvel. könnyebb szívni, több füst, semmi mellékíz. hátránya: többet nembiztos, hogy tudsz normál csõbõl szívni, mert hozzászoksz a finom ízhez =)

Apus
közben megtaláltam, nem is drága.

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

Apus
azilyen lehúzósnak szónélkül bebasznék kettõt..
Vaxi: nagyon ász csövek. amerikából mennyiért lehet hozzájutni? posta, egyebek.

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

amikor utoljára (kb 1 éve) akartam venni 1000 Ft volt 10 db 40 mmes three kings. nemgyenge 😛 (amúgy ez mandala, gyõr - ha vki mégis ennyiért képes szenet venni 😄)
Vaxi
egy baj van vele, itthon 16k-ért akarják árulni. nevetséges.
jobban megéri amcsiból rendelni.

Vaxi
Van valakinek még itt razanja?

Annak tisztításnak ajánlom kézmeleg víz + bolti citromlé, esetleg nagyon ritkán sterimob.

Vaxi
a széntartó konzolt meg szerintem felejtsd el.

Vaxi
3. éve pipázok, valamennyi tapasztalatom van belõle 😉

mcdrusza
értékelés:
pisztácia: nekem bejött, 2haverom egyet szippantott bele, nemízlett nekik. 9/10
mangó: ebbõl én nem tudtam sokat szívni, nemjött be annyira. ez meg egyik havernak ízlett.5.5/10
tényleg csak ízlés kérdése.
mcdrusza
úristen rengeteg alut használsz, át sem megy rajta a hõ.
az a lényeg jusson át ratja rendesen.
én 2réteg alut használok sok lyukkal, majd széntartó, és arra a szén.
még ez is sok, nemhogy 4rétegbõl 2x.
bár ha nagyon megtömöd, fullig, akkor lehet jól jön.
most gyûrût fogok használni mert nagyon megtömöm, valszeg egy aluréteg és széntartóval.
Vaxi
Megosztom veletek, hogy én hogy szoktam. Ez vortexnél nem mûködik, ha valakit érdekel, leírom a vortexes tömést is.
<Én sokszor kimosom a pipát, és a razant is>
Fogom a kerámiát, és elõveszem a dohányt. Kicsit szétszedem a leveleket, és majdnem teli töltöm. Beleszívok az aljába, hogy könnyen lehet-e szívni. Letépek egy nagy fóliát, 4be hajtom, és ráteszem. sok apró pici lyukat teszek rá gombostûvel. ismét megszívom, hogy könnyen jön-e. készítettem egy körgyûrût, azt ráteszem a fóliára, majd rárakok megint egy 4be hajtott fóliaréteget. Erre kicsit nagyobb, de kevesebb lyukat rakok. Izzítom a félbetört coco-t, és rárakom a fóliára úgy, hogy legalább annyi lyuk legyen szabadon, mint a szén alatt. Hõtartósatykó a tetejére, aztán lehet okádni a füstöt. Egyszer nem égett meg a dohány, a második szívástól számított 50-70 percig sok, ízes füst van.
vortexnél más.

Vaxi
az egész hennawy-t hagyni kell a gecibe, ha már olcsóbb dohány, akkor nakla, az minõségibb.

HiPPoNaX
Az ongyullados szennel engem mindig zavart a kulso reteg jellegzetes szaga begyujtaskor. Na ez a cocobriconal ugye nincs, igaz tenyleg eleg maceras begyujtani. Szerintem semmilyen kellemetlen mellekize nincs a tovabbiakban sem, en nem bantam meg, hogy megvettem a kilos kiszerelest. Ongyullado szenet azota inkabb csak a kulonfele kiruccanasokkor hasznalok, ahol problemas lenne gaztuzhelyt szerezni :]

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Vaxi
jó minõség az is, de inkább a fakher... bár ízlés kérdése

Vaxi
A cocobrico sokkal jobb.
Sajnos már képtelen vagyok elszívni az öngyulladós szénnel készített pipákat, mert olyan szar mellékízük van.
pláne, ha sima csõvel kínálják.
én maradok a fakher/nakhla + cocobrico + vortex + razan combonál. (ebbõl sajna a vortexre még várok)

mcdrusza
Vettem 2 új dohányt, mangót és pisztáciát.
este jön az értékelés.:]
mcdrusza
itt elvileg olcsóbb, és talán nagyobb barabok is vannak de 1kg ugyanúgy:
http://www.baharia.hu/index.php?lap=97¶m=1¢er=uj_termekek&term_id=676
mcdrusza
igaz én 3 kings-t veszem. Belga szén mivel jobb?
Cocobrico szén azon kívül hogy nehezebb begyújtani, vélemény?
ha jól látom jóval olcsóbb, igaz csak nagyobb kiszerelésben van.
"1 kg-os kiszerelésû, a csomagban 72 darab kis kockát találsz, melyet a gázon begyújthatsz, és 1,5-2 órán keresztül adja le a hõt." 1590.00Ft.
elvileg mellékízek nélkül, mennyire igaz ez?
tapasztalatok, melyiket érdemes?:]
Apus
úristen 800-ért? tejóég egyeseknek de vastag a bõr a képükön..

mcdrusza
micsoda?? 350/10db?
én mindig 800ftért veszem a nagy szenet 10bdos.
igaz pontosan 350ért fog hozni nekem ismerõs nemsokára.
Én még mindig 350ér veszem a belga 40mm-es öngyulladós szenet. Ha kell tudok eladni is.

ja, nem is ezért jöttem ide, hanem hogy háborogjak kicsit. ahol eddig vettem a szenet, ott legutoljára 320 volt (nagy, holland öngyulladós) és mostmár 410!! keresnem kell egy új törzshelyet...ez kiakasztó!

Die ganze Welt dreht sich um mich, denn ich bin nur ein Egoist Der Mensch, der mir am nächsten ist bin ich, ich bin ein Egoist... [Falco]