72
  • chuky123
    #72
    Reméljük ezt is hamar "kiherélik"
    ha még nem tették volna meg.
  • wanek
    #71
    "Meg, mint már mondtam a sorszámozás működését az OO-ban még nem sikerült megfejtenem." - ez elég szomorú. Ugye ezzel nem a képességeidet akartad bemutatni?

    "Nekem jobban működött a 2K." - miben jobban? Pár felesleges dologgal több van benne, az igaz. Egyébként meg lassabb, mint a '97. És semmivel sem stabilabb.
  • BiroAndras
    #70
    "Az office2k sem nem stabilabb, sem nem gyorsabb, mint az office97"

    Nekem jobban működött a 2K.
  • BiroAndras
    #69
    "az új officeban ismét máshol van minden, mint amit az ember megszokott."

    Ami funkciókat én használtam, azoknak a helye nem nagyon változott eddig.
    Az OO-ban nem cask máshol avnnak és másképp hívják őket, de a működésük is eltér. Pl. a bekezdést reprezentáló szimbólum az MSO-ban a bekezdés végén van, az OO-ban, viszont előtte. Meg, mint már mondtam a sorszámozás működését az OO-ban még nem sikerült megfejtenem.
  • BiroAndras
    #68
    "Ez szuper, a gond az, hogy W95 kivételével az összes MS szoftver azonos áron jön, mint az előd és inkább megszüntetik, mint levinnék az árát. Ha meg már 60-100K-t kipengestz, akkor te sem a 97-et vinnéd/vennéd ..."

    Ez pont azért van, hogy ha veszel, akor az újat vedd. Viszont ha egyet megvettél, azt addig használod, amíg akarod (vagy amíg kompatibilis).
    Azért nem akarja az MS hogy a régit vedd, mert akkor azokat is támogatni kéne (frissítések, ügyfélszolgálat, kompatibilitás, stb.), ami neki sokba kerül.
    Helyettük lehetne inkább egy basic verzió, ami olcsó, és csak az alap dolgokat tartalmazza.
    Lehet, hogy az a baj, hogy mindenki más funkciókat használ.
  • BlackVoid
    #67
    Teljesen jo az OpenOffice az atlag irodaba is. Nem vettem eszre, hogy lassubb lenne mint az MS Office es tobb eves hasznalat soran, egyszer nem volt vele bajom hogy valamilyen funkcio hianyozna.
  • Benoke
    #66
    Már annyira sajnálom az MS -t hogy a hírt olvasva elsírtam magam. Szerintem gyüjtsünk pénzt az MS -nek :)
  • Morden23
    #65
    Így van.
  • strogg
    #64
    Pedig hidd el jóval többen megengedhetik maguknak, mint hiszed.
    60-70e forintos mobiltelefon. 10-20e forintos éjszakai élet 1-2 szórakozóhelyen. (havonta nem 1x ám),márkás ruhák,külföldi nyaralások stb...
    Megoldható lenne. Ráadásul bármilyen hihetetlen, de nagyon sokan konnyen megengedhetnék maguknak. Az is lopja, aki ki tudná fizetni. Pláne globálisabban szemlélve a dolgot, mivel nyugat európa nem az 57e forintos minimálbérről ismert... Ezek meberi tényezők főleg.

    Ami azt illeti részletre is tud már venni office-t, ha akar. (tré com-os megoldás, ahol is a telefonszámlára írják a havi részletet)

    Hidd el, ha nincs meg a szándék, nem fog venni, bármennyi pénze is van.
    Ismétlem: főleg szándék kérdése a jogkövető magatartás.
    De jól mondjátok. Nem érdekli.
  • Morden23
    #63
    "nem tudom elképzelni ki az aki képes házi szinten 60 000 ft kipengetni egy office-rt vagy bármi másért. én ezzel nem azt mondom h lopjunk mint állat hanem használjunk alternatívát(openoffice) ami ugyan olyan jó bárki bármit is mond.
    szerintem egy átlag embernek nem kell olyan nagyon komoly dolog amit az o.o. nem tudna megcsinálni. amúgy meg akinek nem felel meg az meg úgy is beszerzi vagy legálisan vagy illegálisan"

    Na ez az.

    Az OO azért nem alternatíva az egyszeri házi felhasználónak, mert az Office2007 is ingyen van neki, hiszen csak le kell tölteni.
    Ezért nem alternatíva a Linux a Win helyett, mert a Win-t is csak le kell tölteni.

    Amíg minden ingyen van, addig senkit nem érdekel, hogy mi volt már eredetileg is grátisz.

    Majd ha rábasznak a letiltós Office-al, akkor elgondolkodnak az OO-n, aztán akinek nem kell/nincsen pénze/nem szereti MS Office-t, az majd használ OO-t. Így kerek a világ, mindenki jól jár.
  • mogyi925
    #62
    Egyik topic: passzív HW-kulcs esetén a programból szokták kiiktatni a HW-kulcsot ellenőrző részeket, pont úgy, ahogyan a serial vagy a keyfile védelmet kiiktatják (patch-csel vagy loaderrel - ugyan serialt és keyfile-t lehet generálni, hk-t viszont nem, tehát csak a patch vagy a loader marad).

    Openoffice vs. MS-Office thread: PDF-et mindenütt meg tudnak nyitni (jobb helyeken, többnyire még állambácsinál is), OO helyből tud PDF-be exportálni. Doksiszerkesztésre bőven elég, alap funkciókat tudja. Ha valami összetettebb számítást kell pl. végezni, azt úgysem Excelben és Calc-ban érdemes számolgatni, konkrét feladatra céleszközt ajánlott használni (pl. sokmindent tudnak a táblázatkezelők itt is, ott is, de egy adatbázisszervert vagy pl. egy útnyilvántartót, számlázóprogramot nem helyettesíthetnek, akármilyen fasza képletek és függvények is vannak beléjük integrálva).

    A szövegszerkesztési feladatok túlnyomó többségére az OO Writer bőven elég.

    Hogy miért nem másolja az OO 1:1 a MS-Office-t? Két oka is lehet: 1. nem feltétlenül az MS-Office-é a legkényelmesebb/leghatékonyabb megoldás (kényelmes/hatékony != könnyen tanulható), 2. ezér, vazze.

    Harmadik thread: ÉRTSÉTEK MÁR MEG, HOGY NEM A SZOFTVER LEMÁSOLÁSA A BŰNCSELEKMÉNY, HANEM A SZÉRIASZÁM ÁLTALI ILLEGÁLIS HASZNÁLATA!!! (A szoftver lemásolása nem bűn, de a szériaszámé viszont igen. Az illegálisan másolt Win-t is aktiválhatod egy megvásárolt, valódi szériaszámmal.)

    Negyedik thread: nem hülye az, aki 60k-t ad ki egy programért, amit jó eséllyel nem fog kihasználni, és az igényeit a szabad alternatíva is ki tudná elégíteni, vagy több más sw, ami jóval olcsóbb. Nem hülye, de biztosan tájékozatlan. Az más kérdés, hogy hülye-e, aki vásárlás előtt nem tájékozódik.

    Stockholm-szindrómás "Majd én megmondom, mi a jó, meg mi a szar"-szakértő zseniknek: indoklás nélkül a kicsi p5söcskédnek szakértsél pls. Itt bárki be tudná írni bármiről, hogy szar (az sg.hu-ról is, meg rólad is, kishaver), az más kérdés, hogy meg tudja-e indokolni értelmesen, és az is, hogy ha nem tudja megindokolni, beírja-e. Ennyit rólad. Szeretném tételesen felsorakoztatva látni az érveidet, hogy az OO miért nem tudja ellátni azokat a feladatokat, amikre megírták. De ha szar is az OO, tudok nála sokkal szarabb programot, úgy hívják: evolúció. Ha jól működne, a hozzád hasonló kis tasztatúrahuszárokat kiszűrné a /dev/null-ba.
  • torjoz
    #61
    Te csak hiszed! 6-7 aktiválás után benyögi a gép, hogy te biza sokszor aktiváltad a rendszered, és elérted a maximálisat, úgyhogy kapcsolja az élő kollégát!
  • wanek
    #60
    Teljesen természetes, hogy a ms marketingesei akár itt is hintik az igét, hogy milyen szar az OO, és milyen király az aktuális msoffice, mint ahogy minden egyéb ms termék esetében is teszik. Sok a bizonytalan, kevésbé tájékozott ember, és az ilyenekre ezek a bújtatott marketingesek igenis hatással vannak. A politikában is hasonló módszereket használnak a pártok, nem ismeretlen a módszer.
  • Gerygrey
    #59
    Eszembe jutott még valami: egy 10 éves szoftver, amelynek hivatalos forgalmazása és mindennemű supportja réges-rég megszűnt, az már abandonware-nek minősül, nem? Mert akkor tiszta lehet a lelkiismeretem a warez office 97-emmel (nem mintha eddig túl sok lelkiismeret-furdalást okozott volna hogy illegálisan használom egy szegény jelentéktelen szoftverfejlesztő cég őskövületét...)
  • argentum
    #58
    Annak aki csak megnézni akarja a word vagy excel doskikat. Ha szerkesztek magamnak valamit akkor jó az OpenOffice is (a legtöbb ember valószínűleg ugyanígy van ezzel).
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=c8378bf4-996c-4569-b547-75edbd03aaf0&displaylang=EN
    http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?familyid=95E24C87-8732-48D5-8689-AB826E7B8FDF&displaylang=en
  • jupiter2005
    #57
    nem tudom elképzelni ki az aki képes házi szinten 60 000 ft kipengetni egy office-rt vagy bármi másért. én ezzel nem azt mondom h lopjunk mint állat hanem használjunk alternatívát(openoffice) ami ugyan olyan jó bárki bármit is mond.
    szerintem egy átlag embernek nem kell olyan nagyon komoly dolog amit az o.o. nem tudna megcsinálni. amúgy meg akinek nem felel meg az meg úgy is beszerzi vagy legálisan vagy illegálisan
  • Gerygrey
    #56
    Napi semmitmondó suzukis hasonlat megvolt, köszönjük. De ha már ragaszkodsz hozzá, hát legyen: ha van egy "autómásoló kiborg"od, ami bármilyen kocsiról ingyen tökéletes másolatot készít anélkül hogy az eredetinek bármi baja essen, és a kocsi gazdájának kára származzon, akkor ugye te a Suzukit fogod lemásoltatni vele? Hát tedd azt.

    Különben vicces ez a "lelopni a netről" kifejezés. Gondolom úgy leszedte a torrent trackerről az ofiszt hogy azóta a Microsoft beépített emberei sem találják :)
  • strogg
    #55
    DjDano:
    Ha te inkább lelopod, akkor nincs miről beszélnünk.
    Ugyanis kb: olyan szintű lenne a szakmai csevej, hogy "a suzuki szar, ezért lopom a BMW-t."
    Mindez arra kérdésre, hogy miért nem felel meg neked a suzuki.
    Kicsit ovis. Bocs.(arrül már nem is beszélve, hogya BTK-s tétel mindkettő)
  • Sanyix
    #54
    Nekem is van 3dsmaxom, 6 óta, és soha nem volt hwkulcsos. Egyszerű serialos aktiválós cucc.
  • Indigo
    #53
    Nem szutyok szar, csak nincs benne egy csomó felesleges fícsör, amit otthon soha az életben nem használnál...
  • Indigo
    #52
    Ez lehet a válasz...
  • DjDano
    #51
    aki nem akar fizetni érte letölti a netről :)) Openoffice nekem akkor se kéne ha fizetnének a használatért, mert szutyok szar az Office 2007-hez képest
  • Gerygrey
    #50
    Ezt a fajta üzletpolitikát én sem értem. Régebbi játékok kijönnek új kiadásban ("classics", "EVM - ezt vedd meg", meg hasonló címszó alatt) párezerért. Kisebb cégeknek lehet, hogy alternatívát nyújtana ha mondjuk 9.990-ért lehetne kapni jogtiszta Office 97-et. Vagy a Microsoft attól fél, hogy akkor a 2007 helyett mindenki az olcsó régit venné? Akkor lehet hogy a csillivilli új Office mégsem tud annyival többet, mint amennyire a Microsoft marketingesei próbálják elhitetni velünk...
  • Gerygrey
    #49
    Nem értek a hardwerkulcsokhoz, viszont nekem van tört hw kulcsos progim (3DSmax), és működik. Én azt tudom elképzelni, hogy valami emulátor program elhiteti a géppel hogy a hw kulcs csatlakoztatva van, mint pl amikor Daemon tools-al bemountolsz egy CD-image-et és azt gyári CD-nek fogadja el, külön meghajtó-betűjelet is kap, pedig csak egy image fájl a vinyón.
  • wanek
    #48
    2 féle hw kulcs létezik: aktív és passzív.
    A passzív kulcsok aránylag könnyen törhetők, mert valójában csak azonosításra szolgálnak. Ezt egy megfelelő rutinnal könnyen lehet szimulálni.
    Az aktív kulcsok lényege, hogy bizonyos programrészletek a kulcson vannak elhelyezve, tehát a kulcs nélkül a program működésképtelen.
  • wanek
    #47
    Az office2k sem nem stabilabb, sem nem gyorsabb, mint az office97, maximum nagyobb... Megvan mindkettő, tapasztalatból mondom. Régen használtam is ezeket, de at open office óta kell a francnak.
    "Ez nem film, vagy játék, ahol az ötletesség, és az egyediség előny, hanem egy munkaeszköz, ahol a rutinból való minden kizökkenés csak a stresszt növeli." - az új officeban ismét máshol van minden, mint amit az ember megszokott. Ha már így is - úgy is tanulni kell a használatot, akkor azt inkább ingyé'.
  • wanek
    #46
    De ha már valaki rendelkezik egy korábbi verzióval, akkor minek költene el mégegyszer ugyanannyit a semmiért?
  • Lammer
    #45
    szerintem is Openoffice... nekem eleg ;)
  • strogg
    #44
    A dologba belefutottam én is. (beadandó esete a suliban: vegyél office-t)
    Mondtam, hogy letöltöttem az openoffice-t.
    erre a válasz, "-az nem jó"
    mondom, rendben, veszek egyet. A számlát írhatom a nevére?
    jó volt az openoffice is, pár perc erős vita után .:)
  • Inquisitor
    #43
    "Az Office97 funkcionalitásban valóban elég otthonra, de a 2K stabilitásban és sebességben is simán veri, így azt érdemes használni szerintem."
    Ez szuper, a gond az, hogy W95 kivételével az összes MS szoftver azonos áron jön, mint az előd és inkább megszüntetik, mint levinnék az árát. Ha meg már 60-100K-t kipengestz, akkor te sem a 97-et vinnéd/vennéd ...
  • Inquisitor
    #42
    "Aki nem akar fizetni érte, használhat mást."
    Jól hangzik, milyen kár, hogy NEM igaz. Bár pár helyen elfogadnak már nem MS Officeban írt anyagokat, sok helyen NEM.

    "Ha meg nem akar, akkor spóroljon."
    Az OK, hogy egy Office Pro 120-200K, de egy sima Basic ne legyen már 60K!

    "60-70e forintos mobilra tellik?"
    Ez most jogos. De ha tudnád hány átképzés/képzés alatt álló embert láttam már, akinek nehogy 60K-s mobilra, de még a saját reszijére is éppen futja, viszont közlik velük a tanfolyáson, hogy "vegyenek officet" ... aztán szegény néz, hogy többe fáj, mint a gépe. TE el tudnád nekik magyarázni miért?
  • Indigo
    #41
    Semmilyen hardveres kulcs nem kellett hozzá.

    Bár ez jópár évvel ezelőtt volt, azóta gondolom sokat fejlődtek a hardveres védelmek is, bizonyára nehezebb őket törni.
  • Sanyix
    #40
    Volt hozzá usb-s kulcs, vagy com portos?
  • BiroAndras
    #39
    Az Office97 funkcionalitásban valóban elég otthonra, de a 2K stabilitásban és sebességben is simán veri, így azt érdemes használni szerintem. De komolyabb irodai felhasználásra simán kellhet a későbbi verziók tudása. Egyébként senki által nem használt fícsört nyílván nem raknak bele, mert azzal nem lehet eladni. Attól, hogy te nem használsz valamit, másnak még kellhet.
  • Indigo
    #38
    Nem egyszerű, de fel lehet törni.

    Régebben felraktam valami videószerkesztő progit, aminek harveres védelme volt, és némi bíbelődés meg két restart után úgy dolgozott mint a kisangyal :)
  • BiroAndras
    #37
    "Igen, ez az alapvető probléma, hogy az embernek erőt kell vennie magán, hogy megtanuljon valamit, valami mást. Te legalább próbákozol :respect:"

    Na nem önként próbálkozok, hanem a cégnél van OO felrakva (me ócsó).
    Én azt nem értem, hogy miért kellett különbözőre csinálni. Ha sikeresek akarnak lenni, akkor a már sikeres, mindenki által ismert terméket kell másolni. Ez nem film, vagy játék, ahol az ötletesség, és az egyediség előny, hanem egy munkaeszköz, ahol a rutinból való minden kizökkenés csak a stresszt növeli.
  • Sanyix
    #36
    Vannak párezren(vagy pártízezren), és az okosok is azt mondják, hogy a hw kulcsot nem igazán lehet feltörni.
    De ha egyszerű, akkor leírhatnád hogyan kell, sokan örülnének neki :)
  • Gerygrey
    #35
    Ott a pont, office '97 rulz :) 300 mega az egész (sőt, én Excelt, Powerpointot, meg a többi, számomra teljesen haszontalan kacatot fel se rakom csak word kell), és 5 perc az install.
  • Cheesy
    #34
    "Az RFM abban a pillanatban aktiválódik, ahogy az Office 2007 regisztrációjának aktiválása vagy ellenőrzése kudarcba fullad. Ez történhet rögtön a telepítést követő az első indításkor, vagy éppen egy aktuális Office-frissítés után."

    Egyszerű. A CRACK/Patch-et rögtön telepítés után kell megcsinálni, hogy az Office szóhoz se jusson. Méghogy egyből elindítani meg frissíteni. Ugyan kérem.
  • wanek
    #33
    A különböző office verziók egy átlag felhasználó igényszintjét alapul véve csak rókabőr effektust képviselnek. Vagyis számukra teljesen értelmetlen ezeknek az újabbnál újabb verziók megvásárlása. Azokat a funkciókat, amit a nagy tömegek használnak, már egy office97 is tökéletesen tudott. Itt egyedül a ms érdeke az új verziók kiadása, mert a piac telített, és ha a kutya sem veszi meg a cuccaikat, akkor felkopik az álluk. Ezért jönnek ki mindig új verziókkal, hátha találnak olyan balekokat, akik megveszik az újat is. Persze a pénz nekik elsősorban az állami megrendelésekből jön, és bejáratott technikájuk van minden államban, hogy hol, kiket kell kellőképpen megkenni azért, hogy ezeket a szarokat megvegyék. Nálunk sincs ez másképp :(
    A kisvállalkozások és a magánemberek bőven elvannak egy esetleg megvásárolt korábbi verzióval, vagy az ingyenes alternatívákkal.
    Az a legnagyobb baj a fizetős szoftverekkel, hogy a készítőik sosem törekednek a tökéletességre. Ugyanis ha olyat csinálnának, akkor egy idő múlva már nem tudnák kinek eladni, és kereshetnének új munkát maguknak.