7294

A dohányzás káros az egészségre, és ez alól nem képez kivételt a vízipipa sem!
Mennyire káros a vízipipázás?
Edios gyűjteménye
-
Szerintem az a fekete dobozos belga jobb. én is 3királyt használtam sokáig, aztán valamiért átálltam erre. tovább ég k.b. fél órával, és nem érzek mellékízt a vége felé se. begyújtáskor mondjuk büdös, de ez elillan 1-2 perc alatt. -
szerintem meg dohányból al-waha, nakhla, nekem még a hennawy is bejön meg a sultan, de szénből már válogatósabb vagyok, öngyulladósat tényleg csak akkor, amikor más lehetőség nincs. cocobrico, vagy amit most használok és ez eddig a legjobb a bamboochaa. ezek nem öngyulladósak, gáztűzhely, tábortűz vagy egy erősebb kézigyújtó kell hozzájuk, viszont semmi mellékíze nincs mint az öngyulladósoknak, és nagyobb hőt is adnak le.
Én a nem öngyulladós, természetes szenek mellett teszem le a voksomat. =) -
AL-WAHA dohányból majdnem mind jó
Szenet én 3KINGS-et használok nekem bevállt (Three-Kings) -
sziasztok!
milyen dohánymárkát ajánlotok? és szénből melyik a jó? mi kint ukrajnában vettünk vmi gagyit,de olyan hogy a narancsos meg az epres ugyanolyan ízű... -
király :) -
-
http://kepkezelo.com/images/nvhj1x5g8u0f7sja.jpg -
uhh, az kellemetlen, akkor inkább ne is szóljunk semmit =) -
Egyik haver koleszába sok a szlovák. Náluk 2-3* drágább az összes pipás cucc állítólag... -
Ezzel a problémával énis szembetalálom magam mindig, de annyi különbség, hogy én Bamboochaa-t használok, és úgy oldom meg hogy időközben forgatom a szenet, mostanában pedig inkább 1,5-2 szenet teszek a pipára, és azt lehet egymásra is támasztani, így kevésbé alszik ki a szén.
A megérdemelt jusshoz meg csak annyit hogy állambácsiék elmehetnek a sunyiba, eddig még nem érte meg neten rendelni dohányt nekem, pestre felszaladtam olcsóbb volt... mostmeg... neten semmi, boltba aranyáron mérik... :\
szánalom ez az ország, de ez van, el kell viselni amég muszály, aztán el innen messzire, vagy legalább 1 szomszéddal nyugatra -
FFuu már nagyon rég pipultam ilyen jót, ez úgy tűnik bevált. Remélem végig kitart. (= Barackos Al-Waha + Sárgadinnyés Al-Waha lötty.
-
Mostanában nagyon nem pörög a topic, csak nem a drágulás hatása érezhető?
Bár ha belegondolok, hogy régen még 1200Ft-ért vettem a 250g-os Al-Waha-t és Nakhla-t, most pedig 2100Ft a 250-es konzerv... hát igen. Sőt, volt hogy egy-egy sérült 250g-os Hennawy-t (tudom, nem egy minőségi dohány) 900Ft-ért is el lehetett kapni. Az 50g-osok is 450-600Ft-ért voltak kaphatók, most meg 900Ft.
Nade nem lehet tenni semmit, erről is le lett húzva a "megérdemelt juss"...
Na mind1, eredetileg egy kérdésem lenne. Mostanában az a gondom, hogy akárhogy szívom a pipát, egyszer csak bealszik a szén. Az elején amikor még izzik mint állat, minden tökéletes, 2-3 szívás és sok a füst, jó az íz, minden okés. Aztán 8-10 perc után elkezd kaparni (kezd bealudni) és szép lassan teljesen bealszik az alsófele a szénnek ami az aluval érintkezik. Ilyenkor fújom egy kicsit, megfordítom, de pár szívás és nem hogy beizzana, hanem a másik fele is bealszik, és kb ennyi is volt a pipázás.
Régen semmi ilyen gond nem volt, alu ugyanaz, tömés ugyanaz, szén is ugyanaz. Egyébként "Coco-Coal" kókuszszenet használok.
Vmi tipp, ti hogy oldanátok meg? Esetleg egy alugyűrűt teszek a szén és alu közé, hátha nem alszik úgy be, hogy nem érintkezik közvetlenül teljes terjedelmében az aluval...
Ez most írás közben jutott eszembe, úgyhogy pár perc és ki is próbálom. :D Majd leírom, javult-e vmit a helyzet. -
Akkor ott még olcsóbb a dohány, mint itt nálunk. Nemhiába, állambácsi rátette a kezét a vízipipára is. -
üdv mindenki
ma hírtelen felindulásból (és mert volt pénzem
) úgy döntöötem vesz szenet meg pár dohányt, bementem a boltba és majd besz*rtam amikor megláttam még a kis 50g-osoknak az árát :\ 880, 890, 920 pfff
így vettem összesen 2db dohányt meg egy szenet és otthagytam 2100ft, régebben ebből a pénzből vettem 2 db 250g-osat most meg sírni volna kedvem hogy mióta nem pipáztam ennyit változott az ár
januárban még sokaltam az 500 ft-ot a kicsiért de ez már túlzás érte
-
technext #6800 nah a drágaságom megkapta a nagy takarítást :)
citromos fürdő + suvickolás
Remélem lendít majd az ízhatáson a tisztaság -
6 pipa :| OemmGE -
Persze, lehet. A jég csak lehetőség, a nyakán lévő tartályba lehet tenni, amitől lehűl a test, és jó hideg lesz a füst. Nekem nagyon bejön, főleg ha a vázába is teszel, akkor nagyon fincsi. Jég nélkül is használtam, akkor hagyományos pipaként viselkedik nyilván.
"Miért adod el?"
-Mert szeretnék egy kis lakásba költözni, és hat pipával elég nehézkes. Nagyon sajnálom, de sajnos muszáj. Meg így a pénzre is szükségem van, szóval lehet velem alkudozni is. -
Cat 02 #6797 Lehet jég nélkül is használni ?
Illetve érezhető a különbség ? -
Szevasztok, elpasszolnám az jégpipámat.
Kép itt, klikk ide.
Adok csövet, kerámiákat.
Privátban minden más. -
Narusco #6795 +1, legjobb. -
Megerősítem, tényleg nagyon jó bolt! :) -
szia! mostanában ez a legnépszerűbb üzlet, érdemes oda látogatni. -
mopsar #6792 Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy Pesten hol van nagyon tuti vízipipa bolt? Mert szeretnék venni egyet csak nem vmi gagyit... régóta megszeretném már lepni a páromat egyel :D:D Előre is köszi a válaszokat :P -
Régebben találtam 1 cikket a házi vp dohány készítéséről, volt benne 1 lépés, miszerint alkohollal meg kell locsolni hogy tartósítsa, majd kifőzni, de ügyelve arra, hogy az alkohol teljesen eltűnjön belőle, mert a tüdőnek igencsak árthat. Úgyhogy fokozottan nem ajánlott vodkával locsolgatni a dohányt. Igaza van a többieknek: idd meg inkább! :) -
oks köszi! -
A vodkától csak szétázik, és hamar rohad.
Amúgy semmit nem fogsz érezni. Vagyis semmi jót. Füst nem lesz, mert elmossa a melaszt.
Tartályba önteni is fölösleges, mert csak az alkohol gőzét fogod érezni, ami nem üt meg, csak "nehéz" lesz tőle a füst.
Idd mellé. -
lehet hogy üt úgy is, viszont cserébe biztos hogy szar lesz az íze és tűzveszélyes is, a hőtől elég könnyen meggyulladhat az alkohol. Szerintem ha be akarsz rúgni, akkor a tartályba locsolj vodkát, vagy simán idd pipázás mellé, az a tuti :) -
szerintetek az milyen lehet, ha vodkába kicsit megúsztatom a dohányt?:D
Üthet?:D -
a kész cuccost biztos megosztom itt :)
magáról a tervről [helyenként OFF]
a tartály literes unicumos üveg lesz, amit le fogok festeni. Kitaláltam nemrég egy hülye karaktert a köré fogom felépíteni a festést.
rozsdamentes acél csöveket kell szerezzek, majd finoman megoldani a fő és szívócső elrendezését. A szárat is díszíteni akarom, valószínűleg a két másik csövet fogom valamilyen díszített henger-lemezzel bevonni.
Tálcát is saját kezűleg kívánom megvalósítani, éppúgy mint a hőtartó sapkát. kerámiát nem csinálok- még :P
főként a festés részére álltam rá, mert azt könnyebb megtervezni, és ahhoz nem kell műhely meg miegymás. -
majd beszámolót tessék írni
-
hajrá, majd várjuk a képeket :) -
#6781-2
Kösz srácok, mindent értek :D
hand vagy home asszem nagyon mindegy mert itthon fogom csinálni és a két kezemmel :D -
Az csak arra van h kifújd a felesleges / megégett füstöt a tartályból. Ha kihagyod az se lenne gond sztem de ha kétszemélyes lesz akk a másik csövön úgy is ki tudod fújni vagy csinálj egy csonkot és azt zárd le vmi kupakkal a pipákban ezt vasgolyóval oldják meg ami tömít ha szívják de enged ha fújják ugyebár... Amúgy meg nem home-made-et akartál írni? :D Mert lehet h a normál pipákat is kézzel csinálják pl a forrasztást... -
nem érhet, annyi az egész, hogy akk nem szabad belefújni, mert könnyen felmegy a víz a dohányhoz... Ja meg ha szenes lesz akk baszatod XD mert az valamit szokott rajt segíteni, ha belefújogatsz, de mivel nincs szelep így felejtős.
Egyébként szelepen énis gondolkoztam. ÉS nekem lenne egy egyszerű megoldásom, igaz nem tesztelt.
Vmi olyasmi ami a rendes pipába van.
Legyen egy függőleges lyuk a testen, és abba bele egy gumi tömítés, majd egy nagyobb csapágygolyó. A szívás, meg a gravitáció megoldja, azt, hogy ott nemenjen ki a levegő, erre meg valami kupak, hogy ne hagyd el a golyót.
Ha nem érted rajzolok. -
Indulnék dohányt venni erre elkezd szakadni az eső... -
Szervusztok!
Tervben van egy hand-made pipa és az lenne a kérdésem, hogy a szelep kérdést hogyan tudom egyszerűen meglépni? Vagy ha esetleg nem teszek rá szelepet érhet e valamilyen baj?
-
Nem tudom, hogy van-e benne fémspirál, de állítólag vki mellétette a mágnest, és tapadt rá mint gyöngytyúk a takonyra. -
itt egy topic az ügyről, az tényleg elég beszédes hogy nem engedték lefotózni a kétféle csövet egymás mellett :) -
nos igen, az utóbbi időben sajnos elég lehúzós lett a center (hamisított cuccok, lejárt dohány), pedig szimipi hely volt régen :( -
szerintem nincs benne fémspirál, mert sokkal könnyebb mint a régi csövem, pedig a razan hosszabb..