Office 2007: beépített korlátok
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha még nem tették volna meg.
"Nekem jobban mûködött a 2K." - miben jobban? Pár felesleges dologgal több van benne, az igaz. Egyébként meg lassabb, mint a '97. És semmivel sem stabilabb.
Nekem jobban mûködött a 2K.
Ami funkciókat én használtam, azoknak a helye nem nagyon változott eddig.
Az OO-ban nem cask máshol avnnak és másképp hívják õket, de a mûködésük is eltér. Pl. a bekezdést reprezentáló szimbólum az MSO-ban a bekezdés végén van, az OO-ban, viszont elõtte. Meg, mint már mondtam a sorszámozás mûködését az OO-ban még nem sikerült megfejtenem.
Ez pont azért van, hogy ha veszel, akor az újat vedd. Viszont ha egyet megvettél, azt addig használod, amíg akarod (vagy amíg kompatibilis).
Azért nem akarja az MS hogy a régit vedd, mert akkor azokat is támogatni kéne (frissítések, ügyfélszolgálat, kompatibilitás, stb.), ami neki sokba kerül.
Helyettük lehetne inkább egy basic verzió, ami olcsó, és csak az alap dolgokat tartalmazza.
Lehet, hogy az a baj, hogy mindenki más funkciókat használ.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
60-70e forintos mobiltelefon. 10-20e forintos éjszakai élet 1-2 szórakozóhelyen. (havonta nem 1x ám),márkás ruhák,külföldi nyaralások stb...
Megoldható lenne. Ráadásul bármilyen hihetetlen, de nagyon sokan konnyen megengedhetnék maguknak. Az is lopja, aki ki tudná fizetni. Pláne globálisabban szemlélve a dolgot, mivel nyugat európa nem az 57e forintos minimálbérrõl ismert... Ezek meberi tényezõk fõleg.
Ami azt illeti részletre is tud már venni office-t, ha akar. (tré com-os megoldás, ahol is a telefonszámlára írják a havi részletet)
Hidd el, ha nincs meg a szándék, nem fog venni, bármennyi pénze is van.
Ismétlem: fõleg szándék kérdése a jogkövetõ magatartás.
De jól mondjátok. Nem érdekli.
szerintem egy átlag embernek nem kell olyan nagyon komoly dolog amit az o.o. nem tudna megcsinálni. amúgy meg akinek nem felel meg az meg úgy is beszerzi vagy legálisan vagy illegálisan"
Na ez az.
Az OO azért nem alternatíva az egyszeri házi felhasználónak, mert az Office2007 is ingyen van neki, hiszen csak le kell tölteni.
Ezért nem alternatíva a Linux a Win helyett, mert a Win-t is csak le kell tölteni.
Amíg minden ingyen van, addig senkit nem érdekel, hogy mi volt már eredetileg is grátisz.
Majd ha rábasznak a letiltós Office-al, akkor elgondolkodnak az OO-n, aztán akinek nem kell/nincsen pénze/nem szereti MS Office-t, az majd használ OO-t. Így kerek a világ, mindenki jól jár.
A világ Szentháromsága: a Pénz, a Jog, a Marketing
Openoffice vs. MS-Office thread: PDF-et mindenütt meg tudnak nyitni (jobb helyeken, többnyire még állambácsinál is), OO helybõl tud PDF-be exportálni. Doksiszerkesztésre bõven elég, alap funkciókat tudja. Ha valami összetettebb számítást kell pl. végezni, azt úgysem Excelben és Calc-ban érdemes számolgatni, konkrét feladatra céleszközt ajánlott használni (pl. sokmindent tudnak a táblázatkezelõk itt is, ott is, de egy adatbázisszervert vagy pl. egy útnyilvántartót, számlázóprogramot nem helyettesíthetnek, akármilyen fasza képletek és függvények is vannak beléjük integrálva).
A szövegszerkesztési feladatok túlnyomó többségére az OO Writer bõven elég.
Hogy miért nem másolja az OO 1:1 a MS-Office-t? Két oka is lehet: 1. nem feltétlenül az MS-Office-é a legkényelmesebb/leghatékonyabb megoldás (kényelmes/hatékony != könnyen tanulható), 2. ezér, vazze.
Harmadik thread: ÉRTSÉTEK MÁR MEG, HOGY NEM A SZOFTVER LEMÁSOLÁSA A BÛNCSELEKMÉNY, HANEM A SZÉRIASZÁM ÁLTALI ILLEGÁLIS HASZNÁLATA!!! (A szoftver lemásolása nem bûn, de a szériaszámé viszont igen. Az illegálisan másolt Win-t is aktiválhatod egy megvásárolt, valódi szériaszámmal.)
Negyedik thread: nem hülye az, aki 60k-t ad ki egy programért, amit jó eséllyel nem fog kihasználni, és az igényeit a szabad alternatíva is ki tudná elégíteni, vagy több más sw, ami jóval olcsóbb. Nem hülye, de biztosan tájékozatlan. Az más kérdés, hogy hülye-e, aki vásárlás elõtt nem tájékozódik.
Stockholm-szindrómás "Majd én megmondom, mi a jó, meg mi a szar"-szakértõ zseniknek: indoklás nélkül a kicsi p5söcskédnek szakértsél pls. Itt bárki be tudná írni bármirõl, hogy szar (az sg.hu-ról is, meg rólad is, kishaver), az más kérdés, hogy meg tudja-e indokolni értelmesen, és az is, hogy ha nem tudja megindokolni, beírja-e. Ennyit rólad. Szeretném tételesen felsorakoztatva látni az érveidet, hogy az OO miért nem tudja ellátni azokat a feladatokat, amikre megírták. De ha szar is az OO, tudok nála sokkal szarabb programot, úgy hívják: evolúció. Ha jól mûködne, a hozzád hasonló kis tasztatúrahuszárokat kiszûrné a /dev/null-ba.
Van egy kék tó a fák alatt, Ha belet eszem, lehűti a lábamat.
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=c8378bf4-996c-4569-b547-75edbd03aaf0&displaylang=EN
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=95E24C87-8732-48D5-8689-AB826E7B8FDF&displaylang=en
szerintem egy átlag embernek nem kell olyan nagyon komoly dolog amit az o.o. nem tudna megcsinálni. amúgy meg akinek nem felel meg az meg úgy is beszerzi vagy legálisan vagy illegálisan
Különben vicces ez a "lelopni a netrõl" kifejezés. Gondolom úgy leszedte a torrent trackerrõl az ofiszt hogy azóta a Microsoft beépített emberei sem találják 😊
Ha te inkább lelopod, akkor nincs mirõl beszélnünk.
Ugyanis kb: olyan szintû lenne a szakmai csevej, hogy "a suzuki szar, ezért lopom a BMW-t."
Mindez arra kérdésre, hogy miért nem felel meg neked a suzuki.
Kicsit ovis. Bocs.(arrül már nem is beszélve, hogya BTK-s tétel mindkettõ)
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
A passzív kulcsok aránylag könnyen törhetõk, mert valójában csak azonosításra szolgálnak. Ezt egy megfelelõ rutinnal könnyen lehet szimulálni.
Az aktív kulcsok lényege, hogy bizonyos programrészletek a kulcson vannak elhelyezve, tehát a kulcs nélkül a program mûködésképtelen.
"Ez nem film, vagy játék, ahol az ötletesség, és az egyediség elõny, hanem egy munkaeszköz, ahol a rutinból való minden kizökkenés csak a stresszt növeli." - az új officeban ismét máshol van minden, mint amit az ember megszokott. Ha már így is - úgy is tanulni kell a használatot, akkor azt inkább ingyé'.
ENFP ^^ | Zombie fan | Xiaomi Redmi 7 user | FTC és Pats fan
Mondtam, hogy letöltöttem az openoffice-t.
erre a válasz, "-az nem jó"
mondom, rendben, veszek egyet. A számlát írhatom a nevére?
jó volt az openoffice is, pár perc erõs vita után .😊
Ez szuper, a gond az, hogy W95 kivételével az összes MS szoftver azonos áron jön, mint az elõd és inkább megszüntetik, mint levinnék az árát. Ha meg már 60-100K-t kipengestz, akkor te sem a 97-et vinnéd/vennéd ...
Jól hangzik, milyen kár, hogy NEM igaz. Bár pár helyen elfogadnak már nem MS Officeban írt anyagokat, sok helyen NEM.
"Ha meg nem akar, akkor spóroljon."
Az OK, hogy egy Office Pro 120-200K, de egy sima Basic ne legyen már 60K!
"60-70e forintos mobilra tellik?"
Ez most jogos. De ha tudnád hány átképzés/képzés alatt álló embert láttam már, akinek nehogy 60K-s mobilra, de még a saját reszijére is éppen futja, viszont közlik velük a tanfolyáson, hogy "vegyenek officet" ... aztán szegény néz, hogy többe fáj, mint a gépe. TE el tudnád nekik magyarázni miért?
Bár ez jópár évvel ezelõtt volt, azóta gondolom sokat fejlõdtek a hardveres védelmek is, bizonyára nehezebb õket törni.
Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)
Régebben felraktam valami videószerkesztõ progit, aminek harveres védelme volt, és némi bíbelõdés meg két restart után úgy dolgozott mint a kisangyal 😊
Na nem önként próbálkozok, hanem a cégnél van OO felrakva (me ócsó).
Én azt nem értem, hogy miért kellett különbözõre csinálni. Ha sikeresek akarnak lenni, akkor a már sikeres, mindenki által ismert terméket kell másolni. Ez nem film, vagy játék, ahol az ötletesség, és az egyediség elõny, hanem egy munkaeszköz, ahol a rutinból való minden kizökkenés csak a stresszt növeli.
De ha egyszerû, akkor leírhatnád hogyan kell, sokan örülnének neki 😊
Egyszerû. A CRACK/Patch-et rögtön telepítés után kell megcsinálni, hogy az Office szóhoz se jusson. Méghogy egybõl elindítani meg frissíteni. Ugyan kérem.
A kisvállalkozások és a magánemberek bõven elvannak egy esetleg megvásárolt korábbi verzióval, vagy az ingyenes alternatívákkal.
Az a legnagyobb baj a fizetõs szoftverekkel, hogy a készítõik sosem törekednek a tökéletességre. Ugyanis ha olyat csinálnának, akkor egy idõ múlva már nem tudnák kinek eladni, és kereshetnének új munkát maguknak.
Eccerû! És ezt a szimet rajtad kívül hányan ismerik, ezen belül hány olyan akik potenciálisan képesek a feltörésre?
Viszont ezek a számok az offisznál néhány nagyságrenddel különböznek és valszeg a motiváltság is nagyobb!!!
Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs
Fõleg hogy az Office 2007-nek a VLK-val nem is kell aktiválás. 😄
Érdekes módon, miért nem tünt fel senkinek aki a kalóz verziókat használta, és használja a mai napig, hogy ezekben a programokban vannak ilyen korlátok?! Miröl is beszélünk akkor! Gyenge ez a próbálkozás! Aki eddig eredetit vásárolt az ezután is azt fog, aki meg nem 😊 az ezután sem megy be a boltba, kiszorni egy valag pénzt az ablakon, bárki bármit is tesz! Röhejes!
Ez fordítva is igaz, ha nem lehetne másolni az Office-t, nem használnám és kész, nem vagyok rászorulva.
Feltörhetetlen védelem nincs és nem is fog létezni!
Mert mindent az ember alkotott, és ebben van a kulcs!!!!
És a legjobb szakemberek nem a Microsoftnál dolgoznak, és ök mindíg elönyben
vannak, lesznek nincs menekvés és ezt Bill Gates is tudja!!!!
Viszont az idegesítõ mikor pl. fél napig nincs áram, és felhívod az elektromos mûveket, és a telefonos néni csak a telefonos néni, és fel van háborodva, az osztályvezetõ bácsi csak az osztályvezetõ bácsi és szintén fel van háborodva hogy miért tehetne õ bármirõl is, a vezérigazgató meg csak a vezérigazgató, és õ is felháborítónak tartja amit csinálsz, mert nem õ szerelte fel x@rul a vezetéket, és így tovább...
Az élet egy elég szar játék de kurva jó a grafikája.
MÉG CSAK ELNÉZÉST SEM KÉRT. Teljesen természetes tényként kezelte, hogy "hát igen, az internet-et aktiválás nem mindig mûködik." <#wilting>#wilting>
Nah PUSZI!
Üdv:JOE!
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB