7294

A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!
Mennyire káros a vízipipázás?
Edios gyűjteménye
-
karajjj #7254 igazából nekem ez az a fajta, ami tökéletesen megfelel, a belga szénnel kb 40-50 percig füstöl és ha nem pakolom túl, meg sem ég és van íze végig, plusz nakhla aprítottságú dohánnyal elég takarékos is, 5-8 tömésre elég az 50g
-
Létjogosultságát én sem értem, lehet státusz szimbólum:)
Mélyebb kerámiákat szerintem azért nem érdemes használni, mert még egy sima kerámiában elszívott tömés után is majdhogynem újszerű a kerámia aljában maradt dohány.(ezért szoktam félig rakni)
Széltében talán van értelme terjeszkedni, csak akkor több szén kell, hogy mindenhol legyen megfelelő hőmennyiség. Nem tudom ez hoz-e minőségi javulást, vagy csak annyi, hogy valamivel ritkábban kell újratömni. -
karajjj #7252 na egyvalamit viszont én nem tudok, hátha ebben okosabbak vagytok, miért jó a nagyobb kerámia? csomó olyat kapni, amibe belemegy egy féldoboz dohány, nagyobb a füst? tovább tart? nekem a gyári aladin is nagynak tűnik -
karajjj #7251 a fakher 200 forinttal drágább a többinél, de megéri az árát, meg vannak a nakhlának az mixjei, azok szoktak még nagyon finomak lenni
-
Ez túl drága megoldás :(
Konzollal egyébként sosem álltam le vacakolni, de elhiszem hogy működhet. -
nakhla mizo-t már én is több helyen olvastam, de egyszerűen még egy boltban sem láttam, csak a sima nakhla-t, de az nem igazán nyerte el a tetszésemet. én a mentásat nem igazán szeretem, még mással keverve sem.
közben megvan a dohány, al fakher volt. lehet ráállok erre, és csak ebből veszek, meg ha van, akkor a mizo-t is kipróbálom. -
karajjj #7248 konzolra a barátom megoldása: ebből kell kanyarintani a konzolra egy korongot, aztán nem ég meg a dohány, ha erre rakod a szenet -
amúgy múlthéten vettem epres dohányt. sajnos már nem emlékszem a márkára és a doboza is lent maradt, ahol voltunk hétvégén, de az valami isteni volt. apró darabokban volt a dohány, megfelelően nedves is volt, az illata mennyei volt, az íze mintha epret ettem volna és a füstje is szép nagy volt. talán al masah, lehetett vagy al fakher, de azt hiszem az "al" szócska szerepelt benne :D -
Sok kisebb. A nagyobb lyukakkal ugyanaz a baj mint a gyári konzollal. Borzasztó könnyen oda tud kozmálni a dohány, meg belepotyog a hamu. -
karajjj #7245 nekem a nakhla mizo a legjobb az 1500 ft körüli kategóriában, meg ugye a fakher az etalon, bár kicsit talán már túl apró
a nakhlának olyan az aprítottsága, hogy kellemesen szellőse meg lehet tömni vele a kerámiát, hogy átjárja a levező és abból tudom kihozni a legjobb töméseket, ja meg új felfedezés, a serbetli mentája valami istentelen jó most, mentát csak vegyesen szívok, sokmindenhez hozzá szoktam tenni, a serbetli pedig olyan erős, hogy csak egy csipet kell belőle -
karajjj #7244 pontosan erre céloztam, hogy kb ez lehetne az a hely, ahol rendbe tesszük az összezavart pórnépet és ennek ellenére kihalt a hely
-
Igazából meg is válaszoltad a kérdést :) Már elterjedt annyira, hogy aki el akarja kezdeni, van a környezetében legalább egy olyan társaság/ember, aki elmagyaráz mindent, hogy a legtutibb. Persze többnyire rosszul. Pár év kísérletezgetés és tapasztalatcsere után meg már mindent tud az ember, az a generáció azért tűnt el az internetről :D -
öngyulladósból tényleg ez a legjobb. régebben használtam kókusz szenet, de meguntam, hogy negyed óra, míg begyullad, meg ha mentünk valahova, akkor azt ugye nem tudtuk begyújtani. aztán lehet visszatérek rá.
fóliából pedig 2 réteget szoktam, de nem csak felül, hanem alul is kibélelem a kerámiát. (míg vortex volt, azt nem tudtam alul, a kialakításából adódóan, de abba nem is nagyon égett bele a dohány)
egyébként aki fóliázik, hogy szoktátok kilyukasztani? sok kicsi, vagy kevesebb nagyobb lyuk? -
ez jó, lehet kipróbálom :D -
tisztítással nem hiszem, hogy gond lenne, minden használat után szépen kitakarítottam, még a kerámiát is kibélelem fóliával, hogy arra se égjen rá a dohány. a csövet tényleg cserélni kell már egy moshatóra. dohányból pedig nincs kedvenc márkám, ami épp van dohányboltban (de általában al sultan, al masah, al fakher, nakhla). -
karajjj #7239 végre pörög kicsit a topik, csodálkoztam, hogy elvileg egyre jobban terjed a pipa, mégis ki van halva itt a téma -
karajjj #7238 mi lustábbak vagyunk, marad a konzol, plusz egy rézháló lapka a tetejére így a nagy lyukakon nem pereg a hamu a dohányra, meg nem ég meg a dohány olyan könnyen -
karajjj #7237 na ez királyság :D tetszik az ötlet
-
Kb. 6 éve megvan. Egy lágy PVC csőből és az első bolti csövemből raktam össze.
Nagy barkácsboltban kinézel egy megfelelő tartású és színű csövet, kérsz belőle pár métert, egy életre megvagy ezer forintból. Az egyetlen munkám az volt vele hogy a pipába csatlakozó része megtört, lehajlott, és jóval nehezebb volt szívni. Levágtam belőle azt az 5 centit, és vígan üzemel azóta is.
+mosható
+látod mennyire koszos
+elnyűhetetlen
szerk.: igényesebbek még ruhát is varrathatnak neki, de nekem így tetszik :) -
Páncélfólia abból is 2 réteg :D
Öngyulladósból én is belgát használok ha a villanyrezsót nem vihetem a kókusz szenekhez
Ez a kis gázgyújtó jó dolog nagyon egyszerűbb vele az öngyulladósat begyújtani, mint az öngyújtóval szórakozni. -
karajjj #7234 ja meg igen, a kedvenc eszköz:
-
karajjj #7233 Nálunk a haveri társaságban a belga öngyulladós szén az elterjedt, tapasztalatunk szerint az a legjobb az öngyulladósok közt.
fóliával vagy konzollal nyomultok? -
Igaz én csak olvasom ezt a topikot, de most megosztom a tapasztalatom :)
Nekem az aladin pipához adott gyári egyiptomi kerámia nem jött be, úgyhogy vettem hozzá egy aladin vortexet na abba isteni töméseket lehet csinálni, van még egy kézzel készített egyiptomi kerámiám, az ér még fel hozzá csak abba kevesebb dohány fér. Nekem amit ajánlottak az a mini phunel. Dohányból Nakhlát és AlFakert használok csak ezekben sose csalódtam. Szénből meg csak természetes kókusz szenet, ritka hogy öngyulladóssal pipázok.
Ilyen pipát használok jelenleg:
-
karajjj #7231 takarítsd ki, mosd át citromleves vízzel, vegyél egy normális kerámiát hozzá meg egy új csövet, nekem ilyen van, attól eltekintve, hogy mikulás mintás, 1500 forintért gecijó bizniszt csináltam vele, mert kifejezetten jó cső és mosható...
kerámiát pedig ilyet használok, én egész finomakat tudok benne tömni, mondjuk dohánytól is függ, milyet használsz? -
nekem egy nagyobb, 82 cm-es van. hugyér'-szarér' vettem, egyszer kipróbálta a fószer akitől vettem, de nem használta és fillérekért adta (5k körül). magával a pipával nincs bajom, nem rohad, nem megy szét, tömítések is jók (max. a cső, ami már eléggé csereérett), de mégsem tudok benne olyan igazán finomat tömni. szoktunk járni haverokkal pipázós helyre, na ott olyan istenieket tömnek, hogy a tíz ujjunkat megnyaljuk utána :D most nem tudom, hogy azért, mert olyan fasza pipák vannak ott, vagy azért, mert olyan minőségi a dohány. lehet a kerámia a szar a pipámon, anno volt egy vortex-em, azon mintha jobbakat lehetett volna tömni, de a hülye haverom eltörte, azóta a top mark-os kerámiát használom. igazából most sokat nem szeretnék rákölteni, mert nagyobb volumenű dologra gyűjtök, így lehet csak egy vortex-et veszek megint. -
karajjj #7229 Egy ilyet nyúztam eddig, ez után maga a csoda az Aladin. Tavaly decemberben volt akció a szultánban, valami 5k körül adták egy doboz szénnel együtt. Azóta vettem hozzá csöveket, kerámiákat, hőtartót meg mindent, csak konkrétan a pipa fém része kirohadt alóla... :D múlthéten eljutottam oda, hogy összerakni alig tudtam már, szétmentek a tömítések is már, vettem újat, akkor is jött már mindenhonnan a füst. Szóval csereérett lett. -
karajjj #7228 nagyon is ajánlom, német ipari termék, de elég minőségi darabokat csinálnak, egyetlen hátránya, ha törik az üveg, itt nem tudod egy ezresből pótolni, mint a topmarkon, ennek 5k körül mozog darabja, viszont cserébe menetes, nem pedig bedugós -
nekem top mark pipám van és hát nem nagyon vagyok vele teljesen elégedett. gondolkoztam egy új pipa vásárlásán, lehet aladin lesz. -
karajjj #7226 újítottam tegnap egy Aladint, el se hiszem, hogy milyen jó pipa 
-
Bazsalusz #7225 Sziasztok!Van egy eladó pipám ÁRON ALUL!Sajnos az üveg megrepedt, de a test és a 2 cső hibátlan!
-
karajjj #7224 józsefvárosi piacról szokott valaki kellékeket beszerezni?
(vagyis már bezárták, de szemben vele megy tovább a biznisz) -
éppen ennek az elkerülése érdekében reménykedtem, hogy van itt szegedi, aki már tudja, hol lehet venni xD
-
karajjj #7222 sok szerencsét, 10-ből 9 boltban hülyének fognak nézni, mert azt sem tudják miaz, viszont a tizedikban eléd tesznek egy halom nakhlát meg al fakhert :D -
köszi, akkor majd ha lesz egy kis szabadidőm, meglátogatok egy párat -
karajjj #7220 értelmesebb eladóval/tulajjal rendelkező dohányboltokban lehet, ha nincs készleten, tudnak rendelni -
Hali!
Nakhla dohányt lehet budapest vagy szeged környékén kapni valamerre? -
karajjj #7218 válogass -
darthvaderfia #7217 Egy ilyen vízipipa csövet szeretnék de nagyon!!!
-
Köszönöm, megpróbálom :) -
Nem, annyira nem komoly csak kipróbálás céljából vettem