69
  • Karion
    #69
    sziasztok. A newervinter nights 2 alapjátékkal játszom és van egy olyan gondom,hogy összeraktam a gith kardot és utánna megtámad egy árnymartalóc. Ez még nem lenne gond csakhogy nem akar megdögleni,hiába szavalják el a nevét.Mi lehet a gond.
  • Roback
    #68
    Hali mindenkinek.
    Van 1 kis gondom.Multiban szeretnék nyomulni,de folyamatosan valamilyen modul gondja van.Vagy nem tudja betölteni a modult vagy nem talál vmilyen filet!A játék gyári!Kezdő vagyok és kérem segitsetek mert lassan sokkot kapok!
  • Fantusz
    #67
    Katasztófálisan bugos ez a játék...
    Szóval ez a Sandra kisasszony nem volt ott a szobában, aztán egy újratöltés után előkerült.
    Most azzal vagyok gondban, hogy miután elrabolták, meg kellene keresni, ott vagyunk egy faluban, ahol a támadókat megöltük, de nem enged tovább.
    Ez is bug, vagy valamit még csinálni kellene?
    Minden ajtó zárva, ha odamegyek a világtérképhez, akkor meg nem jeleníti meg a célterületeket...
  • Fantusz
    #66
    Hol találom a mágusivadék-farmer Sandrát?
    Kirohant az épületből, a farm területe meglehetősen kicsi, mégsem találom, arra meg semmi utalás, hogy a farmon keressem, vagy világgá futott...
  • Neoshane
    #65
    a save mappaban minden elmentesnek csinal egy mappat... de amikor igy rosszul ment akkor csak egy ures mappat csinal...
  • Neoshane
    #64
    Nagyon ku*vara kib-ul nagyszeru....
    ez a fo*rakas egyszeruen azt meri kiirni allandoan mentesnel h nincs eleg ki*aszott szabad helyem....
    c.megh 600mb
    d.megh 500mb
    e.megh 7giga

    es egy ki*aszott 6-7 megas elmentesnek nincs helye.... ha meg egy regire akarok menteni akkor ugyanazt irja es meg ki is torli a regi elmentest... szal nagyon jo... nem tok tovabbmenni egy ien bug miatt... pedig mar ujra is raktam 1szer a jatekot..
  • Neoshane
    #63
    Hali mindenkinek....
    Tobb problemam is lenne....

    1. a jatek kozben kifagy a jatek egy hibauzenettel....
    2. a jatek kozben volt olyan h menteni akartam es azt irta nincs eleg hely...
    (c meghajton 1,2giga, d megh. 500mega, e megh. 1,4giga szabad helyem van)
  • Nyugis
    #62
    sziasztok! az a kérdésem, hogy ha a NWN2 tört verziós, és fent van az 1.4 patch, akkor van arra lehetőség, hogy "multizzon" az ember bármilyen formában is..? Akár hamachin keresztül is? mi a módja? mi kell hozzá? van valakinek erről konkrét élménye..? ;-)
  • VidositsAndrás
    #61
    amúgy gondolom a játékot az Obsidian dobja meg egy kicsit :)
  • VidositsAndrás
    #60
    lol én csak véletlen néztem erre de tetű szar játék lehet ha már itt elakadtok (vagy ti lennétek bénák? mind1 ahhoz túl sokan vagytok) + a grafika...hát nos...LOL...nem szar de ilyen kategóriában találok jobbat is....
  • kgab
    #59
    Sziasztok.

    Lenne egy kérdésem. Az a helyzet, hogy nincs cd kulcsom a játékhoz. Nem tudna valaki segíteni, és írni egy linket, vagy valamit, hogy honnan tudok szerezni egyet? Nagyon szépen megköszönném.
  • hammerGT
    #58
    csá most a harmadik fejezetben akadtam el amikor újra kovácsoltuk a kardot akkor jön egy csomo árny meg 2 gólem meg egy árnymartalóc és az árnymartalócot nem tudom megölni pedig már egyszer megöltem egyet. Most akkor hogy kell megölni őket.
  • hammerGT
    #57
    csá. Én ott akadtam el amikor a komor-tó negyedbe kell menni és mentem ahhoz az aldanon nevű bölcshöz aki mondta hogy a levéltárban meg kell keresni a Jerro nevü csávóról az infot és ezt meg is találtam csak most nem tudom hova kell menni hogy megtaláljam Jerro menedékét. plíz help!!
  • nico000
    #56
    Hogy a francba lehet megölni az ÁRNY MARTALÓCOKAT????!!!
    A III. Fejezetnél járok és Keresztút mellett rámtámad 5 GÓLEM meg 1 Árny martalóc a Gólemeket kirakom, de az árny martalóc állandóan visszagyógyítja magát miközben mindenki hanyattesik.

    SEGÍTSETEK !!!
  • Szantai
    #55
    Nem értem kinek mi a baja a gépigénnyel 1 G memom van és 1280ban játszom 2.8g amd vel :)) 9600xt vel :)) 400w táppal ti meg itt sirtok,nekem simán megy a játék!
  • Szantai
    #54
    Hello!Interneten nagyon komoly a játék ha végigviszem felmegyek a hapsimmal és agyoncsapok mindenkit :)) nagy esélyem van rá mert az emberem IQ bajnok harcos :))
  • Sharkys
    #53
    Császtok!
    Én most kezdtem el és valami nagyon nem stimmel nálam. Tiszta bug az egész, vagy nem tom, nem tudok vásárolni, tutorialban is elakadtam, mikor a harcban okítottak, bent ragadtam a karámban, szerencsére túl lehet lépni. Most meg a temetőben vagyok, meg kellett találni három katonát. Meg is lettek, de a parancsnokuk meg se mozdul a helyéről és ha visszatérek a várba a küldesét adó ember nem hajlandó beszélni velem. Próbálom patchelni, remélem megoldódik...
  • cateran
    #52
    Számítson a reakció? Hmmm-hmmm, no és hogy éred el,hogy olyan gyors legyen a reflexed,mint a megszemélyesített 22-es dexterityvel rendelkező halflingnek? (csak egy példa) Úgyanis elvileg az ilyen értékkel rendelkező személy messze emberfelettien gyors...........
  • sylverangel
    #51
    Grafikailag tényleg botrány a gépigényéhez képest...

    Az nwn1 hangulatos volt, csak túl hosszú, bár ahogy látom az nwn2 is ilyen lesz :(

    Ha majd elérik a Fable kezelhetőségét akkor mehet :) , egy PC-s játéknak nem az asztali szabályokat kéne követni, azért van PC, hogy legyen fizika, számítson a reakció ésatöbbi, az asztali meg azért ilyen, mert le van korlátozva dobókockákra, főleg a szabályoknál.

    Persze mesélésben, és játékmenetben 5ezerszet jobb és hangulatosabb, de könnyebb feltelepíteni egy játékot, és játszani vele, mint rendszeresen összehozni egy normális kalandozócsapatot a mai világban :(
  • Hoz_Hun
    #50
    De, én Refresh Lockok használok.
  • matekas
    #49
    Rájöttetm , hogy mi a hiba , visszaállítottam a képfrissítést 1024x768 800x600 ban 85Hz helyett 60Hz re , és így egyből a játékban is tudom választani az adott felbontásokat. De ez így akkor sem az igazi. Nálatok nem jelentkezik ez a probléma? Ha valki megtenné legyen szíves nézze már meg nekem , hogy nála megy -e a játék mondjuk 1024x768 85hz képfrissítés mellett. Köszönöm.
  • ollie
    #48
    nem ;)
  • Hoz_Hun
    #47
    Akkor nem csak én vagyok Baldur's Gate mániás. :D
  • bladesoft
    #46
    Hi.
    Kiporbáltam....fut(amd 2600+,ati1600pro512mb Ram,1gb ram)igaz csak közepes grafikai beállításokkal.Sajnálatos hogy ilyen nagy gépigénye lett.Pedig sztorija jó karaktereknek van személyiségük(bár MINSC és Boo a király). Törpe jókat szól be...bárd vicces föleg az a rész amikor magáról beszél és elalszik a party :-). Érdekes de a chapter 2ben már 5karakter irányitok és szerszámozok fel??? pedig a leirás szerint "az kivéve néhány küldetés közben az ötödiknek beszálló segítőket, akik maguk intézik dolgaikat". Na mindegy egész jó lenne csak nincs kiegyensúlyozva... mágust még nem is használtam elboldogultam néhány blastgolbbal ha sokkan voltak..(BG-ID bezzeg....). Kár hogy elmentek a Diablo féle egyedül lekardozk mindenkit stilus felé de még alakulhat.Meg ez a crafitngolás....(sok talán túl sok regényt olvasok) nem sok helyen van az hogy a marcona 28 éves ranger nekiáll +4es scmittart összeütni...... kicsit eltávolodtunk a szerepjátéktól a tápolás felé. Na jó összegezve játszom vele mig nem lesz benne valami totális játékkedvromboló aztán jöhet újra a BG2(30valahanyadjára is (igen abszolúte nincs életem))játszani.
  • Hoz_Hun
    #45
    Ja most néztem meg a képet. Nálam lehet ott választani egy csomót.
  • Hoz_Hun
    #44
    Dehogy nem. Az opcions menüben rögtön balra fenn a sarokban választhatsz felbontást.
  • matekas
    #43
    Hali ! Meg tudná mondani nekem valaki , hogy miért nem tudom felbontást állítani ? nw2 Lehet , hogy én vagyok béna ,de nem tudtam sehol sem.
  • rage
    #42
    A gépigények valóban elég durvák manapság.
    De ezt főképp az érzi, aki rendelkezik egy anno jó sok pénzért megvett,
    régebbi géppel. Mert viszont az, aki esetleg most akar venni egy új, belépő szintű konfigurációt, sokkal kisebbet, mint ezen játék minimum konfigja, nem is nagyon tud újonnan venni.

    S erre a kiadók ugye máris rácsaphatnak, hogy "mi az, hogy túl magas gépigény, egy mai alapgép a minimum feltétel!"
  • Chipii
    #41
    Itt egy elég kimerítő leírás a kraftról:
    craft
  • Flashy
    #40
    volt kisebb flém a hardverigényről meg AI számításigényéről: szerintem a probléma az, hogy ha összehasonlítom az első résszel azt kapom, hogy jobb lett a gépem, mégis ezerszer szarabb grafikával vagyok kénytelen játszani ugyanazt a játékot mert _ehhez_ nem elég. biztos rengeteg jó dolgot ad egy új engine, de ez olyan mint pl a nemrég bejött rengeteg római városépítős játék, ahol az volt a nagy újdonság, hogy bele lehet zoomolni a házakba, de könyörgök, nem akarok belezoomolni mert nem Sims-et akarok játszani, másrészt az emberek 3 képkockás mozdulatsora akkor se kötne le ha mégis.
  • Hoz_Hun
    #39
    Elsőre nekem is csalódás volt, de miután játszottam pár órát vele teljessen megbarátkoztam. Az irányításra elég nehez áltam rá, de már rendben van. A gépigényt én nem érzem, mert elég jó gépem van és fullon zakkanás nélkül megy, de megértem azokat akiknek ez gondot jelent. Ezzel együtt látva a programot nehezzen tudom elképzelni, hogy tényleg ekkora igénye lenne. Közelről, ismétlem közelről tényleg szép a játék (főleg a texturák), de ha távolabról nézzük szerintem elég szögletes a környezet.
    Nekem tetszik, bár nem érzek akkora ugrásszerű javulást, mint amit vártam. Nekem a Hordes of the Underdark nagyon bejött. Eddig érdekes a története ennek is, remélem kibontakozva jó lesz.
    Az online részéről. Szándékomban áll kipróbálni, de valószínüleg csak olyan csapattal fogok kalandozni, akiket jól ismerek, mert a tököm tele van a sok balf*sszal, mint amivel a wow-ban találkoztam anno. Na és persze a kockákat is elkerülöm. Egészséges, mértéktartó és szorakoztató kalandozásra vágyom, remélem lesz benne részem, a játék alapjai megvannak hozzá.
  • SovereignX
    #38
    A forgást említette itt vki. Beszélgetésnél hogy útálom! A faszim oda ér én éppen fordítom a kamerát és az egész el kezd forogni. Oda se bírok nézni a képernyőre mert bele szédülök!

    Egy kérdés. Vkinek sikerült már craftingolni valamit? Nekem nem igazán sikerült.
  • mcganyol
    #37
    félreértés az nwn körül.
    az nwn az nem oblivion nem is gótik de legfőképpen nem diabló!
    az nwn az gyakorlatilag az egyetlen crpg. vagyis lehetőséget biztosít, a hagyományos szerepjátékra gépen keresztül.
    csak egy keret. váz.
    és ebben nagyon jó. hozza a szükséges újításokat stb...
    szerintem a durva hibák amik benne maradtak, hogy nem lehet leülni, vagy nincs benne lovaglás.
    majd lesz amit orvosolni tudnak, lesz amit nem.
    NWN-t csak multiban, pw-n, dm-ekkel játszátok, máshogy egyszerűen nincs értelme.
    (gyengébbek kedvéért olyan internetes szervereken, ahol a közösség saját fejlesztésű világában, sok játékos játszik és a dolog interaktivitását, nem (csak) a programra bízták, hanem ún. mesélőkre)
    1 szó mint 100 akinek fogalma sincs arról mi az a (hagyományos) szerepjáték, vagy tudja mi az, de nem szereti, az az nwn-t sűrgőssen fejeltse el.
    és nem kell szapulni, de főleg nem az oblivionhoz hasonlítgatni.
  • Cactus
    #36
    _lesz benne kis spoiler_

    Nem tudom, nekem NWN1 sokkal jobban bejött. A történet nem rossz, de pl egy Lawful Evil karival nem igazán éreztem a végén, hogy ez igen, így akartam. Milyen jó is lett volna ha én lettem volna egy olyan gonosz mint a King of Shadow.
    Abban teljesen igaza van az előttem szólónak, hogy KotOR-ban az volt a jó, hogy hozzád alkalmazkodtak. Bár Khelgar az örök kedvencem, az ő személyisége igen jól ki volt dolgozva. De pl a druidát örültem hogy kinyírhattam :) Na meg azt az arogáns Bishopot :)
    Az AI igen béna szerintem. Varázsló lévén nyílván nem én rohantam a frontvonalra, hanem Khelgar barátom osztotta az áldást legfőképp. A többi mintha ott se lett volna. Elbohóckodtak, sebztek kicsiket, de aztán Khelgar vagy én intéztem el a dolgot. Mondjuk ezzel nem is volt gond, csak mikor a végére iszonyat nehézzé vált a továbbhaladás. Szívatják a vazsikat, hogy nem lehet pihenni...NC.
    Összeségében nem volt rossz, de várok egy faja multiplayer modulra, és majd ott élvezkedek Lawful Evil karimmal :D
  • Sanyix
    #35
    Számolásigényes a grafikán kívül pl az jó AI, és a jó fizika. És ezek eléggé észrevehető dolgok, nyilván nem szídná senki ha látható lenne, hogy mire megy el a számítási sebesség. Most konkrétan nem erről a játékról beszélek, de pl egy játékban ha szar a fizika, szar az ai, szar a grafika, de nagy a gépigény, azt mivel lehet kimagyarázni?
  • Sanyix
    #34
    "gyanús nekem hogy a hardvergyártók pénzelik a fejlesztőket."
    Nemtudom mi ezen az újdonság, már egy ideje full egyértelmű, csak sok hülye birka azt hiszi, hogy ez a fejlődés... HW gyártó fizet a játékfejlesztőnek -> jóljár -> user megveszi sokpénzé -> megy HW-t venni. Így szépen lefejik a játékost, ahogy kell.
  • Zoleeca
    #33
    Sziasztok.
    A magas gépigényhez nem csak a grafika járulhat hozzá (eltekintve a videókaritól). Most akkor nektek mégis mi a fontosabb? Szidjátok a grafikát - p e d i g nem is számít...akkor most mi van?
    Lehet hogy azért ilyen magas a gépigénye egy játéknak mert egy csomó dologgal számol a háttérben amiről nem is tudtok, és ettől lesz valósághű (mi). De persze ez csak egy felvetés...
  • Flashy
    #32
    ha valakit a végletekig fel akarsz idegesíteni, ültesd le az nwn2 elé, a pörgőforgó kamerától 3 percen belül dolgokat meg saját magát fogja a földhöz, falhoz és egyéb tárgyakhoz vagdosni.
    nekem ez az első benyomás, amellett hogy normális gépen annyira le kell butítani, hogy minden 2 poligonból áll. kár, mert amúgy tetszene, az nwn1 is tetszett.
  • SovereignX
    #31
    Ami szerintem még jó lenne ha a társaim alkalmazkodnának hozzám. Mint pl a kotorban. Ha én rossz voltam a haverok is kezdtek a sötét oldal felé húzni.
    Chaos/Devil-ként rohangálok de még a paladin is remekül le van velem aki csak Teréz anya beállítottságú lehet.
  • SovereignX
    #30
    Mesterséges intelligencia hát... az ellen szerintem okosabb. Ha van velem varászló karakter neki ugranak vagy hárman. A haverjaim ellenben elrohangálnak a franca a 100 méterre figyelő egyetlen ijászt leütni. Miközben engem 5-6 kétméterest pallost forgató csávók úgy döngölnek a betonba ahogy nem szégyellik.

    A másik kedvencem mikor rábökök egy ládikóra erre szerencsétlen karakterem megáll előtte és balra jobbra forgolódik. Vagy éppen megpróbál futni. De hogy kinyissa a ládát...