195
-
A1274815 #115 Indíték. -
Epikurosz #114 Az állításaidnak pont a fordítottja igaz: közismert vagyok, sokan kedvelnek, sok ember figyelmét ráirányítottam lényeges dolgokra, de ami a legfontosabb: sokan utálnak is, tehát a motiváció megvan. Hogy mondják ezt szaknyelven: indok, késztetés? -
A1274815 #113 "Ebben még mindig reménykedem, hogy így van, mert csodálkoznék, ha a He atommagok (mert ugye ez az alfa sugázás) úgy szakadnának ki a Po-210 atommagból, hogy ott más részecske nem is fröccsköl szét."
Az igaz, hogy "szétfröckölhetnek" egyébb részecskék is (első sorban e-, de kelethezhet egy-két foton is), csak töredék akkora energiával (azaz nem fog az emberünk automatikusan röntgen készülékké válni), illetve a bekövetkezésük elégé valszám dolog, mertelegendő közel kell kerülnie az elektronokhoz. Pozitron ez esetben, meg nem fog keletkezni, az beta+ bomlásnál fordúl szinte csak elő.
Ha viszont Be9(berilium)-ot teszünk az újába, akkor n0 súgárzás fog létrejönni.
Be9+He4 -> Be8 + He4 + n0 illetve
Be9+He4 -> C12 + n0 -
dez #112 De te nem vagy ismert szemlyiség, akit még széles körben kedvelnek is, és ráirányítja egy egész ország figyelmét bizonyos dolokra, sőt alaposan utána is jár, dokumentumfilmet készít, stb. -
dez #111 Ezt nem lehet tudni. -
Epikurosz #110 "Itt hol is sugárzik a polónium 210 bétát, meg gammát?"
Izé, sztem téved a wiki. :-)
Azér nézz utána, hátha akad ott egy-két neutron és foton...
A szócikket amúgy olvastam, én magam idéztem be ide először, de nem olvastam figyelmesen. Nálam bevésődött, hogy a radioaktív sug. az alfa+béta+gamma. Mert ahonnan protonok vagy neutronok szakadnak ki, ott elektronok is felszabadulnak, és persze fotonok is, mert az atomag kötéseinek felbomlásakor keletkeznek, sőt pozitronok is, meg más részecskék.
Ebben még mindig reménykedem, hogy így van, mert csodálkoznék, ha a He atommagok (mert ugye ez az alfa sugázás) úgy szakadnának ki a Po-210 atommagból, hogy ott más részecske nem is fröccsköl szét. -
A1274815 #109 Szerintem aki/akik tette/tették nem szúrta/szúrták el ő/ők direkt azt akarta/akarták, hogy kimutatható legyen (és esetleg több héten keresztűl is haldokoljon).
2 tény:
-Ha sokáig haldoklik akkor lehet, hogy beszédessebb lesz és egy kicsit jobban szellőztet ki dolgokat, azokról akik tették.
-Ha haza árúlást követett el, akkor első sorban a kollegitól tart. Ha maffia ügyekbe ártotta be magát, akkor meg a "családtól" tart.
Kinek árthat, ha sokáig haldoklik:
- Orosz titkosszólgálat: bosszúból olyan dolgokat is elmesélne amiről amúgy még nem mondott el senkinek semmit. Ráadásúl a polónium automatikusan rájuk tereli a gyanút.
- Maffia: szintén fecsegni fog, így nekik sem érdekük, hogy lassan haljon meg egy korházban, tele rendőrökkel, ügynökökkel, stb.
Kinek lehet jó, ha sokáig haldoklik:
- Nem orosz titkosszólgálatnak: mivel azt hiheti, hogy az oroszok tették, így még több információt mondhat el, utolsó napjaiban.
Kikinek hasznos a halála:
- Orosz titkosszolgálat
- Maffia, ha maffia űgy volt
- Személyes ellenségek
- Orosz fasiszták
Kiknek mindegy:
- Brit titkosszolgálat: már elmondott nekik sok mindent, lehet hogy nem mindent, így nekik mindegy a késöbbi sorsa, kivéve, ha a feljebb taglolt eset áll fenn.
- CIA: kivéve a fenti eset, vagy ha szándékosan Orosz titkosszolgálat befeketítése
- hétköznapi emberek
Kiknek kell életben:
??? -
Epikurosz #108 Kiürült a szer, mi? -
Epikurosz #107 Déri Jánoshoz hasonlóan sokan haltak meg rákban. Speciel őt nem hiszem, hogy vki el akarta vón tenni láb alól. Egy sógornőm is meghalt rákban, sajnos.
Dérinél a lefolyás azért nem volt olyan gyors. Amúgy meg paranormális jelenségekkel foglalkozott - jó vicc. Ezért még nem küldtek senkit a túlvilágra, kivéve esetleg kutatási céllal. :-)
Én is foglalkoztam parával, és kutyabajom (vagy legalábbis nemtok róla.:) -
#106 Na jól van, annyira már nem érdekel a dolog, hogy ennyit átolvassak. Aki beszólt, beszólt... biztos igaza van. Üdv -
A1274815 #105 "Az szerinted nem gyanús, hogy hipp-hopp minden eljel nélkül megpatkol rákban?"
Lesz előjele. Meg előtte úgy is kimuatatják nálla a rákot. Különben meg tényleg nem lenne feltűnő, mostanság a legtöbben balesetekben, szív-és érrendszeri megbetegedésekben és rákban halnak meg. Miért lenne fúrcsa, hogy eggyel több hal meg rákban, lazán benne van a 3 szigma szóráson belül. -
A1274815 #104 "Öregem, te egy kis tévedésben vagy.
A polónium-210 RADIOAKTÍV anyag.
Ez azt jelenti, hogy kibocsát: alfa, béta és gamma sugárzást IS."
"iso NA half-life DM DE (MeV) DP "
"210Po syn 138.376 d α 5.407 206Pb"
Itt egy kis olvasmány hozzá: Forrás
Itt hol is sugárzik a polónium 210 bétát, meg gammát? Az ólom 206, meg már stabil atom, az nem fog mást sugározni. -
marcio mela #103 És alapos volt a gyanú? -
dez #102 Egyébként, nagyon-nagyon halkan megjegyzem, Déri János (páran talán tudják, kiről van szó - ismert személyiségként eléggé beleártotta magát a paranormális dolgokba) is rákban halt meg viszonylag gyorsan, és bizony gyanakodott, hogy nem véletlenül történt. -
dez #101 Na jó, persze legalábbis ő akkor is gyanakodna, és csináltatna magán egy sugárvizsgálatot, de lehet, hogy mire észrevenné, már kiürülne a szervezetéből, nem tudom. -
dez #100 Nem hipp-hopp, hanem hetek, vagy épp hónapok alatt. Valamennyire gyanús, ha egy ügynökről van szó, de nem annyira, mint más történések. -
#99 Egyszerű. A ruszkik soha sem voltak az elegáns, és jól megfontolt megoldások emberei. Gondolták, hogy gyorsabban, és kevesebb tünettel fog meghalni.
Elég sok mindent basztak el a ruszkik az utóbbi 5-6 évben, hogy elhiggyem, hogy ezt is képesek szó nélkül elbaszni, lásd moszkvai túszejtés, beszláni iskolafoglalás, stb. -
#98 Az szerinted nem gyanús, hogy hipp-hopp minden eljel nélkül megpatkol rákban? -
#97 Azért nem kell Putyint úgy beállítani, mint a demokrácia őrangyala. Sokan utálják a hazaájában, ukrajnában, a "demokratikus" módszerei miatt.
Putyin nem mást mint egy konszolidált párttiták. Viszi tovább a szovjetuniós múltat a vadkapitalizmus zászlaja alatt. Egy átlag orosznak kb fel se tűnhet a különbség. Az hogy hogy került hatalomra, semmiképpen nem nevezhetjük demokratikusnak, az ellenfeleivel vívótt harcot meg pláne nem. -
Inquisitor #96 Ez biztos is, nem véletlen kesernek mindenkit aki kapcsolatban volt a fazonnal és/vagy ott járt ahol ő. Persze nem lehetnek biztosak benne, mennyire veszélyes ez ezekre az emberekre. -
SHARK13 #95 Mindenesetre szépen elintézték. Csak azt nem értem,miért szarakodtak ennyit? Mérgezésbe lassan halt bele. Volt idő nyomozni,még életében. Pedig van az oroszoknak olyan mérgük is,ami szívbénulást okoz és pár óra alatt lebomlik. Kanadában öltek meg ezzel egy kettősügynököt a 70-es években. Esernyőbe épített tűvel. Nem értem,most miért nem ezt használták. Ha ki kell vonni valakit a forgalomból,akkor csináljuk gyorsan. Oroszországot úgysem lehet "büntetni",egy nagyhatalom azt csinál,amit akar. Putyin úr helyében nem finomkodnék ennyit. -
Inquisitor #94 Valószinüleg azért mérgezték meg és nem valami brutális és feltűnő módon nyírták ki, mert figyelték az arcot. Ellenben nem értem minek kellett ehhez Polónium, pláne ha annyira nehéz beszerezni. Van egy halom többkomponensű méreg, vagy olyan mérgek amiket nem tudnak kimutatni, de legalább is nem akkor ha nem pont azt keresik. Vagy mondjuk megfertőzték volna egy jóféle kis botolizmus kúltúra és akkor rá lehet kenni a nyershalra vagy mit tudom én ;)
Hova tüntek az olyan "korrekt" eltüntetési akciók, mint a betonalap és a savashordó? :D -
Epikurosz #93 Léryke,
Látom, te gondolkodol is, bár gondolom jó volt a katalizálásom is :-) -
Epikurosz #92 Évekkel ezelőtt egy Ukrajna felől belépő személygépkocsiban a magyar vámosok fogtak cézium szállítmányt. Nem tudom mi lett a folytatása. -
Epikurosz #91 Szerintem, ha polóniumot-210-et nyeltél, máris sugárzóvá váltál, anélkül, hogy lélegeznél, vizelnél, verejtékeznél stb. Elég csak leülnöd egy székre. Akikkel kezet fogsz, vagy csak a közeledben vannak, azok mind kapnak valamennyi sugáradagot. -
Epikurosz #90 "A határon sojnos az alfa sugárzók különösebb probléma nélkül átcsempészhatők, ha megfelelően álcázzuk őket."
Öregem, te egy kis tévedésben vagy.
A polónium-210 RADIOAKTÍV anyag.
Ez azt jelenti, hogy kibocsát: alfa, béta és gamma sugárzást IS.
"Ha céziummal teszik..."
Polóniummal tették, ezt labortesztek igazolták.
"Énbennem két másik módszer is felmerült.
- Mérgezés plutóniummal: halálos adagja néhány miligramm környékén van, néhány óra/nap alatt belhal (nem a sugárzásba!), színtén alfa sugárzó, azaz nem fogják sugármérővel kimutatni"
A plutóniumnál 200x-szor mérgezőbb a rádium, de még a botulin is ütősebb.
- "Mérgezés" kürium 242-vel: a kürium azon ritka nehéz fémekhez tartoznak, amelyek nem mérgezőek"
Igenám, de radioaktív, és úgy pusztít.
"A szervezetében semmilyen idegen anyag jelenlétét nem mutatják ki, kivéve, ha a csontjaiból vesznek mintát, vagy a májából, de nem valószínű, hogy kapásból ezzel kezdenék."
Ilyen esetekben (kémhalál) kapásból végeznek sugárzásmérést is. -
dez #89 Lényegében egy csíkot húzhat maga után, mint egy csiga... :P -
dez #88 Nem ürül ebből a polóniumból a verejtékkel? Mert ha igen, akkor mindenhova kerül, amit megfog, sőt ahova leül. Talán lehellettel is, akkor ott is lesz belőle kevéske, ahol lélegzett... Persze csak annyi, hogy egy érzékeny műszer kimutassa (a különbséget az alapsugárzáshoz képest). -
wanek #87 Egyébként számtalan módja van, hogy hogyan lehet valakit megölni, ezt könyvekből, filmekből, hírekből jól ismerheti mindenki. De van, ahol ezeket a módszereket tanítják is... -
wanek #86 A céziumot javasló valaki én voltam. A faszi a lakásában állítólag egyedül lakott, tehát a lakásában el lehetett volna helyezni, és akkor senki másra nincs veszély. -
A1274815 #85 "nekem megfordult a fejemben hogyha ilyen sokág hat ez az anyag akkor lehetséges h az is a célok között volt h a kapcsolatait is szépen kinyírják.
nem tom h ennek mennyi a valószínűsége stb. majd akik kicsit jobban ismerik a radioaktív anyagok tulajdnoságait majd biztos kommentálják :)"
Alfa sugárzást egy vastagabb papírlap illetve 20 cm levegő is megállítja, azaz kizárt dolog, hogy ezzel a módszerrel a kapcsolatatit is eltegyék lábalól. Ahhoz gamma-sugárzó kellet volna, azt meg azonnal kimérik a korházban, meg a mérgezést végre hzajtó is valószínűleg az utolsokat rugná, meg azok is akik a közelében voltak elegendő idejig.
Valaki korábban írta, hogy orosz atom erőműből lopták ki, majd olom dobozba rakták és át csempészték a határon.
Nos atomerőműbe ritkán tesznek bizmut tenyésztő rudakat, de polónium-berilium n0 forrást használnak a beindításhoz.
Felesleges ólom dobozba rakni, mert mint feljebb írtam egy vastagabb papírlap meg állítja az alfa sugarakat.
A határon sojnos az alfa sugárzók különösebb probléma nélkül átcsempészhatők, ha megfelelően álcázzuk őket. Pl.: PoO2 vagy PoO3 vagy Na2PoO4 vagy PoCl6 formájában valami púderbe, arckrémbe, stb keverjük vagy fémmodosulatában beépítjük mondjuk a szivartartó belső falába. Sugárzás mérő semmit sem fog mutatni, még képzett szem se venné észre, ha átkutattnák, a fent említett tárgyakat, vegyileg meg nem fognak mindent csakúgy bizonyíték vagy alapos gyanúnélkül kivizsgálni. Aki meg összeállítja a mérget elég, ha felvesz egy gumi kesztyűt és a teste egyébbrészeihezt 20 cm-nél küzelebb nemközelít az anyaghoz.
Ha céziummal teszik, mint azt valaki "javasolta", akkor nélkülözhetlen lett volna a vastag falú ólomdoboz, továbbá ártatlanok, is károsodhattak volna.
Énbennem két másik módszer is felmerült.
- Mérgezés plutóniummal: halálos adagja néhány miligramm környékén van, néhány óra/nap alatt belhal (nem a sugárzásba!), színtén alfa sugárzó, azaz nem fogják sugármérővel kimutatni, illetve nem is produkálná a sugármérgezés tüneteit, a csontokban akumulálódik, azaz csak akkor mutatják ki, ha a csontjaiból mintát vesznek.
- "Mérgezés" kürium 242-vel: a kürium azon ritka nehéz fémekhez tartoznak, amelyek nem mérgezőek, illetve jelentéktelen mennyíségben szívódnak fel a szervezetben (kevesebb mint 0,1%-a az egésznek). Sokkal többet kellet volna használni ahhoz, hogy valami komoly baja legyen, de abban az esetben, valamilyen gyomor-és/vagy bél-rákot kapott volna. A szervezetében semmilyen idegen anyag jelenlétét nem mutatják ki, kivéve, ha a csontjaiból vesznek mintát, vagy a májából, de nem valószínű, hogy kapásból ezzel kezdenék. Az idő előre haladtával a szervezet lasan kidobja a maradék küriumot a májból és a csontokból, továbbá 160 napos feleződési ideje van, így alapból csökken, igaz hogy közben Pu238-á bomlik. -
léry #84 szerintem amit a tv-ben hallunk, újságban olvasunk erről a szarságról, az mind hülyítés. csak minket, felületes átlagembereket akarnak behülyíteni.. annyira sok ellentmondás van, hogy az már hihetetlen... állítólag Litvinyenko számított rá, hogy meg akarják ölni, ennek ellenére találkozik egy ismeretlen férfival egy étteremben és nem veszi észre, hogy mérget kavarnak a teájába.
aztán ott van az is, hogy állítólag ahol Litvinyenko barátunk járt a mérgezés után ott mindenhol sugárzást mértek. nagyon jó, és akkor hogy rakták bele a mérget a teába??? a gyilkos egy szkafanderben lépett be az étterembe, litvinyenkonak pedig ez fel sem tűnt, mert csak azt figyelte, hogy hol van egy hangtompítós pisztollyal felszerelt bérgyilkos??!?!?? na neee
szerintem ha manapság valakit gyorsan likvidálni akarnak, akkor arra van egyszerűbb megoldás is.. miért pont egy olyan méregből adtak neki pont annyit, amitől 2 hétig szenved a szerencsétlen... ha lelövik, vagy pedig olyan mennyiségű mérget adnak neki amitől fél év múlva meghal rákban, akkor most nem beszéllgetnénk erről -
dez #83 Ezt írtad ugye: "igényel némi ismereteket, esetleg olyanokat is, amihez elengedhetetlen bizonyos diplomák megléte."
Ez úgy hangzik, mintha a diploma nélkül lehetetlen lenne bizonyos ismeretek birtokában lenni. Erre reagálásul írtam az #53-ast. -
Epikurosz #82 Lehet.
Amúgy csak egy példát szeretnék mutatni arra, hogy miért ennyire eltökélt Putyin. A 60-as évek Nagy-Britanniájában, kicsit a jelcini érához hasonlóan, nagy volt a zűrzavar. -
wanek #81 Nekem az volt a benyomásom, hogy a 2 nick ugyanazt az embert takarja. De lehet, hogy csak haverok. -
wanek #80 Ne haragudj, de semmilyen összefüggést nem látok az #53-as hozzászólásodban az általad tőlem beidézett szöveggel kapcsolatban. Teljesen zavaros. Biztos, hogy nem vagy belőve? :) -
Epikurosz #79 Az jobbító szándékkal volt.
Különben nálam akkor kezdődik a baj, ha nagyon finom vagyok, netalántán elkezedek magázódni. Aszem Frostyt és a másikat, már nem emlékszem a nevére,- na megnéztem - Gladiátort hamarosan elkezdem magázni. :-)) -
dez #78 Hát hogy nem a diplomától lesz a tudás, azzal csak igazolod. :) -
wanek #77 Valamikor alszik is az ember. Be is lélegezhette akár álmában... Erre utal az a tény is, hogy ott is kimutatták a poloniumot, ahol lakott... -
wanek #76 Ha jól emlékszem, akkor már kaptam elég sértegetést. Talán még tőled is :)