151
Tesco Titok avagy Hogyan lopnak az alkalmázottak saját cégüktől?
  • Gunnersboy
    na hát én is elkezdem olvasni...:D
  • bertino
    lolololll ez jó volt :DDDD
  • Sceleton
    Abban biztos vagyok, hogy nem csak a Tescoban vannak ilyenek. Ahol nem fizetik meg az alkalmazottakat, azoktól ne is várják, hogy tiszteljék a céget. Egyik tanárom mondta régen, hogy akinek 40000 Ft fizetést adnak, az úgy is fog dolgozni... Ez igaz.
    Még nem olvastam a könyvet, de elég csak belegondolni, hogy mitől lehet olyan olcsó a Tesco Gazdaságos termék. Jómagam nem vettem soha ilyen Tesco-s terméket, mert sejtettem, hogy valami nem jó vele... De sokan vannak Magyarországon, akik csak azt képesek megfizetni...
    Egyik ismerősöm vett valami pékárút. Azt hiszem kalácsot, vagy kenyeret... Egy ízletes izeltlábú is volt benne. Az volt a ráadás amit a pénzéért kapott. Szegény csaj nem örült neki, mert kb a félénél jött rá... Ki tudja, hogy a többi részében mennyi minden volt...
  • akyyy
    én hétfőn kezdem el olvasni, sztem
  • autoszimulator
    de...
  • Mo.Organ
    Valahol gazdaságos módon nem lehet letölteni?
  • jefferson83
    "amit senki nem mert elmondani"

Azért akinek van egy csöpnyi esze az már rég rájött, hogy mik folynak ott, és teszem hozzá nem csak ott. Még nem néztem bele a könyvbe, de majd megteszem. A kiragadott példákon én nem nagyon lepődtem meg.
  • jefferson83
  • fatr
    teljesen le vagyok lassulva,ez azért volt dupla
  • fatr
    Ez (is) globalizáció?!
  • fatr
    Ez (is) globalizáció?!
  • pleco
    Uff!

Sajnos ilyen világban élünk. De szerintem ez csak egy kis szelet a trotából. Természetesen nem akarok politizálni, de amíg az emberek a Tesco-n csámcsognak, addig sem az országban elúszó milliárdokkal foglalkoznak.... Van itt súlyosabb gond is ebben a kicsiny országban!:(
  • ZilogR
    valaki felrakja txt-ben? nem akarnám megvenni... :P a képeket meg gifben vagy jpegben, ha kérhetem ;)

-=ZR=-
  • autoszimulator
    én csak a blogot olvastam.. meg nem lepett.. több haver is nyomta tescoban, és amit ott műveltek/művelnek velük, meg az árukkal...
  • kispancsi
    A Tesco keresetett nyújttott be védjegybirtoklás címen, de a bíróság visszadobta, mert összesen 5db sérelmet számoltak össze, viszont a TESCO csak egy után fizetett illetéket. [ Forrás ] Azonban ezekután azt mondták, hogy annyira sz*r a könyv, még említésre sem méltatkják! Esetleg nem akarnak nagy feneket keríteni neki... Ki tudja?

- kisPocok -
  • LeePí17
    nemrégiben is botrány volt vmi hasonló könyvből...
    de ha ebből is botrány lesz.. hát érdekes lessz.
    nem gondoltam volna hogy valaki megmeri.. de most már olvasom :D
  • kispancsi
    Nem túl nagy a költsége; afféle gazdaságos kiszerelés. 1990 Ft ^^

link itt

- kisPocok -
  • kispancsi
    Nyilván nem árulják! :D Olvastam, hogy a Libryben meglehet vásárolni, de jól eldugták a biztonság kedvéért, érdemes rákérdezni! Egyébként szerintem a legtöbb könyvesboltban hamarosan kapható lesz. Nagyon botrány gyanus... Tényleg kiváncsi leszek mikor angolra lefordítják és elolvassák Angliában a fő-fő-fő emberek... Milyen véleményük lesz Magyarországunkról? Az áráról nincs információm, de utána nézek!

- kisPocok -
  • LeePí17
    #9 :D
  • Shadow_THH
    mennyi a könyv? és hol lehet megvenni? (tescoban gondolom nem :D)
  • kispancsi
    Hopp, nem tudtam hogy ekkora a kép, elnézést midnenkitől!

- kisPocok -
  • kispancsi

Érdemes megnézni a kép forrását, honnan is lett belikelve...

- kisPocok -
  • kispancsi
    Az író csak béríró volt mint kiderült, a srác aki ott odlgozott lediktálta egy írónak és most árulják könyvesboltokban! A tesco elötti soron már árulják a könyvesboltban! ^^

- kisPocok -
  • kispancsi
    Tartalomjegyzék

- kisPocok -
  • LeePí17
    lassancskán befejezem a "könyvet"
    elég érdekes dolgok vannak benne az fix :D
    gondolok itt a 70db dvdre a mélyhűtőben, az újracimkézett szalámira,
    az éjszaka eltünt kamion trélerről ami kb 100milliós árút tartalmazott.
    az író nagyon jól fogalmaz, ami ott a szinfalak mögött van.
    ha lehetne nem csak erről az áruházról kéne "történetet" írni.

Most már tudom mi a teszkó :D
  • kispancsi
    Nem, nem a lopás a lényege, de erre tér ki legjobban a cikk is amit a leglső hozzászólásomban publikáltam! Hogy mi fogott meg legjobban? pl a 300 milliós raktárhiány 1 hónap alatt, valamint Teszkó a macska aki belepisilt a pékek lisztjébe amiből kenyér készült és én megettem ... de ez csak vicc, a macska aranyos volt de ne mannyira mint amikor az ÁNTSZ ellenőrnek meséltek róla.. vagy a maximum 2 szatyor esetleg az újrakészített cédulákon a kolbászokra (szavatosság hosszabítás - úgyis mostanában ez e menő) de ha az már nem segít akkor landol a kolbász a pizzákon. Jó étvágyat! Vagy egyél grillcsirkét, sejtheted, hogy melyik kerül oda...

Most is felhgívom mindenki figyelmét, hogy csak a cikk és személyes véleményem alapján írom le tapsztalataimat/godnolataimat.

- kisPocok -
  • kispancsi
    az író blogja
    homár.hu ezzel foglalkozó része

- kisPocok -
  • bertino
    korántsem a lopás a lényeg a könyvben...
  • Kmarha
    Bár kiváncsi lennék néhány példára, hogy mitől botránkoztál annyira meg!
  • Kmarha
    Khm.. bár a könyvet nem olvastam, de le tudom képzelni. De ugyan már, van olyan munkahely ahol nem lopnak? Dolgoztál már benzinkúton? Nekem még a Tesconál is volt szerencsém napot lopni. Gondolom lenne ismerös dolog a könyvben. Ez van. Ha van lehetőség miért ne? A nagy pénzt bezabálja a vezetőség, minket meg megdobnak a minimálbérrel, amiért úgy ugráltatnak ahogy csak szeretnék. Valahogy elégtételt kell venni.

Ha jó céghez kerül az ember, normális emberi körülmények közé, normális fizetéssel, szerintem ezen lopások, csalások száma úgyis minimumra csökkenne.
  • kispancsi
    A minap elolvastam a "Tesco Titkai" címü botrány könyvet és elég nagy megdöbbentést váltott ki belőlem. Kíváncsi vagyok ki miylen véleménnyel van róla. Ehhez persze elengedhetetlen, hogy elolvassátok azt. Bővebben itt olvashattok a könyvről. Vásároljátok meg(!) vagy töltsétek le a netről.

ui.: Nem találtam más helyet, ezért nyitottam neki új topicot. Remélem ne mgond.