257
  • Sawyer2
    ÁKOS – MÉG KÖZELEBB
    TRIPLA DVD!

Ákos legutóbbi albuma, a Még közelebb platinalemez lett, elnyerte az év rockalbuma címet a Fonogram díjkiosztóján, Ákost pedig az év legjobb férfi énekesének választotta a VIVA TV közönsége. Az albumról kimásolt Minden most kezdődik el című, DualDisc formátumú maxi is platina lett. A Még közelebb dalaira épülő koncertturné 2006. decemberétől 2007. augusztusáig tartott, 18 állomáson csaknem 100.000 érdeklődőt vonzott. Az országjáró turnét tripla (!) DVD-kiadvány örökíti meg, amely világviszonylatban is egyedülálló anyagot tartalmaz. Az első korongon a 2007. májusi, budapesti, fergeteges hangulatú koncert felvétele szerepel, összesen 29 szerzemény, sztereó, Dolby 5.1 és DTS hanggal. 26 (!) dalnál találunk alternatív képsávot: itt tekinthető meg önállóan az a képanyag, amelyet a koncerteken háromosztatú kivetítőn láthattak a nézők. A második korong az extra tartalmaké: itt a 2006. decemberében és 2007. nyarán játszott extra turnédalok kaptak helyet, összesen hat szerzemény, mindegyik három hangnormával és esetenként alternatív képsávval. Megtekinthetők a Még közelebb album klipjei is a korongon, négy dal, szintén sztereó, DD 5.1 és DTS hanggal. Emellett öt (!) dokumentumfilm is szerepel az extra lemezen: így készült a Még közelebb-album, az Adj hitet klip forgatása, turné-werkfilm, három akusztikus dal az Andante Borpatikában, valamint A hét parancsszó című verslemez készítésének dokumentumfilmje 2001-ből, Kaszás Attila emlékére. A harmadik lemez pedig igazi különlegesség: az éppen tízesztendős, 1997-es Beavatás-koncert felvétele most jelenik meg először DVD-n!

A háromlemezes kiadvány különlegesen szép digipack csomagolásban lát napvilágot. Az előrendelés mostantól pontosan egy hónapon át, 2007. augusztus 28-tól szeptember 28-ig tart. KATT IDE!
    Tervezett országos megjelenés: 2007. október 5., aznap dedikálás is lesz!

ÁKOS – MÉG KÖZELEBB
    TRIPLA DVD!

Koncertfilm
    2007. május 19., Budapest,
    SYMA Sport- és Rendezvényközpont

valamint

az 1997-es BEAVATÁS-koncert
    a Budapest Sportcsarnokban

Extrák:
    - Interaktív menük
    - Három hangnorma: sztereó, Dolby Digital 5.1, DTS
    - Dalszövegek
    - A 2006-2007-es extra turnédalok (6 dal)
    - A MÉG KÖZELEBB album klipjei (4 dal)
    - Dokumentumfilmek a lemezkészítésről, a klipforgatásról és a turnéról
    - Három akusztikus dal az Andante Borpatikában
    - A hét parancsszó – Kaszás Attila emlékére

Részletes tartalom:

DVD 1: MÉG KÖZELEBB - KONCERTFILM 2007

NYITÁNY – RAGYOGTASD FEL ARCOD
    GÉPSZABADSÁG
    ANGYALI SZERETŐ
    MINDEN MOST KEZDŐDIK EL*
    ALIG HITTED*
    ISMERJ FEL*
    A LEPKEGYŰJTŐ*
    VÉGRE*
    ENNYI NEM ELÉG*
    ADJ HITET*
    MENEKÜLJ*
    ÖRÖK ÁPRILIS*
    MÉG KÖZELEBB*
    MAJOM A KETRECBEN*
    IDEÁLIS POPSZTÁR*
    ŐSZI TÁJKÉP*
    ÖLELJ MEG ÚJRA*
    ÚJ TÖRVÉNY*
    HŰSÉG*
    ÉJJEL A VÁROSBAN*
    TŰ A VÉNÁN*
    IDELENN IDEGEN*
    MINDENKI TÁNCOL*
    A 101-ES SZOBA*
    1956*
    ILYENEK VOLTUNK*
    IKON*
    MONDJ IGENT*
    ADJON ISTEN...*

* alternatív képsáv!

A felvétel 2007. május 19-én készült
    a SYMA Sport- és Rendezvényközpontban, Budapesten
    Rendező: Papanikolaou Nikolaos

DVD 2: EXTRÁK

01 AZ EXTRA TURNÉDALOK
    2006
    Csak te vagy
    Ébredj*
    Méreg*
    Egyetlen hívó szó elég*
    2007
    Ne fájjon többé
    Az utolsó hangos dal

* alternatív képsáv!

02 A MÉG KÖZELEBB ALBUM KLIPJEI
    Adj hitet
    Minden most kezdődik el
    A lepkegyűjtő
    1956

03 Így készült a MÉG KÖZELEBB album

04 Adj hitet – klipforgatás

05 MÉG KÖZELEBB turné dokumentumfilm

06 Három akusztikus dal az Andante Borpatikában

07 A hét parancsszó – Kaszás Attila emlékére

DVD 3: BEAVATÁS – 1997

BEAVATÁS
    ERŐ ÉS ALÁZAT
    MINDEN NAP
    NEM
    GET DOWN
    A SZEM
    ELMONDATOTT
    TITOK
    VALAMI VÉGET ÉRT
    TÁNCOLJ A TŰZÖN ÁT
    MINDEN, AMI SZÉP VOLT
    ILYENEK VOLTUNK
    HELLO
    INDIÁNTÁNC
    ADJON ISTEN…

A felvétel 1997. május 24-én készült a Budapest Sportcsarnokban
    Rendező: Papanikolaou Nikolaos

• mateus33
    Én a koncertDVD-t várom már, mikor jelenik meg?:)
  • Taranov
    Nehogy kihaljon a topik.
    Ákos sitkei, turnézáró koncertje is nagyon nagy buli volt, de aki lemaradt, annak itt a ráadás!
    Szeptember 1-én, Budapesten a Sláger Rádió Megapartyn lép fel Ákos este 9-kor.
    A rendezvény ingyenes!
  • Sawyer2
    Az lehet hogy másépp van. küld el privátban az msn címed és akkor közvetlenül tudunk beszélni.
  • Taranov
    Értem, kár.
    Azért merült fel bennem igazából, mert a siófoki koncert a szabadtéri színpadon lesz, ahol feltételeztem, hogy van nézőtér ülőhelyekkel, de akkor ezekszerint máshogy oldják meg.
  • Sawyer2
    Persze de a téli egészen más tészta. Én is voltam téli koncerten de az nem ehhez a színpadképhez tartozik még ha 1 turnéról is beszélünk. Nem, szabadtérin nem szokott ülőhely lenni.. nem tudják hova rakni őket mert nincs fal mint a csarnokban.
  • Taranov
    Nincs minden turnén 3 kivetítő, ősszel/télen Győrben és Budapesten is csak egy volt.
    Egyébként ezeken a koncerteken van ülőhely? Anyuka miatt kérdem.
  • Sawyer2
    Agárdon is 3 kivetítő volt. egy nagy és két kisebb. a Két kisebb 1/3-os törésben mutatja a nagyot. 3 osztatú. Ez az ami mindig velük van, hiszem ezen a turnén ez a fő látványelem.
  • Sawyer2
    Sziasztok!

Sorry, de nyaralni voltam és nem nagyon tudtam írni. Nekem is inkább a rock hangszerelés tetszik főleg a Még közelebb turnésak mert eze még másabbak 1 kicsit. ha van msn-etek küldjétek el a címet privátban és majd többet tudunk beszélni a koncertekről.
  • Taranov
    Az biztos, hogy tud még mit újítani, számomra a tavalyi győri koncerten is fantasztikus volt az alig áthangszerelt Méreg, Angyali szerető, Csak te vagy stb. stb. És ha még ezen is módosít, akkor már igazán különleges lesz a koncert.
  • mateus33
    Nekem még az is tetszett:) de ezek az áthangszerelt dalok egyszerűen csodálatosak.
    Siófokra én is kíváncsi lennék, bár sajna nem leszek ott. Érdekes lesz, talán egy új oldalról mutatja be a dalokat Ákos?!
  • Taranov
    Nagon várom a koncert DVD-t, nekem kifejezetten tetszettek az áthangszerelt számok. Még a siófoki rockkoncertre leszek kíváncsi.
    Sajnos az Andande pont nem jött be annyira, mint a stúdióalbumok.
  • mateus33
    Köszi szépen!
    A koncertDVD-re leszek kíváncsi, mert ebben a hangszerelésben csak mások ezek a dalok, az Andante album is ezért tetszett nagyon.
  • Taranov
    Az Angyali szerető az Indiántáncon, az Éjjel a városban pedig egy régi, Bonanzás szám.
  • mateus33
    Na én nem írok ilyen őrületesen hosszú beszámolót mint Sawyer, csak 1-2 mondatban emlékezek meg:))
    A számlista olyasmi volt Agárdon is mint Abádszalókon, pontosan már nem emlékszek.
    9kor kezdődött a koncert a nagy meleg miatt, fél9kor még elég kevesen voltak, gondoltam itt nem nagy buli lesz. Aztán elkezdődött a koncert, fél óra múlva hátranéztem, akkor már tömve volt a strand:) Zalán végig mosolygott és nevetett sérült lába ellenére is.
    Ákos hamar felpörgette az elején álmos közönséget.
    Itt mindössze egy kivetítő volt.
    Hangulatban a tavalyi debreceni koncert jobb volt, de ott sokkal többen is voltak.
    Na de semmi probléma nem volt végülis, tök jó volt ez a koncert is, Ákosban nem lehet csalódni:)

Az Angyali szerető és az Éjjel a városban melyik albumon van? Két kedvenc szám, és nincs meg:(( pedig úgy meghallgatnám őket.
  • mateus33
    Én voltam:) Most értem haza a nyaralásról,holnap írok egy kicsit többet.
  • Taranov
    Én voltam már kettőn is :-)
    Tavaly a győrin, és a MOL ajándékkoncerten.
    Én is a siófoki felé kacsintgatok, de mindkettő is jó lenne.
  • Sawyer2
    Akkor nehéz lesz ám választanod, mert a siófoki vonósok nélkül lesz. Valszeg át lesz dolgozva. Ha voltál az eddigi koncertek közül valamelyiken, akkor szerintem menj a siófokira hogy láss újdonságot.

Másfelől NEM LEHET MEGUNNI ! ! de azért kíváncsi vagyok a beszámolódra főleg ha a siófokira mész. Hát hajrá, az abádszalóki nagyszerű volt.
  • Taranov
    Sajnos megint nem találtam társaságot, de a kettő balatoni közül az egyikre megyek akár egyedül is.
  • Sawyer2
    Senki nem vot Agárdon?
  • Sawyer2
    Emellett a technika mellett, saját színpad, fénytechnika és minden más teljesen az övé. Persze a zenészek sincsenek alulfizetve, de a minőséget meg is kell fizetni, és annyi bevétel mindenképpen kell hogy egy esetleges következő album vagy turnét még tudjon csinálni. (nagyon remélem hogy lesz ilyen) a bevétel nagy részéből, 10 forintból 7 forint megy a technikára. Mert nagyon igényes szereléssel dolgozik. Nem lehet olcsóbban adnia a jegyeket. És igen: ezen mindig is azért volt vita mert Magyarországon vagyunk. Elég rossz az anyagi helyzet, és alacsonyak a fizetések. Ha megnézzük külföldön, egy koncert sokkal sokkal drágább mint itt. És nem csak a oncertekre igaz hanem minden másra pl a gyógyszerekre. A külföldi nyugdíjasok mit csinálnak: megérik a 60-at aztán szépen felpakolnak és járják a világot nyugdíjas éveikben. A magyar nyugdíjas mit csinál: dolgozik hogy kiegészítse valamivel a nyugdíját hogy ne halljon éhen. Sajnos elég rossz a helyzet, és ezen nekünk kell de legfőképpen a politikának változtatnia. El kell végre felejteni ezt a szellemi háborút magyarországon, mert én hiszem hogy van rá megoldás. KÉRDÉS: HOGY KERESIK-E vagy még inkább keressük-e. Másfelől: aki rajongó, és szereti Ákost az vegye meg boltban a cd-t, és ne sajnálja azt a néhány koncertet, mert azok nem nagy pénzek. A nagy pénzek inkább a 100 ezres nagyságrendek, amikkel tényleg vigyázni kell. Jó persze a 7000 ezer forintos jegyár se kutya, ami a pesti koncert ára, de ki lehet bírni. NEm azt mondom hogy minden állomsára, de ahogy mondtad: évente 1-2 koncert meg 1 cd belefér.
  • Taranov
    Jó a beszámolód, sikerült végigolvasnom.
    Ha egyedül is, de mindenképp elmegyek majd egy koncertre.
  • Taranov
    Még nem tudtam elolvasni az egész beszámolót, de a jegyről azt gondolom, hogy Ákos nagyon jól tudja, hogy mennyit ér a zenéje, ha ilyen jegyárak mellett is teltházas volt a 2006-os turné minden állomása, akkor nem fogja sajnos csökkenteni. Védelmére szóljon, hogy az ő költségei is magasak, de azért azt gondolom, hogy nemcsak a legtehetségesebb, de a legjobban kereső magyar zenészek közt is ott van.

Ettől függetlenül szomorú, hogy Magyarországon ilyen rossz az emberek anyagi helyzete, de nem mellékesen aki egy évben 1-2× sajnálja a 6000 Ft-ot rá (ahogy a 4500 Ft-os is az eredeti CD-re), annak már mániája a spórolás.
  • Sawyer2
    ÁKOS: MÉG KÖZELEBB Nyári Turné 2007, ABÁDSZALÓK

Voltam májusban a Pesti koncerten. Ezután megtudtam hogy lesz nyári turné is. Kérdéses volt hogy eljutok-e, de aztán biztos lett hogy a hozzám legközelebb eső Abádszalóki állomásra el jutok. Sajnos az út nagyon rossz volt, de megérte. A jegy 6000 forintba került, ami néhányaknak sajnos túl húzós. De ez persze nem Ákos hibájából ennyi a jegy. És szerintem megérte.

Kapunyitáskor érkeztünk és rohantunk befelé. Sikerült elfoglalni az 1. sort, egy kicsit jobbra a zongorától. Kellemes várakozás volt ott jó sokáig. A koncert kb 9 óra, negyed tíz magasságában kezdődött. Elég kényelmes volt a kordon mellett. Ekkor felmentek, és indult a Banzáj!!Az eleje az volt ami a pestin. Gépszabadság és stb. Annyi különbséggel hogy az ott kihagyott (véletlenül) Angyali szerető is itt volt. Nekem az 1ik kedvencem az Indiántánc albumról, és így átdolgozva még jobb volt. A koncert 1 kis kellemes helyen volt, fák övezték körül. Jó választás. A szomszédban 1 strand volt, és onnan ( a női vc tetejéről) is sokan nézték a koncertet, Ákos a végén meg is jegyezte, hogy legközelebb gyertek be ti is.

A közönség teljesen más volt mint Pesten. Itt inkább olyanok voltak akik most jötte először koncertre. És nem is voltak túl sokan akik tudták a szöveget vagy valami. És meglehetősen sok volt a kis gyerek is, akik már nem tudtak mit kezdeni magukkal. Más elmondása szerint az egyik majdnem üvöltött hogy haza akar menni. A másikat az apja felvette a nyakába, ott el is aludt. Azt hiszem nem nekik való még ez. Ott elöl ahol én álltam, viszont lelkes rajongók álltak, és együtt üvöltötték Ákossal a dalokat.

A fény technika ugyanaz volt mint pesten. A kentaur által kidolgozott színpadkép és fénytechnika. Mivel már 3x voltam ezen a koncerten, volt alkalmam a részletekre is figyelni, pl az 1956 című számnál amikor éneki hogy: „piros a vér az eskü fehér de a nyom bizony zölden virít” a fények a magyar zászló színeibe burkolóztak, és a közönséget világították. Nagyon bejött. De sok más dalnál volt még ez így. Az angyali szerető fénytechnikája is nagyon bejött. A hangtechnikával sem volt semmi baj. Pedig én aztán legelöl álltam a mélynyomók és a nagy hangfal között, és nem éreztem torznak a hangzást, sőt! Kimondottam jó volt. Viszont elöl nem nagyon lehetett ugrálni.

Hangulatra jobb volt mint a pesti koncert. Talán azért mert abból készül a koncertfilm, és ott jobban izgultak vagy azért mert nagy koncert volt. Nem tudom. De tény hogy jobb volt a hangulat. Ákos is tökre oldott és bulizós volt, és most nem hosszú Jóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó estét volt hanem még hosszabb Helóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó Abádszalók ! ! !. Még több rendhagyó dolog volt. Ilyenek voltak például a konferanszok. Ákos poénkodva konferálta fel az új konferanszokat. Az a rész nagyon tetszett. És rendkívül sok volt az imporvizáció. Az Ákosista köménymag ott énekelték hogy viivát vivát bacchus !! A Queen We were rock you számának a dallamával. Erre Ákosék előadták természetesen vivat bacchus szöveggel.

Akkor volt 1 bekiabálás hogy Isten vaaaaaaagy erre is reagált, és minden apró dologra válaszolt valami poénosat. Nagyon oldott hangulatban volt, és ez látszott azon is hogy végén elégedett volt és kibulizta magát. Érdekes volt az is hogy megszólaltak a zenekar tagjai. Sanyi is. A legjobb beszólás Krisztiáné volt: „Gyertek holnap is nagyon jó itt” A zenekar bemutatása is parádés volt. Kkkk Kékkőii Zaláán kkkKééékkői Zaláááán. Aki volt a pesti koncerten az tudja miről beszélek, csak ezt még turbósabban nyomták le, aki meg nem volt az mosz biztos hülyének néz. .

A színpadkép nem változott semmit. A látványt továbbra is a 3 osztatú kivetítő határozta meg. A sugárzott képek is ugyanazok voltak. Megint megható volt a Kaszás Attilára való emlékezés. A szöveg után Ákos elfordult és úgy láttam a szemét törölgeti. Hát én is kb azt csináltam. A Végre című szám megint olyan jól sikerült. Ez inkább rockosabb koncert volt. Talánn a legrockosabb turné mind közül. Csak néhány lasabb szám volt. Ilyen a lepkegyűjtő és az örök Április. Ott az első sor környékén (2. 3. 4. 5. 6. ) én voltam talán a legfiatalabb. És amikor odajött a zongorához az Örök áprilisnál, akkor észrevette hogy mennyire ismerem a számot, és végig szemezett velem és a végén rám is mosolygott. Már eltelt 1 nap de még mindig alig hiszem el hogy Magyarország legnagyobb énekese aki ráadásul a példaképem is, észrevett és jelezte hogy jó vagyok. Ez volt a koncert fénypontja számomra. Egy kicsit aztán hátra mentem középre, hogy 1 kicsit távolról is az egészet.

Ott voltam néhány rockosabb szám alatt, ilyen a hűség, Az ideális popsztár, Az éjjel a városban, A tű a vénán, a majom a ketrecben, Az idelenn idegen. Ezeken tomboltam hátul mint az állat mert az első sorban annyira nem tudtam. Ezek a számok mind 1 kicsit másak voltak. Kivették belőlük sok szintetizátoros részt és inkább gitárokkal helyettesítették őket. Az Ideális popsztár új refrént kapott, a Majom a ketrecben 1 kicsit új konferanszt, hegedűs kezdést, (közben nem nagyon volt szintetizátoroz csak kemény zúzós rész) és zongorás átvezetőt kapott. Még jobban tetszett. A Mindenki Táncol is rockosabb volt valamelyest szintis részek nélkül, a legjobb az volt hogy az átvezetőt Zalán (!!IGEN, ZALÁN!!) énekelte. Érdekes volt és nekem nagyon bejött. Itt elém állt Tyuki, és a tombolásért a jutalmam 1 kép a galériában csak rólam.

A Tű a vénán és az Éjjel a városban egybe volt fűzbe. Ebben van egy kis politikai hangsúly szerintem, de télleg igaz a rendőri brutalitás, és ha vki általánosan fogja föl, (jobb és bal oldaltól függetlenül) a Tű a vénán szövegét, az is teljesen igaz. És ami nagy dolog: sok támadás érte Ákost tavaly a rendőrségi képek sugárzása miatt. Ő ennek ellenére csaknem vette le. Egy olyan ember aki kiáll a véleménye mellett és nem futamodik meg. Ilyen emberek kellenének Magyarországra. És ezen felül nagyszerű hangulata volt mindkét számnak.

És volt még itt mégegy Bonanzás „nóta” ahogy Ákos mondaná, a 101-es szoba. Ezt a konferálásában is közzé tette hogy az 1984 című könyvhöz írta ezeket a számokat. Ebbe most nem kívánnék belemenni, aki olvasta a könyvet az érti miről van szó a „nótában”. Ezen felül nagyon nagy bulit lehet rá csapni, tomboltunk is rendesen. Megint egy régi szám, új, hangulatos feldolgozásban.

Felcsendült itt 2 új szám is. A Ne fájjon többé és a 2004-es turné címadó dala, az Utolsó hangos dal. A Ne fájjon többé ugyanolyan zúzós volt mint szokott, talán a mezőny legzúzósabb, legtombolósabb nótája, Sanyi ki is élvezte magát a dobok mögött. A másik az utolsó hangos dal, másik kedvenc nótám, itt is elvettek 1 szintis részt (ami a kezdés után és a szöveg előtt van) így még rockosabb lett tőle a dal. Érdekes témájú dal, hasonló 1 kicsit az Új törvényhez. Utóbbit a 2004-es verzióban hallhattuk. Kikerült viszont az 1ik kedves számom, Az Őszi tájkép. Nagyon szerettem azt a dalt, nagyon tanulságos szöveg, és jól beillett a Még közelebb turné programba. És gyönyörűen hangzott 1 szál akusztikus gitárral.

Visszatérve a dobokhoz: Sanyi annyira beleélte magát a dobolásba az egyik szám végén hogy elment az áram. Na most hogy ezt ki csinálta és miért, talán Sanyi volt-e túl erős na azt nem tudom. Mindenesetre meg ijedtem 1 pillanatra. Közben megszületett Ákos legújabb szerzeménye, a metálos áramszünet című szám . Érdekes volt ahogy próbálták a hangszereket és nagyon jól improvizált. A lényeg hogy nagyon jól odatette magát.

ÉS jön az utolsó „nagyed” ha úgy tetszik. Az 1956 című számmal kezdődik. Nagyon tetszett az hogy kiült oldalra, és átadta a főszerepet az áldozatoknak, közben emlékező „kommentárt” fűz hozzá. Ez egy nagyon nemes gesztus, tőle. Ez is egy nagyon szép és gyönyörű szám, meghajol az áldozatok előtt. Ezután jött 2 nagy sláger, az Ikon és az ilyenek voltunk, az úgy nevezett „diákhimnusz”. Sokan nem gondolták volna hogy ezekből a számokból még ki lehet hozni dolgokat, de Ákos számait SOHA NEM LEHET MEGUNNI. Ezek a számok is ismét hatalmasat szóltak, az Ilyenek voltunk-nál aranyosak voltak Ákos emlékei gyerekkora barátai.
    És a végére, MONDJUNK EGYÜTT IGENT. Ez a legmélyebb értelmű dal a számomra. Minnél tisztább igazság, annál többen vitatják” ez teljesen így van, és ez még csak a refrén volt. A szám elemzésébe nem mennék bele. Ezután a már hagyományos lezárás, az Adjon isten.

AZ Alig hitted dal előtt volt 1 hosszú konferansz amiről már beszéltem. Ott volt az új albumról még több fergeteges dal, Adj hitet, mondj Igent, Még közelebb, Ennyi nem elég, 1ik kedvenc számom, új zongorás kezdéssel) ezek a számok 1 kicsit rockosabban voltak. Így még nagyobb volt a hangulata. Az idelenn idegen az andante verzióját rockosan is nagyon szeretem.

A hangzás 1értelműen a rockosabb mérleg felé billentette a koncertet, ez eddig Ákos legkeményebb turnéja. Szinte le sem vette a mikrofont az állványról és meglehetősen sokat gitározott. Persze volt ott pár lassú szám, 3-4 de azok inkább csak ellensúlyként voltak ott. Ákos első szólóalbumáról egy Bónus track, a Menekülj, új zenei körítésben. Mindkettő tökéletes és hangulatos volt, ment a buli meg a tombolás mint állat. Ebbe a számba a vonósok is be segítettek, és itt férfi vokál volt. (vivat bacchus) A kamerázós rész itt nem volt, vagyis Ákos nem vette a vállára a kamerát.

Az Abádszalóki buli minden tekintetben kuriózum volt. Áramszünet, új konferálás, sok improvizálás, poénos megjegyzések, és sorolhatnám még a sok jó dolgot amit Ákos csinált. Érdekes volt, más mint a többi de ugyanakkor szerintem jobb és oldottabb volt a hangulata mint a pestinek. Nem is volt annyira „menetrendhez” kötve. Lazább volt, és én nagyon jól éreztem magam. ELISMERÉSEM ISMÉT ÁKOSNAK ÉS BANDÁJÁNAK ! !és a legjobb az Örök áprilisnál amit már írtam.

A DALLISTA:

Ragyogtatsd fel arcod (intro)
    Gépszabadság
    Angyali szerető
    Minden most kezdődik el
    Alig hitted
    Ismerj fel
    Lepkegyűjtő
    Végre
    Ennyi nem elég
    Adj hitet
    Menekülj
    Örök április
    Még közelebb
    Majom a ketrecben
    Ideális popsztár
    Ne fájjon többé
    Ölelj meg újra / Jóslat
    Új törvény
    Hűség
    Éjjel a városban
    Tű a vénán
    Idelenn idegen
    Mindenki táncol
    101-es szoba
    Az utolsó hangos dal
    1956
    Ilyenek voltunk
    Ikon
    Mondj igent
    Adjon isten...

A TURNÉ TOVÁBBI ÁLLOMÁSAI:

- Július 21., szombat: AGÁRD, Popstrand, 20 óra
    - Július 25., szerda: MAROSVÁSÁRHELY (Erdély), Félsziget Fesztivál
    - Augusztus 4., szombat: BALATONALMÁDI, Wesselényi strand, 21 óra
    - Augusztus 18., szombat: SIÓFOK, Szabadtéri Színpad, 20 óra (ROCKBULI vonósok nélkül!!!)
    - Augusztus 22., szerda: SZEGED, Szegedi Ifjúsági Napok, 20 óra
    - Augusztus 25., szombat: SITKE, Kápolna fesztivál, 20 óra

AKI TEHETI MINDENKÉPPEN MENJEN EL 1RE, HA NEKEM NEM HISZI HOGY TÉNYLEG ILYEN JÓ VOLT AKKOR MENJEN EL ÉS NÉZZE MEG

Jegyárusító helyek:

AGÁRD
    Agárd; Popstrand; tel.: (22) 579-999
    Dunaújváros; Tourinform; Vasmű u. 10/a., tel.: (25) 500-148
    Érd; Tiffany Jegyiroda; Emma u. 2., tel.: (23) 367-434
    Gárdony; Tourinform; Szabadság út 16., tel.: (22) 570-078
    Székesfehérvár; Ákos Jegyiroda; Kossuth u. 11., tel.: (22) 502 425

SIÓFOK
    Siófok; Music Box; Hock János köz 2., tel.: (84) 319-913
    Siófok; Tourinform; Víztorony; tel.: (84) 315-355
    Balatonboglár; Sümegi Travel; Dózsa Gy. u. 1., tel.: (85) 550-178
    Balatonföldvár; Közösségi Ház; Kőrőshegyi u. 1., tel.: (84) 340-916
    Balatonföldvár; Tourinform pavilon; Széchényi út 2., tel.: (84) 540-220
    Zamárdi; Viva Balaton Utazási Iroda; Petőfi u. 1., tel.: (84) 348-772

BALATONALMÁDI
    Balatonalmádi; Balatontourist, Petőfi u. 6., tel.: (88) 584-106
    Balatonalmádi; Wesselényi strand, Luther u., tel.: (88) 432-065
    Balatonalmádi; Káptalanfüredi strand, Kócsag u., tel.: (88) 438-870
    Balatonalmádi; Budatava strand, Lóczy tér 1., tel.: (88) 438-820
    Balatonfüred; Tourinform; Kisfaludi u. 1., tel.: (87) 580-480
    Tihany; Tourinform; Kossuth L. u. 20., tel.: (87) 448-804
    Várpalota; Színbád; Honvéd u. 1., tel.: (88) 472-305
    Veszprém; Zenesziget; Cserhát ltp. 6., tel.: (88) 427-489

Budapest
    Szabadtér Színház Jegyiroda; Hollán Ernő u. 10., tel.: 340-4883
    Interticket; Interticket.hu, tel.: 266-0000
    Lemezkuckó; Király u. 67., tel.: 351-1218
    ÁKOS, SAMU, ZALÁN, KRISZTIÁN, SANYI, SZABOLCS, VIVAT BACCHUS, ANDANTE STRING LÁNYAI, ÉS MINDEN TACHNIKAI ÉS MÁS CSAPATTAG KÖZTÜK KENTAUR AKI A SZÍNAPDOT CSINÁLTA: KÖSZÖNÖM SZÉPEN EZT A FERGETES HANGULATÚ HATALMAS KONCERT BULIT.
  • Sawyer2
    Koncert részlet a VOLT fesztiválról jó minőségben -->ITT<--

Holnap Szalóki dörrenet és ÉN OTT LESZEK ! !
  • Taranov
    Nagyon szuper szám a Végre.
  • Sawyer2
    Megnéztem az mtv videótárjában, de azért köszi. Hát szerintem amit mondott a végén a hazugságoról... Az nagyon fontos volt. Kár lett volna kihagyni azt az 5 percet is. És a vége is jó volt... "VÉÉÉGREE"
  • Taranov
    Nem sokat szerepelt Ákos, a Volt fesztivál több fellépőjére oszlott meg a műsoridő.
  • Sawyer2
    ROSSZ HÍÍR: lekéstem az interjút ami az mtv-n volt ma...:@:@

JÓ HÍR: Megvettem a jegyemet az Abádszalóki koncertre. Nemtom olvasta-e valaki a beszámolómat a pesti koncertről (és nem untatta) sztem kb ugyanaz lesz a helyzet, de azért a változásokról beszámolok...

Nem tusom van-e a fórumozók között olyan aki volt már vagy megy a nyári turné valamely állomására, de annak várom a beszámolóját mert kíváncsi vagyok rá...
  • Sawyer2
    A VOLT Fesztiválon a TV TAXI interjút készített Ákossal. Az anyag holnap, 2007. július 10-én, kedden 16:40-kor kerül adásba az m1-en, később az m1 weboldaláról, a www.mtv.hu -ról is letölthető lesz.
    FORRÁS:AKOS:HU

Nézzétek meg sztem érdekes lesz. Ezen felül a galériában letölthetők a VOLT koncert képei.
  • Taranov
    Jó kis szám ez az Őszi tájkép, de ősszel "karcosra" hallgattam a cédét, meg ugye két koncerten voltam, így elég lett az Őszi tájképből. Őszíntén szólva az új lemezről már "csak" az Ennyi nem elég, a Gépszabadság, a Mondj igent és a Tű a vénán azok, amiket most is szívesen meghallgatnék.
    A Ne fájjon többé viszont nagy kedvencem Ákos rockosabb korszakából.
  • Sawyer2
    Igen minden más marad a régi. Egy interjúban Ákos azt nyilatkozta a fő látványt továbbra is a 3 osztatú kivetítő fogja meghatározni.

Hát nemtom én az őszi tájképet jobban kedvelem mint a Ne fájjon többé címűt. Nemtom ezekből mit hoznak ki de érdeklődéssel várom és majd beszámolok róla.
  • Taranov
    Ez az apró változás is az előnyére fog válni a programnak, ebben biztos vagyok.
    A színpad mögötti képernyő megmarad?
  • Sawyer2
    1. Ragyogtatsd fel arcod (intro)
    2. Gépszabadság
    3. Angyali szerető
    4. Minden most kezdődik el
    5. Alig hitted
    6. Ismerj fel
    7. Lepkegyűjtő
    8. Végre
    9. Ennyi nem elég
    10. Adj hitet
    11. Menekülj
    12. Örök április
    13. Még közelebb
    14. Majom a ketrecben
    15. Ideális popsztár
    16. Őszi tájkép
    17. Ölelj meg újra / Jóslat
    18. Új törvény
    19. Hűség
    20. Éjjel a városban
    21. Tű a vénán
    22. Idelenn idegen
    23. Mindenki táncol
    24. 101-es szoba
    25. 1956
    26. Ilyenek voltunk
    27. Ikon
    28. Mondj igent
    29. Adjon isten...

Emlékeztetőül ez a tavaszi turné dallistája, a nyári abban változott hogy kikerült az Őszi tájkép és jött helyette Az utolsó hangos dal, és a Ne fájjon többé.

az akos.hu galériájából megnézhetők a nyári turné főpróbáján készült fotók is, remélhetőleg hamarosan fel kerülnek a tegnap esti volt fesztivál Ákos koncert képei.

Akik ott voltak azt mondták nagyon jól érezték magukat... Remélem az Abádszalóki is ilyen lesz.
  • Taranov
    Rajtam nem múlik, bár társaság még mindig nincs, de végülis egyedül is lehet menni :)
  • Sawyer2
    Sok sikert hozzá. Remélem hogy sikerül eljutnod.:)
  • Taranov
    Én a Velencei tóval szemezgetek.
  • Sawyer2
    HOLNAP TURNÉSTART!!!
    2007. július 04.
    Holnap, 2007. július 5-én, csütörtökön Sopronban, a VOLT fesztiválon dörren a MÉG KÖZELEBB - NYÁRI TURNÉ 2007!!! A próbák már zajlanak, a lázas előkészületekről Juhász Viktor fotósorozata tudósít.

Ugyancsak holnap hallható az Aktív Rádió Szolnok hullámhosszán egy Ákos-interjú: a 92.2 MHz-en, Szolnokon és 80 km-es körzetében, 14 és 15 óra között. A rádió az abádszalóki koncertre július 9-től sorsol jegyeket. www.aktivradio.hu

MA, szerdán, július 4-én az abádszalóki Parti Rádióban hallható beszélgetés Ákossal a július 14-i, szombati, abádszalóki koncert kapcsán. (Abádszalók, FM 89.2, www.partiradio.hu ) Vételkörzet: 40 km a Tisza-tó körül, bármely oldaláról. Az anyag a Magyar órák című műsorban előreláthatólag 19 órától hallható. Ajánljuk!

FORRÁS: www.akos.hu

Részemről az Abádszalóki koncertre megyek. Az akos.hu galériájában meg lehet nézni a próbákat. Nem változott a program. Nem is baj. Elégedett voltam vele.
  • cucumber87
    nagyon köszi azlessz ;)
  • Sawyer2
    VEDD MEG A MINDN MOST KEZDŐDIK EL DUALDISC MAXIT DRÁGA FIAM ÉS OTT MEG TALÁLOD AZT A HÍRES NEVEZETES ALAPANYAGOT. NAGYON ÖRÜLÖK HOGY SEGÍTHETTEM. HA BÁRMIKOR KÉRDEÉSED LENNE FORDULJ MÁSKOR IS HOZZÁNK.