6126
  • zzeN
    Igen, vedd meg.
  • robi3
    hello! én most kezdtem a single player egy letöltött verzióval patch nélkül és én át tudok menni a barátaimon a zombikon nem csak a csapattársakon a kérdés az hogy ez természetes ebben a játékban és ha nem akk van vmi megoldás?
  • Lunki88
    Hát asszem számomra felejtős ez a map editor, pedig én is kacérkodtam a gondolattal hogy megpróbálom. :D Viszont minden tiszteletem a pálya készítőké, most már jobban értékelem a munkájukat mert kicsit utánanéztem hogy is megy ez.
  • Rip
    A "könnyű" persze igazából "viszonylag könnyű", ha volt már dolgod valamilyen 3D tervezőprogrammal, netán más pályaszerkesztővel.
  • Rip
    Uh, ez a "családfa" durva :)

Amúgy Zero jól írta, bár az alapokat könnyű megtanulni, pl. első (kocka) szoba elkészítése nulláról egész hamar megvan, de ekkor még csak másoltad a tutorialt.
    Mindent megérteni és tudatosan használni viszont valóban baromi sok melót és kitartást igényel, ha el kezed, készülj fel jópár befejezetlen pályára :)
  • dronkZero
    Gyakorlatilag a Quake első része óta ugyanaz a módi, tekintve hogy ez annak az engine-nek a "kissé" feltupírozott változata. Ha ezek közül bármihez csináltál már pályát, akkor ismerős lesz minden, sőt, szinte tökugyanaz.
  • elitehun
    Én ezeket tudom is. máskor is csináltam mapokat csak nem l4d-hez és értek az ilyen dolgokhoz. lehet bele se kezdek mert per pillanat alig van időn hogy géphez üljek csak kíváncsi voltam rá hogy ennél a játéknál hogy oldották meg a mapkészítést.
  • dronkZero
    Ha nem szánsz rá két évet minimum, akkor sztem inkább bele se kezdj, csak feleslegesen kidobott idő. Pályát gyártani kurvanagy meló, geometriát, textúrát, objektumokat, fényeket, entitásokat(spawnhelyek, pl), triggereket lepakolni úgy, hogy még jól is nézzen ki, mindezt tesztelgetni, nézni játékon belül... Nem két perc.

És akkor még az is benne van, hogy mikor kész a -szerinted- világ legjobb pályája, felteszed valahová, letöltik összesen vagy tizenhárman, és porba fikázzák, hogy milyen szar.

Meló ez, és elég nagy.

Másik fele, hogy ha most állsz neki pályaszerkesztést tanulgatni, akkor mire kész lesz az első pályád, addigra kiadják a Left4Dead5-öt is, meg még a Source-nak is új verziója jön.

Persze nem lebeszélni akarlak, csak a buktatókat említem. Ezeket nem árt végiggondolni mielőtt belevág az ember.
  • Rip
    Meg kell tanulni, nem megy egyből. Jópár órát rá kell szánnod, hogy megértsd, mit, hogyan, miért. Neten viszont sok nagyon jó tutorial van (leírás és video egyaránt).
    Van egy topicja is itt a fórumon, nem túl aktív, de annak idején linkeltem oda jó oldalakat (Source SDK néven fut a topic, azt hiszem).
  • elitehun
    Ha kipróbáltad akkor elmondhatnád milyen
  • Lunki88
    Steamen rámész hogy Kellékek->Left 4 Dead Authoring Tools. Letölti és fel is telepíti. Többet én sem tudok. :)
  • Fehercsoki
    Azt a map készítő programot honnan lehet leszedni?És mennyire bonyolult a használata?
  • Lunki88
    Hehe, ez a taktika ismerős, pontosabban áldozatává estem a társaimmal együtt, mikor még szinte ki se mentünk a szobából de már elhaláloztunk. Mondanom sem kell, hogy nagy káromkodás közepette kiléptek a társaim én meg egyedül maradtam a botokkal, mondom wtf.

Más:

Mostanában megjelent jópár custom map, csak azt nem értem miért írja néha azt a játék hogy nincs feltelepítve az adott map, holott pár napja raktam fel és játszottam is rajta? Ilyenkor újra fel kell telepíteni és ez elég idegesítő...
  • elitehun
    Én csak kiválasztom hogy versus és hogy melyik kampány-on akarok menni aztán amelyiket beadja magától.
  • dronkZero
    Hát nálunk nagyon ritka, hogy egy versus kampányt végig tudjunk játszani. Kb a 2. pályától elkezdenek kilépegetni a lúzerek, és ha véletlen egyszerre három is kilép, akkor kb gémóver. Ha egyesével húznak el, akkor még van esély arra, hogy jönnek a helyükre, de a 4. pálya elejétől már nemigen dobál be új embereket, vagy maradnak, vagy vége.

Mondjuk az is igaz, hogy vagyunk olyan gecik, hogy mi négy pakkal a hátunkon kimegyünk, aztán zombiként a széfrúmból sem hagyjuk kijönni őket... (Ugye amíg nem jött ki a saferoomból mindenki, addig instant spawn van zombiknak, és ezt mi pofátlanul ki is használjuk: boomer az ajtóban lehány 2-3-at, aztán a hunterek vég nélkül ugrálnak befelé)
  • Lunki88
    Hol játszol? Valami jó szervert ajánlhatna valaki. :D Még új vagyok a steamen.
  • elitehun
    Én szerencsére nem találkoztam ilyennel. Pontosabban csak versusban léptek le de ott se sokan és jöttek rögtön új emberek
  • MrAndree
    Nekünk most fináléban a szerver esett szét és dobott ki mindnekit. Az is élmény...
  • Lunki88
    Én meg azt utálom hogy egy mapot sem lehet rendesen végigjátszani, mert mindig megunja valamelyik, vagy rosszabb esetben lelép mindenki...
  • bertino
    hát ez a lényeg...
  • armageddon666
    ezért játszom csak ismerősökkel :) csak nehéz 8 embert összecsődíteni :\
  • elitehun
    Néha anyira fel tudnak húzni az emberek multin. Most is versusban. szorosan egymás mellett mentünk és kétszer rám ugrott a hunter (amiről ugyebár nem tehetek mert egymás mellett mentünk és csak közénk ugrott) ezért lemaradtam mert ők távolról lelőtték. ezután valamelyik rámrobbantotta a boomert (persze csak én lettem trutyis) és erre kirúgnak mert azt mondták béna vagyok.
  • Rage47
    még nem jött ki, de tippem szerint kb. ugyanaz. egy hajszálnyival szebb a 2.
  • gabeone
    A 2. résznek mennyivel nagyobb a gépigénye?
  • zorrobomber
    megrendeltem, jesszoké
  • Lunki88
    Köszi ugyanez volt a hiba nálam is, most már megoldódott.
  • Jim Morrison
    Nekem is ez volt pár napig.
  • elitehun
    Nálam is ugyan ez a helyzet
  • werkfilm
    beállításoknál is van egy opció ami után nem jegyzi meg, vagy akkor ha máshol belépnek az accounttal idő közben
  • tototto
    nem konkrétan L4Dhez kapcsolódik, de nem tudja valaki miért van az hogy mostanság párnapja nem lép be automatikusan a steambe hanem mindig bekell írni a jelszót, régebben simán belépett mert bevolt pipálva hogy jegyezze meg a jelszót, most is bevan pipálva de folyton ha elinditom a steamet kéri?
  • XeeN
    Erről van szó: Sound bug

Azóta született rá megoldás: ki kell törölni az addons-ban található fileokat. Valamelyik Map bekavar.
  • elitehun
    Nekem eddig nem volt semmi baj a hanggal
  • XeeN
    Semmi érdemleges. A lobby ugyan olyan szar, a crash course ugyanolyan bugos (hangok).
  • elitehun
    Jött új patch
  • MrAndree
    Az szép. Nekünk olyan volt a múltkor, hogy negyedik pályán mi kaptunk tankot és szétszedtük őket. Aztán ők voltak inf és nekik nem adott. Ott is ment az anyázás. :)
  • XeeN
    Tegnap éjjel nem jött a második tank a Dead Air fináléban. Szegény Sur-vok futkostak 10 percig, aztán kiléptek a játékból... Ehhez hasonlóval találkoztam már, nem is egyszer, de akkor legalább felszállt a repülő. Most azonban ez is elmaradt.
  • xNoodlex
    Scavenge Mode
  • Lunki88
    Nekem a bojkottálók borítója tetszik a legjobban! :D

• BAk3R
    lol :D
  • Jim Morrison
    :D