72
  • NEXUS6
    ""Még a hw kulcsos progikat is simán fel lehet törtni, úgy hogy 100%-os funkcionalitást biztosítsanak." Igen? Hogyan? Ismerek egy szimulátort ami hardverkulcsos, és hát 4 év alatt nem igazán törték fel :\ "

Eccerű! És ezt a szimet rajtad kívül hányan ismerik, ezen belül hány olyan akik potenciálisan képesek a feltörésre?

Viszont ezek a számok az offisznál néhány nagyságrenddel különböznek és valszeg a motiváltság is nagyobb!!!
  • Newfronter
    Lehet hogy nincs is ilyen védelem, csak kitalálták elriasztásképpen....
    Főleg hogy az Office 2007-nek a VLK-val nem is kell aktiválás. :D
  • 00 Blue 00
    "Az RFM használata nem újkeletű a Microsoftnál. Az Office 2003-nál, sőt az Office XP verziónál is éltek már vele a fejlesztők. "

Érdekes módon, miért nem tünt fel senkinek aki a kalóz verziókat használta, és használja a mai napig, hogy ezekben a programokban vannak ilyen korlátok?! Miröl is beszélünk akkor! Gyenge ez a próbálkozás! Aki eddig eredetit vásárolt az ezután is azt fog, aki meg nem :) az ezután sem megy be a boltba, kiszorni egy valag pénzt az ablakon, bárki bármit is tesz! Röhejes!
  • Gerygrey
    Tesztekben sok jót és szépet írtak róla, ezért említettem ezt a típust, de ha neked úgy jobb, legyen Fujitsu-Siemens LOOX C550, nem ez volt az egész hozzászólás lényege, hanem az, hogyha fizikailag megfogható nagyértékű tárgyat egy az egybe le lehetne másolni, már másoltam volna magamnak egy jó PDA-t. Mivel nincs fölösleges 150.000 Ft-om erre a célra, nem vagyok potenciális vásárló.
    Ez fordítva is igaz, ha nem lehetne másolni az Office-t, nem használnám és kész, nem vagyok rászorulva.
  • 00 Blue 00
    Mire ez a felhajtás????

Feltörhetetlen védelem nincs és nem is fog létezni!

Mert mindent az ember alkotott, és ebben van a kulcs!!!!

És a legjobb szakemberek nem a Microsoftnál dolgoznak, és ök mindíg elönyben

vannak, lesznek nincs menekvés és ezt Bill Gates is tudja!!!!
  • redmedve
    Az operátor néni nem sok mindent tehet az ügyben, meg amúgy is túl sok embertől kéne elnézést kérnie. Szerintem tök mindegy hogy ő elnézést kér-e, esetleg a microsoft tehet fel a honlapjára egy elnézést feliratot.

Viszont az idegesítő mikor pl. fél napig nincs áram, és felhívod az elektromos műveket, és a telefonos néni csak a telefonos néni, és fel van háborodva, az osztályvezető bácsi csak az osztályvezető bácsi és szintén fel van háborodva hogy miért tehetne ő bármiről is, a vezérigazgató meg csak a vezérigazgató, és ő is felháborítónak tartja amit csinálsz, mert nem ő szerelte fel x@rul a vezetéket, és így tovább...
  • Mr. Perfect
    Most már nem kell élő ügyintézőre várni. A telefonos aktiválás is teljesen automatizált. Egy gép hang mondja be a számokat. Viszont rohadt idegesítő azt a kb 60db számot bepötyögni. Szóval szívás annak aki megveszi az eredetit. Ennyit erről.
  • quentit
    Én is meg tudom erősíteni azt, hogy eredeti példányoknál sem működik az aktiválás funkció. Napokig próbáltam internet-en és telefonos gépen keresztűl aktiválni a WinXP-met, de nem sikerül. Egy nap, amikor hazaértem elég korán hogy élő ügyéntézőt kapjak, simán aktiválták nekem a soft-ot. Amikor megkérdeztem hogy miért nem működik az internet-es aktiválás, akkor fa hangon azt mondta, hogy az egy csomószor nem működik, ennyi.

MÉG CSAK ELNÉZÉST SEM KÉRT. Teljesen természetes tényként kezelte, hogy "hát igen, az internet-et aktiválás nem mindig működik."
  • JoeFromHun
    A SolidEdge-et is megoldották... Pedig az Nem Microsoft szinten van ... mind értékben mind tudásban... Szal Bill ha korcig kakálja a bugyit akkor sem fog tudni semmit sem tenni.

Nah PUSZI!

Üdv:JOE!
  • Sanyix
    "Még a hw kulcsos progikat is simán fel lehet törtni, úgy hogy 100%-os funkcionalitást biztosítsanak." Igen? Hogyan? Ismerek egy szimulátort ami hardverkulcsos, és hát 4 év alatt nem igazán törték fel :\
  • killahdog
    magyar ember sose fogja fle hogy fizetös.
    Openoffice meg egy röhej, otthonra játszani ok, de munkakörnyezetben egy lassu tetü valami.

Irtátok itt hogy összewarezolnátok egy mitac a701 et :) ehhez két dolog 1 technikai: sose akarj olyat, mert nagyone lrontották, mindenki eladja cska nézd meg apronetet
    2 hidd el itt az a gond, hogy akinek van rá pénze az se veszi meg ! Nagy magyar szokás, hogy az ingyen is lehetne még ingyenesebb...
  • formatuq
    hogy is kellett azokat elohozni? ;)
  • ttt ttt
    Igen, ez az alapvető probléma, hogy az embernek erőt kell vennie magán, hogy megtanuljon valamit, valami mást. Te legalább próbákozol :respect:

A cikkhez meg annyit, hogyha normálisan működne a védelem, nem lehetne feltörni, az nem az eladásokat növelné, mindinkább a terjedést gátolná.
  • M0RN1NGST4R
    akinek kalóz másolata van, annak a flipper és a repülőszimulátor is le lesz tiltva?
  • Gerygrey
    Motorosfutár még robogót sem kap, mindenhol saját motor a feltétel. Lehet hogy nem is hülye ötlet, ha egyszer cégem lesz, csak úgy veszek fel titkárnőt hogy hoz magával laptopot (akkor még a vas ára is meg van spórolva, tiszta nyereség)

Agentkis, én kérek elnézést, ezekszerint mégiscsak létezik free doc olvasó, na majd ha pc-ről leszek fent, meg is nézem.
  • BiroAndras
    Az OO-val nekem az a bajom, hogy sokminden nagyon másképp működik, mint az MSO-ban. Van egy pár alap funkció, amit még nem is iskerült megtalálnom, vagy megértenem. Pl. a bekezdés sorszámozás sose akar jól működni.
    A másik gond meg az, hogy lassú pl. az Office 2K-hoz képest, ami legalább annyit tud.
  • mogyi925
    Már miért kéne a közelébe érnie?!

Az MS-Office egy fizetős, nagy irodai rendszer. Az OO egy ingyenes szövegszerkesztő+táblázatkezelő+prezentációkészítő, meg van benne egy alap grafikai alkalmazás. Az alapfeladatokat tudja, lehet b enne szépen képleteket gyártani (személy szerint matematikai képleteket jobban szeretek beírni, mint kattintgatni), lehet PDF-be exportálni, a titkárnő meg itt is, ott is enterekkel fog térközt kihagyni, és nem fog stílusokat használni, és 90%-ban a tartalomjegyzéket is kézzel fogja gépelni.

De ha neked ennyire fontos, hogy kihasználatlan kapacitások tonnái pihenjenek a kezed alatt, miért asztali PC-t használsz netezésre? Miért nem veszel egy 90 processzoros szuperszámítógépet? Az sokkal jobb ám, mint ezek a vacak kis pár gigahertzes játékszerek. (Többet is tudnak ám.)
  • AgentKis
    Használhatod doksik nézéséhez a megjelenítő progikat is amiket a májkroszofttól ingyen le is lehet tölteni. ( Word-höz, de van Excel-hez
    és PowerPoint-hoz is.)
  • strogg
    Extraboy:

Nos. Először is, az openopffice-nal el kell dönteni, hogy mi a célterület. (mint minden Sw alkalmazása elött). Amikor van egy céged, ahol mondjuk van 50 gép. A céged profilja mondjuk a webdesign. Akkor 1. Nem kell megvenned az office-t, mert alig fogod használni valszeg. Ekkor azokra a ritka alkalmakra jó az OOo. Vagy a cégednél számolj utánna. Gép: cc: 70-120e között. Win (oem) 30e, m$ office kb: 60-120 között. (attól füg melyik). Ennyit költesz a titkárnő munkaeszközére, hogy megírjaí a körlvelet, formázzon 2 egyszerű doksit, és többségében levelezzen, vagy -mint tudjuk- játszon a neten.
    Nos a vason túl sokat nem tudsz spórolni. De az SW-n igen. Pl: a levelezésre, mailre, alap irodai cuccokra (ne mondja nekem senki, hogy a titkárnők 80% kihasználja az m$ office-t) ott a linux+OOo. Spóroltál cc: 90-15 forintot.

És tudod mi szokott a baj lenni? Visít a titkárnő, mert hírtelen kiderül, hogy az ECDL-je röhej. Terméket ismer nem szövegszerkesztőt.

Magyarul. Ahová KELL az m$ office, oda kell, nincs vita. Ahol pedig nem szkséges, ott pnzkidobás, mert van olcsóbb alternatíva. Egyszerű példával: A motoros futárnak is robogót veszel, nem harley-t nem?
  • NEXUS6
    Ennek az RFM-nek a felahsználásával, olyan vírusokat fognak írni hogy ihaj! A fél világon beszarnak az irodák. Arra jó, másra nem.

Még a hw kulcsos progikat is simán fel lehet törtni, úgy hogy 100%-os funkcionalitást biztosítsanak. Az fog szívni vele aki jófiúként megveszi, mert az övéből ez a funkció nem lesz kiiktatva.
  • Gerygrey
    Lehet hogy majd kipróbálom, ha lesz fölös időm rá, de nekem most így teljesen jó ahogy van. Nem csinálok nagy ügyet abból hogy milyen irodai csomag van a gépemen, mivel semmiféle irodai felhasználás nem történik rajta. Csinálhatná különben a MS is, mint az Adobe az Acrobat Readerrel, aki nem akar nagy szövegszerkesztéseket végezni, az kapjon egy ingyenes, de a word doksikat hibátlanul megjelenítő, nem többszáz megás és nem többtízezerbe kerülő egyszerű progit - személy szerint én ennyivel bőségesen beérném.
  • Frank99
    Használd egy kicsit tovább az OxygenOffice-t (ez az uj neve az Opennek) és meglátod, hogy semmivel sem különb az Office....
    Professionális használatra persze, kell az Office.
    De egy ÁTLAG irodába és ÁTLAG otthonba tökéletesen elég az ingyenes alternatíva. Több mint egy éve használom itthon, és bár a cégben van Office, ott is használom az ingyenest is.
  • Extraboy
    Ez mind szep es jo, csakhogy kozelebe nem er az Office 2007-nek...
  • Gerygrey
    Sem anyagi, sem morális hasznot nem hoz nekem az office. Ha mondjuk van egy webdesign cégem, és azzal keresem a kenyerem hogy Photoshoppal dizájnokat készítek, akkor alap hogy megveszem a Photoshopot. Ugyanígy vagyok a játékokkal is, amelyek hosszú ideig lekötnek és kellemes kikapcsolódást nyújtanak, eredetiben vannak meg, a 2 nap alatt megunós NFS-szemeteket csak "hátha valakinek kell" alapon írom ki. Viszont az Office az számomra amolyan "csak úgy van" dolog, néha jól jön, de amúgy, ha semmi lehetőség nem lenne másolni, nem használnám. Szövegszerkesztési igényeimet a windowsba beépített Wordpad is simán kielégíti, csak netről származó doksik megnyitásakor szokott kelleni, és sajnos az Openoffice (igen, kipróbáltam) nem mindig úgy jeleníti meg a dolgokat, ahogy kéne
  • Mo.Organ
    Teljesen igazad van. Ezzel totálisan egyetértek.
  • mogyi925
    Ha alternatívát használsz, az nekik azért nem mindegy, mert akkor nem az övéket használod, tehát a konkurenciát támogatod, tehát ők nem húznak hasznot abból, hogy te szövegszerkesztesz és táblázatkezelsz. Ezt hívják versenynek, ami teljesen törvényes és legális.

Ha másolatot használsz, az pedig azért nem jó, mert ha nem alternatívát használsz (pl. szabad szoftvert), akkor valamilyen ok kényszerít arra, hogy az övéket használd, amiből ők megint csak szeretnének hasznot látni, amihez nem jutnak hozzá. Amikor illegális másolatot használsz, az nem attól lesz illegális, hogy csak egy _másolat_, mivel az eredeti szoftver is csak egy másolata annak a byte-sorozatnak, amit a programozók a forrásból kompiláltak. Az a baj vele, hogy nem szereztél jogot a program használatára (amikor megveszed a fizetős szoftvert, akkor nem magát a szoftvert birtoklod, hanem csak a használatára feljogosító licenszet, ami a szoftver felé szériaszám formájában nyilvánul meg, ebből a szoftver el tudja dönteni, hogy van-e jogod használni, és hogy mely funkcióit van jogod használni). Ha nincs jogod használni a szoftvert, akkor ahhoz sincs jogod, hogy anyagi/morális hasznot termelj a szoftver szolgáltatásai által. Gondolom, nem minden cél és értelem nélkül szoktál irodai alkalmazáscsomagot használni. Az ebben a bekezdésben tárgyalt eset a lopás.

A MS egy szoftver monopólium, azaz a felhasználók túlnyomó többsége az ő szoftvereit alkalmazza a konkurencia megoldásai helyett, egy monopóliumnál pedig más a helyzet. A MS-nek az is jó, ha a te illegálisan elkészült dokumentumaidat csak MS-szoftverrel lehet megnyitni, mert ez elősegíti a monopolhelyzetben-maradását, ami viszont mindenképp hasznot termel számára. De ha csak nincs életbevágó szükséged a MS-Office által nyújtott csilli-villi szolgáltatásokra a mindennapi munkádban, inkább használj inkább OpenOffice-t.
  • sirtomi
    Engem inkább elrisztanak ezek a védelmek. Több helyen lehetett már olvasni, hogy eredeti példány esetén is voltak problémák regisztrálással és lekorlátozta a funkciókat az új win. Aztán kezdődhet a telefonálgatás a MS-hoz :)
  • Gerygrey
    Ha mobilt lehetne másolni/házilag készíteni, úgy, hogy nem lopom el másét, már rég warezoltam volna magamnak egy mitac mio a701-et. Újonnan ígyse-úgyse vennék ilyen kaliberű telefont, úgyhogy nem okozok kárt a mitac-nek. Nem tökmindegy nekik, ha már úgysem veszek, hogy másolatot vagy alternatív, olcsóbb cuccot használok?
  • dotkom
    nem tom en mar 2 hete hasznalom a tort verziotjat es nem tapasztaltam ezt az rfm-et.
  • Teppik Amon
    OpenOffice-t a népnek. Az ingyé van.
  • strogg
    Vagy felmerül benne, hogy megpróbálkozzon az alternatívkkal....
    Miért nem lehet megérteni, hogy ez az SW fizetős! Van ingyenes alternatíva. Aki nem akar fizetni érte, használhat mást. Ha meg nem akar, akkor spóroljon.

60-70e forintos mobilra tellik?
  • DjDano
    De rossz nekem :DDD