59
  • Komolytalan
    Szép techdemo, de én nem érzem ennél többnek egyelőre. Több playerrel nem is láttam videot, bár a cikk szerint az is működik. Az hogy nem láthatod a saját hajódat (nincs 3rd person nézet) az szerintem gáz, és nem hiszem el hogy ne lenne megoldható, pláne ha a többi playert látod. Vagy repülés közben nem lehet velük találkozni, csak speciális helyeken? Az úgy elég gyenge volna (nem lehetne normálisan kalózkodni:-D
    A töltés nélküli zónázást már jópár játékban megcsinálták (pl. WoW, de szerintem másokban is). A WoWhoz meg a jelenlegiekhez képest mindenképpen komoly előrelépés az, hogy on-fly tölti le a világot, vagyis amerre jársz, azt a részét szedi netről folyamatosan. Én is gondolkoztam régebben hasonlóban, és akkor úgy véltem hogy működhet a dolog - végre valaki megcsinálta. Ezzel gyakorlatilag végtelen világot lehet teremteni (gondolom generálni nagyrészt, de az tökmind1), csak a központi szerverek kapacitása meg sávszélessége fog határt szabni.
    A játszhatóság számomra elég kérdéses, mármint hogy maga a játékélmény mit fog nyújtani, meg hogy kiket tud megszólítani. Ez egy eléggé fázós része a játéknak, de ha ezt sikerül megoldaniuk, akkor valszínűleg sikerjáték lesz.
    A másik ami gondot jelenthet, hogy ha a világok nagyrészt generáltak lesznek - mi mások lehetnének ekkora univerzumnál, és ilyen kicsi csapatnál - , akkor hogyan sikerül megoldani azt, hogy a hangulatuk meglegyen. WoWnál ez egy kulcskérdés volt, és rengeteget dolgoztak rajta, amíg a megfelelő generáló algoritmust, meg a helyes balancet generálás/emberi artwork között megtalálták. Ez itt hatványozottan nagyobb kihívás, mert ugye míg WoWban csak gyalogoli lehet meg max mount, itt elég gyors gépekkel suhanhatunk akár talajközelben is. Szóval közel ugyanaz a kidolgozottság kell egy nagyságrendekkel nagyobb világban. Reméljük sikerül ezt is megoldani a srácoknak.
  • Matyóhímzés
    Nincs ezzel semmit gond, anno a Homeworldnek sem róta fel senki, hogy milyen dolog, hogy a Földet kell keresni benne. :)
  • Spica
    egyedül csinálja. nem rossz, viszont a hozzá csatlakozó sztoriírók hát khm, kitalálhatnának ennél vmivel jobb történetet is.
  • immovable
  • NEXUS6
    Ja és ahogy írják valós fizika!!!!!

Végre! Mindíg is a hideg rázott ki amikor egy átékban a zűrhajó úgy repült az űrben mint ahogy egy Trabant közlekedik.
  • NEXUS6
    Ezt a folyamatos átmenetet eddig asszen csak az Frontierben csinálták meg. Persze kb 500 textúrázatlan poligonnal nem egy nagy szám.
    Viszont a mai GFX enginek közül szinte egyik se lenne képes ilyet előállítani, pláne ilyen minőségben szal télleg űberkirály!!!!!!

• Broafka
    nekem az nem tetszik benne, hogy túl hamar lent vagyunk a földön, alig értünk be a bolygó légterébe...
    de egyébként nagyon várom már én is, sokkal jobban kedvelem az űr dolgokat, főleg az MMO-kat mint azt a sok fantasyt! WoW meg Guild Wars meg Lineage... unalmasak!
    végre egy kis változatosság, hajrá!
  • bnfront
    Nem kell neki programozó-tanonc. :(
  • bnfront
    Fúúúúú dejól hangzik ember, mongyuk az Elite májsztórja David Braben is csinálni akar egy hasonló MMO-t, de ez lehet végleg kivégzi, tól sokat pöcsöl Braben bácsi.
    Egyébként a legnagyobb baj - ha űrharcolni is lehet - az a laggolás, kis és gyors űrhajóknél szinte lehetetlen jáccani rendesen. Lehet beszállok a fejlesztésbe, úgyis munkanélküli programozó-tanonc vagyok. :D
  • ColdFire
    várjuk ;)
  • Zenty
    MMo-ba végre scifi nemhogy telitett....
    Fantasy stilus nah abból elég..
    Remélem sikerül neki most kiadóra vár lényegében és még jóh is lehett.
  • pedrohsi
    a grafikát nem ér fikázni, ez még nem fontos a fejlesztésben - majd később, ha a kód készen lesz
  • Zocsi
    Hmmm... Derwer érzi a dolgokat!
    Egyébként csilivili grafika, de azért gondolkozzanak már a fejlesztők józan ésszel már legalább, ha az Ég és Földet nem lapozták... A gyűrűs bolygók árnyékot vetnek... a gyűrűre is! OMG
  • Alwares
    Nagyon jól hangzik! Ha olyan technikai minőségben csinálják meg mint az Eve online-t akkor nagyon über lesz!
  • derwer
    Nem rajongok az MMO stlusért de ebbe majd lehet' beszállok... A grafika szép és tetszik maga az elv is, hogy bele lehet szólni a fejlesztésbe illetve, hogy lehet tesztelni...

A "ratyi" sztoryról: Önmagában tényleg nem túl hangzatos a dolog, de lehet belőle még jót csinálni. Aki ismeri Asimov Alapítvány-Birodalom-Robotok univerzumát az érti miről beszélek. ;)
  • Lyan Kyj
    ha képesek alá lagmentes rendszert gyúrni, akkor ütős lesz nagyon
  • mikloss
    Tetszik, érdekes lesz kiíváncsi vagyok rá!
  • Szefmester
    ilyen ratyi sztorit.. egy überfejlett civilizáció elfelejti hogy melyik bolygóról jöttek...
  • MrPrise
    Hinnye! Ez azért nem semmi!