7294

A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!

Mennyire káros a vízipipázás?
Edios gyűjteménye
  • OssianFan
    Ezt a szultán center féle "razan" csövet és a "vortex" kerámiát majdnem benyaltam én is. Felmentem a honlapjukra, megnéztem a kínálatot, aztán a fórumban láttam hogy sYska elég szépen kiosztotta a bolt vezetőjét, aztán mégjobban utánaolvasam, és a szultán center féle "razan" csőben ugyanúgy van fémspirál... a "vortex" kerámiájukon meg nincs máz, úgyhogy inkább mentem a Szultán Kincseibe, és bevásároltam normális dolgokból.
  • SrAta
    Egyik srácnak volt törökországból pipája. Nemis olcsó!
    És ugye használták a csövet minden, darabok jöttek. Cserélték szilikoncsőre azt a csövet.És a drága márkás pipa eredeti csövét felvágták. Csak pislogtak, amikor látták, hogy kólás üvegen lévő papírokból van tekerve....
  • sadvagabond
    Az nem igazi razan, de teljesen jó cső.
  • Cat 02 #6771
    Ha vesztek újat, akkor a régit vágjátok már ketté, kíváncsi vagyok mi van benne :D anno még azt mondták, hogy semmiképp se vágjuk ketté, ha még akarunk pipázni életünkben
  • SrAta
    a razan cső az a kígyó alakú cucc?
    Csak mert ha az akkor szerintem irdatlan kényelmetlen....
  • Ic3 m4n
    Gyerekek, a razan cső 2300 ft a szultánban, nem láttátok?
    Vettem múlthéten én is egyet :)
  • OssianFan
    Vki tudna mondani vmi jó keveréket? A következő dohányok állnak rendelkezésre:

őszibarack (AW)
    mentol (NM)
    szőlő (NM)
    citrom (AM)
    narancskrém (AM)
    banana split (AM)
    görögdinnye (AM, lejárt)

Citrom+mentol egyértelmű, ami még sztem jó lehet az a barack+citrom vagy barack+szőlő, citrom+szőlő, ha vkinek van még vmi jó ötlete, szivesen elfogadnám :)
  • Narusco
    előtte mi is a házi szilikoncsővel toltuk, de nem kényelmes, igaz hogy hosszú és egészségesebb, de nem rugalmas és borul a pipa rendesen
  • Narusco
    mindenképpen megéri

én asszem anno 6-ért vettem szultán kincseiben:
    - rugalmas
    - hosszú
    - gumi, nem fém belül, és nem megy tele a pofád igénytelen rozsdával (jobb esetben a pofád, rosszabban a tüdőd)
    - mosható
    - egyszer kell megvenni, utána csak élvezed
    - megcsodálja az aki még nem látott, ha a szőröset veszed (azt vedd:)
  • OssianFan
    Nekem nincs Razanom (még), viszont a régi csövem már 1 éves volt, és olyan sz*r állapotban volt, hogy az hihetetlen. Első 10-15 szívásnál folyamatosan ömlött a rozsda a pofámba, a barackos dohányt már epresnek éreztem... Aztán a héten csináltam én is egy házi csövet magamnak, így már teljesen jó. A régi cső csonkjait használtam fel hozzá, kicsit kellett faragni a bemeneteknél, direkt úgy faragtam ki, hogy ha esetleg megrántom a pipát vagy ilyesmi, akkor kicsússzon belőle, így a pipa nem tud feldőlni. Amúgy, ha úgy lesz zsém, valszeg veszek Razant és Vortexet, meg talán egy új pipát is.
  • Lacee
    szerintetek érdemes razan csőre beruházni? Van egy házilag barkácsolt szilikoncsövem, de az nagyon rugalmatlan, mindig azon izgulok, hogy egyszer feldől a pipa. A 8 rugót viszont kicsit sokallom a szultán kincseinél...
    az Aladin pipák viszont szimpatikusak.
  • OssianFan
    Al Sultan 980, Nakhla Mizo 800, a sima Nakhla azthiszem 600ft.
  • ERykk
    A dohányok ott mennyibe kerülnek? Az oldalukon nem találtam.
  • OssianFan
    Na, pénteken voltam Szultán Kincseiben szénért + dohányért, vettem 100db 3kings szenet 3500-ért, meg 5 doboz dohányt:

Nakhla Mizo:

Mentol
    Szőlő

Al Masah:

Citrom
    Banana split
    Narancskrém

Eddig a narancskrém, banana split, és a szőlő lett kipróbálva, mindegyik baromi finom. Ja és kaptam 3 szipkát ajándékba :)
  • OssianFan
    Nekem sem rozsdásodik, pedig volt hogy 2 hétig kintvolt a garázsban a pipa, a tartályban természetesen tele vízzel. Még csak el sem színeződik. Szóval valószínű az van amit te gondolsz, hogy gagyi a pipa. Ajánlani nem igazán tudok, én annak idején LukJanitól vettem az enyém, de ők még 1 ideig szünetelnek, szerintem kérdezősködj a vizipipaforum.com -on, ott tuti tudnak jó tanácsot adni.
  • Narusco
    én el sem szoktam törölni, meg van hogy a víz is bennemarad és kib*szom az erkélyre, de nem vettem észre hogy akármennyire rozsdásodna
  • analfa
    Hali mindenki!
    Lenne egy olyan problémám hogy a vízipipámnak az a része ami belelóg a vízbe nagyon durván rozsdásodik, akármilyen alaposan törlöm el és szárítom ki akkor is...
    Mit tegyek van erre valami bevett módszer vagy nemes egyszerűséggel gagyi a pipa, és inkább vegyek újat? ha igen akkor honnan érdemes? most már szeretnék egy igazán szép kis pipát ami az idő múlásával nem mattul és főleg nem rozsdásodik.
  • atesz111
    jaés mi a véleményetek az 50cm-es Aladin pipákról?
  • atesz111
    és nem tudjátok mi a helyzet a vizipipa.eu webáruházával?
    nem tudok pipákra meg dohányokra rákeresni:S

és melyik a legjobb webáruház?
  • johspeed
    www.vizipipa.eu
    a többire most nem tudok választ adni. van vízipipám, de nem vagyok otthon annyira a témában, sőt az enyémet is alig használom.
  • atesz111
    Sziasztok!

A következőket szeretném kérdezni:

-Melyik az a webáruház, ahonnan a legjobb árban/minőségben tudok pipát rendelni?

-egy 50 cm-es prémium pipa kb azonos teljesítményre képes mint egy 75 cm-es "átlag" vp?

-Mi a véleményetek az Aladin pipákról?

Előre is köszi a válaszokat
  • Ic3 m4n
    bazdmeg arra emlékeztem hogy a nyugatinál kell leszállni, fölöslegesen mentem el a nyugatiig :( de köszi, megtaláltam a végére!
  • OssianFan
    Július 1-ét mondtak, de semmi.. pedig feltűnhetnének már újra.
  • Blekk Síp
    Elvileg asszem nyár elejét mondtak, de azóta semmi hír.
  • Miguel125
    Nem tud senki semmit, hogy LukJaniék mikortól bizniszelnek újra?
  • sadvagabond
    Én kitömés nélkül is szoktam kevés dohánnyal.
    Jó úgy is. Illetve, még úgy is 100x jobb, mint hagyományos kerámiába.
    Csináld azt, hogy megtömöd a hagyományost, és átteszed a vortex-be. Látni fogod, hogy azért nem _annyival_ több az a dohány.
  • Hixer
    tömd ki az alját alufóliával akkor kevesebb dohányt kell belerakni és megfelelően magasan lesz
  • Narusco
    de ha valaki egyedül van akkor a vortex túl sok dohányt megeszik
  • sadvagabond
    Egyrészt fertelmes a helyesírásotok, talán azt kellene előbb megtanulni, utána jöhet a pipa.

Az Al Masah nagyon melaszos, nekem is mindig elszínezte a vizet. Használjatok Vortex kerámiát, akkor nem folyik le a lé, és a tömés is tovább fog tartani. Nekem Masah-val 2-2.5 óra simán megvan, van, hogy több is.

Ha mostanában vettetek (az azt jelenti, hogy tavaly december óta) dohányt, akkor le van járva. Amiatt is lehet kevesebb a füst.

Öngyulladós szenet ne használjatok. Kevesebb hő, rosszabb íz, egészségtelen...
  • Miguel125
    LukJ.-éktól mikortól lehet újra rendelni?
  • SrAta
    mandalába se tömnek mostanság jól...(Győrbe egy ien teaház)
  • Divizio88
    Jah, Nem tudom nekem is hamar el eg a dohany ...

• Narusco
    mostanában mi is elkurunk minden tömést. egyre ritkább pipázás, de valahogy sosem jön össze az amit régen meg tudtunk, öngyulladóssal is égett 45 percig kb... mindig bekapar meg stb. multkor kigyulladt a szén és szétégett az egész kerámia tartalma.
  • Divizio88
    Jah es mostnasag nincs az a jo
    tejfust regebben mindig ossze jot...
    Lehet nem jol tomok...
  • Divizio88
    Sziasztok! Ismet en kerem ki a velemenyeteket...
    Az al masah dohany nektek is ilyen "vizes"??
    Nekem meg a tartalyban a viz is piros volt a
    szolos dohnaytol...es szivas kozbe is csorog
    a keramia alatt a tomitesnel...
    Ez nem baj...?
  • Divizio88
    Vanak szep dolgok...:D
    jah vagjanak hozzam is egyet...
    Ha mar ugy hajgaloznak
  • novaria
    vágják hozzám is nyugodtan, bár én is lehet maradok a jól bevált kis pipámnál meg a bongomnál :D
  • Twetr0x
    Ennyiért hozzám is hozzámvághatnák :D
    egyébként faszán néz ki, de inkább maradok a jól bevált saját pipámnál :p
  • Apus
    pfff bazzeg holnap rendelek mindenkinek kettőt:D
  • Lacee
    hát a sniper kicsit drága cucc, ha jól emlékszem az a cseh cég gyártja ahol 5-600 euró körül indulnak a pipák egészen 2-3000ig(!), igaz egyúttal lámpaként is használhatók - na persze ez a lopakodópipa nem, ez csak menő :)

szerk: közben megtaláltam, potom 310 pénzért, vagyis körülbelül 90 ezer forintért hozzádvágják, annyiért ajándék :))
    itt egy leírás róla