87
  • dez
    Ja, és akkor már jobb választás a digitális műholdas, ha a minőség szempont.
  • dez
    Hány földfelszíni adás is van manapság? 3? 5? Nem hinném, hogy innen tévézik az átlagcsalád. És akkor már mindegy, hogy műhold vagy kábel, nagyjából egyforma a kiépítési költség. Amit mellesleg átvállalhat a szolgáltató.
  • dez
    Ja, mert te arról beszéltél, aham. Csakhogy fonak nem arról beszélt, hanem digitális műsorszórásról úgy általában...

Filmeket is jó nézni a monitoromon. Csak épp nem elég nagy.
  • wanek
    Azokhoz műholdvevő/dekóder kell, meg parabola. A földfelszínihez meg csak tető/szoba antenna (meg dekóder, ha a TV nincs felkészítve).
  • wanek
    Azért, mert én arról írtam. Azt kötelező ugyanis digitális rendszerbe bevezetni, te panelbajnok.
    Azt nem vitatja senki, hogy számítógéphez az LCD monitor a legjobb választás. Nekem is az van. De itt most tévékről volt szó.
    Látod, nekem viszont lenne pénzem másra, de még drágán sem láttam jót, ami a jelenlegi viszonyok mellett jónak lenne mondható (vagyis TV, DVD).
  • dez
    Bebuktad, mert amit vettem - jó minőségű LCD monitor PC-hez -, az nagyon is jó, sőt kurvajó. A TV-m meg egy ugyancsak jó CRT (100Hz Natural Motion). De csak mert most nincs pénzem másra.
  • dez
    Miért lenne földfelszíniről szó? Ne akard már ezt is kimagyarázni! Az adás az adás! Úgy is mondhatnám, az adás adott. Annak, aki digitálisat akar, ott van.
    A UPC Direct és asszem a DigiTV is MŰHOLDAS = országos lefedettségű.
  • dez
    Az a szánalmas, kedves wanek, hogy olyankor is ellenkezel, és még személyeskedsz is, amikor nyilvánvalóan nincs igazad. Nem vagy vitaképes.
  • wanek
    Értem én a sértettségedet! Vettél valami drága szutykot, és mostanra rájöttél, hogy nem volt érdemes
  • wanek
    Fóldfelszíni digitálisról van szó. És nem kis körzetben, hanem Magyarország teljes területére. Ha nem tudsz olvasni, íratkozz be valami gyorstalpalóba.
  • wanek
    Ez lenne a színvonalad? Szánalmas.
  • dez
    Látom, a Main Ruler-t tisztelhetjük a személyedben. Legalábbis ezt képzeled. Add át üdvözletem Napóleonnak és Elvisnek!
  • dez
    Antenna Digital (AM-Mikro-t váltotta le), UPC Direct, DigiTV, ezek mind digitálisak.
  • wanek
    Így van :) Vegyük hozzá azokat is, akik valamilyen feltűnési/kitűnési betegségben szenvednek. :)
  • wanek
    Én azt a kisérleti adást nem nevezném annak. Ráadásul csak kis térségben fogható. És persze nem HD...
  • dez
    Te meg kissé egysíkúan látod a dolgokat. Annak idején világszerte csak néhány csatorna állt át színes sugárzásra, nem az összes egyszerre. (Úgy emlékszem, itthon is sokáig még ff volt a "kettes", és az "egyesen" sem volt minden színes.) És ahogy álltak át az emberek színes-tévére, úgy állt át fokozatosan a többi csatorna is. Mert akkorra kezdett számítani. A HD-val is pont így van, így lesz. Ha nem hiszed, nézz szét a világban, vagy akár csak itt Európában... Először csak 1-2 csatornának van/lesz fizetős HD-s változata, és a többiek később követik. És mikor? Pontosan akkor, amikor ez igazi előnyt kezd jelenteni. Ez főleg igaz a kisebb csatornákra! (Amilyenek nem is nagyon voltak régen...)
  • fonak
    Egyébként meg szerintem sem nagyon érdemes még "lapos" tv-t venni, kivéve annak akinek nem a pénz előteremtése, hanem az elköltése a nagyobb probléma.
  • fonak
    digitális műsorszórás már most is van, 2012 jan 1. a végső határidő amikor le kell állni minden analóg tv-adással az EU ukáza szerint (elvileg...)
  • nono84
    "Európában már vezetnek az LCD-televíziók" -még jó ,hogy ez a cím :D
    Egy picit másról van már szó :D!
  • wanek
    Aki ma vesz ilyen tévét, az 2012-ben (addigra lesz digitális műsorszórás) már egy 6 éves, elavult ratyival rendelkezik. Addigra sokkal jobb készülékek lesznek, és persze még az sem biztos, hogy 2012-ben egyből lesz HD is.
    A HD-s lejátszók piacára építeni meg nagy luxus, ha az ember naponta szembesül a ratyi tévéadás képével, ami azon (lcd/plazma) úgy jelenik meg.
  • wanek
    Annak idején a színes TV adás sem azért indult el, mert már mindenkinek színes tévéje volt, hanem azért vettek az emberek színes tévét, mert volt színes adás.
  • wanek
    Ostoba vagy. Az üzleti piac nem így működik. Arról meg nem is beszélve, hogy most még nincs miért HD képes tévét venni. De aki ilyet vesz, az meg is érdemli. A vásárlói hülyeség (is) határtalan. De tényleg befejeztem ezt a témát. Okoskodj tovább egyedül.
  • dez
    LOL, magadnak mondassz ellent, nem veszed észre? :DDD

Ha nincs, aki nézze a HD-s adást, mert csak pár embernek van HD-s tévéje, akkor nem jelent piaci előnyt HD-ben készíteni a műsort...
  • wanek
    Képtelen vagy felfogni, amit írtam.
    Egy tévécsatorna nem azért működik, hogy neked filmeket, meg érdekes dolgokat juttasson el, hanem azért, mert a reklámok sugárzásából pénzt kap, és ha bevállal valami kis közszolgálati feladatot is, akkor állami támogatást is kap. Persze ha csak reklámokat adna, akkor a kutya se nézné. Ezért a bevételéből kénytelen valamekkora részt filmek és egyebek beszerzésére fordítani.
    Ha csak 1 tévécsatorna lenne, annak nem állna érdekében HD-ban sugározni. Minek ruházna be drága technikába, mikor anélkül is életképes? De mivel több tévécsatorna van, és ezek ádáz küzdelmet folytatnak a nézettségért (és az ezzel járó magasabb hirdetési díjakért), ezért minden eszközt megragad annak érdekében, hogy a többiből kitűnjön. Erre a HD adás egy lehetőség. Ugyanis ha valaki HD-ban ad, még ha szar műsort is, a jobb látvány miatt többen fogják azt nézni. És ez a lényeg. Még az sem biztos, hogy a HD adás többe kerül majd, mert ezt a békát benyelik majd a nagyobb nézettség reményében. A kevésbé tőkeerős csatornák is majd persze megpróbálnak felzárkózni, mert ők sem akarnak lemaradni... Szóval erről van itt szó, nem egyébről.
    Nem vitatkozom veled erről tovább, mert értelmetlen. Nem látod a fától az erdőt. Maradj meg a panelek szintjén, az a kedvenc témád úgyis :)
  • dez
    Ki nem érti...? Ezzel most semmi újat nem mondtál. De továbbra sem érted, amit írtam.

"De ez legyen az ő bajuk."

Addig nem fektetnek be súlyos összegeket, amíg nincs, aki nézze, és persze fizessen is érte (mivel először egy ideig plusz szolgáltalás lesz), tehát amíg nem számíthatnak a megtérülésre. És ki az, aki hajlandó erre külön áldozni? Akinek már ott van a HD-képes tévéje, amit részben épp azért vett, hogy majd HD-s adásokat is tudjon rajta nézni, vagy ha már ott van, akkor azért.
  • wanek
    Nem érted az ok-okozat összefüggést.
    Analóg módon a büdös életbe nem sugároznának nálunk HD adást, hiába lenne itt már mindenkinek HD Ready tévéje.
    A digitálisra át kell térni (ez nem szabadon választott)
    A digitális műsorszórás már jó lehetőséget teremt a HD adáshoz. Ami persze nem jelenti azt, hogy azonnal, és pláne nem, hogy majd mindegyik adó HD-ban fog sugározni.
    Az tény, hogy a tévétársaságoknak a HD minőségű anyagok elkészítésének technikai feltétele súlyos pénzekbe fog kerülni. De ez legyen az ő bajuk.
  • dez
    Nem keserítesz el, mert attól, hogy átállunk digitális műsorszórásra, még nem lesz magától semmi HD-s. Bár a tévétársaságok és a fogyasztó közötti lánc fel lesz készítve a HD-ra, a tévétársaságok eszközeinek jó részét le kell cserélni hozzá, ami nem kis összegekbe kerül. Ezt a ráfordítást éppen hogy a potenciális "HD-fogyasztók" kellő aránya tudja megalapozni.
  • wanek
    El kell keserítselek. Nem attól lesz HD adás, hogy statisztikailag kimutatják, hogy már mennyi HD képes tévét vettek, hanem majd attól, hogy bevezetik a digitális műsorszórást. Legalábbis technikailag sokkal könnyebb lesz. Az ugyan igaz, hogy lehetne analóg módon is ilyesmit sugározni, de sokkal nagyobb sávszélességre lenne szükség így analóg módon HD műsort sugározni.
    A digitális (földfelszíni) műsorszórást pedig az EU miatt kell bevezetnünk.
  • dez
    Úgy tűnik, még mindig nem érted, hogy addig nem lesz itt HD-s adás, amíg nincs rá jelentős kereslet. És ezt a keresletet nagyrészt azok támasztják, akiknek már van HD-képes tévéjük.

És a másik, hogy nem abból kellene kiindulni, hogy néz ki egy ilyenen a 100-felé osztott kábelen az adás az áruházakban.
  • wanek
    "Tobb szempontbol sem ertem a logikad." - erről nem én tehetek :)

"Egyreszt epeszu ember nem a magyar HD adasok miatt vesz tvt." - 1. nincs még magyar HD adás. 2. TV-t pedig ennek ellenére vesznek, és nem csak HD Ready-t.

"Ki franc kivancsi Gyozike fejere nagy felbontasban?" - én biztos, hogy nem, mert egyáltalán nem nézem a retektévét. De ha igazak a nézettségi adatok (amiben én spec. nem hiszek), és győzike nem érne el megfelelő nézettséget, akkor eltűnne a képernyőről. Vagyis ne magadból indulj ki.

"Azert szoktak jo minosegu tvt venni az emberek, mert szeretik a filmeket." - azért vesznek jó minőségű tévét, mert ha néznek bármit is, azt az igényszintüknek/pénztárcájuknak megfelelő minőségben akarják nézni. Nagyon sok ember csak tévében néz filmeket, és ha vett/kapott is DVD lejátszót, nem vásárol nyakra-főre filmeket, illetve nem megy DVD kölcsönzőbe. Nagyon sokan pedig moziban nézik a filmeket, ha nagy képméretre vágynak...

"Ezek a filmek nem az eterbol jonnek, hanem valami adathordozon" - jön az az éterből is, persze csak a reklámblokk közötti idők kitöltése végett :)

"Masreszt ha mindig uj technologiara varsz akkor soha sem lesz tvd. Illetve jo biztosan nem." - na itt jól melléfogtál, mert nekem van jelenleg is nagyon jó minőségű tévém... De az nem plazma és nem lcd :)

Magyarországon egyelőre nincs értelme (ha a minőséget vesszük alapul) plazma vagy lcd tévét venni. HD-s tévéadás nincs, a lejátszók iszonyú drágák, HD-s film pedig kevés van. Aki persze már bedőlt a hülyeségnek, az nem fog majd rohanni egy új technikájú tévét megvásárolni, a nagy többség annak is örül, ha egy plazmát vagy egy lcd-t ki tudott köhögni. Úgy meg pláne nem fog rohanni, ha már a vásárlás utáni rózsaszínű köd eloszlott, meg az ismerősök előtt is megtörtént a felvágós korszak, és rájön, hogy a képméret nem minden, kezdi észrevenni a hibákat és felismeri, hogy valójában vett drágán valami gagyit.
    Ha majd valóban lesz HD-s tévéadás, és normális áron lehet HD-s lejátszót és filmeket kapni, akkor lesz értelme valamilyen nem crt-s tévé vásárláson gondolkodni.
  • dez
    Hát, mi is kb. így vagyunk (+ Spek., NG, AP). Na jó, néha azért megnézünk 1-2 műsort a szokásos csatornákon is. És azért mégiscsak jobb lenne HD-ban, főleg a term. filmek. De igazából minden. Sok műsor nem lesz ettől jobb, de már únom a kisfelbontást.
  • Neurotoxin
    Én már nem is nézek TVt, ill azt nézek, csak TVadást nem.És tudod miért?Mert nézhetetlen szart ad az összes csatorna. Számomra már csak az időjárás jelentés/hiradó/discover ch hasznosítható.
    1ébként meg kiírok 5-6 avi filmet egy DVDre és behelyezem az igen kiváló E:MAX :D típusú asztali divx lejátszómba. Azzal elvagyok egy hétig....
  • grobs
    Tobb szempontbol sem ertem a logikad.
    Egyreszt epeszu ember nem a magyar HD adasok miatt vesz tvt. Ki franc kivancsi Gyozike fejere nagy felbontasban? Azert szoktak jo minosegu tvt venni az emberek, mert szeretik a filmeket. Ezek a filmek nem az eterbol jonnek, hanem valami adathordozon. Ettol a ponttol teljesen erdektelen, hogy a Monika Show mikor lesz HD.
    Masreszt ha mindig uj technologiara varsz akkor soha sem lesz tvd. Illetve jo biztosan nem. A lezeres tvt lehet, hogy olcsobb lesz eloallitani, de uj fejlesztesekre, gyartosorokra, marketingre, stb. lesz szukseg. Soha sem az eloallitasi koltseget fizeted meg. Ezen kivul a mostani technologiakba beleoltek rengeteg penzt, es itt nem a gyartasra gondolok elsosorban. Komoly osszeg az egyszeru emberek agyaba vesni, hogy plazmatv, lcdtv, azt meg plane, hogy ez nekik jo. Ezt nem dobjak ki egyik naprol a masikra, csak azert mert valami hobortos figura kitalalta, hogy dejo a lezertv. -> Kezdetben _mindenkeppen_ draga lesz, es csak sok ev alatt fog lecsokkenni az ara.
  • dez
    Nem hitkérdés. Több éve figyelemmel követem a fejlődésüket, nem csak a neten kersztül (spec.), hanem élőben is.
  • dez
    Gondolom, neked hót mindegy, mikor lesznek HD-s adások Magyarországon...
  • wanek
    Hidd azt.
  • wanek
    Ez egyáltalán nem fordult meg a fejemben.
  • hypno
    A CRT vs. LCD/Plazma kérdés engem leginkább a róka és a szőlő esetére emlékeztet.

A lapos panelé a jelen és a közeli jövő is. A holnap pedig mindíg hoz egy új fejlesztést.
  • dez
    Nem, azok valóban egyre jobbak.
  • dez
    És az megfordult már a fejedben, hogy minnél több HD-képes tévé lesz az országban, annál hamarabb jelennek meg a HD-s csatornák?
    Call it shortsightedness?