Vízipipa

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

5m0k3r
Ok, viszem a redbullt. :p

mcdrusza
én alapból energiaitalokért nagyon oda vagyok, majdnem minden nap iszom az az igazság, csak nem a drága redbullt.
tehát szeretem a jellegzetes ízét, még holnap beszélek haveral és írok.
Smoker most nézem megkaptam a leveled, csak valamiért a rendszer a levélszemétbe rakta😮
Átadás nagyon egyszerû, elküldöm postán😊 ( sajnos így +ba jön neked a posstaköltség, de az párszáz ft) Annyit kell tenned h utalsz egy számlára pénzt, vagy ha nem tudsz utalni, otp-be bemész és befizetsz a számlaszámra😊 Az egész nem több egy percnél.
Smoker: nem kaptam meg az e-mailed ez fura😮 na mind1 próbáld meg mégegyszer légyszíves, ha nem megy csinálok egy másike-mail fiókot.
Narusco: írj e-mailt, h a részleteket megbeszéljük😊
Mc Dusza: te is írj ha sikerült választani😊 Amúgy teljesen ízlések és pofonok az egész, nekem a redbull bejött havernak nem, a görögdinnye meg nekem nem jött be havernak igen..😊
azt szívtam elõször. kb mindenki azzal kezdi. aztán amikor bejön egy olyan íz ami nem tetszik valakinek, akkor jön az hogy NAJÓ AKKOR KÉTALMA és ezt még lehetne fokozni. én kegyetlenül unom, de elõször leeht hogy tetszeni fog.

Divizio88
ok majd egy szivas utan megfontolom amit mondtal....
koszi a segitseget

HIP-HOP ARAD

mcdrusza
próbáltam már a menta citrom keveréket, hát nekem annyira nemjött be. igaz nakhla volt mindkét dohány.
mcdrusza
valaki aki szívott már Al masah a választható ízekbõl, az egy õszinte választ hogy milyen a dohány legyen szíves írjon.😊
a kétfajta szõlõ, red bull, görögdinnye, banán fagyi, leginkább ezek érdekelnek.:]
citrom stop 😛

mcdrusza
engem is érdekelne a 250g dohány, nehéz választani belõle.
az a baj hogy nemtudom milyen ízû, ha meg szar akkor rábaszok vele.
5m0k3r
Hali!
A Red Bullra vevõ lennék, ha megvan még.
(Írtam a hotmail-re is, de nem kaptam választ)

úgy néz ki hogy kell egy citrom. átadást hogy gondoltad?

és magában is jó? mert ha igen akkor veszek 250-et, erõs? (nakhla csokismentát szivtam ,az kegyetlenül jó)

Lacee
szerintem az al-waha menta elég jó, nakhlás nem jött be nekünk.

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

srácok, mentából melyik márka a legjobb? (alsokat.) mert ha most veszünk 250g al masah citromot, ahhoz gondoltam hogy jól jönne menta =) de nem akarok venni 250g szart.

Aki már kóstolt sok masah-ot, milyen ízt érdemes venni?
Eléggé rossz ez a megoldásuk, hogy 50g-osból alig van 1-2 ízük 250g-osból meg mindenféle-fajta van. Mellé lehet nyúlni rendesen, aztán meg rajtad marad 250g drága dohány.
rendben.
lehetséges, ma megbeszélem egy haverommal és szólok

Narusco akkor érdekel a 250es masah?
mcdrusza
nekem is elõfordult már hogy megfájdult a fejem tõle.
sabodave
zoxigénhiány, vagy rosszul tömtetek(ez egyénileg változik kinek mi a rossz tömés, ergo mitõl fáj a feje), vagy mind2😊 de sztem a legelsõ

Lacee
azért, mert igazából nem a nikotin hiányzik neki (az már meglenne a pipából is), hanem maga a mûvelet és a vele járó tudat, hogy akkor õ most cigizik. Pszichológia minden 😊

Mind ugyanabban a sz@rban fekszünk, csak van aki arccal felfelé... \"Cuius testiculos habes, habeas cardia et cerebellum\"

vegicsek
Mérésektõl elvonatkoztatva, a tapasztalat: múltkor összeültünk pipázni 4-en, 4 pipával.Kb 8. órán át folyamatosan gyújtottuk a szeneket. Azon kívül hogy mocsok jól éreztük magunkat, egyetlen negatívum hogy egyik tagnak elkezdett fájni a feje, amúgy semmi extra.

Szóval, valahol valami nem stimmel 😊

Az egyéniség kultuszának századát az a veszély fenyegeti, hogy nem lesznek többé igazi egyéniségei.

értem, köszönöm.

azért, mert ugye alapból a vérben lévõ hemoglobinok szállítják az oxigént, ami jó dolog, de ez a mocsok CO ugyanolyan jól kötõdik a hemoglobinokhoz, mint az oxigén, így az kevesebbet tud szállítani ebbõl a jóságból. ergo, ha sok a CO, akkor megfulladsz szépen miközben lélegzel normálisan 😊
persze ez csak nagy mennyiségben akkora para, nem kell félni, hogy pipázás közben egyszercsak elpatkolnál 😄
mcdrusza
nálunk ez úgy volt hogy cigi helyett szívta, mert nem volt neki épp cigije, és mondta h ez segíti kibírni egy ideig.:]
ez oké... de a CO az miért káros a szervezetre?

Sziasztok, én is rendszeres vízipipázó vagyok, és rég olvastam utána hogy mire jutottak mennyire káros, most így elolvasva kicsit ledöbbentem, vagy is hogy mennyi mindent kiderítettek (kb 1 év nem olvastam ilyen fórumokat) De lenne egy olyan kérdésem, az miért van hogy, van egy-kettõ ismerõsöm aki rendszeresen dohányzik, és ha leültetem egy pipa mellé, neki egy idõ után rá kell gyújtani a cigire, mert õ akkor érzi hogy úgy mond "eleget tett a nikotin hiányának".
Hixer
izgi... namost mit lehet tenni ellene? (srry kis kémia jön)

CO - poláros anyag, azaz elméletileg oldódik vízben... és bizony oldódik is(sajna rendkívül rosszul), és mint ahogyan a gázok általában alacsonyabb hõmérsékleten jobban! vagyis mennyenek a jégkockák a vízbe rendesen... itt egy grafikon ami a szén-monoxid oldhatóságát mutatja a hõmérséklet függvényében

namost ezen kívül még megnövelhetjük az oldhatóságot az oldószer módosításával... a legegyszerûbb -> ETANOL (magyarul simán alkohol, szóval vodka, stb.)

a szén-monoxid kb. 7x jobban oldódik etanolban, metanolban mint vízben(utóbbi rendkívül mérgezõ, szóval kilõve) egy cikk szerint dietilaminban oldódik a leginkább, de mivel az gyúlékony, erõsen lúgos és korrozív anyag, szerintem itt nem jöhet szóba

általam kiszemelt legjobb megoldás:
réz(I)-klorid sósavas(vagy ammónia) oldata megköti a szén-monoxidot... kész, ez lenne a legjobb, de a sósav szépen elmarná a csövet ami belelóg, másrészt, nem tudom mi maradna az ízanyagokból, mennyire módosulna a füst... emelett még veszélyes is, a réz(I)-klorid vízben pedig alig oldódik

DE! találtam az Amerikai Journal of Chemistry-ben olyan cikket, amiben azt írják, hogy réz(I)-klorid metanolos oldatával is szuper szén-monoxid-elnyelési értékeket mértek... ez még talán a legközelebb áll a megvalósítható CO-szûrõhöz házilag, de a metanolt lecserélném sima etanolra... tényleg nagyon nem jó, ha metanol a gõzeit szívja az ember(megvakul)!

réz(I)-klorid egyébként gombaölõszer a mezõgazdaságban, szilárd por, annyira mérgezõ kb. mint a réz-szulfát(rézgálic), vagyis ne egyél belõle, ne kend a szemedbe, vagyis ezzel vigyázni... emiatt már engedélyköteles elvileg vegyszerboltban(lehet kis adagot odaadnak, vagy máshol is lehet kapni), de akár otthon is lehet csinálni beszerezhetõ anyagokból Ilyen módon... a réz(II)-klorid így is elkészíthetõ.

szóval amit én kipróbálnék, de mondom nincs tesztelve, meg semmi tudományos eredményt a hatékonyságra még nem tudok mutogatni, az az, hogy fognék vodkát, vizet, összekeverve, max. kávéskanálnyi réz(I)-klorid, sok sok jégkocka... napersze csak annak, aki legalább olyan kémia fanatikus mint egyesek<#idiota><#idiota> (én majd kipróbálom vmikor) de mondom ezt az uccsó dolgot csak a kémia-iránti kíváncsíság hozta, szóval nem ajánlott azér, még kipróbálva sincs

ezek mellett még olvasgattam egyéb módszereket, de elég bonyolultak, szóval aromás vegyület keverékek, egyéb szerves oldószer keverékek, mûanyagok felszínére felvitt fém-ionok nem jöhetnek szóba itt, de azért nyugodtan nézelõdhet az ember, elég sokan foglalkoznak a szén-monoxid megkötésével, ugyanis értékes szerves-anyag gyártás kiindulási pontja, jó redukálószer, vasgyártásban használják... és ugye egyre több szabály kötelezi a gyárakat szén-monoxid szûrõk felállítására, amit ugye cserélni kell, szóval legyen olcsó, egyszerû... tehát dolgoznak a témán, és professzionális szûrõ sose kell vizipipzáshoz, de egy-két trükköt el lehet lesni

jahát ugye majdnem elfelejtettem a legkézenfekvõbb kihasználni, hogy a szén-monoxid mérgezõ, vagyis kötõdik a vörös vértestek hemoglobinjához, amihez nagyon hasonló az izmokban található mioglobin fehérje, ez is köt oxigént és hasonlóan szén-monoxidot, ekkor sokkal mélyebb vörös színû, húsokat szokták szén-monoxiddal kezelni, hogy frissebbnek nézzenek ki
namost ez már vad ötlet és hülyeség is, de aprított húskonzerv, darálthús, is megköti a szén monoxidot, nade a szag és füst íz miatt nem vállalok felelõsséget... elég büdös az tuti, de megköti a szén-monoxidot... sajnos csak nyers hús jöhet szóba, a fõtt húsban már megváltozott a fehérjeszerkezet, és az nem köt semmit, pörkölttel se mûködik<#idiota> (ezeket nehogy vki kipróbálja)

na egyelõre ennyit találtam CO-megkötési stratégia ügyben, de ha találok mást akkor írok, kellemes pipázást

"It ain't what you don't know that gets you into trouble. It's what you know for sure that just ain't so."

mcdrusza
+
edios
Az írásommal pont az volt a célom, h ne "ofõ óráról ellógtunk" kezdetû teszteket közöljek, hanem orvosiakat, másrészt pedig ezt a folyamatot igen sok tényezõ befolyásolja, ezért írtam azt, hogy "legalább annyi szénmonoxid jut testünkbe, mint cigarettázás során", elõtte pár sorral meg a konkrét számadatokat ("vízipipafüst körülbelül 0,34%-1,40%-a szénmonoxid, szemben a cigarettafüst 0,41%-ával"), harmadrészt pedig nem megcáfolod, hanem inkább alátámasztod az én állításomat.

My name is ios... Edios. Not Eidos you f*ck*n pr*ck!

Banano
"Azonos idõ alatt a vízipipa füstjébõl közel megegyezõ mennyiségû nikotin, és legalább annyi szénmonoxid jut testünkbe, mint cigarettázás során, azonban kátrányból egyértelmûen kevesebb, köszönhetõen annak, hogy itt nem ég semmilyen anyag közvetlenül, valamint a csõrendszer és a víz szûrõ hatása miatt egy nagy mennyisége lerakódik út közben."

Nos,ez nem teljesen igaz.:

Suliban néhány hete végeztek szénmonoxid mérést,pontosabban akiknek kedvük volt belefújhattak egy kis mûszerbe ami aztán kiírta h mennyire vagy "szennyezett"😄.
Osztálytársamnak cigi után 12-es érték jött ki , én is megfújtam és 3-as volt, azt mondta a védõnõ h a 3-as az egy teljesen normális érték,kb 5-ig elmegy(nem cigizek).A 12-esen már azonnal lehetett látni h elõtte bizony cigi volt.
Nah és aztán jött a teszt, egy önkéntes teszt, ofõ óráról ellógtunk összekapartam otthon a pipámat,és 'kipróbáltuk' a templom elõtt egy parkban.
Kb 30percig szívtuk hárman (!), utána osztálytársamék még egy-egy cigit is elnyomtak,aztán go be a védõnõhöz tesztelni.
Megfújtuk mind a hárman,nekem 56-os érték jött ki,mivel én utána nem cigiztem, meg nem is szívtam annyit a pipába,másik két gyereknek pedig 99-es, és csipogott volna még tovább a mûszer csak 99-nél kiakadt mert csak addig volt skálázva.😄D.
Asszem ezt most nem kell megmagyarázni.
Cigi után 12 , vízipipa után 99+ kitudja hol állt volna meg, ha bírta volna a cucc.
Ettõl függetlenül most is pipázom,csak gondoltam megosztom veletek,de tény h kátrány egyáltalán nem jut be , meg azért elég sok mindent kiszûr a víz,de szénmonoxid ellen hatástalan.

\"A repülést hagyd a madarakra\":)) PS3 ID_USA: b4n4n0x_xVcL PS3 ID_EU:mrbananox007

mcdrusza
hát nem spóroltál.
ha érdekel írj: [email protected]
kétalma,fehér szõlõ,fekete szõlõ, görögdinnye, áfonya, sárgadinnye vegyes gyümölcs, banán, banán fagyi,kiwi-eper, eper,sárgabarack,szeder,citrom,red bull.
huhu engem érdekelne, milyen ízben van?

Gyerekek Adok el Al masah 250g-ot csak 3000ft-ér..nincs rá szükségem, amúgy meg a vizipipavasarlas.hu-rol rendeltem 4750-ért..
akit érdekel email: [email protected]
Apus
a fémrész dugult el amibe a csõ csatlakozik? elvileg adtak ilyen tisztítókefét a motyóhoz, azt érdemes áttolni rajta, ha nincs, akkor valami rézdrótot neki😊

Xbox360,Gamecube,Sega Megadrive,Sega Master System,Dreamcast,Ps2,NES,DSi,Snes,Atari Lynx,2600,520St,800XL,C16,C64.

Sziasztok!

Eldugult a pipám, az a része ahova a szívócsövet teszem. A tüdõm már majd behorpad, mégis alig jön egy kis füst. Azt is próbáltam, hogy magasnyomású vízet engedtem a pipába (szívócsõ csatlakozásánál) de semmi.
Van valami trükk ennek a tisztítására?
mcdrusza
én hallottam, pontosabban láttam hogy van ilyen dohány, http://forum.vizipipafan.hu/viewtopic.php?f=73&t=461
itt írkálnak véleményeket róla.
MENEKÛLJ... najó igazából nem olyan szar, de én már annyira unom hogy nem basznék el egy szenet sem kétalmára

Hallott már itt valaki Al Sultan márkájú dohányról? Mert eddig mi nem, de kisboltban vettünk egy citromot és egy mentát, elszívtuk mixelve. Csak ajánlani tudom, a menta nagyon érzõdik, nagyon keveset kell tömni belõle de legalább lassabban fogy😊 Nemsokkal utána szívtunk egy Masah-citrom, Waha-menta kombót..nemrossz de igazából meg sem közelítette.

mcdrusza
mármint a nakhla ad több ízt ha nem lenne tiszta a mondat.:]
Divizio88
ok, koszi

HIP-HOP ARAD

mcdrusza
nakhlaban szinte ugyanaz csak sokkal erõsebb ízt ad.
fook
jövõhéten veszek gumicsövet 😊 Hány milis kell hogy nagyjából pont beleférjen a foglalatba ? vagy van valamilyen módszer hogy végét bele tudjam varázsolni ?😄

Divizio88
hennawy ketalma valami velemeny ???

HIP-HOP ARAD

a red bullnak nincs olyan különleges íze ami megérné, szerintem

szerintem ne red bullt vegyél, inkább citrom, vagy ha belefér kettõ akkor AM citrom és AF kóla. eddigi legjobb amit szívtam.

mcdrusza
vagy Al Masah redbull?