47
  • Antiga
    #47
    tiltsátok be a csét ILLEGÁLISN JÉTSZANAK JÓ KLÁNOK
    tiltsátok be a vérengzős és morbid szarokat WAREZ LESZ (sajna)
    tiltsátok be a paintballt MENNEK TERKONAK
    tiltsátok be az airsoftot MENNEK TERKONAK

    Amúgy a csé reflexeket fejleszt. Mondjuk egy Doom 3 vagy egy Manhunt tényleg szar. Azt tiltsátok be fasz németek.
  • Spica
    #46
    tiltsuk be a játékokat, tiltsuk be a tv-t, tiltsuk be a paintball, tiltsuk be a történelemórát, tiltsuk be a halál, a háború, a vér szó használatát.. nevetséges

    vajon a gyerek magától vált olyanná, amilyen vagy elhanyagolták a szülei, nem kapott elég szeretetet és tele lett kisebbségi komplexusokkal stb. nem nem, csakis a CS hatására!
  • startmenu
    #45
    Hüllye pulitikusok ! Inkább kéne körbemenni, és vizsgálni hogy ki őrült. Nem a játékokra fogni. Persze ez biztos alkotmányellenes...
  • haxoror
    #44
  • Hycker
    #43
    Equilibrium rulZ :D
  • Kindred Blades
    #42
    Az ilyen politikusnak egy teljes estés Troppauer Hümér versolvasást kéne tartani...
  • Adam II
    #41
    Akkor kezdd el magadon.
  • fv
    #40
    Én nem tudom,mi az az airsoft, de ha olyasmi, mint a paintball, és sokat játszott ilyet a csóka, akkor hogy lehet, hogy senkit sem ölt meg a "vérengzése" során. Volt egy csomó fegyvere. Volt gyakorlata (airsoft). Egy ilyen mészárlást én eddig úgy képzeltem el, hogy az a csoda, ha élvemarad pár ember. Szóval szerintem, egy ált. iskolás hülyegyereknek adnánk egy pisztolyt, az is "eredményesebben" élné ki szociopata vágyait az osztályban. Rosszul gondolom? Biztos, hogy bárkit is meg akart ölni ez a faszi?
  • Rocko
    #39
    az airsoft nem egyenlő a paintballal... alapvetően más a kettő
  • BiroAndras
    #38
    Alapvetően rosszul közelítik meg a problémát. Kivétel nélkül minden erőszakos cselekedetet ember hajt végre, következésképp az embert kell betiltani.
  • MrPrise
    #37
    Meg az ágyakat. Abban is sokan halnak meg... Milyen hülyeség ez az egész.
  • feri6666
    #36
    ,,Emberibb, élhetőbb élet kell, mindenkinek. Akik normális körülmények között normális emberek között nőnek fel, azok között nincs ilyen, mert azok figyelnek egymásra, megosztják egymással a gondolataikat, segítenek egymásnak - egymáson."
    erre ellenpéldának tudom felhozni azt ami néhánby éve történt egy kis faluban ahol tényleg mindeki ismer mindenkit és figyelnek is egymásra(szelevény).a gyereknek megmondta a csaja hogy viszlát erre a gyerek fogta a kibiztosított kézigránátot éss megpróbálta felhívni vele a menyországot....Sikerült neki
  • Adam II
    #35
    Nah szép ,remélem ez nem lesz benne részletesen a hírekben ,mert akkor minden ismerősöm potencionális ámokfutónak fog nézni mert érdekel a haditechnika ,lövöldözős játékokkal játszok és van két Airsoft fegyverem. JAJJ most jut eszembe az egyik volt osztálytársam már annak néz ,mert ezekből a fentebb említett dolgokból autómatikusan következik ,hogy öngyilkoshajlamú ,zavart egyén vagyok aki bossszút akar állni mindenkin aki beszól neki. Hát féljen csak MWHAHAHAHAHA

    Amúgy komolyan baromira nem látom szükségét ,hogy civilnek igazi fegyvere legyen. És ,hogy miért nem feltűnő ha egy srác bombákat gyárt meg bejelenti a neten ,hogy ámokot fog futni.

    A betiltásrokról pedig csak ennyit:
    Szép új világ!
  • Unreal1942
    #34
    Azért ez enyhe túlzás. Zombik is csak azokból lesznek akikre nem figyelnek oda.
    És azt kéne meg nézni még, hogy valóban az a korosztály játszik e a játékkal akik már játszhatnak vele károsodás nélkül.
    Ha meg egy 18 éves ember bekattan egy ilyen játéktól és lövöldözni kezd akkor az bekattant volna bármi mástól is.
  • killahdog
    #33
    Megusom, én simán betiltanám CS-t és társait, nem azért mert ettöl fog lövöldözni. Sokkal inkább azért mert zombi lesz, ott ül, élete vágya hogy 2db 160 ezres vga legyen sli ben csatolva, hogy 800fps és sulypakolos egér teflonos alátéttel (b**ákmeg grafikus vagyok és nekem nincs szükségem olyanra).
    Vagy tényleg 14-6 felett lehessen vásárolni.
    Uristen hány CS party képet láttam már, nézzétek meg azokat az embereket, normálissak is lehetnének....
    Nekem is van hobbim amire rohadt sokat költök, de mégse zombisodom be, mert élethez kapcsolodik nem egy számitogéphez.

    Egyszo mitn száz, nem lövödlözni fog, de mindenkinek oda kellene figyleni hogy mivel játszik a gyereke (kedves szülök)....
  • GaBrutal
    #32
    arrol persze senki se készít statisztikát h vajon a PC játákosok hány %-a kezd el lövöldözni a zuccán
    -az nem lenne megyőző
    de tippelek: 0,00000001 % hmmmm
  • Darth Sith
    #31
    "Németországban azonnal újra felerősödtek azok a vélemények, amelyek szerint végérvényesen be kell tiltani a lövöldözős és az erőszakos játékokat."
    mer hogy? ennyi erővel tíltsuk be a tvt, az internetet, az újságot, a könyveket, sőt még a beszédet is, mert hangal terjedhet az erőszak. Tíltsuk be a vágó eszközöket, fegyvereket és pereljük be a gyártókat mert élet kiontására alkalmas eszközöket árultak... no comment...
  • bakagaijin
    #30
    Tiltsuk be a háborút, abban is sok halnak meg.
  • Commandante
    #29
    Na ja, valószínüleg tényleg az airsoft, a paintball meg a PC/konzol páros a felelös az egészért. Ez mind olyan "szabadidös tevékenység", ami Németországban korhatárhoz kötött (18/18/x). Ergo 18 év alatt mindenkinek coki van. Pl paintball pályára szülöi engedéllyel és felügyelettel sem léphetsz be, csak nézöként. Az éles löfegyvereket ne is emlísük. Viszont az un. "szülök", "barátok", a bolti eladók meg a fegyvergyártók lelkiismerete tiszta. Csak a PC-s fejlesztök dögöljenek meg mind.
  • Sadist
    #28
    Ismeretlen fogalom -.-
  • Sadist
    #27
    Aki hülye haljon meg. A szüleit meg sterilizálni minél előbb, nem kell, hogy a hülyék még szaporodjanak is.
  • arty
    #26
    tiltsák be a demagóg és ostoba német politikusokat
  • Muhomak
    #25
    Nem a játékokat kell betiltani, hanem a az ilyen genetikai hulladékot leselejtezni.
    Én több mint 10 éve játszom és mégsem lövöldöztem se a munkahelyemen, se az iskolában, pedig okot eppen adtak rá eleget.
  • Sámson
    #24
    Nem fogják betiltani. A politikusok az ilyenkor szokásos felháborodást akarják kihasználni és eljátszák a gondoskodó apa szerepét aki megvédi az állampolgárokat.

    Anno a Columbine High School-ban történt vérgengzést feldolgozó és a "miért"-re választ kereső "Bowling for Columbine" (Kóla,Puska,Sültkrumpli) című filmben pl kiderült hogy a gyilkosság előtt pár órával a két srác bowlingozni ment. Meg is jegyezte cinikusan a rendező hogy, mindenbizonnyal érdemes lenne betiltani a bowlingot...
  • JCSR Apache
    #23
    Megvan a megoldás!
    Tiltsuk be az:
    airsoftot
    paintballt(nehogy má' ez akkor megmaradjon)
    a PC-s játékokat (túl agrasszívvé tesznek)
    az iditóta szülőket akik nem tudják hogy a fiuk bombagyáros
    az akciófilmeket(a horror maradhat mert abban hektóliterben ömlik a vér, de nem lőnek)LOL
    a brazil szappanoperákat(csak úgy)
    az internetet(nemtommé)
    a fúvócsövet, csúzlit, íjat és minden barkácsolt fegyvert(ehhez egy külön ellenőrző hivatal létrehozása unatkozó, túlfizetett aktakukacokkal, mint Uwe Schünemann)
    nagyszülőktől ajándékba kapott 50 éves fa játékpuskát(bizony)
    konyhakést(ölni lehet vele)
    nagy faágakat,kötelet(ezzel is)

    uggyann máárr....
    Jah és az persze nembaj ha valaki részegen agyonveri a feleségét, vagy egy kamazzal áthajt egy buszmgállón ami tele van emberekkel az OK. A szesz az jó, egészséges, finom, megszüntet minden egyább függőséget és legfőképp nagyon éles elmeállapotot okoz, 200%-ig logikus döntésekkel - németországban.
    Jah meg be kell titani hivatalosan a megcsalást is mert a gyilkosságok nagyobb százalékát okozza mint a CS. Na meg a muszlim hitet is mert vannak olyanok akik tömegmészárlást követnek el miatta (az a bő kb 2%).

    Politikusok...most mit várhat az ember tőlük??
  • kev
    #22
    A kölyök szerintem öngyilkos hajlamú, zavart személyiség volt (az előzmények nem derülnek ki a cikkből), és úgy gondolta hogy mielött végez magával, lövöldöz egy kicsit ahogy a filmekben. Mivel egy lővegyver elég drága (és neki több is volt), ezért a srácnak valószinüleg jó anyagi helyzetben lehettek a szülei.
  • k9duli
    #21
    Képzelem a sajtók címlapján:
    A counter strike megint ölt.
    -----------------------
    :DDDDDDDDDDDDDDD
  • Inquisitor
    #20
    "Akik normális körülmények között normális emberek között nőnek fel, azok között nincs ilyen, ..."
    Éppen este olvastam Popper bátyótól, hogy ha valakit csak szeretettel, vagy csak félelemmel próbálnak meg nevelni, mindkét esetben ez az eredménye. Tehát egy jó körülmények között élő, a családtagok szeretetétől övezett egyed is lehet ilyen, sőt.
  • Inquisitor
    #19
    "Az, hogy a gyerek agrasszivitást lát a szüleitől, TVből, moziból, fegyvert tud vásárolni, senkit sem zavar, csak az hogy CS-vel játszik?"

    Ezekre nincs szükség, elég ha nem épül be "időben" pár etikai és szociális norma még gyerekkorában a delikvensbe és már is pszichopata lesz belőle. Onnantól meg hót mindegy, hogy egy játékprogramtól kattan be, vagy mert szerinte csúnyán nézett rá valaki ...
  • Commandante
    #18
    "Tactical Airsoft Team Emsdetten" - akkor valószínüleg airsoft-ot játszott, és nem paintball-t. A camo-s képen lévö felszerelése is airsoft-nak tünik. Már csak a pontosság kedvéért.
  • bakagaijin
    #17
    Talán mert nem érik meg azt a kort, hogy ezekkel a cégekkel kapcsolatba kerüljenek...

    Matáv ostromról volt anno viccesvideó, egy starship troopers paródia. Sajnos nem találom a linket, talán a jozanon volt?
  • irkab1rka
    #16
    A cs betiltása nem megoldás.
    Akkor kisállatokat fog kinozni a frusztrált kölyök.

    Emberibb, élhetőbb élet kell, mindenkinek. Akik normális körülmények között normális emberek között nőnek fel, azok között nincs ilyen, mert azok figyelnek egymásra, megosztják egymással a gondolataikat, segítenek egymásnak - egymáson.

    Ha hagyod, hogy begubózzanak a környezetedben egyes emberek, akkor a közönyöddel egy olyan világ létrejöttét segíted, segítetted elő, ahol ez megtörténhet...

    ajelenembere: "hanem felrobbant 600 terroristát" No fucking way. Állj át terrorba, és 10 perc múlva találkozunk a lámán! :)))
  • Tripax
    #15
    Nem az ien és ehhez hasonló játékokat kellene betiltani, hanem az embereknek meg kéne tanítani hogyan oldják meg belső lelki problémáikat. Ehhez "csak" egy normális és nemkülönben egyszerű pszichológiai ismeretek órát kéne bevezetni az oktatási reformba. Higyétek el tudom miről beszélek, nekem volt ien órám és bevált. Hangsúlyoznom kell, nem pszichológust akartak képezni belőlünk.
  • Szefmester
    #14
    van aki átérzi azt hogy ha megtenné azzal nem lenne jobb senkinek sem...
  • ajelenembere
    #13
    Nézzük kicsit a másik oldaláról a dolgot:
    Abba miért nem gondol bele senki, hogy vajon hány potenciális ámokfutó marad otthon, és nem kezd el gyilkolászni, pontosan azért, mert az agresszivitását levezeti mondjuk a CS-vel.
    Vagy mondjuk nem az osztálytársait veri sz*rrá, hanem felrobbant 600 terroristát, oszt joccakát.
  • benczurzs
    #12
    "Amennyiben bebizonyosodik, hogy az elkövető hosszú időn át játszott ilyen programokkal, akkor haladéktalanul cselekedni kell"
    Ez kész.
    Fogadjunk, az illető hosszú időn át evett kenyeret is.
    Amennyiben ez bebizonyosodik, ... ezért miért nem tesznek semmit ?
    Hisz, a kenyeret 200 Celsius-fok körüli hőmérsékleten sütik. Ez a hőmérséklet nem egészen egy perc alatt elpusztit egy felnőtt embert.

    A kenyér bizonyitottan addiktiv. Kisérleti alanyok, akiktől egy időre megvonták, és csak vizzel táplálták őket, alig 2 nap elteltével már kenyérért könyörögtek.
  • juzosch
    #11
    Én vagyok vak, hogy 2x-i olvasás után sem találtam olyan mondatot, hogy ez a gyerek vérengzős játékokkal játszott volna?
  • halgatyó
    #10
    Sokat töprengtem a háttérből irányított társadalom bizonyos részletein. Egyik, amit majdnem biztosnak tartok: a csaknem 100%-osan egy helyről irányított sajtó önmagában nem elegendő, kell még valami más, ismeretlen elven működő agy-befolyásolási módszer is (akár többféle is).

    Milyen főbb jellemvonásai lennének egy ilyen módon irányított társadalomnak?
    -- Az emberek tömegeinek feltűnő hallgatása és belenyugvása egyre nehezedő sorsukba,
    -- Növekvő pszihés és pszihoszomatikus eredetű betegség-tömeg,
    -- Egy kis létszámú, egymással sajnos nem kommunikáló réteg megjelenése, akikre nem hat az agybefolyásolás (vagy nem elégégé, vagy máshogyan)
    -- egyre növekvő gyűlölet és értetlenség a társadalom különböző csoportjai között
    -- és más, de bizonytalanabb hatások és MELLÉKHATÁSOK

    Ha valakinek ismerősnek tűnik a helyzet, vagy annak egy-egy részlete, az csak a véletlen műve. Gondolkodjatok, figyeljetek, és ne higyetek el helyből semmit, ami természetesnek látszik!!!!
  • halgatyó
    #9
    Egyre inkább úgy tűnik, hogy az ilyen eseteket valami EGÉSZEN MÁS váltja ki, mint amire -- célirányosan -- rá akarja fogni a hivatalos média.

    Azt javaslom, hogy egy kicsit távolabb kellene menni a konktrét történésektől, és megpróbálni összefésülni az élet erősen különböző területeinek tapasztalatait is.

    Például: hogy lehetséges az, hogy egyetlen rohadék bankot, fizetőparkolási céget, adósságbehajtó mocsadékbandát (és még sorolhatnám!) sem ér SOHA egyetlen hasonló támadás sem? (vagy csak a sajtó hallgat róla mélyen?) El kellene gondolkodnunk egy csomó dolgon.
  • balazsm78
    #8
    Jól van, megint témánál vagyunk. Azért mert ebből a szerencsétlen gyerekből kitört az állat -mellesleg, hogy nem tűnt fel a pici szüleinek, hogy egy komplett arenállal tér nyugovóra esténként- ezért megint az "agresszív" játékokat állítják pellengérre. Szerintem a tv híradókból sokkal több erőszak jön minden nap. Elég csak megnézni egy hírt Pl: Irak-ból egy merénylet utánn, vagy egy tűzvészben szénné égett hullákat, vagy az egzisztenciális ellehetetlenülés miatt kriminalizálódott tömegekről. Szóval mindíg a legegszerűbb oldalát fogják meg a dolgoknak, nevezetesen betiltani a számítógépes játékokat és akkor nem lessz erőszak. Inkább a szülőkben meg az oktatási rendszerben kéne a hibákat keresni. Miért nem tudnak humánus példákat mutatni a felnövekvő generációknak.