Európában már vezetnek az LCD-televíziók

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Ja, és akkor már jobb választás a digitális mûholdas, ha a minõség szempont.

Hány földfelszíni adás is van manapság? 3? 5? Nem hinném, hogy innen tévézik az átlagcsalád. És akkor már mindegy, hogy mûhold vagy kábel, nagyjából egyforma a kiépítési költség. Amit mellesleg átvállalhat a szolgáltató.

Ja, mert te arról beszéltél, aham. Csakhogy fonak nem arról beszélt, hanem digitális mûsorszórásról úgy általában...

Filmeket is jó nézni a monitoromon. Csak épp nem elég nagy.

Azokhoz mûholdvevõ/dekóder kell, meg parabola. A földfelszínihez meg csak tetõ/szoba antenna (meg dekóder, ha a TV nincs felkészítve).
Azért, mert én arról írtam. Azt kötelezõ ugyanis digitális rendszerbe bevezetni, te panelbajnok.
Azt nem vitatja senki, hogy számítógéphez az LCD monitor a legjobb választás. Nekem is az van. De itt most tévékrõl volt szó.
Látod, nekem viszont lenne pénzem másra, de még drágán sem láttam jót, ami a jelenlegi viszonyok mellett jónak lenne mondható (vagyis TV, DVD).
Bebuktad, mert amit vettem - jó minõségû LCD monitor PC-hez -, az nagyon is jó, sõt kurvajó. A TV-m meg egy ugyancsak jó CRT (100Hz Natural Motion). De csak mert most nincs pénzem másra.

Miért lenne földfelszínirõl szó? Ne akard már ezt is kimagyarázni! Az adás az adás! Úgy is mondhatnám, az adás adott. Annak, aki digitálisat akar, ott van.
A UPC Direct és asszem a DigiTV is MÛHOLDAS = országos lefedettségû.

Az a szánalmas, kedves wanek, hogy olyankor is ellenkezel, és még személyeskedsz is, amikor nyilvánvalóan nincs igazad. Nem vagy vitaképes.

Értem én a sértettségedet! Vettél valami drága szutykot, és mostanra rájöttél, hogy nem volt érdemes <#eplus2>
Fóldfelszíni digitálisról van szó. És nem kis körzetben, hanem Magyarország teljes területére. Ha nem tudsz olvasni, íratkozz be valami gyorstalpalóba.
Ez lenne a színvonalad? Szánalmas.
Látom, a Main Ruler-t tisztelhetjük a személyedben. Legalábbis ezt képzeled. Add át üdvözletem Napóleonnak és Elvisnek!

Antenna Digital (AM-Mikro-t váltotta le), UPC Direct, DigiTV, ezek mind digitálisak.

Így van 😊 Vegyük hozzá azokat is, akik valamilyen feltûnési/kitûnési betegségben szenvednek. 😊
Én azt a kisérleti adást nem nevezném annak. Ráadásul csak kis térségben fogható. És persze nem HD...
Te meg kissé egysíkúan látod a dolgokat. Annak idején világszerte csak néhány csatorna állt át színes sugárzásra, nem az összes egyszerre. (Úgy emlékszem, itthon is sokáig még ff volt a "kettes", és az "egyesen" sem volt minden színes.) És ahogy álltak át az emberek színes-tévére, úgy állt át fokozatosan a többi csatorna is. Mert akkorra kezdett számítani. A HD-val is pont így van, így lesz. Ha nem hiszed, nézz szét a világban, vagy akár csak itt Európában... Elõször csak 1-2 csatornának van/lesz fizetõs HD-s változata, és a többiek késõbb követik. És mikor? Pontosan akkor, amikor ez igazi elõnyt kezd jelenteni. Ez fõleg igaz a kisebb csatornákra! (Amilyenek nem is nagyon voltak régen...)

Egyébként meg szerintem sem nagyon érdemes még "lapos" tv-t venni, kivéve annak akinek nem a pénz elõteremtése, hanem az elköltése a nagyobb probléma.
digitális mûsorszórás már most is van, 2012 jan 1. a végsõ határidõ amikor le kell állni minden analóg tv-adással az EU ukáza szerint (elvileg...)
nono84
"Európában már vezetnek az LCD-televíziók" -még jó ,hogy ez a cím 😄
Egy picit másról van már szó 😄!

Hajrá Vidi! Hajrá Volán! Forza Juve![una volta per sempre] Vamos vamos Argentina!

Aki ma vesz ilyen tévét, az 2012-ben (addigra lesz digitális mûsorszórás) már egy 6 éves, elavult ratyival rendelkezik. Addigra sokkal jobb készülékek lesznek, és persze még az sem biztos, hogy 2012-ben egybõl lesz HD is.
A HD-s lejátszók piacára építeni meg nagy luxus, ha az ember naponta szembesül a ratyi tévéadás képével, ami azon (lcd/plazma) úgy jelenik meg.
Annak idején a színes TV adás sem azért indult el, mert már mindenkinek színes tévéje volt, hanem azért vettek az emberek színes tévét, mert volt színes adás.
Ostoba vagy. Az üzleti piac nem így mûködik. Arról meg nem is beszélve, hogy most még nincs miért HD képes tévét venni. De aki ilyet vesz, az meg is érdemli. A vásárlói hülyeség (is) határtalan. De tényleg befejeztem ezt a témát. Okoskodj tovább egyedül.
LOL, magadnak mondassz ellent, nem veszed észre? 😄DD

Ha nincs, aki nézze a HD-s adást, mert csak pár embernek van HD-s tévéje, akkor nem jelent piaci elõnyt HD-ben készíteni a mûsort...

Képtelen vagy felfogni, amit írtam.
Egy tévécsatorna nem azért mûködik, hogy neked filmeket, meg érdekes dolgokat juttasson el, hanem azért, mert a reklámok sugárzásából pénzt kap, és ha bevállal valami kis közszolgálati feladatot is, akkor állami támogatást is kap. Persze ha csak reklámokat adna, akkor a kutya se nézné. Ezért a bevételébõl kénytelen valamekkora részt filmek és egyebek beszerzésére fordítani.
Ha csak 1 tévécsatorna lenne, annak nem állna érdekében HD-ban sugározni. Minek ruházna be drága technikába, mikor anélkül is életképes? De mivel több tévécsatorna van, és ezek ádáz küzdelmet folytatnak a nézettségért (és az ezzel járó magasabb hirdetési díjakért), ezért minden eszközt megragad annak érdekében, hogy a többibõl kitûnjön. Erre a HD adás egy lehetõség. Ugyanis ha valaki HD-ban ad, még ha szar mûsort is, a jobb látvány miatt többen fogják azt nézni. És ez a lényeg. Még az sem biztos, hogy a HD adás többe kerül majd, mert ezt a békát benyelik majd a nagyobb nézettség reményében. A kevésbé tõkeerõs csatornák is majd persze megpróbálnak felzárkózni, mert õk sem akarnak lemaradni... Szóval errõl van itt szó, nem egyébrõl.
Nem vitatkozom veled errõl tovább, mert értelmetlen. Nem látod a fától az erdõt. Maradj meg a panelek szintjén, az a kedvenc témád úgyis 😊
Ki nem érti...? Ezzel most semmi újat nem mondtál. De továbbra sem érted, amit írtam.

"De ez legyen az õ bajuk."

Addig nem fektetnek be súlyos összegeket, amíg nincs, aki nézze, és persze fizessen is érte (mivel elõször egy ideig plusz szolgáltalás lesz), tehát amíg nem számíthatnak a megtérülésre. És ki az, aki hajlandó erre külön áldozni? Akinek már ott van a HD-képes tévéje, amit részben épp azért vett, hogy majd HD-s adásokat is tudjon rajta nézni, vagy ha már ott van, akkor azért.

Nem érted az ok-okozat összefüggést.
Analóg módon a büdös életbe nem sugároznának nálunk HD adást, hiába lenne itt már mindenkinek HD Ready tévéje.
A digitálisra át kell térni (ez nem szabadon választott)
A digitális mûsorszórás már jó lehetõséget teremt a HD adáshoz. Ami persze nem jelenti azt, hogy azonnal, és pláne nem, hogy majd mindegyik adó HD-ban fog sugározni.
Az tény, hogy a tévétársaságoknak a HD minõségû anyagok elkészítésének technikai feltétele súlyos pénzekbe fog kerülni. De ez legyen az õ bajuk.
Nem keserítesz el, mert attól, hogy átállunk digitális mûsorszórásra, még nem lesz magától semmi HD-s. Bár a tévétársaságok és a fogyasztó közötti lánc fel lesz készítve a HD-ra, a tévétársaságok eszközeinek jó részét le kell cserélni hozzá, ami nem kis összegekbe kerül. Ezt a ráfordítást éppen hogy a potenciális "HD-fogyasztók" kellõ aránya tudja megalapozni.

El kell keserítselek. Nem attól lesz HD adás, hogy statisztikailag kimutatják, hogy már mennyi HD képes tévét vettek, hanem majd attól, hogy bevezetik a digitális mûsorszórást. Legalábbis technikailag sokkal könnyebb lesz. Az ugyan igaz, hogy lehetne analóg módon is ilyesmit sugározni, de sokkal nagyobb sávszélességre lenne szükség így analóg módon HD mûsort sugározni.
A digitális (földfelszíni) mûsorszórást pedig az EU miatt kell bevezetnünk.
Úgy tûnik, még mindig nem érted, hogy addig nem lesz itt HD-s adás, amíg nincs rá jelentõs kereslet. És ezt a keresletet nagyrészt azok támasztják, akiknek már van HD-képes tévéjük.

És a másik, hogy nem abból kellene kiindulni, hogy néz ki egy ilyenen a 100-felé osztott kábelen az adás az áruházakban.

"Tobb szempontbol sem ertem a logikad." - errõl nem én tehetek 😊

"Egyreszt epeszu ember nem a magyar HD adasok miatt vesz tvt." - 1. nincs még magyar HD adás. 2. TV-t pedig ennek ellenére vesznek, és nem csak HD Ready-t.

"Ki franc kivancsi Gyozike fejere nagy felbontasban?" - én biztos, hogy nem, mert egyáltalán nem nézem a retektévét. De ha igazak a nézettségi adatok (amiben én spec. nem hiszek), és gyõzike nem érne el megfelelõ nézettséget, akkor eltûnne a képernyõrõl. Vagyis ne magadból indulj ki.

"Azert szoktak jo minosegu tvt venni az emberek, mert szeretik a filmeket." - azért vesznek jó minõségû tévét, mert ha néznek bármit is, azt az igényszintüknek/pénztárcájuknak megfelelõ minõségben akarják nézni. Nagyon sok ember csak tévében néz filmeket, és ha vett/kapott is DVD lejátszót, nem vásárol nyakra-fõre filmeket, illetve nem megy DVD kölcsönzõbe. Nagyon sokan pedig moziban nézik a filmeket, ha nagy képméretre vágynak...

"Ezek a filmek nem az eterbol jonnek, hanem valami adathordozon" - jön az az éterbõl is, persze csak a reklámblokk közötti idõk kitöltése végett 😊

"Masreszt ha mindig uj technologiara varsz akkor soha sem lesz tvd. Illetve jo biztosan nem." - na itt jól melléfogtál, mert nekem van jelenleg is nagyon jó minõségû tévém... De az nem plazma és nem lcd 😊

Magyarországon egyelõre nincs értelme (ha a minõséget vesszük alapul) plazma vagy lcd tévét venni. HD-s tévéadás nincs, a lejátszók iszonyú drágák, HD-s film pedig kevés van. Aki persze már bedõlt a hülyeségnek, az nem fog majd rohanni egy új technikájú tévét megvásárolni, a nagy többség annak is örül, ha egy plazmát vagy egy lcd-t ki tudott köhögni. Úgy meg pláne nem fog rohanni, ha már a vásárlás utáni rózsaszínû köd eloszlott, meg az ismerõsök elõtt is megtörtént a felvágós korszak, és rájön, hogy a képméret nem minden, kezdi észrevenni a hibákat és felismeri, hogy valójában vett drágán valami gagyit.
Ha majd valóban lesz HD-s tévéadás, és normális áron lehet HD-s lejátszót és filmeket kapni, akkor lesz értelme valamilyen nem crt-s tévé vásárláson gondolkodni.
Hát, mi is kb. így vagyunk (+ Spek., NG, AP). Na jó, néha azért megnézünk 1-2 mûsort a szokásos csatornákon is. És azért mégiscsak jobb lenne HD-ban, fõleg a term. filmek. De igazából minden. Sok mûsor nem lesz ettõl jobb, de már únom a kisfelbontást.

Neurotoxin
Én már nem is nézek TVt, ill azt nézek, csak TVadást nem.És tudod miért?Mert nézhetetlen szart ad az összes csatorna. Számomra már csak az idõjárás jelentés/hiradó/discover ch hasznosítható.
1ébként meg kiírok 5-6 avi filmet egy DVDre és behelyezem az igen kiváló E:MAX 😄 típusú asztali divx lejátszómba. Azzal elvagyok egy hétig....

Tobb szempontbol sem ertem a logikad.
Egyreszt epeszu ember nem a magyar HD adasok miatt vesz tvt. Ki franc kivancsi Gyozike fejere nagy felbontasban? Azert szoktak jo minosegu tvt venni az emberek, mert szeretik a filmeket. Ezek a filmek nem az eterbol jonnek, hanem valami adathordozon. Ettol a ponttol teljesen erdektelen, hogy a Monika Show mikor lesz HD.
Masreszt ha mindig uj technologiara varsz akkor soha sem lesz tvd. Illetve jo biztosan nem. A lezeres tvt lehet, hogy olcsobb lesz eloallitani, de uj fejlesztesekre, gyartosorokra, marketingre, stb. lesz szukseg. Soha sem az eloallitasi koltseget fizeted meg. Ezen kivul a mostani technologiakba beleoltek rengeteg penzt, es itt nem a gyartasra gondolok elsosorban. Komoly osszeg az egyszeru emberek agyaba vesni, hogy plazmatv, lcdtv, azt meg plane, hogy ez nekik jo. Ezt nem dobjak ki egyik naprol a masikra, csak azert mert valami hobortos figura kitalalta, hogy dejo a lezertv. -> Kezdetben _mindenkeppen_ draga lesz, es csak sok ev alatt fog lecsokkenni az ara.
Nem hitkérdés. Több éve figyelemmel követem a fejlõdésüket, nem csak a neten kersztül (spec.), hanem élõben is.

Gondolom, neked hót mindegy, mikor lesznek HD-s adások Magyarországon...

Hidd azt.
Ez egyáltalán nem fordult meg a fejemben.
A CRT vs. LCD/Plazma kérdés engem leginkább a róka és a szõlõ esetére emlékeztet.

A lapos panelé a jelen és a közeli jövõ is. A holnap pedig mindíg hoz egy új fejlesztést.
Nem, azok valóban egyre jobbak.

És az megfordult már a fejedben, hogy minnél több HD-képes tévé lesz az országban, annál hamarabb jelennek meg a HD-s csatornák?
Call it shortsightedness?

Hát igen, a fejlesztésbe és a gyártósorokra elköltött temérdek pénzt elõbb vissza kéne valahogy hozni, és ez egyre kevésbé megy, mert az árak egyre zuhannak. Persze trükköznek, mert egyes új termékeket drágábban adnak, amire rásütnek valami hangzatos új panel nevet, holott lehet, hogy a néven kívül semmi újdonság nincs benne, de megpróbálják így drágábban (kevésbé veszteségesen) eladni.
elösször eladják az LCD-t/Plazmát, aztán az OLED-et,aztán majd utánna a SED-et.nem buták ezek<#eplus2>

Ma2ska
Ez már sci fi kategória , amiröl beszéltek, az oled nevü csoda se nagyon akar jönni pedig elvileg már itt kellene az lcd meg a plazma tökét szorongatnia nem?

Én nem olvastam ilyen cáfolatot, de ettõl még lehet. Mindegy. Addigra, mire nálunk is lesz HD-s adás, addigra talán lesz ilyen lézeres nálunk is. És ha tényleg olyan lesz, mint amit írtak róla, és még nekem is tetszeni fog a képe, akkor nálam az lesz a nyerõ.
Kicsit késõbb jött a cáfolat. 😞 Az egyik fõ alkatrész kifejlesztõje akart médiavisszhangot, hogy ezzel vegye rá a nagy gyártókat, foglalkozzanak a dologgal. Majd fognak is, de csak késõbb.

A lézerest 2007-re igérik... Állítólag alacsonyabb fogyasztású lesz, minden paraméterében veri a jelenlehi technikákat, és _olcsó_ lesz. Legalábbis ezt igérték (illetve ahol olvastam, ott ez volt írva).
Passz. Csak annyi rémlik, hogy valami lézeres technika...
LCD vs Plasma: egyik sem érdekel. Felesleges pénzkidobás.
Én is hallottam arról a lézeresrõl. De aztán kiderült, hogy még messze nincs kereskedelmi bevezetésre készen. Na szóval ez nem a SED. De a SED is nagyon jó lesz. Csak épp meg is kérik majd az árát.

B@ldrick

&#9612;Lost &#9632; Dexter &#9632; 24 &#9632; Spartacus &#9632; NFL&#9616;

Nyugodtan elõfordulhat, hogy egy átlagos képernyõméretû crt-s tévén kisebb felbontással jelenik meg az adás, mint kellene.

A legbutább lcd-tévé is bicubic interpolációval nagyítja fel az PAL szabványú képet, így nem lesz pixelesedés. Csak egyszerûen kicsi a felbontás, emiatt elmosottabb lesz a kép. Persze kijöhetnek - és LCD-n jobban látszanak is - az analóg átvitel gyengeségei. Az igazán fejlett megoldások eredménye viszont egyátalán nem gyalázatos. Bár olyat ebben az árkategóriában még nem láttam. 😊

Oldal 1 / 2Következő →