59
  • csomi
    Arra probaltam celozni, hogy a Carbon egy multiplatformos gany. Ha en bevagok egy x360-as kepet az biztos szebb lesz mint a psp-s shot. Talan olyan jatekkal kene brillirozni ami egyedi, hangsulyozom EGYEDI psp-re es semmi mason nem jelent meg. Nah ez az amiben DS alazza
    psp-t. De ezt ala is tamasztjak az eladasi adatok is. Ha valaki van annyir hulye, vagy megtehetni hogy 60 ezret kiad egy handheldert amiert mar majdnem ket ps2-ot vesz az meg is erdelmli.
  • scorpeeon
    Hogy a fenébe jön az x360, vagy a gc a psp-hez? A PSP HORDOZHATÓ. Nemtom, hogy ezzel neked mekkora újdonságot mondok... Ha kijönne egy csodakonzol (handheld) PS3 grafikával (ami 1ébként jelenleg lehetetlen), arra is azt mondanád, hogy ott a PS3, akkor meg mi értelme van? Ne legyél már ennyire sötét! És van rá egyedi játék bőven. Ottvan a Loco Roco, a WTF és jópár olyan játék, amit PS2-re nem adtak ki. Fogalmad nincs, hogy milyen élmény Vice City Stories-al játszani... Pár éve még gépen is nagy szám volt.
  • dez
    Csak ugye magaddal viheted...
  • csomi
    MOst en is vagjak be egy GC-s vagy egy PS2-es vagy egy Xbox360-as kepet? Ne legyel debil, ki a franc beszelt a jatekok kepminosegerol? Foleg nem multi jatekrol beszeltem. PSP legnagyobb hatranya foleg az, hogy nem sok egyedi jatek van ra amit ne kapnal meg ps2-on. Sokak szemeben csak egy butitott ps2, annak meg mi ertelme?
  • scorpeeon
    Nekem bejön... Akkor itt 1 másik:

• Sanyix
    DS-es kép nem töltődik be.
  • scorpeeon
    "Az viszont nem elhanyagolhato teny, hogy DS allitolag sokkal gyengebb hardvere mint PSP megis szenne alazza a jatekok tartalma es minosege alapjan is."

DS Carbon:

PSP Carbon:

Szerinted melyik a minőségibb?
  • dez
    Mit értesz azonnal alatt? Az 1-2mp túlzás volt, inkább pár tizedmásodperc, de akkor is érezni, hogy beindul és felgyorsul. 0.0mp alatt nem indulhat, mert egy excentrikus súlyt forgat, és annak tehetetlensége is van, ez meg csak egy kis motor.
  • Dzson
    Nekem azonnal indul a motor, nem kell felpörgés vagy ilyesmi, és a fordulatszám sem azonos mindig.
  • dez
    Szóval, van mondjuk 4 vágási mozdulat, és 2 védekezési. Ezeket akár egy sima joypaddal is lehetne irányítani... Csak itt most az van, hogy felismeri, melyikhez áll közel, amit csinálsz az irányítóval. Talán lesz ez még jobb is, de ahhoz sokkal összetettebb és rugalmasabb karakter-animáció kell.
  • dez
    Hát nem tudom, én csak néhányszor játszottam ilyenekel ps2-n, de egy idő után inkább kikapcsoltam, mert inkább csak idegesített, hogy néha 1-2mp-re beindul a motor, mindig egyforma (cél-)fordulatszámon, ráadásul késve, lassan felpörögve... Persze sokkal jobbra is meg lehetne csinálni.
  • dez
    Immersion.
  • dez
    Igen, a célzás jó lesz így, de pont a kardos jelenet az egyik példája annak, amit írtam: nem mozoghat akárhogy, akármilyen szögben a kard (és az azt tartó személy), mert az túlzottan megbonyolítja a dolgokat.
  • csomi
    Ez a sony hivatalos allaspontja amit sokan megkerdojeleznek. Vegul is teljesen mindegy hogyan van az biztos, hogy nem lett volna szabad kihagyni a rezgest. Egy WRCX-nel vagy barmely autos
    jateknal szinte fajdalmas lesz a hianya ;(.
  • Csinku
    Tessék:Itt van a játék élmény

Bár kár hogy a játékot elégé le írták de azért érdekes lehet így játszani.
    (alúl van a video)
  • Dzson
    Nem az vágta agyon a rezgést, hanem a sony jogi harca a rezgési elvet levédő céggel (a neve most nem jut eszembe). Ők 3 olyan megoldást is adtak, ami nem drágította volna meg számottevően a kontrollert, és ment volna a rezgés + a mozgásérzékelés simán egyszerre.
  • dez
    Hmm, hmm... Most olvastam, hogy legalábbis az eddigi játékokban nem valóságnak megfelelő mozgás-leképzés van, hanem majdnemhogy olyan, mintha felismerné ugyan, milyen mozgást végez a játékos, de ezt az információt nagyon elnagyoltan használja fel, lényegében pár előre tárolt karakter mozgás-variáció közül választ. Így azért nem az igazi, reméljük, lesz ennél jobb is...
  • csomi
    Az elozo neked ment.
  • csomi
    Ne legyel hulye. A ket megvalositasnak az egvilagon semmi koze nincs egymashoz. A sony megoldasa a regota alkalmazott megoldas tovabbgondolasa ami meglehetosen szereny felhasznalasi keretek kozott hasznalhato Wii mozgaserzekelojehez kepest. Raadasul az o featureuk agyonvagta a rezgest ami sokak szerint (szerintem is) sokkal fontosabb annal minthogy dontogethess.
  • csomi
    Aki azt allitja, hogy PS3 vagy X360 elbol veri Wii-t az biztos, hogy nem regi konzoljatekos.
    Forditva meg nem lehet tudni, de az biztos, hogy a mai jatekok nagy reszevel baj van. Nem eleg mar a grafikai csili-vili az csak ideig oraig elegiti ki az igenyes kozonseget. Nintendo felismerte azt amire barki konnyen rajohet aki regota jatszik, hogy a jatekelmenyt kell alapvetoen megreformalni. Sajnos ez pusztan a grafikai latvanyossag fokozasaval nem megy. Persze ps-en es xboxon is vannak olyan jatekok amit messiaskent var az ember az uj grafiaki kontosben, de nehez mar egy tartalmas jo jatekot talalni. Az, hogy Nintendonak bejon-e ez a megkozelites hamarosan kiderul. Az viszont nem elhanyagolhato teny, hogy DS allitolag sokkal gyengebb hardvere mint PSP megis szenne alazza a jatekok tartalma es minosege alapjan is. Es az nem igaz, hogy Wii idejemult grafikat kepes generalni. A jatekok minimum kinezetenek kb Resident4-nek kene lennie amit nyugodtan oda lehet tenni a masik ket NextGen illetve nowgen sok jateka melle. Jah es az ar. ERtsetek mar meg, hogy kurvaraq nem nintendo sara, hogy nalunk a 250 dollarbol miert lesz 250 euro vagy megtobb. Ehhez lasssan hozza kene szokni, hogy ilyen haszon olyan afa es mi szivunk. Az meg, hogy ps3 par ev mulvaa 70 ezer lenne nagyon szep illuzio. A budos eletbe nem lesz 70 ezer hisz a ps2 is meg mindig 30-40 korul van sok helyen, nalunk.
  • Vucli
    Ez egyáltalán nem élet-halál harc a nintendónak, nekik minden egyes gépen hasznuk van szemben a konkurensekkel, és itt egy kis idézet egy magyar konzolos weboldalról:
    "A Nintendo szárnyal, a jelenleg 26.8 millióra rúgó DS bázisnak hála 69 százalékos bevételnövekedést könyvelhettek el, bevételük 2.5 milliár dollár (!), ebből a haszon 458.6 millió. Jelenleg 6.6 milliárd dollár csücsül a széfben, amit lényegében bármikor mozgosíthatnak. Március 31-ig bezárólag a Wii debütálásával 6.2 milliárd dolláros forgalmat prognosztizálnak, melyből 843 millió lesz a bevétel."
    2006.10.29

írom mindezt úgy, hogy eddig engem se győzőtt meg a wii, de ne akarjunk már túl nagyot mondani
  • scorpeeon
    A PS3 kontrollerje is mozgásérzékelős, szóval már ki is adtak hasonlót :)
  • echo
    Mindenesetre az szerintem eldőlt, hogy nem csökken két szereplősre rövid távon a konzol piac. A nintendo-nak ez élet halál harc volt.

Arra leszek kiváncsi, hogy vajon mennyire védett ez a kontroller, a konkurensek kiadhatnak vajon valami nagyon hasonlót?
  • echo
    Azért a Zelda 8.8 at kapott a gamespot-on, pedig ők azért elég szigorúak. Az olvasók szerint 9.3 a konkurens oldalak review-inak az átlaga 9.7. Szóval azért én adnék neki egy esélyt :) Egyébként a többi játék is elég jó pontokat kapott és mint tudjuk általában egy két évre a megjelenésre jönnek csak bele általában a programozók az új cuccba, szóval szerintem ez nem lesz rossz.
    A fő kérdés persze az, hogy lehet e majd alternatív úton is beszerezni játékokat :) Mert ha nem akkor csak úgy lehet jó, ha az ember környezetében sokan vesznek és lehet kölcsönkérni a játékokat.
  • scorpeeon
    Jah :) Szerintem azt hinnék, hogy film, amíg meg nem látnák a kontrollert :)
  • NEXUS6
    Megnéztem a Zelda videoprewiev-t.
    khm... valamikor ezért a GFX-ért ölni tudtam volna!
    (kb 10 évvel ezelött;)

És asszem lesz egy-két tulaj akik most megint ölni tudnának majd emiatt;)))
    Hát ezeknek nem ajánlom, hogy megnézzék a PS3-os LAIR-t.
  • scorpeeon
    A grafikája tényleg kiábrándító. És ahhoz képes nem is olcsó, lesz ez itthon 70k is...
  • NEXUS6
    Nekem csak egy gondom van a wii-vel, hogy marha jók ezek a marketinges kis videók, ahol a tv szemszögéből látom hogy mit csinál a sok "eszement".

Szeretnék viszont hagyományos szemszögből készült videókat is látni, hogy lássam azt hogy érdemes így bohóckodni, amíg az a Zelda végre bemegy a dungeonba!

Olyan x-box szintű gfx-et látok, ami partigámékon kívül nem hiszem hogy vonzóak, de egy partigámáért nem adok ki 70 rugót!
    Szal engem nem győzött még meg a Wii. 2 év múlva a PS3 is ilyen árba lesz (+infláció - hálanéked feribá) és akkor a nintendót mi adja el?

Most viszont megyek és vadászok még néhány Wii-s videót.
  • intrex
    Lehet hogy jó gép a WII, csak hagyják már abba ezt a Mario sorozatot, mert a hátamon feláll a szőr ha meghallom ezt egy hírben. Itt most ráadásul nem volt említve :)
  • mousee
    Néztem erről a wii-ről videókat... hát... idáig azt mondtam, hogy ps3ra gyűjtök, most igencsak elgondolkodtam rajta :)

Ez tényleg jóval szórakoztatóbb, marha nagy ötlet volt ez a "kontroller", ha jó játékokat hoznak ki rá, akkor tuti veszek magamnak eggyet :))
  • NEXUS6
    Ezt a csákót, meg a kalapácsos haverját leállíthatná már valaki, kezd uncsi lenni!

Bár már tudom honnan olyan ismerős, rajta volt az egyik WTC lerombolásakor készült videón is!!!

Asszem hogy most rögtön szólok az FBI-nak!;)))
  • coolgyerek
    Akkor mostmár örülhet Cartman :D:D:D:D:D
  • echo
    Mondjuk azt írja a csávó, hogy iszonyat nagy az irányító és hogy teljesen bele éli magát vele az ember a játékba, ezért is veszélyes a dolog Szerintem aratni fog a nintendo.
  • item
    Idióta DDDD hogy lehet valaki ekkora marha. Ennek nem való ilyen a kezébe!
  • scorpeeon
    Előre tudtam, hogy ez lesz :) Hadonászol vele a szobában és vagy leb@szol vmi porcelánszobrot vagy kihajítod vele az egymilliós lcdtv-d képernyőjét :)
  • scorpeeon
    Én mindig is utáltam a microsoftot, vele egyött az xbox-ot, de erre, hogy a wii alázza az xbox360at, még is is azt mondom hogy elképesztően nagy baromság. Az x360 és a PS3 kb egy súlycsoport, ha ezeknek a teljesítményét megfelezzük, aztán még megtizedeljük, kb az a wii súlycsoportja.
  • scorpeeon
    A PS3 jobban bírta a kalapácsot
  • Dzson
  • peba
    Júúúj. Csak óvatosan!!
  • BCs design
    a 2 őt nem lehet össze hasonlítani
    de egyébként a wiinek sokkal gyengéb a graf teljesítménye :D